Oostenrijkse tv-presentator noemt Geert Wilders “nationaalsocialist”

Screenshot_51

(Vertaling: E.J. Bron)

Alleen maar een knullige verspreking of bewuste demagogie? In het tv-programma “Guten Abend Österreich” van de televisiezender Puls 4 noemde de tv-presentator Norbert Oberhauser (foto) op 22 mei de Nederlandse voorzitter van de PVV Geert Wilders en andere EU-critici “nationaalsocialisten”.

Hier de originele woorden van de tv-presentator Oberhauser, na een close-up van de Britse UKIP-chef Nigel Farage (uiteraard aan de bar), over Wilders:

“Op hetzelfde aambeeld slaat ook de rechtsgerichte partij van Geert Wilders in Nederland. Hier wordt een bijzonder lage verkiezingsopkomst verwacht. Wilders´ Partij voor de Vrijheid PVV kan op de tweede plaats eindigen. Hij heeft met een stickeractie zelfs voor internationale handelssancties gezorgd. Op de sticker stond: De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is giftig. Volgens de peilingen zijn de nationaalsocialisten in Europa echter in opmars.”  

 

Publiekrechtelijke media moeten objectieve en zakelijke bijdragen brengen, die in ieder geval in beginsel voldoen aan de journalistieke zorgvuldigheidsplicht. Dat Oberhauser de tekst op de sticker verkeerd citeert – juist weergegeven staat er: De islam is een leugen. Mohammed is een crimineel. De koran is gif. – kan gebeuren. Maar de als grote vriend van Israël bekend staande Nederlandse PVV-voorzitter Geert Wilders een “nationaalsocialist” te noemen, is een monstruositeit zonder weerga.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Geert Wilders, nationaalsocialisme, Oostenrijk, propaganda, PVV, Rotzakken. Bookmark de permalink .

13 reacties op Oostenrijkse tv-presentator noemt Geert Wilders “nationaalsocialist”

 1. roger catrysse zegt:

  Tegen ons is alles toegelaten maar naar een Islamiet mag je zelfs niet kijken of je wordt aangevallen dat is helaas de realiteit

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Deze OBERHAUSER is lid van de NEO FASCISTEN der EUSSR! De hele MSM in Europa schijnt in handen te zijn, van ofwel het RODE GESPUIS dan wel van het GESPUIS van ” links tot rechts”, die ons de EUSSR, en de MASSA-IMMIGRATIE door de strot hebben geduwd. Wat had Churchill gelijk toen hij zei: ” DE FASCISTEN VAN DE TOEKOMST ZULLEN ZICH ANTI FASCISTEN NOEMEN”.

  Like

 3. Wans Horst zegt:

  Weer een Oostenrijker…

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  Als ik goed ben ingelicht staat er niet: mohammed is een boef, maar mohammed is een crimineel.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 5. bobzelf zegt:

  och , een kniesoor die daar nu nog op let !!

  HET MAAKT NIET UIT WAT ZE OVER JE ZEGGEN , ALS ER MAAR OVER JE GEPRAAT WORDT !!!

  IS ER ENIG VERSCHIL , TUSSEN, :: Gajus, vuil , onderbuik gevoelens, plebs , gespuis , facisten , populisten , have not’s , racisten , geteisum dus pleur dat NATIONAL SOCIALIST ER DAN OOK MAAR BIJ!

  NIKS MIS MEE TOCH , WAS NET LEKKER GEWEND AAN FACIST MOET IK WEER MIJN
  VISITE=KAARTJES LATEN VERANDEREN !!

  gr. bob de facist

  Like

 6. Theodoor zegt:

  De man geeft de mening weer van zijn broodheren. Heeft zelf geen benul van waar hij het over heeft. Kijk en luister naar Knevel en partner en of Nieuwsuur enz. en je hoort en ziet hetzelfde.
  LINKS is zo ziek

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Die Oberhauser is immers niet de enige! Hier in Nederland -waar ze beter zouden kunnen weten- zijn er genoeg, die ongeveer hetzelfde beweren! (Al is het dan uit pure demagogie.)
  Neem nou het miezerige mannetje Pechtold met zijn “staatsgevaarlijk”en ‘extreem-rechts.” Hij gebruikt nog net niet het woord ‘Nationaal-socialist,’ maar in wezen is dat toch hetzelfde.

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  De nationaal socialisten van weleer waren anders dikke maatjes met de leden van de islam. Enig historisch besef is heden ten dage helaas dun gezaaid. Persoonlijk denk ik dat het allemaal bewust gedane manipulatie van de publieke opinie is.

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Doordat wij ook aanhangers zijn van de PVV, krijgen nu een soort van Jodenster opgeplakt. Volgens die Oostenrijkse TV presentator zijn wij dus met zijn allen Nationaal Socialisten. Een uitspraak die niet spoort en net zo erg is als racisme bedrijven. Maar die huichelaar had het niet over de echte Nationaal Socialisten die met zijn allen in dat clubhuis in Brussel vertoeven, de dictator uithangen en Europa met al zijn autochtone bewoners naar de sodemieter willen helpen.

  Like

 10. lucky bee zegt:

  Oostenrijk waren vrijwillig door Hitler ingelijfd, wij worden met wapen geweld door Hitler veroverd.Maar Wilders is een Nazi? Zo ziet een Nazi werkelijk uit.

  Like

 11. aquarius4422 zegt:

  Oostenrijk was de eerste bondgenoot van nazi-Duitsland dus niet verwonderlijk dat ze nu voor een andere nazistische ideologie knielen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s