Barroso eist: Duitsland moet Frankrijk redden

Screenshot_38

José Manuel Barroso, IOC-president Thomas Bach en Mariano Rajoy bij de finale van de Champions League. toen was voor de functionarissen de wereld nog in orde.

(Vertaling: E.J. Bron)

José Manuel Barroso heeft haarscherp herkend dat de politieke aardbeving in Frankrijk een gevaar voor de hele EU kan worden. Daarom dient er een sterke “as tussen Berlijn en Parijs” gevormd te worden. Een mogelijkheid is om nog meer geld te drukken – de Fransen eisen dat de Europese Centrale Bank (ECB) onder curatele wordt geplaatst van de euroministers van financiën.

De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, heeft na de Europese verkiezingen van afgelopen zondag een intensievere samenwerking tussen Frankrijk en Duitsland geëist. “We hebben een krachtige samenwerking tussen Berlijn en Parijs nodig. Zonder deze functioneert het gewoon niet”, zei Barroso maandag in Sintra ten noordwesten van Lissabon. “Deze is onontbeerlijk, maar ook alleen niet toereikend.” De overige 26 EU-landen mogen niet het gevoel krijgen dat de belangrijkste beslissingen worden bepaald door de beide grootste landen van de gemeenschap, voordat de overige staten gevraagd worden.

Het grote succes van EU-critici in bijvoorbeeld Frankrijk en Oostenrijk verontrust hem zeer, zei Barroso op een conferentie van de ECB in zijn geboorteland Portugal. Volgens hem heeft vooral de crisis van de afgelopen jaren tot het massale verlies van vertrouwen in de instituten en gevestigde partijen geleid. “De waarneming van de mensen op straat was dat zij geen controle meer hebben over hetgeen er gebeurt.” Deze Europa-teleurstelling en de angst om bij de globalisering aan de verliezende kant te staan, heeft de voedingsbodem voor “populistische en nationalistische stromingen” geleverd. Dit geldt volgens hem echter niet alleen voor de Europese instituten, maar eveneens voor die in de nationale staten.

De EU heeft zich de afgelopen weken al voor de versterking van deze as uitgesproken: de conservatieve kandidaat Juncker, die nu Barroso wil opvolgen, heeft al voor de verkiezingen een signaal richting Parijs afgegeven dat hij zich kan voorstellen dat de ECB haar onafhankelijkheid kwijtraakt en volledig in dienst wordt geplaatst van de euroredding. Het gevolg is een herverdeling van de schulden binnen Europa. Voor velen betekent dit de succesvolle afsluiting van de binnenlandse eenheid van Europa.

Meer over de ideeën van Juncker over een politiek aangestuurde geldpolitiek kan hier gelezen worden.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, ECB, euro, Eurocrisis, EUSSR, Frankrijk. Bookmark de permalink .

19 reacties op Barroso eist: Duitsland moet Frankrijk redden

 1. jans zegt:

  Barosso is een leugenaar. Net als de meeste socialisten helpen ze eerst hun vaderland naar de verdoemenis om vervolgens een promotie te krijgen in de EU. Barosso heeft eerst Portugal naar de klote geholpen, daarna hebben ze eruit geschopt en nu maakt hij iedereen kapot in Europa.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Jawel hoor, we hadden het kunnen verwachten! De EUSSR PAPAGAAI BAROSSO, het enige wat deze lul kan uitkramen is, net als een papagaai roepen: GELD GEVEN, KRAUW,GELD GEVEN!
  Hieruit blijkt de wanhoop van de RODEN in Brussel, ze zien hun WAANZINNIGE DROOM, het GEDROCHT EUSSR, in gevaar komen. Maar feitelijk zijn ze bang voor HUN BAANTJE. Ze hebben sch.t aan de Europese bevolking. En de klootzak RUTTE ons geld maar brengen, want deze klojo aast op een BAANTJE in Brussel. En de Nederlandse bevolking, nou die kan de pot op, bij deze achterlijke lachebek.

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Tom DAT WORD DE ONDER GANG VAN Duitsland Jaren 30 MISSCHIEN BEGRIJP JE HEM. KOMT WEER TERUG

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Monalisa: 18.39. uur. Dat zie ik ook gebeuren. Deze misdadigers van de eussr, willen dus “de geldpersen”, laten draaien. En iedere normale econoom, en normaal niet ROOD denkende burger, weet dat men daar SUPERINFLATIE door krijgt. Met andere woorden, als ze dat gaan doen Monalisa- en ik zie ze daaroe in staat- gaan we de HEL zien losbreken in heel Europa! Sterf, vieze vuile Eu kliek!

