Na verkiezingsoverwinning: Marine Le Pen eist nieuwe verkiezingen in Frankrijk

Screenshot_8

De overwinning van Marine Le Pen is een politieke aardbeving: dat geeft zelfs minister-president Manuel Valls toe

(Vertaling: E.J. Bron)

De winnaar van de Europese verkiezingen in Frankrijk riep gisteravond in Parijs op tot nieuwe verkiezingen: het kan niet zo zijn dat het parlement het volk niet representatief vertegenwoordigt. De andere partijen reageerden geschokt op de verkiezingen – willen echter gewoon doorgaan. Voor François Hollande wordt het echter steeds moeilijker.

Het Front National (FN) is bij landelijke verkiezingen in Frankrijk voor het eerst de sterkste politieke kracht geworden. De partij van Marine Le Pen behaalde zondag 25% van de stemmen. De regerende socialisten van president Hollande leden opnieuw een nederlaag en kwamen met ongeveer 14% van de stemmen op de derde plaats terecht, achter de conservatieve UMP met 21% van de stemmen. Marine Le Pen eiste als consequentie van de verkiezingsuitslag de ontbinding van het parlement en nieuwe verkiezingen. Uit de gelederen van de socialisten werd een versnelling van de economische hervormingen geëist.

De opinieonderzoekers van CSA, TNS-Sofres en Ifop zagen de socialisten gisteravond tussen de 14 en 14,5% en daarmee duidelijk lager dan hun resultaat bij de Europese verkiezingen van 2009, toen ze 16,5% hadden gehaald. Voor de conservatieve UMP voorspelde men tussen de 20,6 en 21%. De Franse socialisten hadden al sterke verliezen geleden bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Daarna veranderde Hollande de regering.

Le Pen eiste onmiddellijk nieuwe verkiezingen in Parijs. Na zo´n duidelijke afwijzing door de kiezers zit er voor Hollande niets anders op dan het parlement te ontbinden, zei ze gisteravond in Parijs. “Het is onacceptabel dat het parlement het volk niet representatief vertegenwoordigt. Als we dit niet doen, hoeven we de wereld geen lesjes meer te leren over democratie”, zei Le Pen. Verder zei ze: “Het volk heeft luid en duidelijk gesproken. Het wil de controle over zijn eigen lot opnieuw in handen nemen. Het is een enorme eer voor ons en we zullen bewijzen deze eer waardig te zijn. Dit is de eerste stap naar de noodzakelijke vrijheid.”

De partijen van het burgerlijke en linkse spectrum reageerden geschokt op het verkiezingssucces van het Front National, dat zich onder leiding van Marine Le Pen had ingespannen voor een minder extremistisch imago. Minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius gaf een “aardbeving” toe, wees echter de eis naar ontbinding van het parlement af. De uit Senegal afkomstige voormalige conservatieve minister Rama Yade sprak van “een catastrofe voor de democratie” mochten de prognoses waar blijken te zijn. Minister van Milieu Segolene Royal – de langjarige levenspartner van Hollande – nam afstand tot de president: het resultaat van de verkiezingen toont het ongeduld van de kiezers aan, die eindelijk resultaat willen zien, zei ze met het oog op de opgestarte economische hervormingen. Een opleving van de economie in de op een na grootste economie van Europa is dringen noodzakelijk, zei Royal.

Frankrijk kampt met een economische crisis en een enorme werkloosheid. Tegen de herhaaldelijk optimistische verwachtingen van de president in stagneerde het bbp opnieuw in het eerste kwartaal van dit jaar, nadat de na Duitsland tweede grootste economie van de eurozone tot eind 2013 een minimale groei van 0,2% had gezien. Volgens de prognose van de Europese Commissie zal de groei dit jaar met 1,0% en ook in 2015 met 1,5% onder het gemiddelde van de eurozone blijven. Volgens peilingen is Hollande de meest ongeliefde president in de geschiedenis van het land. Tot nu toe is het hem ondanks opgestarte economische hervormingen niet gelukt de werkloosheid te verlagen. De Europese Commissie houdt voor dit jaar rekening met een nog verder toenemende werkloosheid van gemiddeld 10,4% – meer dan tweemaal zo hoog als in Duitsland.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Europees Parlement, EUSSR, Frankrijk, Front National, Marine Le Pen, Socialisten. Bookmark de permalink .

