Amerikaanse televisie: De VS leiden in Qatar Syrische rebellen op om “hinderlagen te leggen” en gewonden definitief “uit de weg te ruimen.”

(Vertaling: E.J. Bron)

Zoals blijkt uit gesprekken met rechtstreeks betrokkenen, die te zien zijn in een documentaire van de bekende Amerikaanse documentaireserie “Frontline”, leidde het Amerikaanse leger op een geheim steunpunt in Qatar rebellen op om Syrische regeringstroepen en hun voertuigen te overvallen en “soldaten die een hinderlaag overleefd hebben definitief uit de weg te ruimen.”

Deze documentaire, die dinsdagavond door de televisiezender PBS werd uitgezonden, levert er een unieke kijk op hoe Washington de gewapende opstand tegen de Syrische president Bashar al-Assad ondersteunt.

In de uitzending interviewt de journalist Muhammad Ali Syrische rebellen, die leden van een “gematigde groepering” worden genoemd. Ze beschrijven o.a. een geheime ontmoeting met hun “Amerikaanse verzorgers”in Turkije en vertellen hoe ze van wapens en munitie voorzien en daarna voor een verdere opleiding naar Qatar gebracht werden.

In het steunpunt Qatar, dat zich vlakbij de grens met Saoedi-Arabië bevindt, werden de rebellen naar het heet drie weken lang getraind in het gebruik van moderne wapens en speciale gevechtstechnieken, ze kregen echter ook uniformen en laarzen. “Ze leerden ons hinderlagen te leggen voor voertuigen van het regime of andere tegenstanders en het oprichten van straatblokkades”, vertelde een gemaskerde strijder, die slechts met “Hussein” werd aangesproken, aan de journalist.

Screenshot_48

“Ze lieten ons ook zien hoe je een voertuig aanvalt, overvalt, hoe je informatie of wapens en munitie van de inzittenden te pakken kunt krijgen en uiteindelijk hoe je de soldaten vermoordt die de hinderlaag overleefd hebben.” Volgens Ali had de 21-jarige strijder, net zoals veel van zijn medestrijders, tot nu toe geen militaire training gehad. Hussein en 80 tot 90 andere rebellen werden op aandringen van “Amerikaanse contacten” naar Ankara gestuurd om opgeleid ter worden, vertelde de aanvoerder van Hussein aan de journalist.

Nadat de rebellen eerst enige dagen ondervraagd werden over hun “politieke opvattingen en de gevechtservaring van hun eenheid tot nu toe”, zeiden enkele officieren, die volgens de aanvoerder tot de Amerikaanse CIA behoorden, tegen de rebellen dat ze werden overgeplaatst naar een trainingskamp in Qatar. In dit aan de Perzische golf gelegen kleine emiraat bevinden zich meerdere Amerikaanse steunpunten.

In hoeverre opleidingen zoals deze effect zullen hebben op het resultaat van de burgeroorlog in Syrië, blijft een open vraag. De rebellen zelf zeiden tegenover de journalist dat ze dringend luchtdoelraketten nodig hadden om iets tegenover de superioriteit in de lucht van de strijdkrachten van Assad te kunnen zetten. “toen ik hoorde dar er geen training werd gegeven in het afvuren van luchtdoelraketten, daalde mijn gevechtsmoraal”, vertelde een strijder aan Ali.

Screenshot_49

In mei werd al bericht dat de VS zogenaamde gematigde oppositionele krachten in het kader van een “pilotproject”, met als doel de tegen Assad vechtende rebellen sterker te maken, antitankwapens ter beschikking stelden. Volgens Amerikaanse regeringsvertegenwoordigers is dit initiatief een test om erachter te komen in hoeverre de VS de rebellengroepen van wapens kunnen voorzien “zonder dat deze wapens in de verkeerde handen” – bijvoorbeeld radicaalislamitische extremisten zoals het aan Al Qaida gelieerde Al-Nusra-Front en andere groeperingen – vallen.

De burgeroorlog in Syrië begon in 2010, toen vreedzame protesten tegen Assad omsloegen in geweld. Als gevolg van het conflict zijn er tot nu toe meer dan 150.000 mensen gestorven. Miljoenen anderen werden verdreven en vluchtten deels naar het buitenland. Vorig jaar boekte de internationale gemeenschap duidelijk vooruitgang, toen de VS en Rusland het erover eens werden dat Syrië zijn arsenaal chemische wapens moest vernietigen, nadat het daarvoor op 21 augustus 2013 tot een gifgasaanval in Damascus was gekomen.

