Wat hebben “we” aan de EU te danken? deel 2

Screenshot_22

In deel 1 van het antwoord op deze vraag werd de conclusie gesteld dat de EU zowat NIETS voor ons gedaan heeft, of zelfs heeft kunnen doen om de inwoners een oorlog te besparen. Dat er geen Duits-Franse of EU-Rusland oorlog is gekomen, is meer te danken aan de angst voor de atoombom, de NAVO en het ” oorlogzatzijn ” van de inwoners.

Wat hebt u dan op economisch gebied aan de EU te danken? Ook daar is mijn antwoord: NIETS.  Integendeel. Onze economische toestand is slechter dan in de pre -EU periode. Wat de politici dan ook staan te beweren. Werkloosheid en faillissementen zeggen genoeg. En twee rapporten van gerenommeerde Engelse economische bureaus zeggen los van elkaar hetzelfde. Is daar meer bewijs voor nodig?

Alles is duurder geworden en we kunnen minder kopen voor ons geld. Onze spaarcenten vliegen naar landen en banken die failliet dreigen te gaan en die door de politici gered moeten worden. Omdat zij een faillissement niet kunnen hebben voor hun imago. Samen met andere bedragen die aan de EU betaald moeten worden, zijn dat heel veel miljarden.

Als we kijken naar de nieuwe hoeveelheid wetten en voorschriften en verboden zijn we ook met onze persoonlijke Vrijheid zwaar achteruit gegaan.

Lees verder>>>
(h/t Monalisa)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

22 reacties op Wat hebben “we” aan de EU te danken? deel 2

 1. Jean zegt:

  Monalisa,
  Aan de EU hebben we maar een zaak te danken en dat zelfs tegen onze wil nl. ELLENDE & GEWELD binnengebracht door geïmporteerde barbaren.
  Heb vandaag een krant gekocht alhoewel ik dat 364 dagen per jaar niet zal doen en wat lees ik: “de Turken zeggen openlijk dat er in de toekomst ‘rekening’ met hun gehouden zal moeten worden”, straks komen daar ook nog bij de Marokkanen, Congolezen, Syriërs, Libiërs enz. en wat mogen de Vlamingen?, Betalen en de klepper dichthouden want de huichelaars denken voor ons.
  Deze toestand komt overal voor in heel Europa vandaar het steeds groter verzet tegen dat verraad.
  Die blauwe huichelaar en zakkenvuller uit Gent is blij dat de NVa het VB heeft leeggezogen!!! die huichelaar zwijgt uiteraard over het misdadig cordon maar ja zo kennen we dat ordinair zootje volksverlakkers.
  In Vlaanderen ligt een ondemocratische club zich te bemoeien met de democratie voor zover er sprake is van democratie, in een democratie kan & mag nooit een ondemocratische instelling zoals die club coburgers bestaan, opdoeken die handel dat geeft voor ons een enorme kostenbesparing, all in ± 50.000.000 euro alle tierelantijnen meegerekend, het gedoe heeft daarbij ook geen enkele toegevoegde waarde, ben benieuwd of NVa dat ook gaat toepassen want NVa staat voor een republiek…

  Gelukkig hebben de anti EU partijen in Frankrijk en G.B. fors gewonnen, er is nog hoop Monalisa.
  Die EU misdaadorganisatie MOET weg.

  Like

 2. Jade zegt:

  Interessant en super belangrijk artikel tegelijk.
  Waar zijn nou de voordelen van die geweldige EU en euro???
  Ik zie ze niet, ik dacht zelfs al dat ik iets mankeerde…
  Het enige wat ik zie is afbraak, en hordes asielzoekers.
  We zullen de klok terug moeten draaien, want op deze manier
  gaat het grandioos mis.

  Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  Ben het met het artikel eens!Het enige dat de EU ons heeft gebracht is ellende.En het niet meer hoeven wisselen aan de grens kan nooit goedmaken wat er over ons heen is en nog wordt gestort!

