Europese verkiezingen als syndroom van een grote ontevredenheid

Screenshot_43

(Vertaling: E.J. Bron)

Europa heeft de resultaten van de verkiezingen voor het Europees Parlement bekeken, die plaatsvonden van 22 t/m 25 mei, en voor veel landen en partijen van het establishment waren ze een schok.

In Groot-Brittannië en Frankrijk noemden bijna alle kranten, vooraanstaande politici en analytici deze resultaten een “politieke aardbeving”. De rechts-radicalen, de zich tegen de immigratie verzettende partijen en de eurosceptische partijen haalden in Groot-Brittannië de Conservatieven en de Labour Party in, in Frankrijk lieten ze de socialisten en middenrechts achter zich. Ook in alle andere EU-landen konden rechts- en linksradicalen hun aanwezigheid uitbreiden. Dat was een tot nu toe niet vermoede demonstratie van een grote Europese ontevredenheid met Brussel, maar ook met de eigen regeringen.

Je kunt nauwelijks beweren dat deze verkiezingen daadwerkelijk revolutionaire resultaten hebben opgeleverd. De conservatieve Europese Volkspartij (de fractie van middenrechts) kreeg 212 van de 751 zetels en blijft daarmee de grootste fractie, echter met een iets zwakkere positie. De socialistische fractie behoudt de tweede plaats – de Progressieve Alliantie van Democraten en socialisten –, die 186 zetels kreeg. Maar de cijfers zijn hier niet de hoofdzaak. Het is veelmeer een demonstratie van de stemmingen. En deze demonstratie was onaangenaam.

De radicale nationalistische partijen kregen bijna een vierde deel van de zetels. Ze zijn in staat een parlementsfractie te vormen en zodoende quasi een controlepakket van de minderheid in het Europees Parlement te krijgen.

De Europese verkiezingen waren eerder een volksreferendum over de politiek van de vooraanstaande EU-partijen. En bijna allemaal zijn ze daarbij door de mand gevallen. De duidelijkste voorbeelden zin Groot-Brittannië en Frankrijk.

Zulke resultaten zoals bij de jongste verkiezingen heeft men in Groot-Brittannië al meer dan 100 jaar niet gezien, merkte UKIP-chef Nigel Farage op. UKIP zal in het Europees Parlement meer zetels krijgen dan de Conservatieven en ook meer dan de Labour Party.

“Verbazingwekkend is het niet dat het gebeurd is, maar dat het niet eerder gebeurd was. De drie partijen van het establishment (Conservatieven, Socialisten, Liberaal-democraten) hebben ons de gemeenschappelijke markt binnengeleid, die daarna veranderde in de politieke EU, ze hebben ons veel beloofd en hun beloftes niet waargemaakt. Nu kunnen we noch het eigen land besturen noch de eigen grenzen controleren.”

Het is nu zo ver gekomen dat de Conservatieven over de noodzaak spreken om de partijchef en de huidige minister-president David Cameron af te lossen.

In Frankrijk hetzelfde. Het Front National met Marine Le Pen aan het hoofd overtroefde de socialisten en ook het “Bondgenootschap voor de Volksbeweging”. Het Front National kan rekenen op 25 zetels. Dat zijn minstens 10 meer dan de socialisten en de vertegenwoordigers van middenrechts. Veel Franse kranten noemen de verkiezingen een “schande” voor de socialistische president François Hollande. Marine Le Pen zet zich in voor controle op de immigratie en tegen de overmacht van de Brusselse bureaucratie. Zij had zich meerdere keren uitgesproken tegen het homohuwelijk en tegen de multiculti-politiek. Le Pen ondersteunt een uittreding van Frankrijk uit de NAVO evenals samenwerking met Rusland.

Het enige EU-land waar de anti-EU-partijen de regerende partijen niet konden overtroeven, is Duitsland. Hier behaalden de christendemocraten van bondskanselier Angela Merkel de eerste plaats, hoewel met minder zetels, die van hen werden afgesnoept door de AfD.

