EU-tegenstander Farage: “De meest verbazingwekkende verkiezingsuitslag sinds 100 jaar!”

Screenshot_5

Europa kijkt naar deze man: Nigel Farage plaatst de EU voor een nauwelijks op te lossen taak

(Vertaling: E.J. Bron)

EU-tegenstander Nigel Farage stort de Britse regering in haar tot nu toe grootste crisis. Hij won volledig verrassend de Europese verkiezingen. Ook in Brussel heerst daarom grote nervositeit. De EU-vijandige partij UKIP staat in Groot-Brittannië voor een historische verkiezingsoverwinning. Na het tellen van de stemmen van de meeste kiesdistricten zondag won voor het eerst sinds 1910 een andere partij dan de Conservatieven of Labour een nationale verkiezing. Dvan Nigel Farager, die een onmiddellijke EU-uittreding eist, kan rekenen op ongeveer 28% van de stemmen, meer dan de regerende Conservatieven en de oppositionele Labour Party. De eveneens in de regering vertegenwoordigende Liberaal-Democraten raakten bijna al hun zetels in het Europees Parlement kwijt.

“Vannacht heeft het volksleger gesproken en gezorgd voor de waarschijnlijk meest verbazingwekkende uitslag die we de afgelopen 100 jaar hebben gezien”, zei Farage in Southampton. Nu zal het er om gaan ook zetels te winnen bij de verkiezingen voor het Lagerhuis. Volgens Farage zijn de verkiezingen een punt van scheiding voor de Britse politiek. De druk om een eurosceptische positie in te nemen, is toegenomen.

Met het verkiezingssucces van UKIP zal het debat over een verblijf van het Verenigd Koninkrijk in de EU nieuwe voeding krijgen. Uiterlijk in 2015 vinden er in Groot-Brittannië parlementsverkiezingen plaats. Cameron, die ook sterk onder druk staat van EU-tegenstanders binnen zijn eigen partij, heeft in geval van zijn herverkiezing een EU-referendum tot eind 2017 aangekondigd.

In Brussel werd het nieuws met grote zorgen opgenomen. Want de overwinning van Farage betekent dat geen enkele partij in Groot-Brittannië het zich kan veroorloven om openlijk EU-vriendelijk te handelen. Daardoor worden alle gemeenschappelijke beslissingen duidelijk moeilijker gemaakt.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europees Parlement, EUSSR, Nigel Farage, UKIP. Bookmark de permalink .

30 reacties op EU-tegenstander Farage: “De meest verbazingwekkende verkiezingsuitslag sinds 100 jaar!”

 1. DonnaDolce zegt:

  Ik vind het een fantastische kerel, hopelijk draait hij toch bij wat betreft de FN en de PVV 😉

  Like

  • Vederso zegt:

   Tot dat referendum over EU, deelnemen of uittreden, zal Farage dat niet doen.

   Like

  • Wachteres zegt:

   Dat zal hij voorlopig niet doen,@ DonnaDolce, want dat gaat hem veel stemmen kosten en links en de conservatieven krijgen dan de gelegenheid om zijn partij af te kraken, precies zoals dat met de PVV gebeurt.

   Natuurlijk kan UKIP wel meestemmen met andere anti-EU partijen in het Europees parlement.

   We zullen wel zien wat hij gaat doen.

   Like

   • tjonge zegt:

    @wachteres,

    afkraken doen ze even goed wel, moet je kijken wat er voor leugens er afgelopen maanden zijn geschreven door de britse msm.

    Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Hartverwarmend nieuws.

  Like

 3. Jade zegt:

  Goed nieuws allemaal deze morgen, nu maar eens afwachten hoe
  het allemaal gaat uitpakken met een verbond van de EU-sceptici.

  Like

 4. manna zegt:

  hans jansen is door. gefeliciteerd ouwe!

  Like

 5. Theodoor zegt:

  Laten we dit grote succes koesteren en er lering uittrekken. Het is toch mogelijk de EU de nek om te draaien voor een beter Europa.
  Tip; terug naar het systeem EEG of anders er helemaal uit zoals Zwitserland.