27 reacties op Na verkiezingsoverwinning: Marine Le Pen eist nieuwe verkiezingen in Frankrijk

 1. Tom Hendrix zegt:

  Mevrouw Le Pen heeft in mijn ogen gelijk. De Fransen, zijn het rode geklungel zat, kotszat!

  Like

 2. Lucie zegt:

  En Geert Wilders heeft 4 zetels,net als kereltje Pechtold,waarom horen we kereltje nu niet juichen?
  Zou van fatsoen getuigen als hij excuus aanbood,maar ja,hij heeft geen fatsoen,nooit gehad.
  Een enorme aasgier is het,alleen een plek in Brussel met een exorbitant bij elkaar geroofd inkomen,telt voor dit ventje,bah,wat een kwal!!

  Like

 3. Harry zegt:

  Heerlijk , heerlijk , zo’n vrouw die de boel op stelten zet !
  Even lekker zieken !
  Want ze gaan geen nieuwe verkiezingen uitschrijven , dunkt me .
  Maar alleen al de knuppel in het hoenderhok gooien is al heerlijk onder deze omstandigheden .
  En die achterlijke socialisten , die het altijd zo goed weten wat het beste voor ons is , in totale ontreddering !
  Daar zullen wel de nodige schuttingwoorden vallen , want tegen hun verlies kunnen ze niet .

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, Harry, dat soort vrouw bevalt jou wèl, hé?
   Ja vindt het alleen jammer, dat er zo weinig van rondlopen.
   En gelijk heb je!

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    2de zin: ja m. z. je, uiteraard.

    Like

   • Harry zegt:

    Als je vindt dat je een etentje verdiend hebt in een restaurant van jouw keuze , vraag heer Bron dan maar mijn adres .
    Je hebt het verdiend !
    Schaarse artikelen moet je koesteren .
    Lever graag mijn bijdrage !

    Like

  • delamontagne zegt:

   En hoe zuidelijker, des te temperament-voller.
   Dat moet JIJ ook weten.!

   Like

   • Harry zegt:

    Dat weet ik wel , Montagne , maar er zijn grenzen . Je weet toch ook wel dat als je ruzie krijgt met zo’n temperamentvolle tijger , dat het servies dan door het hele huis vliegt .
    De putten zitten nog in de muur .
    Had pas nog enige weken wat met een Francaise .
    Als je op de juiste knopjes weet te drukken starten ze gewelddadiger dan een Ferrari .

    Je hebt wel gelijk , als het goed gaat zijn ze wel prettig .
    Als het niet naar hun zin gaat , ben je nog niet jarig !
    Weet niet of ze wel zo goed passen bij mijn rustige , bedachtzame , zachtmoedige , vriendelijke , onderkoelde aard .

    Ik hou het maar bij Nederland , denk ik .

    Like

   • bobzelf zegt:

    kom eens in Ukraine kijken ,
    Ben bang dat je nooit meer terug gaat !
    hoofdpijn , ????
    whahahahahaha

    gr. bob

    Like

 4. rotsus zegt:

