Joden- en Israëlhaat in één adem bij Trouw

Screenshot_56

(Door: Filantropius)

Zou je zoeken naar een contemporaine epigoon van de Völkischer Beobachter en Der Stürmer, dan hoef je in deze tijden van toenemend antisemitisme niet meer alleen tussen het gecraqueleerde leder en de stoffige dundoeken met runentekens van het neonazisme te snuffelen, want dan zit je bij het gewezen verzetsblad Trouw ook eerste rang. Daar wijzen de van emotie trillende vingertjes dikwijls richting Israël én Joden. En eigenlijk steeds vaker Joden dan Israël, want de binnenlandse moslims opstoken tegen de binnenlandse Joden blijkt prima te werken. Wat te denken van dit stuk in die krant, net nadat in Brussel een Breivikiaanse aanslag op Joden gepleegd werd: Waarom laten zoveel Joden het nog steeds afweten als het erom gaat de politiek van Israël aan de kaak te stellen?

Wat bedoelen Trouw en de theoloog Gied ten Berge met het verwijtende “zoveel Joden”? Mogen Joden, zoals Nederlandse Turken en Marokkanen achter de Palestijnen staan, niet achter Israël staan? Zijn Joden pas weer prima lui als ze net als Trouw en Gied ten Berge Israëlhaters worden?

Lees verder>>>
(h/t Ya´akov Siepman)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, mainstream-media. Bookmark de permalink .

12 reacties op Joden- en Israëlhaat in één adem bij Trouw

 1. Even voor de duidelijkheid Gied ten Berge is Sabeel evenals Rabbijn Ron Kronish. Over Sabeel heb ik genoeg geschreven dat dit een antisemitische groepering is die de vervangingstheologie aanhangt.

  Like

 2. Erik Bink zegt:

  Het merendeel (?) van de Nederlandse Joden heeft nog altijd zijn blik gefixeerd op het antisemitisme van “extremistisch rechts” – dat uiteraard goed in de gaten gehouden moet worden. Maar heeft helaas een blinde vlek voor de hedendaagse mix van traditioneel antisemitisme, islamitische jodenhaat en het nieuwe antisemitisme, dat zich uit als Israel-haat en zich vermomt als “gerechtvaardigde kritiek op Israel”. Waarvan deze Gied kennelijk de belichaming is. (Overigens waarschijnlijk van rooms-katholieke huize, gezien de schrijfwijze van een van zijn voornamen “Joannes” en zijn studie aan de Katholieke Faculteit Theologie – Tilburg. Dus nog behept met het traditionele, rooms-katholieke antisemitisme?)
  Dat wegkijken van vele (?) Joden vertoonde de voorzitter van het Centraal Joods Overleg op de tv naar aanleiding van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, toen hij in verband daarmee wees op de opkomst van de “rechtse” partijen en dus impliciet een link legde met deze aanslag en die partijen.
  “Maar man,” zou je hem willen toeroepen, “die aanslag komt uit islamitische hoek!” Maar tja, ik zag zo-even op de site van het CJO, dat het in 2009 een project startte “Ontmoeting tussen Joden en moslims” – (kennelijk is het in de jaren daarna niet herhaald) waar onder andere Ella Vogelaar aan mee deed. Ze doen zo hun best om …..? weer hun ondergang tegemoet te gaan.
  Ach, laat Oudtestamentische vervloekingen nederdalen op Gied en zijn trawanten!

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Trouw die lees ik nooit , dus weet ook niet wat er in staat.