  Like

 6. Theodoor zegt:

  Trouwens vind ik het EU-vlaggetje met een ster minder bij Geenstijl schitterend, ik heb al mijn frustraties eruit gelachen, toch nog vier zetels dus.

  Like

 7. peterselie1 zegt:

  Ondanks de winst van de Euro criticasters op de beide flanken van het politieke spectrum, is het nog lang niet de tijd om te gaan juichen laat staan de champagne uit de kast te trekken. Hoogst waarschijnlijk lukt het de Euro critici het niet om de beoogde alliantie van 7 verschillende politiek groeperingen bijeen te brengen, laat staan dat zij met één ideologie echt samen gaan werken. Totaal uitgesloten mijns inziens, een voorbeeld is dat de Duitse Euro kritische beweging toch niet kritisch genoeg zijn om de grote sociaal democratische middenmoot die wel iets kleiner is geworden door de winst op de flanken, niet al te erg in hun wielen rijdt. Een voorbeeld kan men zien zoals de SP hier in Nederland dat wel Eurokritisch is en sommige dingen veranderd zien willen worden, maar daar komt helemaal niets van zij willen in de Eu blijven en de gulden niet meer terug hebben. Maar wat wel veranderd is met deze Europarlementsverkiezingen is dat de as van Duitsland en Frankrijk, zeg maar het MerKozy-plan van Duitsland en Frankrijk die willen gezamenlijk de weg gaan wijzen om de euro in rustig vaarwater te krijgen (in mijn optiek lukt dit nooit). Op een EU-top in Brussel lanceerden president Sarkozy en bondskanselier Merkel hun plannen voor een nieuw europact. Gelukkig is dit Duits, Franse pact van de baan (hoop ik). Door de enorme winst van (gelukkig) Marine Le Pen’s Front National, misschien dat dit fenomeen wel goed uitpakt voor elke Europeaan althans voor het Noordelijke deel van de EU. Ook moet het even van het hart zoals Nigel Farage op een voet stuk wordt geplaatst, dat is alleen mede door het feit dat hij een geweldige redenaar is en over een ongewoon scherpe debater is en op een enorm geweldige wijze de voorzitter van de Europese Raad H. Van Rompuy de les las, werkelijk fantastisch mijns inziens. Maar Farage heeft net zoals elke andere politici alleen zijn doel voor ogen dat is UIT de EU een bewonderenswaardige ideologie, maar hij wijst de samenwerking met G. Wilders en Marin Le Pen af. Daar sta je dan als Europeaan, die inziet dat een front tegen de Eurofielen op de verschillende gronden uitgesloten is, en het project de EU karavaan reist met onverminderde snelheid door. O ja sluit de über nep liberaal Van Hofstadt niet uit wanneer deze de voorzitter van de Europese Raad met de officieuze titel van ‘President van Europa’ wordt dan hebben de Eurosceptische partijen of eventuele allianties een zeer zware dobber aan hem. Want Van Hofstadt weet als geen ander de politici zoals Farage eveneens met felle bewoordingen op hun plaats te zetten, Jammer genoeg.

  Onderzoeksjournalist: Netwerk Europese elite maakt einde aan democratie
  ‘De stille staatsgreep: Neoliberale politieke en financiële elite wil samenleving compleet veranderen zonder dat burgers daar een stem in krijgen’
  De afbraak van de democratie, rechtsstaat en sociale zekerheid, zoals die in Zuid Europa reeds heeft plaatsgewonden, staat ook ons te wachten, waarschuwt Roth.

  Jürgen Roth, een van de bekendste Duitse onderzoeksjournalisten die al sinds de jaren ’70 boeken schrijft en Tv-documentaires maakt, onthult in zijn nieuwe werk ‘De Stille Staatsgreep’ hoe een machtige elitegroep van politici en financiële topmanagers stap voor stap de democratie en sociale (rechts)staat in de EU ontmantelen, totdat de burgers helemaal niets meer te vertellen hebben over hun samenleving en toekomst. Tevens waarschuwt hij dat de Duitsers –en met hen de Nederlanders- hun apathie bitter zullen berouwen, zodra de Griekse en Spaanse crises ook onze landen bereikt.

