Front National en FPÖ veroorzaken politieke aardbeving in Europa

Screenshot_8

Marine Le Pen (FN) en Heinz-Christian Strache (FPÖ)

(Vertaling: E.J. Bron)

Bij de Europese machtselites stokte de adem in hun keel toen er voor het eerst een vaderlandsgetrouwe partij de sterkste politieke kracht werd, namelijk het Front National onder leiding van Marine Le Pen. Bij de Europese verkiezingen op 25 mei kreeg haar partij de meeste stemmen in Frankrijk. Terwijl het Front National inmiddels op aardbevingen gelijkende mediacampagnes veroorzaakte, heeft nauwelijks iemand het over de FPÖ van Heinz-Christian Strache, hoewel de partij daarvoor al constant resultaten boekte en een vast politiek gegeven in Oostenrijk is geworden.

Bepaalde media maken het zich erg gemakkelijk, ze wijten het verkiezingssucces van Marine Le Pen aan de hoge werkloosheid, de mislukte immigratiepolitiek en diverse financiële EU-problemen. Dat is niet verwonderlijk, omdat analisten weliswaar cijfers met feiten kunnen combineren, maar geen idee hebben van echte politiek. Nog nooit in de loop van de menselijke geschiedenis behaalden partijen successen op grond van aanwezige problemen. Veelmeer telt charisma en de daaruit resulterende demagogische schaakzetten. Demagogie wordt abusievelijk vaak negatief gezien, ondanks wel degelijk aanwezige positieve invloeden. Alle mensen zijn uiteindelijk demagogen, want iedereen heeft op zeker moment wel eens mensen tot instrument gemaakt in zijn eigen voordeel. Bijvoorbeeld zijn kinderen naar de winkel te sturen om een boodschap in plaats van zelf te gaan met het smoesje dat beweging goed voor hen is – daar al begint demagogisch handelen.

Marine Le Pen daarentegen was eerlijk. Ze benadrukte voortdurend dat niet Europa haar wens is, maar het welzijn van Frankrijk, dat zonder twijfel cultureel lijdt onder Europese invloeden. Die eerlijkheid overtuigde revolutionaire Fransen, omdat Europa´s politici geen grenzen kennen en al tientallen jaren gewetenloos antihumane, demagogische instrumenten tegen de burgerlijke belangen inzetten. Oh, pardon, het Front National, de “boze rechts-radicalen”, mogen met het oog op de geldende “political correctness” niet positief genoemd worden. Wat willen de mensen eigenlijk liever? Een politieke leugen, die zelfs de hele planeet verwoest, of een vooruitstrevende partij? Rechts of links? Het maakt niet uit, wat betekent een richting immers? Mens blijft mens; iedereen heeft het recht op zijn eigen mening, want als gevolg daarvan ontstaan er veel verschillende zienswijzen.

Zowel Marine Le Pen als Heinz-Christian Strache bezitten charisma, ze bezitten actief bewustzijn, ver weg van constant gesuggereerde holle frasen. Zeer zeker veroorzaakt politiek gevaar, waardoor mensen snel vooroordelen ontwikkelen, maar het grootste gevaar veroorzaakt de mens zelf. Klopt, zowel Marine Le Pen als Heinz-Christian Strache volgen net zo goed eigen belangen: maar welk mens kan zichzelf daarvan vrijpleiten? Beroep, gezin, dagelijks leven – overal waar mogelijk tasten burgers toe. Politiek is een vies zaakje, zonder twijfel, maar veel invloeden dragen verandering in zich als burgers hierin kansen herkennen.

Daarom moet de vraag toegestaan zijn: Wat leverde de EU de individuele lidstaten op? Armoede, ellende, sociale chaos, grote nood, Spaanse jongeren die geen baan vinden, overspannen burgers, die vanwege waardeloze eurorituelen nauwelijks hun rekeningen kunnen betalen en moeten werken tot ze er dood bij neervallen. Maar Duitsland gaat het toch goed? Hoe kan ook maar één burger dat werkelijk beweren. Het gaat goed met de industrie van Duitsland wegens dumpinglonen, waarvoor andere Europeanen terecht vroeg in de ochtend niet eens zouden opstaan. Waar is Duitslands trots gebleven? Buurlanden veroordelen, belasteren, discrimineren, daarin waren Duitsers altijd al wereldkampioenen, zeker wat betreft vaderlandsgetrouwe ideeën.