  Like

 4. rotsus zegt:

  Hierbij een hele korte reactie wat we o.a. aan de EU te “danken” hebben!! Twee kassabonnetjes uit resp. 1998 en 2003 (na invoering van die oh zo geweldige euro). Daar ik hier geen jpeg bestandje kan plakken geef ik jullie de cijfers waarvoor jullie me dan maar op mijn woord moeten geloven. Het eerste is van gewone dagelijkse boodschappen gekocht op 25-05-1998 en het tweede van diezelfde boodschappen cq artikelen gekocht in dezelfde zaken maar dan op 25-05-2003. Het 1e geeft een bedrag van Hfl. 236,71 aan en het 2e € 142,47 !!! Beslis zelf maar, verdere woorden overbodig. Dit laatste bonnetje is overigens al 11 jaar oud dus tel uit uw winst wat het nu is. Tussen deze 2 zit op 5 jr een prijsstijging van bijna 33%. Dat is nu véél meer dus.

  Like

  • rotsus zegt:

   Wil er nog even bij vermelden dat ik na bijna 39 jr. werken waarvan 24 voor “onze” roverheid op het randje failliessement sta, mijn zaak dicht moet, mijn huis verkocht wordt door de BANK(sters), de belastingdeurwaarder vorige week beslag heeft gelegd op mijn roerende goederen, ik en mijn vrouw nu nog ff snel SCHULDSANERING moeten aanvragen, ik de zorgverzekering moet betalen aan de gangsters van het CJIB en nog wel een paar zaken welke prive zijn maar waar dit gedrocht de EU met zijn verrotte euro schuldig aan zijn! Zal dus ook nog moeten solliciteren op mijn 56e jaar (mijn vrouw 58). Ben inmiddels al bij zo’n 7 uitzendburo’s geweest maar niemand kan me “plaatsen”. Heb HBO diploma’s, en kennis van heel veel verschillende zaken en was volgens hun overgekwalificeerd. Wat betekend dat?? Ook dit verwijt ik voor de volle 100% aan dit gedrocht, en geloof me, ik heb me zeer verdiept in de “zaak” EU en euro en voor degene die het nog niet wist, ik ben 11 jaar douanier geweest aan Venlo-autoweg E34/A67. De grootste oostgrens van NL.

   Like

 5. Henk.V zegt:

  Artikel 1 en 2 overwegende wordt het zogenaamde Nederlandse “”JA!”” tegen deze EU totaal waanzinnig en onacceptabel.
  Of er nu veel met stemmen is gerommeld of wat minder,, of zelfs nagenoeg niet, bij deze uitslag -waarin het gefundeerde NEE TEGEN DEZE EU het zogenaamd moet afleggen – zullen wij ons nooit kunnen neerleggen!

  De waarheid blijft namelijk steeds de waarheid, onder alle omstandigheden!
  Een lamlendig geworden volk, dat ons electoraal widel uitleveren aan partijen die de totale afbraak van Nederland bevorderen, MOET onafgebroken en op velerlei manieren blijvend te horen krijgen hoe de EU in elkaar steekt en wat er via laaggezonken ,politieke onbenullen in Den Haag op ons afkomt.

  De mensen in Nederland moeten de waarheid onversneden te horen krijgen, ook al zouden de media en alle politiek correcte partijen graag willen doorgaan met het negeren, zwart maken van Wilders en met de verdraaiing van zijn boodschap.
  Ondertussen wens ik dat Geert zich op een wat meer trefzekere, verbale strategie bezint, opdat er niemand meer ook maar enige greep zal krijgen op ” vreselijke”uitdrukkingen die hij bezigt en daar maar tijden over over doordramt.
  Wilders heeft namelijk als enige qua kennis en inzicht ALLE troeven in handen! Hij heeft alle problemen in kaart gebracht.
  Geert Wilders,speel je tegenstanders allemaal weg, op een manier die het politiek correcte tuig met de mond vol tanden laat staan!.

  Like

 6. Tov de EU probeer ik het hoofd koel te houden ipv in algemeen ‘bashing’ in te stemmen. Het is zeker juist dat we aan de EU vele slechte dingen te danken hebben (bv derdewereld-invasie, totaal-bewaking), maar er zijn ook een paar goede.

  Kon je 20 jaar terug overal met je eigen toestel mobiel bellen? Nee, zeker niet. Dit als voorbeeld voor een systeem dat door het europees normeringsgremium ETSI werd ontwikkeld en vandaag de wereld domineert.