  Ronde Tafels

  Hoge vertegenwoordigers van de financiële industrie, de media, grote beursgenoteerde bedrijven en internationale adviesbureaus komen regelmatig met leden van de Europese sociaaldemocratische politieke dynastieën samen in zogenaamde ‘Ronde Tafel’ bijeenkomsten. Hun code: absolute zwijgzaamheid – reden waarom u er in de reguliere media nooit iets over zult lezen.

  In Brussel bestaan er bijvoorbeeld de European Round Table of Industrialists (ERT) en de European Financial Services Round Table (EFR). In de EFR zitten de leiders van de machtigste Europese banken en verzekeraars. Roth toont in zijn boek aan hoe onvoorstelbaar veel invloed deze EFR op de Europese Commissie heeft. ‘Men noemt deze Round Tables graag lobbyisten, maar dat is een bewuste bagatellisering. Zij hebben namelijk directe toegang tot de politieke besluitvormers in hun landen.’

  ‘Complot van Europese economische en politieke elite’

  De journalist noemt ook de Bilderbergers, die volgens hem vergeleken bij deze Round Tables maar weinig invloed hebben. Voor de jaarlijkse Bilderberg bijeenkomsten –editie 2014 in Kopenhagen- worden alleen politici uitgenodigd die achter het neoliberale denken staan (zoals in de afgelopen jaren VVD-premier Rutte en D66-leider Pechtold), leiders die de megabanken en –concerns alle vrijheid en macht willen geven.

  Dit is beslist geen complottheorie, stelt Roth. ‘Er bestaat wel een complot – dat van een kleine, exclusieve Europese economische en politieke elite tegen de sociale en democratische staat. Hun doel is ondubbelzinnig een ideologische revolutie, de totale invoering van de vrije, onbeteugelde markteconomie.’ Lees verder >>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/05/Onderzoeksjournalist-Netwerk-Europese-elite-maakt-einde-aan-democratie

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Peterselie1. Goedenavond. Ik begrijp uw verhaal maar ik ben toch zo vrij geweest om luidkeels juichend een kist met de beste Champagne open te trekken. Want weet u… Eindelijk heeft het volk in Europa overduidelijk haar afkeer getoond tégen die verdomde EU! De rest komt vanzelf. Ha, heerlijk Champagne!

   Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Peterselie1: 10.42. uur. Klopt Peter, het is een goor complot, om de burgers van Nederland en de rest van Europa, tot een slavenbestaan te veroordelen. Verder blij met de verkiezing van Hans Jansen voor de PVV, ik heb op hem gestemd. Trouwens in mijn woonplaats was de PVV de grootste, heel fijn. Verder proficiat voor Nigel Farage. Ben benieuwd hoe het nu verder gaat!

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Tsa Tom alleen tijd kan het onrecht tarten wat door de Eurofielen ons Europeanen aangedaan wordt.

   Onrecht verdragen is gemakkelijk, behalve dan dat je er steeds aan moet denken.
   Confucius een Chinees filosoof 551 v.C. – 479 v.C