Het establishment van Europa moet er bang voor zijn dat Europa´s bedrieglijke Unie uiteen zal vallen door het Front National, de FPÖ en andere nationale partijen. Daarin ligt op dit moment de enige genezingsmogelijkheid in het verzet zonder te denken in richtingen. Democratie betekent kansengelijkheid, het verleden gewoon een keer loslaten; misschien brengt het Front National positieve verandering, misschien ontdekken linkse partijen de waarde van echte sociale handelingen opnieuw. Een feit is, dat iedereen een kans verdient. De tijd zal het leren, wanneer burgers hun eisen verantwoordelijkheidsbewust voorleven.

Bron:
www.buergerstimme.com
Auteur: Joachim Sondern

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", democratie, EUSSR, FPÖ, Front National, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

26 reacties op Front National en FPÖ veroorzaken politieke aardbeving in Europa

 1. bobzelf zegt:

  let THE GAMES begin !!!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Geniet je d’r een beetje van, Bob?

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Heer bobzelf is de laatste tijd tamelijk uitgelaten!
    Hij ziet het gelukkig weer helemaal zitten! 😉

    Like

   • bobzelf zegt:

    Ja, lieve dame ,

    NEVER GIVE UP . NEVER GIVE UP !!

    MAAR WE HEBBEN EEN SLAG GEWONNEN , MAAR NOG NIET DE OORLOG !!

    HELE DIKKE KUS XX X X X XX

    BOB

    Like

   • bobzelf zegt:

    Ja, ja, ja , ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja,

    U toch ook hoop ik ?
    Ben geboren in een doodlopende straat ,
    mijn vader was “”koperslager ” , in die tijd in Schiedam ,
    iedereen zo arm als een kerkrat ,
    maar niemand was echt arm ,
    kachel hout hakken ,
    als het geld op was voor kolen ,
    een zak eierkolen halen bij de waterstoker
    maar jezus wat heb ik een geweldige jeugd gehad,
    heerlijk ,
    zomers ’s avonds “cricket ” ‘ spelen en de hele straat deed mee,
    alle vaders , alle kinderen , de moeders zittend op de stoepjes lekker meejuichen !
    aL DEZE MENSEN HEBBEN NEDERLANBD OPGEBOUWD NA 1945 !!!
    En dat vuil , die stukken triefel , dit gajus
    heeft in een tiental jaren alles, maar dan ook werkelijk alles naar “”de kloten “” geholpen !
    En gloeiende, gloeiende niet per ongeluk hee, niet per ongeluk !!
    DUS NU EINDELIJK komt er licht aan de horizon , ik en u hier zijn alleen maar bezig om die klootzakken wakker te krijgen , en ik denk dat het gaat lukken !!!!.
    En mocht eerdaags “”de pleuris ” uitbreken , dan zal ik weer mee lopen !!!
    Deze mensen , dit soort vuil . dit gespuis , deze etterbakken moeten gestraft worden ,
    van mij mogen ze deze landverraders, deze huichelaars , deze zakkenvullers , deze ” Bilderberg figuren op de brandstapel zetten , en ik zal er zijn om het vuur niet uit te laten gaan !
    misschien lukt het nog , een toekomst voor uw en mijn kinderen en kleinkinderen .
    Maar het is kantje boord ,
    love you all , malloten
    kus bob

    Like

   • zrast zegt:

    Amen Bob! Love you 2 ha ha!

    Like

   • tjonge zegt:

    de dag dat de eu ploft wordt 1 groot “orgasme” !!

    iig voor mij dan 🙂

    Like

 2. roger catrysse zegt:

  Ik hoop dat de heropstanding niet te laat zal zijn Ik wens dat er een rechtse groep ontstaat dat ze geen ruzie maken en dat ze de immigratie kunnen keren en vooral de islam kunnen terug dringen

  Like

 3. Jean zegt:

  Aan alle Europeanen die anti EU gestemd hebben PROFICIAT, nu nog de EU misdaadorganisatie uitschakelen en de verantwoordelijken voor de armoede en de import van die massa barbaren resp. klaploprs voor een volkstribunaal slepen met als eerste de schijnheilige drievuldigheid samen met de aston, maalstroom, reling, de huichelaar uit Gent en de bankspecialist uit Berlare.
  Dat we de grenzen definitief gaan sluiten en alles verwijderen wat hier niet thuishoort is een vast gegeven alleen is de datum nog niet vastgelegd.
  Wat wordt dat een welvarend veilig en leefbaar Europa.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean: 19.15. uur. Wat ben ik blij dat ik PVV heb gestemd, en dat mijn keus Hans Jansen, erin is gekomen. Ik hoop dat alle patriottische en nationalistische partijen, deze hele EU kraam eens flink zullen kunnen aanpakken. We zullen zien, Jean.