  Dit is een dame met LEF en dat schrijf ik met hoofdletters!! En onze Geert heeft ervoor gekozen om met haar te willen samenwerken. Daar heeft hij zich nu ook al menigmaal voor moeten verdedigen en “onze” (niet de mijne) door leugens en bedrog omhoog geklommen politici en in een zin meenemende de MSM (main stream media) blijven maar hameren op haar oh zo foute vader!!! Was de vader van Maxima ook niet oh zo fout? Toch is zij “onze” koningin, maar ook nu weer. niet de mijne!!
  Ik had eerder al kenbaar gemaakt dat ik niet ben gaan stemmen de 22e en geloof me, daar heb ik echt mijn redenen voor en ik begrijp, na diverse stukjes hier te hebben gelezen dat menigeen hier mij dat niet in dank afneemt. Dat begrijp ik en heb ook respect voor hun mening en trek het mij aan! Ik wist echter lang tevoren al dat dit de uitslag zou gaan worden en vraag me nu niet hoe ik dit wist maar ik wist het. Zo zullen de uitslagen namelijk voorlopig nog wel lange tijd blijven. Wie in een overwinning van die gek Pechtholt gelooft zit helemaal fout maar het kon gewoon niet anders lopen. Dit is o.a. een van de redenen van mijn stemgedrag waarover ik niet meer verder zal uitweiden. Mijn standpunt is en blijft dat dit zooitje schurken en bandieten welke ONS NIET VERTEGENWOORDIGEN maar wel “regeren”, en dit staat met opzet tussen aanhalingstekens, alleen maar van hun blauwe zeteltjes te verdrijven zijn door mensen zoals die welke hier reageren en die net als ik willen dat ze verdwijnen naar de plek waar ze thuishoren, de gevangenis. Daarbij denk ik aan zoiets als het Neurenberg tribunaal hoewel dit ook een op leugens en bedrog gebaseerd lichaam was en de grootste boeven laat ik maar zeggen “kusjes heeft gegeven” en daarna o.a. de voormannen heeft gemaakt tot dat wat men nu de EU noemt. Dit zal dus wel een beetje anders moeten. Mensen, hoewel ik mevrouw Le Pen met hoogachting schat en evenzo onze Geert, ben ik er steeds meer stellig van overtuigd dat dit alleen nog maar met harde hand kan gebeuren en hoewel ik in deep shit zit wil ik toch met spoed gaan proberen om mensen te gaan voorlichten over diverse zaken waarvan de meerderheid helemaal niet van op de hoogte is en nagenoeg totaal verziekt blijkt door o.a. de MSM. Ik ben bezig met de voorbereiding van diverse zaken welke ik gewoon per thema onder de aandacht wil brengen echter ik weet alleen nog niet goed HOE ik dat moet gaan doen. In Duitsland zijn er al nagenoeg elke maandag “die Montagsdemonstrationen” waarover de MSM nagenoeg NIETS publiceert en als ze het al doen beschuldigen ze de sprekers, althans enkele welke een beetje beter bekend zijn zoals Andreas Popp, dat deze iets willen wat helemaal niet zo is. Ik doe een linkje erbij welk ik nu even heb gegoogeld ( http://www.tagesschau.de/inland/mahnwachen100.html ) waarin een en ander duidelijk blijkt notabene van de Tagesschau zelf dus het is nog niet zo gemakkelijk de grote meute stemvee ervan te overtuigen dat ze worden voorgelogen door deze MSM en bijvoorbeeld niet door mij. Voor diegenen die de Duitse taal een beetje beheersen, luister ook eens even naar het geluidsfragment welk er in staat!! De tenen gingen mij krommen ervan!! Daarbij is het zo dat mensen die de MSM enz. verguizen (waarvan ik en eentje ben) gelijk worden afgeschilderd als complotter, oproerkraaier met weinig of geen verstand van zaken of in het ergste geval bedreigt zoals Geert, want waar ik ook om me heen vraag, het merendeel is het gewoon helder met Geert eens alleen durven de meesten van hen dat gewoon niet openlijk te zeggen, maar wie heeft er dan ook graag 24/7 bewaking voor over om zijn mening te verkondigen EN ER BIJ TE BLIJVEN door dik en door dun. En nogmaals hiervoor mijn diepe respect voor Geert Wilders. Moet het nu hierbij laten maar ik zou nog een dag kunnen doorschrijven hier indien een dag 48 uur zou hebben maar ik denk dat de moderator mij dat niet in dank zou afnemen. Een fijne dag gewenst verder, ik moet snel verder aan het werk om ratten van me af te houden.
  Rotsus

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Rotsus: 12.28. uur. Respect voor uw reactie. En ook ik ben het volledig met U eens, dat deze boeven der EUSSR, en van hun lakeien in onze 2e Kamer, liberalen, sociaal-democraten, socialisten en christen-democraten en de groen links kabouters, nooit vreedzaam zullen verdwijnen, of naar de bevolkiing zullen luisteren. Alles is geregisseerd door WERKGEVERS,BILDERBERG,EUSSR en de NWO. Zo rolt dat beste Rotsus.

   Like

  • roger catrysse zegt:

   Ik kan veel begrijpen en aanvaarden maar dat je niet bent gaan stemmen en dus niet hebt gestemd op de PVV kan ik u niet vergeven.