   Like

 9. Theresa Geissler zegt:

  Iedereen moet me geloven, dat ik dolgraag net zo juichend-positief tegenover Nigel Farage zou staan als menigeen hier: Als dat namelijk het geval was, zou ik me op het ogenblik, schat ik, heel wat beter voelen dan nu het geval is. Maar helaas, beste mede-reageerders, op het ogenblik lukt me dat nog steeds slechts ten dele.
  Toegegeven: In déze context is hij zéker waardevol: Hij kan de positie van de EU inderdaad bemoeilijken en dat is meegenomen.
  Maar telkens als het over hem gaat, schiet mij weer te binnen, dat hij samenwerking met de PVV afwijst èn dat hij te kennen heeft gegeven, niet anti-Islam te zijn.
  En dan kunnen sommigen nóg zo beweren, dat dat laatste eveneens voor Marine geldt, zij heeft toch maar wèl ja gezegd tegen die samenwerking, wat het bewijs vormt, dat ze daar toch nog weer anders in staat.
  Maar Nigel dus niet. En, neem me niet kwalijk, maar telkens als ik me dàt realiseer…….zie ik wéér die haatbaarden en niqaabwijven door Londen marcheren en die bebrilde klóte-moslim, Choudary, door die megafoon Sharia, alcohol-verbod en wat dies meer zij afdwingen, waarbij die tering-moslims GEEN STROBREED IN DE WEG GELEGD WORDT!
  En, sorry hoor, dan vraag ik me telkens weer af: Hoe kàn iemand zich een nationalistische politicus noemen en over zúlke dingen nagenoeg zwijgen?
  Hoe kàn een nationalist verklaren dat hij niet anti-Islam is?
  Ja, zullen velen van jullie hier zeggen, maar daardoor heeft hij nu zo ’n succes gehad.
  Maar vertel mij dan maar eens wat je op den duur hèbt aan dat succes, zoals wij er nog altijd tegenaan kijken!
  Goed, Wilders heeft verloren, Dewinter heeft verloren, maar bedenk wel dat juist deze mannen VOOR HETZELFDE STAAN ALS WIJ!
  En, zou ik willen vragen, probéér iets van afstand te bewaren ten opzichte van een man, DIE DAAR UITEINDELIJK NIET VOOR LIJKT TE STAAN.
  Ik zal geen naam noemen, maar bedenk, dat een andere Britse politicus dat WEL doet. En daar zelfs zijn leven en zijn vrijheid voor riskeert!
  En als ik ooit de kans kreeg, zou ik Wilders hetzelfde onder de aandacht brengen…….

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Dan noem ik die naam wel Theresa! Eveneens mijn man in Groot-Brittannië: Paul Weston van LibertyGB!!!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik ben ontzettend blij, dat jij te kennen geeft, er ook zo over te denken, E.J.!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Paul Weston is een kanjer!! De enige die, net zoals Geert Wilders, principieel anti-islam is! En daarbij uiteraard anti-EU.

    Op dit moment vind ik het echter wel belangrijk dat Farage zo´n monsterscore heeft behaald. Dat dwingt de andere Britse partijen om niet EU-vriendelijk te kunnen zijn. die winst is er dan al!

    E.J.

    Like

  • Harry zegt:

   Ik vind eerlijk gezegd dat je wel heel prima zienswijzen hanteert Theresa .
   Zeker voor een vrouw ……………
   ( Heb nog steeds dat stereotiepe beeld van de gemiddelde schoonmoeder in m’n kop , wat vrouwen betreft , daar moet ik eens vanaf ) .
   Wat een openbaring dat er ook heel andere zijn !

   En wat Farage betreft , ik had het niet zo scherp door , maar je hebt helemaal gelijk .
   Vraag me af of het slimheid is van hem of dat ie dat ” andere probleem ” niet aan durft te roeren uit angst voor de beschuldigende vingers of de vingers aan de trekker .
   Het zou kunnen dat ie zich daar later meer op toelegt , OF hij heeft iets van Pechtold ,
   dat gladde , vlees noch vis .
   De tijd zal het leren .
   Hopelijk hebben we die nog ……………
   Voorlopig is de EU slopen ook erg belangrijk , daar zit misschien wel de kern van alle kwaad .

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Je hebt best wel gelijk, Harry, nog té veel vrouwen ZIJN gewoon zó.
    Ik erger me herhaaldelijk óók groen en geel, daarom heb ik ook al jaren geen vriendinnen.
    Je loopt telkens weer tegen datzelfde sfeertje aan: Er hoeft er maar één onder te zitten……En dan zijn het meestal nog driekwart óók!
    Eigenlijk ben ik een vrouwenhaatster. (Toen ik dat ooit bekende aan Joop Klepzeiker blééf hij er volgens eigen zeggen bijna in -van het lachen, neem ik aan.)