De werkgroep van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) van de Verenigde Naties, die de vernietiging van de Syrische chemische wapens controleert, bevestigde begin deze maand dat 92% van de chemische wapens uit het door oorlog zwaar geteisterde land zijn gehaald.

Screenshot_50

Bron:
http://info.kopp-verlag.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, Islam, Krankzinnigheid, Moslims, Obama, Rotzakken, Syrië, Terrorisme, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

17 reacties op Amerikaanse televisie: De VS leiden in Qatar Syrische rebellen op om “hinderlagen te leggen” en gewonden definitief “uit de weg te ruimen.”

 1. Tom Hendrix zegt:

  Op BEVEL van de RENEGAAT en MUZELMAN OBAMA! Deze MOSLIM heeft zijn masker duidelijk afgedaan! Voor mij mag OBAMA nu nog DOODVALLEN!

  Like

 2. Harry zegt:

  Wat een vuile smerige rotstraal is die Obama toch , hij is geen haar beter dan Osama .
  Hooguit nóg schijnheiliger , gemener en doortrapter .
  Hij voert ” the war on terror ” , maar hij helpt de terroristen !
  Reden om álles wat hij doet en iedereen die nauwe contacten met hem heeft , te wantrouwen .
  Je kan je toch niet voorstellen dat hij géén moslim zou zijn ?

  Like

 3. Jan zegt:

  Moslim gebruikt klein kind als schild

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Volgens mij zijn kinderen daar net zoveel waard als vrouwen:niets!Als je zoiets doet,heb je toch geen hart in je lijf,maar een steen!

   Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  Waar hebben de Amerikanen toch hun verstand gehad toen ze kozen voor Obama?Vies ventje met verborgen agenda,volgens mij.

  Like

 5. roger catrysse zegt:

  Hij is een Islamiet en daar moet je rekening mee houden en de gevolgen zijn voor ons

  Like

 6. Jan zegt:

  Amerika is al lang failliet, maar er wordt $5 miljard tegen aan gegooid:

  US to ramp up assistance to Syrian opposition, Kerry says
  “Yes, he’s going to ramp up efforts with allies in concert with the fundamental support group of both Arab communities and European communities who are committed to helping to stop the slaughter that is taking place in Syria,” Kerry said on “CBS This Morning.”
  http://thehill.com/policy/international/207365-us-to-ramp-up-assistance-to-syrian-opposition-kerry-says?utm_campaign=briefingroom&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitterfeed

  Rutte doet dus ook mee. Ik krijg zo onderhand dat wij met ieder land in oorlog zijn.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  En het enige wat deze moslim primaten kunnen uitbraken is: allah akbar! Hun maangod is in principe dus niet meer of minder dan een oorlogsgod, wat voor mij betekent duivelswerk. En de vuile Obama kliek in de VS geeft zich daarmee af. Ik ben blij met Putin, daar durft de lafaard en moslimverrader Obama nog niet eens een grote mond tegen op te zetten. Maar ja, Obama dient ook zo de NWO, net als Bush ook zo een klootzak!

  Like

 8. vanhetgoor zegt:

  Fronline is als ik mij goed herinner een programma van CBS (Sony) ook zag ik het beeldmerk van PBS voorbij flitsen, de een is gematigd rechts, net zoals de Tros en De Telegraaf, de ander is gematigd links, zoals de NCRV, Ikon en NRC. Toch zijn deze beelden behoorlijk belastend voor de Amerikaanse regering. Feitelijk wordt er natuurlijk niets nieuws verteld, dit alles was al bekend. Toch is dit alles ondanks dat het oude koek is in zekere zijn ook weer nieuw. Het nieuw aspect is niet zozeer dat Amerika partij gekozen heeft, maar dat men op zo’n lullige manier mee doet. Wil men niet echt of zo? Men zou er haast iets van gaan denken! Dit vraagt om duiding. En de echte reden waarom Amerika dit doet kan wel eens heel erg anders zijn dan wat men uit wil dragen. Door bepaalde groepen extra te bewapenen, maar niet afdoende te bewapenen maakt men dat die groep zich harder gaat inzetten, maar nog steeds niet maximaal, Nieuwe schoenen, Russische wapens en bijbehorende Russische kogels, alles nieuw uit de fabriek, en toch ontbreekt er iets, er zijn geen drones, geen gasmaskers en geen geleide wapensystemen. Tegenwoordig kan geen leger meer zonder! Wat is er hier aan de hand? Het lijkt er op dat men steun krijgt, maar die steun is alles behalve compleet en doelmatig. Het is zelfs mogelijk zelfs opzettelijk on-afdoende. De bommen die uit de helikopter worden gegooid zijn niet te bestrijden, zelfs als men gebruik had kunnen maken van anti-luchtafweer, dan had dit nog geen flikker uitgemaakt, de bom is afgeworpen en komt hoe dan ook niet, hoe dan ook is er een explosie op de grond, ook als er afweergeschut wordt gebruikt. Raketten kunnen dus worden bespaard, het heeft toch geen zin. Dat heeft de CIA goed gezien.