   Like

 4. ieznogoud zegt:

  Tja, dan hebben ze toch zoveel miljoenen uitgegeven om de bevolkingen in Europa te indoctrineren en dan nog willen die mensen ‘het licht’ niet zien.
  Dan komt er nog eens een revolutie in Frankrijk (HET land van de revolutie) zonder dat daarbij geweld werd gebruikt.
  Daarenboven dan ook nog eens een revolutie in GB zonder burgeroorlog.
  Hoe moet je Barosso nu zijn eigen inkomstenbron en die van zijn trawanten veilig stellen.
  Dat is een gigantisch probleem voor die maoïst.
  Als het echt misgaat raken die lui niet allen hun inkomsten kwijt, maar worden ze ook nog eens ter verantwoording geroepen. Het nieuwe Neurenberg!

  Like

 5. bigljohn zegt:

  Frankrijk en Duitsland waren in het verleden altijd al aan elkaar gewaagd. En nu zou Duitsland Frankrijk moeten steunen ? Waarmee, in het aansturen van alweer een Europese oorlog ? De Fransen hebben het al gehad met de E.U., en de Duitsers die de E.U. op zo’n manier aan Frankrijk gaan opdringen. Via alweer de politiek uiteraard ! Spelen met vuur, daar is de E.U. altijd al goed in geweest, tot het opeens goed fout gaat !

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Barroso is wanhopig! Hij ziet het einde onafwendbaar naderen…!
  Er zal geen sprake van zijn dat Duitsland Frankrijk financieel zal steunen.
  Want dáár gáát het aléén om!
  Dit kan Duitsland niet meer aan. De tijden van het prille begin toen we ongelovig keken naar de steeds opnieuw overlopende geldstromen naar Griekenland et cetera, zijn nu definitief voorbij. De EU groef, en graaft nog steeds, haar eigen graf!!! We zullen t.z.t. Barroso en consorten weten te vinden!!!

  Like

 7. Q zegt:

  Barroso jankt maar wat voor de bühne. In werkelijkheid maakt hij zich geen enkele zorgen.
  Dat komt omdat het europarlement in de eerste plaats geen enkele macht van betekenis heeft.
  In de tweede plaats mogen de eurosceptici dan nu wel een overwinning geboekt hebben, in het parlement blijft het een minderheid.
  En als derde heeft dit stelletje machtswellustelingen in het verleden al eens aangegeven zich werkelijk geen ene reet aan te zullen trekken van wat het volk wil, ze drammen gewoon hun zin door. Omdat het kan.

  Like

 8. Andre M zegt:

  Je kent de poppen spelers als de pleuris uitbreekt weet je wie je moet hebben, nadat deze zijn opgeruimd zal de rust snel weer keren. Je kunt beter de veroorzakers opruimen dan de geledenden. Je hebt 2 ronde tafels een van hen en een van ons, alleen die van ons kent ons.

  Like

 9. Jean zegt:

  Die onbetrouwbare portugees heeft niets te eisen het enige wat die te doen heeft is opkrassen.

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Eisen?Klinkt me bekend in de oren;zeker van zijn vriendjes de haatbaarden geleerd?Wanneer leggen wij ons eisenpakket op tafel?Ik weet er nog wel een paar!

   Like

 10. sam zegt:

  nog een geluk dat er nog geen Europees leger bestaat. Anders waren de Oukraïnse troepen, onder Duitse leiding, allang de grens met Frankrijk overschreden.
  Dan kon 14-18 en 40-45 opnieuw beleefd worden.
  Ik denk dat er een hele boel van hetgeen in Brussel rondloopt, dringend gedwongen opgenomen, dient te worden in psychiatrie. De leiders van IEDERE dictatuur leiden allemaal aan het godssyndroom .
  Die gestoorden uit Brussel begrijpen niet dat HET VOLK gesproken heeft. En diezelfde gestoorden hun smoel moeten.en de wil van het volk dienen te respecteren.
  Het Franse en Engelse volk zijn de 2 wereldoorlogen nog niet vergeten, Duitsland zou dit het liefst uit ALLE geschiedenis boeken willen laten schrappen.