   Like

  • Guus D zegt:

   Jean, enkele dagen geleden zei arabist Hans Jansen bij Knevel en Brink dat na afloop (van de EU-dictatuur) er hard geoordeeld zal worden (over degenen die de armoede en ellende in Griekenland, Italië en Spanje hebben veroorzaakt).
   Overigens, deze ene zin van Jansen ben ik in de besprekingen achteraf niet tegengekomen.

   Like

 4. alidas1 zegt:

  Bobzelf ik hoop het met je mee als het maar niet te laat is.

  Like

  • bobzelf zegt:

   eerst maar eens die pokkenzooi in brussel wegkrijgen !!!

   DAT IS PUNT 1 , EN HOE ??

   HET ZAL ME EEN ROTZORG ZIJN !!

   DUS LAAT EERST SOMMIGE MENSEN EERST EENS BEGINNEN OM OVER HUICHELACHTIGE PRINCIPES HEEN TE STAPPEN !

   ER IS OP DIT MOMENT GEEN , , JA MAAR , MEER !! MET EEN FIETSTOCHIE,

   ER MOETEN NU SPIJKERS MET KOPPEN GESLAGEN WORDEN ,

   EN DE RIJEN MOETEN GESLOTEN WORDEN , EN GEEN GELUL MEER !

   DE TIJD DRINGT , WE HEBBEN NU EINDELIJK DE WIND MEE !!

   KIJK OP DE DAGELIJKSE BIJ DIE MONGOOL VAN DIRK = JAN VAN BAAR EN DIE LUL VAN VERHOEF , ZELFS NU STOKEN ZE NOG ANTI = GEERT WILDERS DOOR !!!

   DUS ALS GEERT DE PIJP AAN MAARTEN GEEFT , IS ER NIEMAND HELEMAAL NIEMAND MEER , JA, ZO’N GRAPJAS DIE ZIJN ZETEL MEENAM NA DRONKEN TEGEN EEN BOOM AAN GEREDEN TE ZIJN !!!

   DAAR MOET U NU OP STEMMEN , JA DAAR WORDT JE DAN FAN VAN !!

   UITSTRALING O , KENNIS O , MAAR JA , GEERT ZEGT VAN DIE RARE DINGEN , TUURLIJK MAAR 44 % VAN DE NEDERLANBDERS GEEFT HEM GELIJK, EN WAT BLIJKT , IEDEREEN JAT ZIJN IDEEEN NU !!

   O JA, U WILT MEER , MEER. MEER , TRIEFEL UIT MAROKKO ???

   NEE, NOU ZEIK DAN NIET ZO, DE WAARHEID MAG GEWOON KEIHARD GEZEGD WORDEN , BEHALVE BIJ geen=iD’66 , WANT DIE HEBBEN HET REFERENDUM HOOG IN HET VAANDEL STAAN ,
   PLEURT TOCH OP MET DIE LANDVERRADERS !!
   BIJ DE DAGELIJKSE ZIE IK DAN , DE VAN GALLIEN , EN DE REST VAN DE KLOOTVIOLEN SCHRIJVEN , DAT WIE ZONDER ZONDEN IS WERPE DE EERSTE STEEN !!

