Dieudonné en het antisemitisme van het Front National

(Door: Martien Pennings)

Zwaar getint Frans cabaret voor Franse zwaar tot lichtgetinten. Het is geestloos, gespeend van elke humor en vol onversneden Jodenhaat. De van God gegeven 48-jarige Dieudonné M’Bala M’Bala, de “cabaretier” die de quenelle groot maakte, komt de eer toe het smerigste en domste stukje antisemitisme op de planken te gebracht te hebben dat ik in de podiumkunsten ooit gezien heb. Wat een uitzinnige smeerlap, zeg! Hij voert een zogenaamde Joodse concentratiekamp-gevangene op, inderdaad gekleed in de gestreepte pyjama en met de gele ster op de borst. Het is een lullig scharminkelig mannetje, “Jacky” genoemd, dat zich clownesk, onderworpen en dommig gedraagt. Dieudonné is voortdurend in de weer om duidelijk te maken dat we in deze “Jacky” de Untermensch-par-excellence ontmoeten en dat wij die diep dienen te verachten. Ik vermag niet alle nuances in Dieudonné’s Jodenhaat-Frans te doorgronden, maar voor de meeste scènes is dat niet nodig.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme. Bookmark de permalink .

36 reacties op Dieudonné en het antisemitisme van het Front National

 1. Republikein zegt:

  Wat een verschrikking, walgelijke vertoning ,dat dit mogelijk is kan je je toch niet voorstellen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ach, in Frankrijk kan veel……Stomtoevallig ooit de film Mr. Klein gezien van Joseph Losey? Speelde in ’42, rond de geplande grote razzia door het Vichy-régime.
   De Cabaret-scène daarin spreekt boekdelen!
   (Natuurlijk kon men op dat moment nog achteraf zeggen: We wisten het niet……)

   Like

  • Willie zegt:

   Republikein : FIRE SQUAD ????????

   Like

   • Republikein zegt:

    De oplossing van het probleem is niet onoverkomelijk.
    Vorig jaar gaf ik het hier te kennen als reactie op een pislam onderwerp.
    Wil het nogmaals proberen, met wat meer informatie, en dan hier droppen.
    Nog even geduld svp.

    Like

 2. roger catrysse zegt:

  Ik vind dat het gerecht moet beslissen of iets anti Semitisch is en niet een regering en ik geef Marine Le Pen volledig gelijk en volgens mij is Jean Marie Le Pen geen anti semiet en ik blijf zeggen dat uw houding om niet voor Wilders te stemmen ongeoorloofd was maar ja rechtse mensen kunnen zo moeilijk overeen komen en kijken alleen maar naar hun eigen gelijk en niet wat hun bindt

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Valt wel mee: Ik, bijvoorbeeld, snap best, wat U hiermee wilt zeggen. -En ik zie mezelf toch heus wel als ‘rechts’ of tenminste ‘krítisch.
   Martien hoopt kennelijk nog steeds, iedereen hier te kunnen overtuigen van zijn gelijk.
   Maar dat kun je nu eenmaal niet afdwingen.

   Like

   • tjonge zegt:

    “Martien hoopt kennelijk nog steeds, iedereen hier te kunnen overtuigen van zijn gelijk”

    maar hij had het al helemaal los gelaten zei die heel wijs in dat andere topic ?

    blijkbaar toch niet, als je er bijna een week later weer over gaat drammen 😦

    Like

 3. Marc Bouwman zegt:

  Behalve het Engels beheers ik geen enkele andere buitenlandse taal, zelfs het Duits niet. Daarom is het goed zulke Franstalige stukken vertaald te zien. Het beeld over dit islamitisch antisemitisme gaat nu leven. Graag had ik een shot van het publiek gezien om uit te maken waaruit het publiek bestond: autochtone Fransen of Noord-Afrikanen, of een mix daarvan. Ik wil mij graag een beeld vormen hoe autochtoon en allochtoon antisemitisme in Frankrijk al dan niet een verbond zijn aangegaan.

  Martien, je haalt in dit stuk jouw eerdere artikel aan waarin je uitlegt waarom je niet PVV maar Artikel 50 stemde. In mijn commentaar hierop heb ik uitgelegd waarom ik niet Artikel 50 stemde, en dat ik mijn stem aan Hans Jansen heb gegeven. In dit verband vind ik het Jansens commentaar bij K&B van belang. Van het net heb ik een transcript opgepikt. Hieronder een ingekorte versie hiervan.