  Like

 11. Jan zegt:

  Brussel eist wel meer, namelijk dat de Duitsers langer werken. Doen zij dat niet gibt es Krieg!

  Rente mit 63: EU-Kommissar Rehn erwägt Verfahren gegen Deutschland
  Die abschlagsfreie Rente mit 63 sorgt weiter für heftige Kritik. Der Beschluss werde “negative Auswirkungen auf die Tragfähigkeit der Staatsfinanzen haben”, sagte EU-Wirtschaftskommissar Rehn der “Wirtschaftswoche” – die Einleitung eines Verfahrens gegen Deutschland werde geprüft.
  http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/rente-mit-63-olli-rehn-erwaegt-verfahren-gegen-deutschland-a-955034.html

  Die EU muß kaput!

  Like

 12. Pingback: DE EUROPESE ‘AARDBEVING’! | eunmask

 13. lucky bee zegt:

  Weg met Barosso en alle Socialisten uit Europa.

  Like

 14. Dit is op Kiezen Voor Vrijheid herblogden reageerde:
  De overige 26 EU-landen mogen niet het gevoel krijgen dat de belangrijkste beslissingen worden bepaald door de beide grootste landen van de gemeenschap, voordat de overige staten gevraagd worden.
  En dan te bedenken, dat alle beslissingen al genomen zijn.
  DE DEMOCRATIE OP HET OFFERBLOK.

  Like

  • Jos van Veen zegt:

   Hier zit echt een discutabel punt.
   getrapt is is systeem democratisch..
   Ket maar op
   “Het volk” kiest politici
   Dwz (bij e) 35% de rest komt niet opdagen via allerlei maffe excuses en waanwijsheden.kiezen ZIJ ook voor de voortgang van de narigheid en ellende voor anderen!! Dus: dank je wel lamzak en waanwijzer!
   Eerste afwijking
   De meest gekozen partij krijgt het roer
   De tweede afwijking want het gaat niet over partij en partij ideeen maar over een maatschappij met verschillende opvattingen
   Omdat er doorgaans geen enkelvoudige meerderheid bij 1 partij komt te liggen, is er de gedwongen zoektocht naar een coalitie..een vrijage en flirt start.
   Resultaat: helemaal het product niet meer waarvoor we stemden
   We krijgen niet wat we kiezen….Afwijking 3
   Dan volgt een spanningsveld tussen nationale en internationale krachten
   Een verdelingsprobleem bij politici.
   Gaan we voor internationaal (EU) of nationaal?
   Het krachtenveld scattert..deze regering koos voor internationaal ten koste van nationaal…
   Deze vierde afwijking gaat voor vette fouten zorgen.De bevolking doet er steeds minder toe, maar moet wel kiezen en de smeerlapperijen doen hun intrede..Gutmensch formule wordt geboren en Gutmensch is niet rebels, volgzaam, pro regering en pro EU, gematigd en toch onbescheiden met vol goede bedoelingen.Er moet een zwart schaap komen en iedereen speelt mee. Gutmensch heeft een morele vijand nodig..5000 aangiftes..Het prachtig karikaturale beeld van Gutmenschonverdraagzaamheid en intolerantie.
   Gutmensch mag discrimineren voor het goede doel van neoliberaal..en weer wordt de grootste concurrent beschoten met leuzes en onheil. Het onheil is weer bezworen, de tovenaars van OZ gaan weer opgelucht de dienst uit maken en GUTmensch komt er achter dat ie weer voor schut gaat.

   Gutmensch kiest voor narigheid, voor zich zelf en voor anderen omdat narigheid en verdriet hem fascineert als een fetisj
   De bedoeling was niet goed

   Van begin af aan doet het proces steeds democratisch aan..alleen de machthebbers (onze keuzes dus) gaan gewoon uit eigen en achterbanbelangen gewoon een andere kant uit dan waarvoor ze werden gekozen..
   Democratisch en toch compleet fout!
   Dat heeft dan afvaardiging of representatie.Wat er afgevaardigd wordt of gerepresenteerd wordt laat zich raden

   Als premies en ministers moten gaan kiezen binnen de vierde afwijking dan is elke bevolking verdwenen..eigenbelang en machtspelletejs voeren de boventoon en aan het volk de gevolgen..

   En toch kiezen we onze beulen nog steeds vol ferve..
   Wie is er nu achterlijk?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s