EU: Le Pen, Wilders en de FPÖ richten een rechts bondgenootschap op

Screenshot_4

Nieuw rechts in het Europees Parlement: Matteo Salvini (Lega Nord), Harald Vilimsky (FPÖ), Marine Le Pen (Front National), Geert Wilders (PVV) en Gerolf Annemans (Vlaams Belang)

(Vertaling: E.J. Bron)

In Brussel staan de rechtse partijen voor de vorming van een fractie. Marine Le Pen komt nog twee landen tekort. Het zou de eerste rechtse fractie in het Europees Parlement zijn. Of de NPD ook in het bondgenootschap wordt opgenomen, zei Marine Le Pen niet.

Het zou rechts kunnen lukken om na de Europese verkiezingen een fractie in het Europees Parlement te formeren. Marine Le Pen, die al maandenlang naar zo´n bondgenootschap toewerkt, heeft gisteren de Nederlandse PVV, de FPÖ uit Oostenrijk, het Belgische Vlaams Belang en de Lega Nord uit Italië als partners van het Front National gepresenteerd.

Om een fractie te kunnen vormen, moeten zich 25 afgevaardigden uit 7 lidstaten aaneensluiten. Alleen het Front National heeft al 24 zetels. Het nieuwe bondgenootschap komt al op 38 zetels. Om te voldoen aan de eis van het aantal landen moeten zich in principe nog twee individuele afgevaardigden uit twee verschillende landen aansluiten.

Le Pen en Wilders hebben al uitgesloten te willen samenwerken met de neonazi´s van de “Gouden Dageraad”(Griekenland), “Jobbik” (Hongarije) en “Ataka” (Bulgarije). Hoewel de beide zich hierover niet expliciet uitgelaten hebben, is te verwachten dat zij ok de Duitse NPD niet in hun fractie willen hebben. Dat heeft Marine Le Pen woensdag echter niet uitgesloten. Uiterlijk nadat Schäuble het woord had genomen dat het FN een fascistische partij zou zijn, moet Marine Le Pen gewaarschuwd zijn.

Marine Le Pen wil de uittreding van Frankrijk uit de EU – in ieder geval verbaal. Woensdag zei ze slechts: “Het model van de technocratische en totalitaire Europese Unie is achterhaald.”

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

24 reacties op EU: Le Pen, Wilders en de FPÖ richten een rechts bondgenootschap op

 1. Yvonne van Cleef zegt:

  Ik hoop zo dat het ze gaat lukken!

  Like

 2. john zegt:

  Ik ook Yvonne. Hoeveel tijd hebben Marine Le Pen en Wilders nog ?

  Like

 3. Thomas zegt:

  UKIP draait wel bij. Farage weet donders goed dat ondanks zijn overwinning, hij helemaal niets kan betekenen in zijn eentje!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat weet hij, ja. Daarom is er nu sprake van een lijstverbinding met DF en de Svertige Demokraterna.
   Zoals het nu ligt, gaat hij NIET in zee met Wilders/Le Pen, reken daar niet op.
   Een Nationalist, maar dan wèl eentje die zijn land, GB, laat opvreten door de haat-imams…….
   “Tactiek,’ beweert menigeen hier. Enfin, het zal wel; de tijd zal het leren.

   Like

   • Thomas zegt:

    Hij wilt samenwerken met de ”gematigde moslims”. Een probleempje : die bestaan namelijk niet.

    Like

  • caesar1 zegt:

   dat zou wel wat zijn, als Farage bijdraait Thomas….

   Like

   • Thomas zegt:

    Geef me een reden waarom hij het niet zou doen? Hij zegt dat hij niet wilt samenwerken met Front National, maar FN heeft wel 24 zetels, een erg belangrijk punt om een rechts blok te creëren binnen de EU. En nogmaals : alleen kan hij helemaal niets!

    Like

 4. VarAway zegt:

  Natuurrrrrlijk gaat dat lukken, ze kunnen de candidaten oprapen.
  Ze staan achter de schermen te dringen.
  Let maar eens op daar in Scandinavie, de ware Finnen, de Denen, zelfs in Zweden.
  Eindelijk POWER to the People!!
  Meer spreektijd, meer geld ( uw geld ), meer aandacht, meer media coverage.
  Ik sluit zelfs Nigel Farage UKIP niet helemaal uit ( in een later stadium ).

