Laatste waarschuwing aan Europa´s politiek

Screenshot_46

(Vertaling: E.J. Bron)

De Europeanen hebben de rode kaart laten zien aan een politieke kaste, die zich met het grote geld verbroedert. Of de elites daaruit de juiste conclusies trekken?

Het meest ontmaskerende commentaar over de uitslag van de Europese verkiezingen kwam zondagavond van de chef van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi. De kiezers in de Europese Unie zijn “losgeslagen”. Losgekomen van de realiteit, bedoelt hij daarmee.

Maar Draghi bewees met dit citaat hoe het zondag überhaupt tot de verbazingwekkend duidelijke resultaten kwam. Zij zetten het partijenlandschap in landen zoals Frankrijk, Griekenland en Oostenrijk op de kop. Het kiezersvolk is in opstand gekomen. Het is verontwaardigd en boos over beloftes om de voortdurende crisis op te lossen, die niet vervuld worden. Een crisis, die bestaat uit schulden, de toename van schommelingen, ontketende banken, een om zich heen grijpende corruptie en een elite, die zich steeds verder van het volk verwijdert.

Verbroederd met het grote geld

De kiezers zijn niet losgekomen van de realiteit, maar een politieke kaste die zich verbroederd heeft met het grote geld en zowel machtsbevoegdheden als controle steeds verder wegschuift van de duidelijk gedefinieerde soeverein.

Meer nog: een elite, die op onze meest dringende problemen – schulden, vernietiging van het milieu, een excessieve invloed van grote ondernemingen en ongedekte rentestelsels – geen antwoorden heeft en er niets tegen onderneemt dat onze samenlevingen sociaal uit elkaar vallen en de speciaal gecreëerde welstand niet naar beneden doorsijpelt.

De gevolgen zullen fataal zijn

Je moet de kiezers in de EU een compliment geven. Ze laten het bij deze verkiezingen eerst bij een waarschuwingsschot. Ze hebben radicale en anti-Europese partijen gekozen bij die verkiezingen, die in vergelijking met nationale parlementsverkiezingen minder schade aanrichten. Dat moet de gevestigde partijen in de gelegenheid stellen toch weer meer naar hun kiezersvolk te luisteren en niet alleen naar goed georganiseerde belangen.

Het grootste succes tegen radicale partijen belooft een terugkeer naar een politiek die dichtbij de burgers en de kiezers staat. Om kiezers na zulke verkiezingen belachelijk te maken, zoals Draghi op de verkiezingsavond deed, spreekt daarentegen alleen maar van arrogantie en illustreert waarom de Europeanen zo boos zijn.

Je kunt alleen maar hopen dat door onze elites nu de juiste conclusies worden getrokken. Commentaren zoals dat van meneer Draghi geven echter weinig hoop dat dit besef toeneemt. De gevolgen zullen fataal zijn.

Bron:
www.geolitico.de
Auteur: Markus Gaertner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Eurofielen, Europa, EUSSR, Graaien, politici, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Laatste waarschuwing aan Europa´s politiek

 1. Het is frusterend dat onze pogingen om de PVV een monsteroverwinning te laten behalen zijn MISLUKT. Wij hoeven daar geen schuldgevoelens bij te hebben.
  Een heel groot deel van de Nederlandse bevolking heeft geen belangstelling voor de instituten die bepalend zijn voor onze leefwijze. Dit deel van de bevolking leeft van de ene in de andere dag en maakt zich geen zorgen voor de toekomst.
  Door de deelnemers op deze blog wordt gevreesd dat onze toekomst wel eens minder mooi zou kunnen zijn dan de situatie die we nu beleven. Geert Wilders heeft de mogelijkheid geopend om in navolging van zijn beleid in de Tweede Kamer een verandering te weeg te brengen. Die kans heeft de kiezer in onvoldoende mate genomen.
  Eerder schreef ik dat als de democratische weg niet tot het gewenste doel zou leiden een andere weg gekozen zou moeten worden. Het woord ‘revolutie’ kwam in dat verhaal voor.
  Er moet intensief over nagedacht worden wat er nu gedaan moet worden om een groter deel van de bevolking te mobiliseren. Geert wil om begrijpelijke reden geen vereniging omdat daarmee de deur voor de saboteurs open gezet wordt. Er moet dus een andere vorm gekozen worden. Bij een volgende verkiezing moet gezorgd worden dat minder mensen onverschillig zijn.

  Like

 2. Jan zegt:

  Het verdriet van de PvdA

  Logisch, met dat vreselijk lied van Troelstra:

  Morgenrood, uw heilig gloeien
  Heeft ons steeds den dag gebracht
  Breek toch door, o lichtvernieuwer,
  In den groten volk’rennacht
  Laat uw gloren hope geven
  Hun die worst’len in den nacht
  Geef hun moed in ’t voorwaarts streven
  Tot hun ’t daglicht tegenlacht
  Tot hun ’t daglicht tegenlacht
  Morgenrood, in worst’lend zwoegen
  Hebben zij naar u gesmacht
  En in de nachten, treurig duister,
  Uw verlossend werk verwacht
  Roze gloed kleurt reeds de wolken
  D’ochtendwind ruist door de blaân
  Weldra is voor alle volken
  ’t Schitterend zonlicht opgegaan
  ’t Schitterend zonlicht opgegaan

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  De gevolgen zullen fataal zijn. Dat is absoluut de waarheid meneer Gaertner, ze zullen doorgaan, deze RODE BOJAREN van het gedrocht EUSSR, al gaan de Europese bevolkingen er aan onderdoor. Hun communistische droom- de opvolger van het Derde Rijk van Adolf Hitler- zullen ze ons “door de strot”, blijven duwen!

  Like

 4. Theodoor zegt:

  Zolang links de kraan van de kunstmatige voeding voor het gefrusteerde volk nog open kan houden zal het niet zo’n vaart lopen.
  Anders wordt het als hier de uurlonen naar beneden moeten gaan onder druk van Oost Europa en de mensen echt “progressief” moeten inleveren voor het gesubsidieerde windmolenplan van Rutte en Co. Mocht de rente van de ruim 550 miljard schuld die door de drie oude partijen PvdA, CDA en de VVD met hier en daar wat hulp van D66 zijn opgebouwd straks uit de hand lopen dan kan het andere “feest” gaan beginnen.
  De zogenaamde EU krijgt altijd de schuld, maar de grote schuldigen van Nederland zijn de betreffende premiers, die hebben continue het volk maar ook de slaperige Tweede Kamer belazerd.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theodoor: 08.48. uur. Uw constateringen zijn volledig juist, Theodoor. Zag de Nederlandse bevolking dat nu maar eens in. Zucht…

   Like

   • Guus D zegt:

    Vergeet niet dat ook de tweedekamerleden schuldig zijn. Denk bijv. aan het ESM waarvoor een ruime meerderheid was!

    Like

 5. Sjaak zegt:

  Daar gaat hij ! Ferage was tot dato tamelijk alleen in Brussel !
  Nu komt Le Pen , Geert en de rest die de vloer aan gaan vegen
  met deze overbetaalde zetelpoepers !

  Like

 6. Yvonne van Cleef zegt:

  Draghi en companen lijden aan chronische arrogantie,en ik ben bang dat het te lang zal duren voordat die eigenschap hen de das om zal doen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s