Joden eisen steun overheid

Screenshot_35

AMSTERDAM – De Joodse gemeenschap wil dat de overheid gaat bijdragen in de kosten voor extra beveiliging van gebouwen en personen vanwege de dreiging van antisemitische aanslagen.

„Je kunt niet langer met droge ogen blijven beweren dat het hier niet kan gebeuren. Het kan morgen hier gewoon plaatsvinden. Er hoeft daarvoor maar één gek rond te lopen”, reageert directeur Esther Voet van het Centrum Informatie en Documentatie over Israël (CIDI) op de aanslag in Brussel die vier mensen het leven kostte.

„Wij zijn ons bewust van het gevaar en hebben veiligheidsmaatregelen getroffen die worden betaald door de Joodse gemeenschap zelf. Per jaar is daar alleen al een bedrag mee gemoeid van tussen de 800.000 en één miljoen euro. Maar wij zijn van mening dat eigenlijk de overheid onze burgers moet beschermen”, meent Voet.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op Joden eisen steun overheid

 1. OphEUffen zegt:

  Die mevrouw Voet. Eerst de enige partij die het in Nederland goed voor heeft met het Jodendom en Israel afbranden en nu de hulp inroepen van de overheid. Dezelfde overheid die graag Israelische proucten wil boycotten. Het afbranden van de enige partij die het goed met u en de uwen voorheeft is en blijft een uitermate naieve aktie.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   OphEUffen: 16.11. uur. Precies, deze mevrouw Voet, zou zich eens achter de oren moeten krabben. In NEDERLAND zijn ALLEEN DE PVV en de SGP TEGEN ISLAMISERING!

   Like

 2. Cathja zegt:

  De Joodse gemeenschap in ons land heeft gelijk. Zij hebben recht op bescherming, en het is te idioot voor woorden dat ze dit tot nu toe zelf moeten bekostigen! De overheid moet het leven en welzijn van haar burgers beschermen, en daaronder vallen ook Joodse burgers. Niet alleen hier, maar overal. Laat Brussel maar een flinke som geld beschikbaar stellen voor hun beveiliging, want we moeten niet afwachten totdat er in ons land ook een aanslag wordt gepleegd op een Joodse instelling.
  En die kans is toegenomen, helaas!

  Like

 3. Theodoor zegt:

  De dreiging komt vast en zeker niet van de FN waar PVV in Europa mee wil samenwerken om de site van de PvdA, opsporing verzocht, weer wat korter te maken.

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Esther Voet, de infiltrante van EAJG, die bezig is om het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israel) om te vormen van de verdediger van Israel tot de spreekbuis van de Palestijnen. Een ware renegaat.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 5. johannes zegt:

  die klote moslims hadden het allang gehad, JODEN HEBBEN HET GEWOON VERDIEND.

  Like

 6. Jade zegt:

  Helemaal mee eens, laat de overheid dit maar gaan betalen.
  Zij zijn er ook verantwoordelijk voor dat ons land in 40
  jaar is overspoeld met joden hatende moslim-primaten.

  Like

 7. OphEUffen zegt:

  To: Cathja, het Nederlandse volk heeft -inclusief overheid- historisch gezien een uitermate kwalijke reputatie op het gebied van anti-semitisme. De kans op anti-semitisme is toegenomen dankzij de onegreidelde import gefaciliteerd door onze overheid. Laat ze maar betalen. Ik wil ook excuses zien maar dat is nog tien bruggen te ver.

  Like

 8. OphEUffen zegt:

  Ongebreidelde it is 🙂

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Zolang Joodse politici er alles aan doen om de islam hierheen te halen en te onderhouden, vind ik alle steun en bescherming door de belastingbetaler onzin. Als de Joodse gemeenschap een probleem heeft met zijn eigen bestuurders, moeten ze dat probleem oplossen en minder islam komt ons allemaal beter uit dus win/win. Als Amsterdam onder eeuwig Joods / PvdA-bestuur onleefbaar is geworden, dan is het volkomen duidelijk waar het lek zit. Eerst moeten we betalen voor slecht bestuur en nu om de puinhopen op te ruimen? Lijkt me onwenselijk. Zeker als het knoeien en faciliteren van haatlam gewoon verder gaat.

