Toespraak van Alexander Pechtold

Screenshot_22

(Door: Willemientje)

Democraten,

Hier voor u staat een gebroken man, de democratie, die wij als partij zo hoog in het vaandel hebben staan, is met deze uitslag de nek omgedraaid. Wij als partij hebben de democratie hoog in het vaandel, wij zijn absoluut voor bindende referenda en gekozen burgemeesters, een van de redenen voor de oprichting van deze partij . Tevens zijn wij als partij een groot voorstander van een federaal Europa, iets dat wij al tijden demonstratief uitdragen. Echter, wij willen dit wel op democratische wijze ( kuch) bereiken en daarom lijkt het ons het beste dat wij deze verkiezingen vanwege de lage opkomst ongeldig verklaren. Door deze lage opkomst is het falen van onze vaderlandse politiek voldoende aangetoond, met deze opkomst nemen wij als democraten geen genoegen.

Veel burgers zij thuisgebleven, omdat zij geen enkel vertrouwen meer hebben in hun “volksvertegenwoordigers”. Als politiek moeten wij ons dat aantrekken, dit is niet de bedoeling van de democratie.

Ik roep dan ook het kabinet op om deze uitslag te negeren en nieuwe verkiezingen te organiseren. Nog beter, organiseer een bindend referendum. En geef op voorhand de juiste informatie aan de burger. zet de voor- en nadelen van de EU en de Euro op een voor de burger duidelijke wijze naast elkaar, onderbouwd met de juiste cijfers, zodat de burger goed geïnformeerd en weloverwogen  kan kiezen!!

Democraten, zoals het nu gaat, kan het niet verder. Wij zullen de mening van alle burgers serieus moeten nemen, ook al zijn wij het met die mening niet eens. Het demoniseren van andere partijen, zoals nu gebeurt in de media, is een hoogst kwalijke zaak. Wij als democraten zullen dit soort praktijken fel blijven bestrijden, wij als democraten zien dit als een opdracht.

Dus democraten, laten wij de hand in eigen boezem steken, wij hebben gefaald !!!

Laten wij de democratie in ere herstellen en onze naam, Democraten 66,  waar maken, zoals onze oprichter Hans van Mierlo het ooit heeft bedoeld.

Een bedroefde Alexander Pechtold.

EN TOEN WERD IK WAKKER.

Door:
Willemientje
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in D66, democratie, euro, EUSSR. Bookmark de permalink .

15 reacties op Toespraak van Alexander Pechtold

  1. bobzelf zegt:

    met liefde die pechthold zijn kop vol schijten !!
    maar dat had ik al toen ik hem voor de eerste keer zag !
    Maar leuk geschreven , door Willemientje .

    Like

  2. Monalisa zegt:

    Willemientje chapeau voor je stuk WAARHEID, en dromen zijn bedrog.

    Like

  3. roger catrysse zegt:

    Willemientje ik vind je formidabel en spijtig is er in Vlaanderen niemand die u kan benaderen

    Like

  4. Sister zegt:

    Willemientje, werkelijk…. je had me even met volle verbazing… tot je wakker werd… hahahaha Uitstekend geschreven weer!

    Like

  5. Willemientje zegt:

    Roger Catrysse, als ik de achtertuin uitloop, ben ik in Vlaanderen, wij noemen ons hier reserve Belgen, voldoet dat ook.?…lol

    Like

  6. lucky bee zegt:

    Ik kan geen commetaar geven ik moet kotzen als ik hem zie.

    Like

  7. Tja, De waarheid is dat hele verkiezing is gemanipuleerd! Nederland is namelijk niet de enige! Deze corruptie is dus geleid door de EU! Wij zijn alweer bedonderd! Lees dit maar:
    http://www.telegraaf.nl/buitenland/22664675/___Enorme_verkiezingsfraude___.html

    Like

  8. alidas1 zegt:

    Daar ook al waarom is er geen water dicht systeem.
    Is dit in alle landen zo?

    Like

  9. Avidia zegt:

    Als die slijmjurk ooit eens aan de macht komt, ben ik weg, ik ga dan absoluut weg uit Nederland, ik word kotsmisselijk van die man, zowel wat uit zijn mond komt als wel hoe hij eruit ziet, ik moet er niet aan denken hem tegen te komen in mijn bed :-}

    Like

  10. Avidia zegt:

    Niet dat hij daar enige kans zou hebben!!!!

    Like

    • Theresa Geissler zegt:

      Nee, dàt wou ik maar net zeggen……
      Maar maak je niet druk: De geschiedenis heeft bewezen dat, elke keer als D ’66 gaat regeren, ze het binnen de kortste keren voor zichzelf verpesten.
      Dus waarom niet met Pechtold erbij?
      Sterker: Dan komt pas goed uit de verf, wat een smerige, vuile rotsmiecht het wel niet is!

      Like

  11. Wachteres zegt:

    Helaas, Willemientje. Pechdrol hoort bij ‘het tuig van de richel’ dat zijn land, cultuur en vrijheid verkoopt, om er zelf beter van de worden.

    Wedden dat een zeer goed betaalde baan in Europa voor hem klaar ligt? En ook het Midden-Oosten komt wel met veel geld op de proppen.

    Smerige landverrader!

    Like

  12. jack Baldinger zegt:

    Ben niet echt geweldadig van aard ,.maar dit stuk vuil wil ik wel even persoonlijk zijn nek dicht knijpen,…….een fucking laffe land/volksverrader is het. Jack Baldinger Amsterdam,……….jackbaldinger@hotmail.com

    Like

Plaats een reactie