  Like

  • roger catrysse zegt:

   hopelijk is het waar maar ik heb toch nog mijn twijfels Rechts denkt helaas nooit over wat hun bindt maar wel over wat hun scheidt Ze zijn helaas meester in het ruzie maken

   Like

   • Turul zegt:

    helemaal mee eens en dat kunnen wij ons niet meer veroorloven.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ach welnee, daar heeft rechts heus niet het patent op!
    Links kan dat net zo goed: We zagen dat onder meer aan het Kabinet- Den Uyl.
    Alleen gaat het er dan niet zozeer om, wat hen scheidt, maar wie er het principieelst links is.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ik denk daar heel anders over. U moet niet vergeten dat rechts niet bestaat uit een groep gevestigde partijen die zich alles denken te kunnen veroorloven, maar integendeel, zwaar onder vuur liggen.
    Het prille (nog te vormen…) rechts blok kan zich daardoor geen grote fouten veroorloven en moet omzichtig manoeuvreren. Vandaar dat (politiek!) zogenaamde afhouden van bepaalde partijen.

    Like

 5. EmGee zegt:

  Ik heb er alle vertrouwen in dat het ze gaat lukken. Hun tomeloze inzet zal beloond worden! Nagel Farage zie ik uiteindelijk ook nog aanschuiven, nu bekend is dat evt. deelname van bepaalde neonazi achtige partijen zijn uitgesloten door Le Pen en Wilders. EU moet onderuit hoe dan ook!

  Like

 6. EmGee zegt:

  Nigel

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Ik houd de duimen dat het gaat lukken.

  Like

 8. Nee niet rechts maar patriottisch

  Like

 9. Turul zegt:

  het is jammer dat zij zich laten leiden door de westerse propaganda betreffende Jobbik. Jobbik is geen neo-nazi of fascistische partij. Het is een puur nationalistische partij, die het Hongaarse nationale belang voorop stelt, zich keert tegen het Atlantisch bondgenootschap (met al hun veroveringsoorlogen en oorlogsmisdaden) en de EU.

  Het gaat nu om een gezamenlijke vijand (de EU) die onze landen en de etnisch Europese volkeren zal vernietigen, word deze niet gestopt door verenigd te zijn. Er is geen tijd meer voor politiek correct geneuzel. Wij hebben allemaal hetzelfde belang!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Kan best wat in zitten. Alleen schud je een bepaald, gevormd beeld niet zo snel af.En een band aangaan met Jobbik zou Wilders en Le Pen op het ogenblik helemààl de nek breken!
   Wat niet wegneemt dat ik met plezier terugdenk aan die Jobbik-afgevaardigde, die, door het dolle heen, met de EU-vlag de gang op liep en hem pardoes uit het raam donderde! Dat was toch wel even mooi…..

   Like

 10. schnoebel zegt:

  Farage zal echt niet aansluiten. Want aansluiting betekent: anti-islam. En in zijn hart is hij dat, volgens mij, ook wel. Maar om 24/7 beveiligd te moeten worden, daar heeft hij geen trek in.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   `Nou, als hij dan openlijk aangeeft, “niet anti-islam te zijn”om maar niet 24/7 beveiligd te hoeven worden, dan is het, dunkt mij, toch wel duidelijk wie van de twee landen de standvastigste politiek-kritische leider heeft!

   Like

 11. victor076 zegt:

  British National Party is misschien ook nog een optie , heeft goede Patriottische standpunten in combinatie met immigratie kritische standpunten

  Like

 12. Avidia zegt:

  Het valt mij erg tegen van die Farage, ik had hem erg hoog zitten, maar hij valt nu een paar treden naar beneden. Zou hij uit zijn op zijn stoel in de EU, bang dat hij zijn achterban niet mee krijgt?

  Like

 13. En ook hier begint alweer het moddergooien. De Telegraaf betichte EU-lijsttrekker Andreas Mölzer van de Oostenrijkse Vrijheidspartij (FP) van racisme. De druiven zijn behoorlijk zuur voor de linkse verliezers en de linkse media probeert nu alvast te stoken (waar links overigens patent op heeft) tussen de deelnemers van de nieuwe fractie !

  Like

 14. Pingback: Nieuwe rechtse fractie in Brussel: Polen en Litouwen willen meedoen met Marine Le Pen! | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s