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Joden zijn nog lang geen moslims. Wat denkt Esther Voet wel. Hoe actief zou de Nederlandse overheid ongevraagd zijn als Joden plotseling Moslims zouden zijn. Ondanks Moslims in Nederland nooit een millimeter bedreigt werden vond de minister president het ongevraagd en vooruitlopend nodig zijn opwachting te maken in een Nederlandse school. De Nederlandse overheid plengt alleen voor de show een traan voor dode Joden, maar de levende Jood heeft hun interesse niet. Nee dan gaat de Min. van buitenlandse zaken liever naar dictatoriale Wahabitische gewesten om al achteruit kruipend zijn gewezen christelijk achterste aan te bieden aan een zogenaamd beledigde Koning. Nog even en er zijn geen Joden meer in Europa en denk maar niet dat het islamitisch terrorisme dan afgelopen is. Het begint nu pas goed warm te draaien. Na de zaterdag mensen zijn de zondagmensen aan de beurt. Hebben jullie het ook allemaal gehoord van de haat advocaat Mohammed Einat tijdens de afscheid uitzending van Pauw en Witteman? Hij voorspelde dat de “”Nieuwe Nederlander”” uiterlijk in 2020 met een stormram op de voordeur zou bonken bij de vermeende Nederlandse racist om zijn rechten op te eisen. Dit wordt bovendien ook nog gezegd door een lid van de grootste racistische ideologie ooit. Veel Nederlanders denken dat de nieuwe Nederlanders alle denkbare rechten hebben en halen dus hun schouders op voor dit soort opmerkingen. Maar dan vergissen deze Nederlanders zich behoorlijk. Einat bedoeld natuurlijk niet alle rechten die te genieten zijn in een seculiere rechtstaat. Einat bedoeld hiermee (zonder het specifiek uit te spreken) de islamitische rechten. Het recht van de gelovige moslim op suprematie over alle niet moslims en zolang deze suprematie niet voelbaar aanwezig is in alle Europese samenlevingen zal het moslim terrorisme een factor zijn waarmee rekening gehouden moet worden. Europa bevind zich op de vooravond van een burgeroorlog en we hebben het nog nauwelijks in de gaten, laat staan dat we erop voorbereidt zijn. Het ontwaken van Europa zal ruw en onverbiddelijk zijn en de eenheid onder de Europese bevolking die de EU niet voor elkaar kreeg zal bij de gezamenlijke strijdt tegen de opgedrongen moslim invasie en terreur tot ongekende hoogten stijgen.

  http://pauwenwitteman.vara.nl

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @guusvelraeds:18.25. uur. AMEN! Zo is het meneer Velraeds!

   Like

  • Cathja zegt:

   U heeft juist gesproken, meneer Velraeds! Ik ben het volkomen met u eens. Ik heb ook de woorden van Einat gehoord, en kon hem wel kélen! Wie denken ze dat ze zijn, met hun ‘rechten’? Ze hébben hier geen rechten, nooit gehad, en mogen die ook nooit krijgen! Stomme baardaap! Woest was ik om zijn hooghartige uitspraken! Ik snap niet dat hem niet meer tegengas gegeven werd, maar zo zit de Nederlander blijkbaar niet in elkaar.
   Als de hel in ons land losbarst, ben ik benieuwd wat men dan zegt.
   Of geeft men zich zonder slag of stoot over aan de duivel?

   Like

 11. bigljohn zegt:

  Dat beschermen van Joodse instellingen mag dan goed bedoeld zijn, het is in feite niet meer dan aspirines slikken bij een zieke kies. De ziekte heet in Europa de Islam, en zolang die niet rigoreus aangepakt gaat worden, wordt de situatie voor die arme Joden in Europa op een gegeven moment echt desastreus. In dat opzicht zie ik de overheid (die een wit voetje voor de Islam heeft) niet voor de kosten van beveiliging opdraaien. Maar ik kan het mis hebben misschien. In ieder geval zou dit toch maar een tijdelijke oplossing zijn daar de situatie voor die arme Joden (zoals gezegd) op een gegeven moment toch desastreus gaat worden.

