VIDEO: Mensenrechten voor atheïsten, agnostici en secularisten


(Click voor de Engelstalige ondertiteling op het icoontje onderaan in de balk links van het tandwieltje!)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t vederso)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op VIDEO: Mensenrechten voor atheïsten, agnostici en secularisten

 1. roger catrysse zegt:

  Zou het niet mogelijk zijn alles vooraf in het Nederlands te vertalen

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Zou ik zeker doen als een dag 48 uur had!!! 😦

   Like

   • meneertje zegt:

    Geachte heer Bron,

    Ik vind juist dat er alle reden is om u te bedanken voor het vele werk dat u doet voor dit
    (b)log.
    U hebt het er weer druk mee gehad vandaag!

    Ik ben altijd bang dat u er op een zeker moment genoeg van krijgt.
    Ik zou de vele informatie die hier te vinden is, en ook een groot deel van de reacties, heel erg missen, als die zouden verdwijnen.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @meneertje

    Dank u. De afgelopen weken kon ik gewoon (nóg) meer tijd besteden aan mijn blog, aangezien ik ziek thuis was. Volgende week echter moet ik weer aan het werk en zal de hoeveelheid artikelen dus gegarandeerd afnemen.
    Wat betreft er genoeg van krijgen. U mag gerust weten dat ik af en toe wel eens denk voor wie en waarvoor ik het allemaal doe. Zeker als je dan zulke uitslagen van de Europese verkiezingen voor de PVV om de oren krijgt, denk je gewoon dat het Nederlandse volk datgene krijgt dat het verdient. Maar ik heb geen andere optie dan zoveel mogelijk mensen eerlijk te informeren over hetgeen er in de wereld gaande is. Van de mainstream media komen de mensen het in ieder geval niet te weten. Achteraf zal islamofiel links nooit kunnen zeggen: “Wir haben es nicht gewusst!”

    Wees niet bang, ik beschouw het blog min of meer als een missie. Er is geen sprake van opgeven!!

    Met vriendelijke groeten,

    E.J. Bron

    Like

   • Monalisa zegt:

    Beterschap koop maar wat sinaasappelen is gezond voor je. @ Monalisa

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Bedankt voor de tip, maar in dit geval heeft dat geen enkele zin!

    Like

   • delamontagne zegt:

    Sluit me helemaal aan bij de reactie van Mijnheer “meneertje”. Maar wat die teleurstelling betreffende verkiezingen betreft.!! Als je nagaat dat er afgelopen maanden vrijwel GEEN dag voorbij ging, waarbij de PVV en/of de Heer Wilders in een verkeerd/slecht daglicht werd geplaatst ( op de radio / tv ), is er eigenlijk nog wel nuance mogelijk ?? )
    Als je aan begin van zo,n programm luistert, weet je al welke wending ,t gaat nemen. De meeste NL-ers trappen er blijkbaar in. En dan horen wij dit nog maar “van-verre”, ik bedoel als je in NL woont, moet dit nog erger zijn.

    Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   Eenvoudiger is dat je Engels gaat leren, dat is best handig hoor gezien de toekomstige tijd, je leeft niet meer op het eilandje Nederland !

   Like

 2. meneertje zegt:

  Het is toch afschuwelijk en ongelooflijk dat dit in de 21ste eeuw nog (of moet ik zeggen: weer?) nodig is.
  Het maakt mij razend als ik er over ga nadenken.

  Het is maar goed dat ik geen enkele macht heb.
  Ik zou in staat zijn om een kernbom op Mecca te laten gooien…

  Like

 3. Tempelier. zegt:

  Juist, mensenrechten gaan voor geloofsrechten, welk geloof dan ook. Als ik me goed herinner is godslastering ook in Nederland uit het wetboek verdwenen, dus ook voor allah, mo en consorten.

  Like

  • Joop Klepzeiker zegt:

   En zo is het, geen uitzonderingen voor religiën, religie behoort niet thuis in het publiek domein.

   Een totaal seculaire staat !!

   Like

 4. Avidia zegt:

  Meneertje was me voor.
  Voor de zoveelste keer zit ik diep in de nacht Uw website te lezen meneer Bron.
  Iedere nacht sta ik versteld van het vele werk dat U verricht, ik lees het expres in de nacht, kan ik alles goed in me opnemen. En iedere nacht denk ik, wat een werk is er weer verricht, ik zal U weer een mooie donatie doen toekomen. Nogmaals hartelijk dank!!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @ E.J. Bron: 19.46. uur. Inderdaad Bert, sinds ik dit voortreffelijk blog bezoek, krijg ik de eerlijke VERSLAGGEVING, die de RODE en MSM berichtgeving NOOIT zullen verstrekken. Ik geef ook vaak artikelen van jou door aan vrienden en kennissen. Ook ik ken het machteloze gevoel, dat ondanks jouw inzet, de inzet van de PVV, en vele patriotten reageerders op dit blog, vele Nederlandse de LEUGENS van de RODEN en de POLICOR meute MAAR BLIJVEN SLIKKEN. Maar laten we inderdaad niet opgeven. Groet Tom.

  Like

 6. Jan zegt:

  Mensenrechten gelden maar tot op zekere hoogte, daarna verschijnt de gekte van de rode horde die niets anders wil dan hun ‘utopia’ en wat inhoudt dat de maatschappij niet meer bestaat. Homoseksuelen bijv. hebben niet het ‘recht’ om in een kerk te trouwen, wat ook geen ‘recht’ is aangezien het Christendom hierover duidelijk is. Maar dit ‘recht’ wordt slechts aangegrepen om het Christendom uit te roeien zodat hun gestoorde socialistische heilsstaat weer iets dichterbij is gekomen.

