Crisis in Italië: Faillissementen en veel zelfmoorden onder ondernemers

Screenshot_2

(Vertaling: E.J. Bron)

De crisis keert naar Italië terug: In het jaar 2013 sloten er in Italië iedere dag ongeveer 54 ondernemingen. Bijzonder tragisch: Het aantal zelfmoorden van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf neemt dramatisch toe. De meeste zijn wanhopig in verband met hun schulden.

Terwijl het noorden van Europa de moeilijkste momenten van de economische crisis al enkele jaren heeft overmeesterd, komt er een alarmerende melding uit Italië: volgens een statistiek hebben in 2013 meer dan 119 mensen voor zelfmoord gekozen als uitweg uit werkloosheid, schuldenlast en faillissementen.

“De productiekosten stijgen en ik moet ook mijn tien werknemers betalen. Omdat de vraag echter is afgenomen, moet ik de tegels voor een lagere prijs verkopen”, zegt Domenico Aurelia [naam veranderd door de redactie], die een kleine tegelfabriek bij Rome exploiteert. “Als de bank me geen krediet meer geeft, is het einde oefening!

De situatie van Domenico is geen uitzondering, als uitweg zien velen alleen nog zelfmoord. Volgens een statistiek van het onderzoeksinstituut van de private universiteit “Link Campus Università” in Rome hebben in de eerste tien maanden van vorig jaar meer dan 119 mensen zelfmoord gepleegd. Bijna de helft (45,4%) van de mensen die de hand aan zichzelf sloegen, zijn ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf, die hun levenswerk zien verdwijnen en uit angst hun waardigheid te verliezen liever willen sterven.

Redenen voor de zelfmoorden zijn volgens de statistiek de algemene economische crisis (66,4% van de mensen die zelfmoord plegen), het verlies van de arbeidsplaats (21,8%), de enorme schuldenlast (10,1%) en tenslotte het faillissement van de ondernemingen zelf. “Alleen al in april heeft bijna iedere dag een mens zelfmoord gepleegd”, zegt Nicola Ferrigni, verantwoordelijk voor het onderzoek.

De docent sociale politiek van de universiteit van Rome wordt bevestigd door de vereniging van alle regionale Italiaanse Kamers van Koophandel en Industrie “Unioncamere” en door het nieuwste onderzoek van Cribis D&B, een in handelsdata gespecialiseerd onderzoeksinstituut van het CRIF: in 2013 zijn er iedere dag 54 ondernemingen gesloten, twee per uur. Dat zijn er 14% meer dan in 2012, 54% meer dan in 2009. In de afgelopen vijf jaar zijn er in totaal 59.570 ondernemingen van de economische landkaart van Italië verdwenen. Een stijgende trend, die in 2012 zijn treurige hoogtepunt heeft bereikt, toen er alleen al tussen oktober en december 4.257 faillissementen werden geregistreerd. Dat zijn 14% meer dan in dezelfde periode in 2012 en 34% meer dan in het jaar 2009. “hoewel we in 2013 een licht herstel van de economie konden zien, zijn de voortdurende faillissementen zorgwekkend”, zegt Marco Preti, bedrijfsleider van Cribis D%B. Het is de vraag hoe lang het midden- en kleinbedrijf onder deze omstandigheden nog kan produceren.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, EUSSR, Graaien, Italië, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Crisis in Italië: Faillissementen en veel zelfmoorden onder ondernemers

 1. Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

  Ja zeggen de heren dan “de euro heeft ons welvaart gebracht”.
  Lachertje eerste klas.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  HET IS EEN GENOT OM ALLEMAAL DE EURO TE MOGEN AANBIDDEN !!

  hoe hebben we het ooit zonder gedaan ??

  Nou simpel met een eigen munt, die kan/kon je devalueren , en dan kon je verder concurreren !!

  Maar nee, hoor , one size fit’s all , !!!!

  NOU DACHT HET NIET, DACHT HET NIET !!

  MOCHT dit mij gebeuren , dan nam ik voor “”miin zelfmoord “‘ er toch eerst een heleboel gelijk mee , kunnen ze zich gelijk even verantwoorden !

  want ( oud russisch gezegde, 2e wereldoorlog “”Stalingrad ” )

  AL IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL , EEN KOGEL ACHTERHAALD HEM WEL !!

  gr. bob

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Mijn vriend in italie, zegt dat het nog veel erger is dan er gemeld word.

  Like

 4. Leo zegt:

  Deze doden hebben de EU boys in Brussel op hun geweten !!!!

  Slachtoffers van het SPIEGELFASCISME !!!!

  Like

 5. roger catrysse zegt:

  De Eurofiele partijen hebben nog steeds de meerderheid en al deze gebeurtenissen zijn daar een gevolg van

  Like

 6. Yvonne van Cleef zegt:

  Brussel heeft liters bloed aan hun handen en het is nog lang niet gedaan!Dat die lui nog kunnen slapen snap ik niet!

  Like

 7. Daiyu-ninja zegt:

  De euro brengt ons armoede, chaos en de dood.

  Like

 8. Andre M zegt:

  Zou eerst de bank directeur kapot schieten en dan de hand aan me zelf zetten, oog om oog tand om tand, en zo komen we geleidelijk van die kadaver elite af.

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Die vervloekte EU zal aan zichzelf in vuur en rook gehuld ten onder gaan, maar (tot dan en dan nog!) zal ze nog veel lijden veroorzaken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s