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Lieve Theresa. Onze Wilders heeft niet verloren want het is een héle prestatie om met zo’n geringe opkomst tòch al je zetels te behouden!
   Stel je voor dat ons indolente volk (net als in de andere Europese landen gebeurde) massaal was gaan stemmen… dan zou hij net als in Italië, Engeland, Frankrijk, vul zelf verder maar in, de Allergrootste zijn geworden. Maar het blijft een prestatie dat hij met zo weinig medestemmers tòch zijn zetels heeft binnen gehaald.
   Dat betekent voor mij overigens, dat zijn harde kern wèl is gaan stemmen.
   En dan Farage. Ik begrijp heel goed wat je bedoeld. Maar hij is denk ik, niet alleen maar een heerlijke man, maar bovendien héél èrg slim. Als politicus moet je niet èn tegen de EU zijn èn tegelijk tegen het andere grote kwaad dat Engeland dodelijk bedreigt: “die vervloekte islam!” Dan neem je te veel hooi op je vork en wordt je afgemaakt als zijnde een querulant die tegen alles is. Ik zou zeggen, wacht maar af.

   Like

 10. tjonge zegt:

  @Theresa,

  je hebt gelijk wat de agenda van farage w.b. de islam.
  maarrrrrrrr, denk eens wat verder ! als je eenmaal uit de eu bent (waar farage dus voor vecht) dan ben je baas over de eigen grenzen/immigratiebeleid enz.

  dus farage speelt het gewoon slim, hij schopt niet tegen die achterlijke moslims aan en waarschijnlijk stemmen er nog wat domme moslims op hem en hij krijgt het voordeel van de twijfel van de msm zonder enorme hetzes zo als wilders krijgt.

  dus de strategie van farage is, A; uit de eu en dus baas over eigen beleid, B; daarna de moslims/immigratie aanpakken want kunnen niet meer op vingers getikt worden door brussel.

  farage is m.i. een groot strateeg.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, laten we het hopen, dan is-ie nog íets……

   Like

   • tjonge zegt:

    nou, theresa, als mijn theorie klopt en werkelijkheid wordt in de toekomst, dan is farage HEEL WAT en niet “iets”.

    maar we wachten af (ik hoop natuurlijk dat ik gelijk krijg 🙂 )

    Like

 11. peterselie1 zegt:

  “Eerlijkheid” doet niet meer mee in de westerse politiek”

  Waarheid” maakt geen deel uit van de westerse samenleving
  De westerse propaganda over de gebeurtenissen in Oekraïne heeft twee belangrijke doelen;
  Een daarvan is het verdoezelen of afleiden van Washington’s rol in de omverwerping van de gekozen democratische regering van Oekraïne.
  De andere is om Rusland, en met name President Poetin te demoniseren.
  De waarheid is bekend, maar de waarheid maakt geen deel meer uit van de westerse politici, televisiestations en de gedrukte media. Het onderschepte telefoongesprek tussen de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland en de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne Geoffrey Pyatt onthulde twee coupplegers die bespraken welke Oekraïense stromannen door Washington zouden worden geïnstalleerd als VS-gezinde personen in de nieuwe Oekraïense marionettenregering. Ook werd een telefoongesprek onderschept tussen de Estse minister van Buitenlandse Zaken Urmas Paet en de officiële EU afgevaardigde van Buitenlandse Zaken Catherine Ashton waaruit bleek dat de sluipschutters die mensen hebben gedood aan beide zijden van de Kiev-protesten afkomstig waren van de door Washington gesteunde groepering van het conflict. Lees verder >>>

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/05/eerlijkheid-doet-niet-meer-mee-in-de-westerse-politiek/

  Like

 12. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Hiermee zal eindelijk een einde worden gemaakt aan de barbaarse EU-dictatuur! Een voorbeeld voor slapend Nederland!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s