  Heel goed: Atheists Lose Battle To Remove “In God We Trust” From U.S. Currency…
  http://www.huffingtonpost.com/2014/05/29/atheist-lawsuit-currency-god_n_5412890.html?&ncid=tweetlnkushpmg00000016

  Like

  • Jan zegt:

   Overigens moet ik zeggen dat atheïsten in 100% van de gevallen een erbarmelijke kijk hebben op het ontstaan van de westerse civilisatie in alle geledingen.

   Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Wow , dat is een stevig statement, ik ben een hardcore atheïst , dus kom maar op !

    Die vervloekte remmende werking op de ontwikkeling der mensheid der religieuze instituten veracht ik dan ook.

    De grootgrondbezitter zei tegen de kerk lijers, houd jij ze dom dan houd ik ze arm.

    En je kan goed bemerken als je op god vertrouwd wat er met je geld gebeurd, vooral er op laten staan !

    En waar haal jij het achterlijke idee vandaan dat als je een atheïst ben je ook links ben , die gedachtekronkel heb ik nooit goed kunnen begrijpen.

    Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Lees eens wat.,begin eens hier

    http://en.wikipedia.org/wiki/Meme

    Like

   • Jan zegt:

    @ Joop Klepzeiker zegt:
    30 mei 2014 om 12:27
    Ik heb nog geen enkel voorbeeld van je gezien van een ‘remmende werking’

    Ik maak ik weet niet hoe vaak mee dat iemand durft te beweren dat de zorg voor oudere, wezen, weduwen van de vorige eeuw is. Dat de kloosters geen nut hadden en er geen beschavende werking uitging van het Christendom. Als ik vertel dat de Pruisen in de Middeleeuwen kannibalen waren staan zij mij dom aan te gapen.

    Jij doet niets anders dan een potje schelden, eigen voor atheïsten. Overigens is dat niet eens iets om trots op te zijn. Iemand die niet weet wat in de Bijbel staat is behoorlijk gehandicapt, alleen al als hij in een museum is, die begrijpt niets.

    Like

 7. Joop Klepzeiker zegt:

  GVD, het Vaticaan ligt nog steeds vol met boeken die wij niet mogen lezen, waarom is dat zo ??

  En je kan niet begrijpend lezen , je reageert als een Pavlov hondje, en over de rest van mijn opmerkingen zwijg je maar uit gemakzucht of heb je moeite het te weerleggen ?

  En natuurlijk is er een remmende werking vanuit de religieuze instellingen betreffende de mentale ontwikkeling van de mensheid het is immers god waarop je moet vertrouwen weet je wel , en daar ben jij een voorstander van, ik ben meer voor een mentale ontwikkeling waarbij een ieder zijn plaats in de wereld kan beredeneren op basis van pragmatische realistische zintuiglijke waarnemingen, om het maar eens bij het kleine zijn te houden, om mee te beginnen zullen we maar zeggen, als dat tot de universele mogelijkheden is gaan behoren kunnen we er over het grote zijn gaan nadenken, wat tot op heden niet is gegeven aan de grote goegemeente die moet zich nog maar even behelpen met god en religie, desnoods een universele new wave religie zoals gepropageerd door o.a de VN en de wereld raad van kerken.
  Als je het niet erg vind doe ik niet mee aan die primitiviteit, ik beredeneer wel zelf de verhouding tussen de realiteit en de werkelijke realiteit, tussen het kleine zijn en het grote zijn, daar heb ik geen professionele gestudeerde religieus institutionalized voorgangers voor nodig

  Heb je je al verdiept in het begrip ¨meme ¨, doe dat eerst en kom dan maar eens terug, kunnen we eindelijk eens een gesprek opzetten over het ontstaan van de westerse ¨civilisatie ¨

  Like

 8. Joop Klepzeiker zegt:

  Het vergaren van kennis en ervaringen en het leren daar mee om te gaan heeft ons vooruit gebracht.

  Dit zowel in goede als kwade zin, dat gezegd hebbende is er een ultieme definitie van goed en kwaad ?

  Jan zou zeggen ¨natuurlijk ¨vertrouw op god , zelfs als je al prevelend in opperste aanbidding voor een stuk hout afgebrand wordt.

  Dat is nogal remmend in de ontwikkeling, maar je mag van mening verschillen hoor !

  Dat stuk smuck in Rome zou eigenlijk in plaats van moslim voeten te kussen wat m16 moeten uitdelen onder zijn schare, om vroegtijdige zegeningen van een of andere god te voorkomen, zou die ene god dat nu goed of slecht vinden, de islaam is daar heel wat praktischer in hoor , maar dat is een andere god of is het dezelfde, nare wezens die goden.

  BRRR het is 2014, ze worden afslacht en nog steeds vertrouwen ze op hun god en hun zelfbenoemde afgezanten op aarde.
  In god een welbehagen het geeft zo warm gevoel en het is zo koud zonder de halsband van het baasje, moet je zelf aan de slag, wat een concept , nee het is veel comfortabeler om weg te zakken in de religie en ideologie, de twee socio maatschappelijk aloude gereedschappen die nog steeds uitstekend werken.

  Mag ik daar even voor bedanken.

  Jan je zal best een beste vent zijn, maar in mijn ogen een beetje primitief.

  JK oprecht een hard core atheïst !

  Like

 9. Joop Klepzeiker zegt:

  Iedereen is en atheïst, alleen ik ga een religie verder !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s