   SODEMIETER EFFE OP ALLEMAAL

   zo duidelijker kon ik het niet maken , whahahahaha

   gr. bob

   Like

 5. Igor zegt:

  @bobzelf
  Krijg net het NieuweStadsblad binnen en wat blijkt, ??
  Bij de EU verkiezingen is de PVV in Schiedam de grootste partij met 23,6 procent van de stemmen, tegenover de PvdA 9,9, de VVD 9,2, de CDA 10,5, en D666 kreeg 14,1 %.
  Opkomst was met 30,6 % bedroevend laag, maar het grote pluspunt is toch maar even dat van die 30% er 1/4 gedeelte PVV gestemd heeft. Hopelijk maakt dit je dag goed.
  En toch zit Schiedam nu weer dankzij D66, met een linkse gemeenteraad, met bij de laatste verkiezingen allemaal verliezende partijen.
  Dus die rooie huichelaars flikken op lokaal bestuur hetzelfde als landelijk, dus gezamenlijk vormen ze de EENHEIDSPARTIJ.
  Ik had mijn eigen volk iets intelligenter ingeschat, maar helaas het zijn echt eencelligen.
  groet igor

  Like

  • bobzelf zegt:

   Ja, zoals ik al zei :

   HET STOKEN IS NIET VOOR NIETS GEWEEST ! WHAHAHAHAHA
   TEVENS OOK :
   de plaats en hele omgeving waar ik de laatste jaren gewoond heb , is op de kaarten , met hoe is er gestemd : ?????

   DONKERBLAUW ,WHAHAHAHAHAHA, NIET 1 PLAATS IN DE BUURT , WAAR DE P.V.V. NIET GEWONNEN HEEFT !!
   dus het komt wel, maar langzaam ,

   JAMMER GENOEG !!!

   GR. BOB , toevallig ook nog voetbalfan ?? in schiedam toevallig ??

   Like

   • Monalisa zegt:

    Nee wel van Adam

    Like

   • bobzelf zegt:

    WHAHAHA, IK OOK , MAAR DAT WAS DE VRAAG NIET !!

    Like

   • Igor zegt:

    Vroeger was ik wel voetbalfan, maar door al dat geweld en die achterlijke beloningen voor die voetballers ben ik uitgestapt. Ik had vroeger een Feijenoord eretribune abonnement met in ons vak Coentje en Eddy PG. Was toen leuk, maar ben afgehaakt toen bij die wedstrijd tegen Tottenham de stoeltjes om mijn oren vlogen.
    Ben naderhand nog een tijdje bij DRGS en Demos wezen kijken, bestaan nu ook niet meer.
    Ik hoop nu dat Sparta weer terugkomt in de eredivisie, en met de steun van John de Wolf zie ik dat wel zitten.
    En Bob als je de wijk Nieuwland kent, begrijp je de winst van de PVV

    Like

   • bobzelf zegt:

    Ik ben geboren “””achter de Singelkerk “” , heb daarna van mijn 16e t/m mijn 25e in “”het nieuwland gewoond !!! , daarna 3 jaar in Noord , en ik begrijp volkomen wat je bedoelt !
    IT LOOKS LIKE FUCKING BEIRUT !!
    gr. bob

    Like

 6. Andre M zegt:

  Het enige wat er aan Nederland ontbreekt is een eerlijk charismatisch politieker. Iemand als Ewald Engelen zou zo 20 zetels in de wacht slepen helaas dart hij de politiek niet in gaat. Wilders heeft te veel stokken uitgedeeld waar hij zelf mee geslagen kan worden dan wordt je op een gegeven moment dief van je eigen succes. Pim Fortuyn kwam ook uit het niet in eens op zetten het kan dus wel alleen blijft de vraag wie het nu gaat worden om Nederland voor de afgrond te behoeden.

  Like

 7. Yvonne van Cleef zegt:

  Van Rompuy bralde bij het in ontvangst nemen van zijn “prijs”zoiets als dat hij voortaan ook aan “de gewone burgers”zou denken!Ja,ja:te laat!We doen het zelf wel.want mooie praatjes van die gladjakkers vullen geen gaatjes en brengen zeker geen oplossing.Of het moet zijn :over de rand van de afgrond,waar zij ons gebracht hebben!

  Like

 8. OphEUffen zegt:

  Maar ze hebben wel de Nobelprijs voor de Vrede. Zolang het nog duurt.

  Like

  • Jade zegt:

   Die plofkip van een von Rompuy heeft niets maar dan
   ook niets met de vrede van Europa te maken…
   Na deze miskleun kunnen ze de nobelprijs beter afschaffen.

   Like

 9. lucky bee zegt:

  Jammer dat de PVV niet ook groter is geworden;Mischien gaan de hele eurofielen van zelf aftreden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s