   Like

   • bobzelf zegt:

    Ik zwijg als het graf ,
    mij hoor je niet !!
    moeilijk, moeilijk, maar mij hoor je niet
    whahahahaha

    gr. bob

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @roger catrysse: 13.29. uur. Ik heb welzeker gestemd! En op de PVV, dus weet ik niet waarom U reageert op mijn reactie, op deze manier.

    Like

   • rotsus zegt:

    @roger catrysse 13.29 het volgende. Ik begrijp uw reactie v.w.b. mijn niet stemgedrag echter ik heb in mijn stukje duidelijk gemaakt dat ik daar mijn (gegronde) redenen voor heb, ik verder begrijp dat velen mij dit niet in dank zullen afnemen en ik het me zeer aantrek en dat meen ik oprecht, dus nogmaals, maar dan voor u apart sorry hiervoor, en
    @Tom Hendriks 16.41
    Beste Tom, ik denk dat hij jou niet bedoelde maar mij dus dat zou hem vergeven moeten worden i.v.m. een waarschijnlijk misverstand.
    Groet jullie beiden verder.
    Rotsus.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Volgende keer, gewoon op Wilders stemmen. Hoef je er ook niet zoveel woorden aan te wijden.

   Like

 5. Yvonne van Cleef zegt:

  Tja,welk Europees land ligt nou niet bijna op zijn gat?Met dank aan links,overal!Ik hoop dat het rechtse blok dat nu gevormd kan gaan worden toch echt meer dan een deuk in een pakje boter slaat;oh.ik hoop het zo!

  Like

 6. tjonge zegt:

  kan marine le pen president van nederland worden aub !

  Like

  • bobzelf zegt:

   NEE, NOG NIET, ZE GAAN TOT NU TOE NOG EFFE VOOR DIE KEREL MET DIE VOLGESCHETEN KOP , DIE FAN VAN DE REFERENDA, ZAL IK MAAR ZEGGEN !
   DUS DE MAN DIE TOT AAN ZIJN ELLEBOGEN IN DE STRONT VAN DE EU ZIT !
   GOHHH, DE NAAM SCHIET ME MAAR NIET NAAR BINNEN !!!
   WE MAKEN ER EEN QUIZ VAN , KOM MAAR OP !!
   WHAHAHAHAHAHA

   Like

 7. Joop Klepzeiker zegt:

  Van dik hout zaagt men planken !

  Like

 8. Pingback: Na overwinning van Marine Le Pen: François Hollande roept crisisberaad bijeen | E.J. Bron

 9. Jean zegt:

  Als ze morgen zouden vragen om van Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Italië, Spanje en Luxemburg “een” republiek te maken en dat met goed afgesloten grenzen, enkel die doorlaten die we nodig hebben en al dat decadent ondemocratisch ziekelijk parasitisme opdoeken dan ben ik de eerste die dat zal tekenen.
  Het kapitaal dat die nog 7 resterende middeleeuwse folkloristische circussen ons kosten kunnen duizenden mensen mee uit de armoede gehouen worden want die 7 circussen hebben geen enkele toegevoegde waarde, integendeel.
  Voor dergelijk Europa ben ik maar niet voor die EU troep waar ik voor 100% tegen heb gestemd, die troep heeft enkel ellende, miserie, geweld en armoede gezaaid uiteraard voor de werkende en gewerkt hebbende bevolking, niet voor het profitariaat dat voor 99% bestaat uit allochtonen, hun kiesvee.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Rotsus: 17.03. uur. Bedankt Rotsus, en wees overtuigd van mijn sympathie. Knap zoals U toch doorzet, tegen de TIJDGEEST in. En ook ik ben douanier geweest. Het is een schande, onze grenzen weg, en de verplichting van idioten als Ashton, Malmström, en Reding van het GEDROCHT EU, die ons laten overspoelen met vreemdelingen. Grote schande, dat de VERRADERS van REGERINGSLEIDERS ingestemd hebben op de Top van Maastricht ( 1992) ter invoering van de EU, en daarop het SCHANDELIJKE VERDRAG van SCHENGEN! We weten nu gelukkig welke partijen in Nederland daar verantwoordelijk voor zijn, namelijk de VVD,PvdA,CDA en de club van het miezerige mannetje Pechthold!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s