  Like

 12. N.F. van Kleef zegt:

  Net de 2e persoon gezien van het CIDI bij 2 vandaag. De lafaard durfde te beweren dat het nu veel gevaarlijker voor Joden in Nederland was geworden vanwege het Front National en de Gouden Dageraad. Hij durfde niet te zeggen dat het zou komen door de aanwezigheid van zoveel moslims in Nederland. Nogmaals deze man is een verschrikkelijke lafaard en volgens mij zin ze zo allemaal bij het CIDI.

  Like

 13. Alf Janszoon zegt:

  Is deze mevrouw Voet niet een tegenstandster van de PVV? Behoort zij niet tot de thee drinken met de moslims club evenals Lodewijk Asscher, Job Cohen en Harry de Winter?
  “Het Nederlands Verbond voor Progressief Jodendom verwijst onder meer naar de ’infame’ Franse cabaretier Dieudonné, wiens omstreden grappen vaak een antisemitisch karakter hebben.”
  Deze schoft is slechts formeel een Fransman. Cultureel en spiritueel is het een mohammedaan, muzelman, islamiet, Saraceen. Kunnen de schijtlaarzen van de CIDI het beest niet bij de naam noemen? Cann’t they call a spade a spade?

  Like

 14. Joop Klepzeiker zegt:

  In dit geval zou kut jood misschien wel op zijn plaats zijn.

  Je weet wel het gevaar komt immers van de PVV,

  Zoals al velen malen geponeerd, niets menselijks is een Jood vreemd dus ook een hang naar zelfvernietiging, een modern staaltje van vrijwillig naar de islamitische gaskamer lopen.
  maar bipolaire voetjes hebben de schoen altijd aan de verkeerde voet, een genetische afwijking?

  Like

 15. Dit is op Kiezen Voor Vrijheid herblogden reageerde:
  Zolang Esther Voet hand in hand loopt met de zgn. Antifa’s die met verdachte vlaggen lopen te wapperen, heeft ze toch niets te vrezen?

  Like

 16. De beveiliging van Joodse instellingen kosten de Joodse gemeenschap bijna een miljoen. Stadsdeel oud Zuid geeft 160.000 voor de beveiliging Amsterdam zelf geeft niets. Zij geven liever geld aan de moskeeën en Marokkaanse jongerenclubjes. Zoals overal in Nederland. De reden waarom het CIDI en de meeste Joden de islam of in dit geval Marokkaantjes niet bij naam noemen is nl omdat zij weten wat namen kan betekenen. Zij zien anti Marokkanen of minder minder zoals geert zei. Ook minder minder Joden geroepen kan worden. Of zoals van Bommel en Gretta gezamenlijk scandeerden Hamas Hamas Joden …….. Tuurlijk weet elke Jood zeker in Israel wie het gevaar is. Vergeet ook niet, het socialisme denk aan de pogroms van 1920 etc. Daarom verbaast het me steeds meer dat veel Joden nog steeds op linkse partijen stemmen. Ja ik kan ook van het CIDI begrijpen dat ze reageren op partijen als NF en FPO. Ik zelf heb ook er ook wel eens moeite mee. Maar het is zoals Hans Jansen zegt: Le pen is een oude seniel van 80. en FN moet zich maar gaan bewijzen dat ze verandert is. Als Jood zijnde, ben ik niet zo bang voor extreem rechts zoals sommige rechtse partijen genoemd worden, buitenom Joblek en de Gouden Dagenraad. Zie ikzelf het grootste gevaar uit de Linkse hoek komen die hand in hand samengaat met de islam, en de linkse Joden. Ik hoop met deze reactie enigszins het Joodse denken duidelijk heb gemaakt.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Duidelijk Ya´akov! Waren er maar veel meer joden zoals jij!!!

   Bert

   Like

   • Monalisa zegt:

    ya’akov siepmanover beveiliging gesproken in Buitenveldert Adam ligt een Joodse school waar de kinderen van ver komen uit de kop van Noord-Holland en omstreken het is niet leuk al je ziet wat er op dat school plein loopt! ik wijd me hier niet verder over uit, maar op je gemak voelen als niet jood is dan heel moeilijk ik droom er nog wel eens van.

    Like

   • Klopt vroeger was er een busje wat de kinderen ophaalde die ver weg woonden tegenwoordig brengen de ouders zelf de kinderen naar school. angst!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s