  Om te voorkomen dat de heikopers hun explosieve lading uitwerpen kan men alleen deze helikopters neerhalen vóórdat zij de bommen gaan werpen. De Amerikanen maken deze fouten niet per vergissing, als ik op de bank voor de buis kan zien wat de Amerikanen fout doen dan moet het wel heel erg duidelijk zijn, ik ben geen militair strateeg. Ik werk niet voor Jane Monthly of heb een post bij Clingendaal. Dus wat is de bedoeling? De Amerikanen hebben een keuze gemaakt en vervolgens doet men er werkelijk alles aan om de kans op succes zo klein mogelijk te maken, wat steekt hier achter? Is het Amerikaanse leger of de CIA niet te spreken over Obama’s keuze? Turkije en Saudi Arabië doen mee, dus de Navo staat er achter, maar ook de Wahabi’s en die twee gaan niet samen. De familie Saud heeft jarenlang de Amerikanen ingehuurd voor de verdediging van het heilige koninkrijk, tegenwoordig zijn ze alleen nog instructeurs en leveranciers. Het Amerikaanse leger heeft SA verlaten, er kunnen dus geen instructeurs vanuit het voorportaal van de hel komen om Syrië verder in het verderf te storten.

  Het is al lang duidelijk dat die klootzak van een Al Sadat aan het winnen is, misschien is het een deal. De oppositie van Al Sadat uitputten door hen slechts ontoereikend te bewapenen zodat zij na verloop van tijd niet meer bestaan. Heel misschien hebben de Amerikanen geleerd van hun fouten, “Het Project” tegen de Russen in Afghanistan heeft de Amerikanen meer geschaad dan de Russen. Toen de Amerikanen partij kozen in Perzië ging het ook fout, veertig jaar later voelden de Amerikanen heel goed wat voor een kolossale blunders men heeft begaan. Wellicht is dit halfslachtige geklooi het resultaat van meer dan vijftig jaar politieke rotzooi trappen, eindelijk begint het de Amerikanen te dagen dat niet alles is zoals de Amerikanen eerst dachten.

  Like

 9. Jan Wandelaar zegt:  Like

 10. David Horowitz is iemand die ik écht vertrouw.
  Zijn intellectuele vermogens en morele integriteit sla ik zeer hoog aan.
  Daarvoor heb ik persoonlijke redenen.
  Ik heb zijn boeken de laatste jaren niet kunnen lezen.
  Geen tijd vanwege de strijd.
  Maar hier is een boek van hem over Obama: http://tinyurl.com/nlytu37
  En dat zal ongetwijfeld hetzelfde beweren als ik zeg: deze man is een Manchurian Candidate [ http://www.imdb.com/title/tt0368008/ ] die het wél gehaald heeft.
  De Amerikaanse buitenlandse politiek is een complex gebeuren, waarin ook Obama met allerlei krachten rekening moet houden.
  Maar ik ben ervan overtuigd dat Obama zelf een doodgewone moslimbroeder is

  Like

 11. bigljohn zegt:

  Obama krijgt terecht de schuld van deze toestanden, maar het Amerikaanse leger is ook schuldig, want ze werken er volop aan mee. Als een blad om de boom is de US veranderd. Van bestrijder van de Nazi’s tijdens de oorlog, en onze bevrijder in 1945, tot de bondgenoot van de radicale Islam.
  Misschien worden de Moslims in Europa ook wel financieel gesteund door de US ! Al die miljoenen kostende grote Moskees die als paddestoelen uit de grond schieten. En dit is nog maar wat er aan de oppervlakte door ons te zien is !

  Like

 12. lucky bee zegt:

  Als de moslimbroederschap in het Wittehuis in en uit kunnen komen, dan is ook dit, dat in Qatar gebeurd mogelijk.

  Like

 13. Pingback: Qatar sponsor moslimterreur en uitbuiter van gastarbeiders | Het orakel van Nederland

 14. Pingback: Syrië in chaos | Het orakel van Nederland

 15. Pingback: Uit het nieuws 02-02-2017 – Kattukse Vrienden voor Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s