  Kon je 20 jaar terug met de electrische trein door 2 (of zelfs meer) landen rijden zonder aan de grens/grenzen over te stappen of uitwisseling van de locomotief? Evenmin.

  Ook hier werd waardevol standiseringswerk gedaan, zo waardevol dat de producten daarvan de europese bedrijven uit deze branches hielpen bij hun verkoopspogingen op de wereldmarkt. Want als een product in Europa bestaat dan is het meest goed genoeg voor de rest van de wereld.

  Algemeen gesproken zijn ‘faraonische projecten’ zo als de Eurotunnel zonder EU amper voorstelbaar. Niet alleen vanwege de financiele hulp maar ook vanwege de noodzakelijke druk op de deelnemers, die anders bijna nooit eens zouden worden.

  Like

  • sam zegt:

   En ten koste van wat gaat die zogenaamde verbetering?
   Opgave van onze persoonlijke vrijheid (o.a. internet en GSM)? Europa is in een diepe crisis t.g.v. d Euro. In dien deze niet zou bestaan, kon een land als Griekenland zichzelf failliet verklaren (kijk hiervoor eens de betere en OUDERE economie boeken op na)
   Wie heeft hier gevraagd dat al die vreemdelinge, hier op ONZE KOSTEN, komen leeglopen? Ik persoonlijk niemand, die dat ooit gevraagd heeft.
   Lees eens een deftig geschiedenis boek erop na, vooral de periode 1930 -1945, meer bepaald de Duitse geschiedenis. De overeenkomsten, met hetgeen nu gebeurd, zijn overduidelijk.

   Like

  • rotsus zegt:

   Beste Michael Laudahn, ik begrijp dat er door u wel nog enige zaken naar voren gebracht zouden kunnen worden, welke ikzelf denk ik ook wel zou kunnen opnoemen, maar het gaat erom wat er onder de streep overblijft zal ik maar een klein beetje boekhoudkundig zeggen. En ik garandeer u dat ik voor elk positief punt welk u aandraagt er minimaal 10 kan aandragen welke ons achteruitgang hebben gebracht of waardoor we er slechter op geworden zijn. De EEG was een perfect werkend orgaan waarover ik ook veel weet. Waarom wordt een perfect werkend orgaan opgedoekt en vervangen door een gedrocht waarvan destijds de grootste economen en macro-economen voorspeld hebben dat dit NOOIT zal gaan lukken wat ze ook gedaan hebben bij de invoering van de euro waarvoor ook al een voorganger bestond welke voldeed aan dat waarvoor een en dezelfde muntEENHEID voor bedoeld is, dat was namelijk de ECU.
   Geloof me, de EU en de euro gaan crashen, ik voorspel dat dat dit jaar nog gaat gebeuren maar als ik goed analiseer en bestudeer dan halen ze met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het einde van 2015 NIET. Daarbij hoop ik dat ook nog eens maar dat laatste is natuurlijk sentiment moet u weten.
   Met groet,
   Rotsus

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Michael Laudahn: 15.32. uur. Meneer Laudahn, deze zgn. zegeningen wegen niet op tegen de ELLENDE die de EU ons gebracht heeft. Leest U even mee: 700.000 werklzozen, voedselbanken, kledingbanken, 1000den mensen die de hypotheek niet meer kunnen opbrengen, afbraak van onze SOCIALE ZEKERHEID, onze PENSIOENEN in gevaar! EU, NEEN BEDANKT!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    O ja, vergeten de massa-immigratie, van ons vijandige MOSLIMS en uitvreters uit de hele wereld, en een Euro, die ons veel kost, alles veel duurder dan voor 2002! De EEG was genoeg geweest!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    En, beste Tom, de laffe mishandeling (zo durf ik het gerust te noemen)van de bejaarden…

    Like

  • louis-portugal zegt:

   Sorry Michael maar de dingen die je noemt zijn niet het gevolg van de EU.
   Ik reed 20 jaar geleden al van Nederland naar Portugal met een Ik weet niet meer zeker of het creditard of pinpas was zonder een cent lokaal geld op zak.
   Volgens mij worden de treinen tussen Franrijk en Spanje nog altijd gewisseld omdat de spoorbreedte verschillend is.
   Mobiel bellen heeft geen moer met de EU te maken maar komt door de modernisering.
   Hooguit de roamingtarieven.
   Waarom verkopen de duitse produkten nog altijd veeeeeeel beter dan de franse???
   Duitsland heeft een overschot van ongeveer 200 en Franrijk een tekort van ongeveer 70 miljard.