Iets meer dan 43% van de 400 miljoen Europese stemgerechtigden nam deel aan de verkiezingen. Toen alle stembiljetten waren geteld, werd duidelijk dat de Europese stemmen een hele grote protestverklaring tegen veel dingen vormen die de Europeanen niet bevallen, vooral tegen de achtergrond van de gevolgen van de financiële crisis. Hen bevallen de wijd geopende deuren voor de immigranten, het goochelen met de traditionele waarden, het verlies van de zin van de Europese integratie en de vele bureaucraten in Brussel niet.

Bron:
http://german.ruvr.ru
Auteur: Andrei Fedjaschin

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, democratie, dictatuur, Elite, Europa, Europees Parlement, EUSSR, praatjesmakers, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Europese verkiezingen als syndroom van een grote ontevredenheid

 1. bobzelf zegt:

  jaja, en dan onze kranten :

  geweldige overwinning voor de pro europa partij geen=iD’66 met 4 zetels

  grote nederlaag voor de anti = EU partij van de P.V.V. met 4 zetels

  Ja, je moet echt OLO ( Ontzettend Laag Onderwijs ) genoten hebben om dit te

  kunnen schrijven !!!

  gr. bob

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Mijn eerste opmerking is dat ik ziek wordt door de steeds herhalende opmerkingen van de MultiShitMedia over “EXTREEM RECHTS EN RADICAAL RECHTS” voor de clubs die niet in het gareel van de club lopen die ons de huidige ellende hebben aangedaan.
  Ik stem op een van die clubs en ben absoluut niet extreem rechts.
  En ik vind dat heel veel europeanen hebben laten zien ze het niet met de huidige politiek eens.
  Of ze deden het door te stemmen op een anti-europese club of ze bleven weg wat niet goed is.
  In Duitsland lees ik al over manipulatie , het laten verdwijnen van AfD stemmen.
  Het zal wel even schrikken geweest zijn voor Peggeld, die al met zijn hoofd in de wolken liep, dat .hij net zoveel zetels heeft als Wilders.

  Like

  • sam zegt:

   Inderdaad,
   Het stemmen op een “rechtse partij” is nog het enige “goede” alternatief. Alle gevestigde partijen doen aan achterkamer politiek, waar onder vriendjes alles geregeld. Inclusief de “baantjes”
   Probleem waar de gevestigde partijen mee zitten is dat de rechtse partijen niet aan de achterkamer politiek zullen meedoen;
   Waarbij tevens de vraag kan gesteld worden wie feitelijk de rechtsen zijn. De gevestigde partijen? Waarschijnlijk wel, fascisme en dictatuur zijn uiterst rechts.

   Like

  • guusvelraeds zegt:

   Precies Louis, ook ik heb dat. Maar het meest irritante boven op alles vind ik als ze ook nationaal SOCIALISTISCH Duitsland rechts noemen. Ook dat doen ze zonder schaamrood op de wangen. Ze doen het met opzet. Er zitten subtiel manipulatieve bedoelingen achter en de constante herhaling geeft de genadeslag. Mensen die nauwelijks weet hebben van de historie zijn weerloos overgeleverd.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Louis-Portugal: 21.27. uur. Dat zie ik net zo, Louis. Ook ik heb TEGEN de EU gestemd, maar ik heb niets tegen Europa. Ik blijf erbij, dat men nooit de EEG had moeten verlaten! De EU was en is echt EEN BRUG TE VER!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Moet je nazi Schulz gehoord hebben! Hij had het alléén maar over “Noodklok luidende tijden”, die “Uiterst “Zorgwekkend Zijn”, door de onhoudbare opkomst van “Nazi-partijen” tezamen met “Rascistische-groeperingen” dewelke bestaan uit louter “Geweldadige-Criminelen”, die de rechtsorde omver willen werpen door hun “Anarchistische-Ideologie”,
   onweerstaanbaar uitmondend in zinloos geweld, “Hitler-Vereerders” die zijn leer uitdragen en toepassen! Een hele mond vol maar dan z’n Duits natuurlijk.
   Ik wist niet dat er zoveel Extreem-Rechtse mensen waren.
   Dat geeft hoop voor de toekomst, als hij het zegt natuurlijk.,

   Like

 3. lucky bee zegt:

  Alles wat ik te zeggen heb hebben julie al gezegd, dus geen commentaar meer van mij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s