  Like

 4. pieter zegt:

  wellicht off topic, maar Sabeel word ondersteund door de PKN via collectegeld van Kerk-In-Actie. Dit omzeil ik, en velen met mij, door dat collectezakje aan mij voorbij te laten gaan.
  Sowieso is de PKN zwaar de weg kwijt, zie de “baas” ds. Plaisier die na de Fitnafilm (waar blijft die Oscar eigenlijk?) zn excuses in Egypte ging aanbieden en de “kerkdienst” die na het Minder Minder gehouden werd. Zo jammer dat er nog geen kerkdienst gehouden is voor dat Soedanese vrouwtje dat de doodstraf kreeg omdat ze christin is.
  Nee, de kerk die pretendeert Gods kerk te zijn heeft het meer op met de Baäl-afgod en diens aanhangers, werkelijk en letterlijk godgeklaagd!!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Pieter: 19.03. uur. Hoewel ik lidmaat ben van dit INSTITUUT PKN, ben ik het geheel met jou eens Pieter. Ik ga gewoon mijn eigen koers, en luister niet als er een LINKSE VOORGANGER staat te preken. Het is voor mij vrij lastig omdat ik in het zuiden van het land woon, de juiste plek te vinden. Ook ik stoor mij dus degelijk ook, aan het constant bashen van ISRAËL en het Joodse VOLK. Daar neem ik afstand van!

   Like

   • pieter zegt:

    Tja Tom, ik woon net over de grens tegen limburg en de PKN gemeente waar ik lid ben is qua reistijd mn enige optie. En inderdaad, ik ga dus ook steeds selectiever en ben daarnaast uit de kerkeraad gestapt omdat ik mij niet verantwoordelijk wil voelen voor het linkse gif dat regelmatig van de kansel gesproeit word.

    Like

 5. Ik heb onder het artikel van Trouw een comment gezet dat waarschijnlijk niet door de “moderatie” komt:

  “Weer een fijn stuk voeding voor de Jodenhaat, via onbewezen en eenzijdige verhalen over de zogenaamde misdaden van de Israëli’s. Als je die verhalen gaat natrekken, blijkt de waarheid bijna altijd precies andersom. Waarvandaan komt toch dat diepe verlangen om altijd weer dat ene volk dat juist relatief het meest humaan en intelligent handelt zo leugenachtig te demoniseren, terwijl alle signalen wereldwijd in dit opzicht opnieuw op vuurrood staan?”

  Like

 6. Yakov Siepman schrijft in het bovenste comment het volgende:

  “Even voor de duidelijkheid Gied ten Berge is Sabeel evenals Rabbijn Ron Kronish. Over Sabeel heb ik genoeg geschreven dat dit een antisemitische groepering is die de vervangingstheologie aanhangt.”

  Mede op grond van research van Yakov heb ik ooit twee stukken geproduceerd waarin de bedriegers-en-haat-organisatie “Sabeel” ook beschreven werd:

  ISRAËL-HAAT & ISLAM-LIEFDE IN CHRISTELIJK NEDERLAND (I)
  https://ejbron.wordpress.com/2012/06/03/israel-haat-islam-liefde-in-christelijk-nederland-i/#more-21181

  ISRAËL-HAAT & ISLAM-LIEFDE IN CHRISTELIJK NEDERLAND (II)
  https://ejbron.wordpress.com/2012/06/10/israel-haat-islam-liefde-in-christelijk-nederland-ii/

  Like

 7. En ik heb nog maar een reactie bij Trouw neergepoot:

  “Gied ten Berge en Rabbijn Ron Kronish zijn verbonden met Sabeel. Ik heb over het foute karakter van Sabeel geschreven in twee stukken op mijn eigen website onder de titel: ISRAËL-HAAT & ISLAM-LIEFDE IN CHRISTELIJK NEDERLAND (I) en (II). Links zullen wel niet mogen, dus dat doen we maar niet. Maar als u de titel googelt met mijn naam, vindt u de artikelen zeker.”

  Ik heb maar niet naar E. J. Bron verwezen, want die zal wel op de zwarte lijst staan.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Bah, Trouw is verworden tot een NAZI BLAD. Goed gedaan meneer Siepman. Ik ben de leugens over Israël en het Joodse volk, meer dan zat! Schoften zijn het bij de MSM!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s