   Like

   • Aan ‘allen’:

    Ik betwist niet dat de totale balans waarschijnlijk negatief is. Ik wilde alleen een paar positieve dingen in herinnering roepen. Want ik zie aan de reacties duidelijk dat deze niet in het bewustzijn van ‘gemene man’ (zweeds) binnengedrongen zijn. Ook kon men argumenteren dat de positieve dingen niet noodzakelijk tot de negatieve hebben geleid – het zijn perverse, criminele politici die deze ontwikkelingen in gang hebben gezet, zonder ons vooraf te ondervragen.

    Aan louis-portugal:

    Spanje is al jaren bezig ermee geleidelijk op normaalspoor over te schakelen. Op één van de twee grote grensovergangen aan de randen van de Pyreneeën (de oostelijke, dus tussen Perpignan en Barcelona) heb je sinds jaren doorgaand normaalspoor-verkeer (het is een nieuwe tunnel onder de Pyreneeën die de klassieke kustlijn vervangt). Aan de andere, westelijke lijn (in het Baskenland) wordt gewerkt, paar jaren geduld nog. Zelfs Portugal heeft 1 of 2 weken geleden aangekondigd Spanie in zake van de spoorbreedte-aanpassing te willen volgen (dus eveneens zijn iberische spoor geleidelijk op te geven en normaalspoor in te voeren). Zonder EU zou dit waarschijnlijk nooit gebeurd zijn.

    De GSM definerende standaard werd door ETSI uitgewerkt, een door de EU-commissie 1988 gestichte organisatie. ‘Modernisering’ zonder de door ETSI bedreven harmonisering had zeker tot wat meer modernisering geleid, maar ongeveer zo als in Amerika – dus chaotisch bling-bling, ‘verschlimmbesserung/disimprovement’, zonder interoperabiliteit wegens gebrek aan standaardisering. Met dit know-how heeft de europese telecom-industrie grote delen van de wereldmarkt kunnen heroveren, zelfs in Noordamerika, en – wat bijna nog meer telt – hun binnenplaats Latijnsamerika, hetgeen tot dan toe helemaal van de VSA afhankelijk was.

    Je kunt alles op bv Wikipedia nalezen. Staat het niet in de nederlandse, raadpleeg dan de engelse of duitse versie.

    Like

 7. lucky bee zegt:

  Dat ons land langzamerhand net als Noord AFRIKA UIT ZIET?

  Like

  • bigljohn zegt:

   Ons land is in vergelijking met andere landen erg klein uitgevallen, maar er komen wel hele volkstammen Afrikanen hier naartoe. Voor dat je het weet is ons land zo zwart als kolen geworden van al die Afrikaners, en kun je maar beter een goed heenkomen zoeken voor al die muzelmannen. Als dat nog mogelijk is !

   Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Ik zou niet weten waarheen?Weg gaan is nog alleen voor mensen weg gelegd die over kapitaal beschikken;die kunnen het zich permiteren buiten Europa opnieuw te beginnen.Dat geldt niet voor mij,helaas!

    Like

  • Monalisa zegt:

   Yvonne van Cleef Weg gaan is nog alleen voor mensen weg gelegd die over kapitaal beschikken; ik kan niet oordelen over u financiële zaken maar waar ik woon ook in een groot EU land is ook niet alles super maar ik woon wel op mijn eigen stukje grond. dus je huis verkopen?(als dat hebt) als je 63 jaar bent en op nieuw begingen in een ander land in elk land kan je dood gaan daar hoef je niet voor in nederland te blijven.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Yvonne van Cleef ik heb heer bron eens een mooi foto gemaild en hij weet hoe ik woon.

    Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Ik heb een huurhuis en nog geen 900 euro per maand;gaat het dus niet worden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s