  Over Le Pens opmerking over Auschwitz als ‘detail in de geschiedenis’ zegt Jansen: “ja, een malle uitspraak van een dwaze oude baas… Maar als je moet kiezen tussen Hamas en de plannen die die hebben met joden en Israeli’s en zo’n vermoeide oude heer, dan vind ik de keuze niet moeilijk”.
  Als Brink Jansen vraagt of hij naast in het EP naast Le Pen zou willen zitten zegt Jansen: “.., ik heb wel naast ergere mensen gezeten die er vromer uitzagen dan hij, ..”

  Hier vind ik dat Jansen over de schreef gaat. Hij vergelijkt de woorden van Le Pen met de plannen van Hamas. Maar wat hij had moeten vergelijken is Le Pens woorden over de Holocaust met de plannen van Hamas. In dat geval is de Holocaust erger, want de Holocaust heeft daadwerkelijk plaats gevonden, terwijl de plannen van Hamas, hoewel gelijkend op de Holocaust, nog niet heeft plaats gevonden. In die zin maakt hij zich ervan af als hij voorgelegd krijgt plaats te nemen naast Le Pen.

  Als het gaat om de plannen van Hamas op zichzelf, maakt hij weer wel een punt. Hij zegt dan: “Nee ik wil even naar de toekomst kijken. Willen we een Europa met nog meer moslims, met nog meer beroepsmoslims, die antisemitisch zijn, anti-Israëlisch en ga zo maar door, of willen we proberen met behulp van andere groepen in Europa de boel te rationaliseren, en open en transparant te zijn”.
  Het is om deze reden dat ik Jansen gestemd heb.

  Weer later zegt Jansen: “En het is trouwens ook nog eens een keer zo dat Hitler pas bedacht heeft dat het de joden naar Palestina deporteren, dat dat niet zo’n goed plan was, op advies van de Mufti van Jerusalem, en daarna is pas de Holocaust opgestart”.
  Hierin volgt hij dus jouw opvattingen over de oorsprong van de Holocaust. Zelf ben ik nog niet zo diep in die materie gedoken, maar ik neem even jouw en zijn woord hiervoor.

  Dan zegt Jansen: “.. het mooiste zou natuurlijk zijn als Le Pen Sr. niet bestond. Het mooiste zou zijn als Hamas niet bestond. Maar die bestaan allebei, en die zullen morgen uw leven gaan beïnvloeden. En zo niet morgen, dan overmorgen. Kiest u maar welke u het liefste wil steunen”.
  Hierop reageert V.d. Brink: “Maar je hoeft er niet tussen te kiezen toch?”

  En hiermee heeft Brink een punt: je hoeft ook niet te kiezen tussen Le Pen en Hamas, of tussen Auschwitz en Hamas. Jansen reageert echter “Deze discussie is al vele malen gevoerd. Het wordt de PVV zwaar aangerekend dat ze de gevaren van de Islamisering in de toekomst groter achten dan de dingen die in het verleden gebeurd zijn. Ja, dat begrijp ik”.
  Ik vraag mij dan af wat Jansen nu bedoeld met ‘Ja, dat begrijp ik’. Want nu is er een band in het EP tussen voorstanders van de joodse staat (PVV) en tegenstanders daarvan (FN), tussen hen die het joodse volk steunen en antisemieten.

  Wat ik van Jansen maak is dat hij de ernst van het gevaar van islamitisch antisemitisme juist inschat, maar het antisemitisme van Europese bodem onderschat, met name waar islamitisch en Europees antisemitisme in Frankrijk een verbond lijken te zijn aangegaan. Als dit zo is kan Jansen Le Pens woorden niet afdoen als die van een “dwaze oude baas”. Het zijn dan de woorden van iemand met een groot publiek, en mogelijk een verbond is aangegaan met de islam, het gevaar dat Jansen juist zegt te bestrijden. In dit verband zijn ook de foto’s van Le Pen samen met moslims die de quenelle ten beste veelzeggend.

  Jansen zal zich moeten verdiepen in de connecties van Le Pen met de islam, en zo met Hamas. De eerst verantwoordelijke voor de positie waarin Jansen en andere parlementariërs zich bevinden is echter Wilders. Hij heeft de samenwerking met FN gewild.

  Like

 4. @ roger catrysse op 30 mei 2014 om 13:31.

  Ongeoorloofd nog wel!
  Volgens wiens geboden?
  Die van God?

  Like

 5. tjonge zegt:

  ik citeer pennings; “In mijn stuk getiteld “Waarom ik niet op de PVV maar op Artikel 50 heb gestemd”, en dat met bijzonder enthousiasme op de site van E. J. Bron werd ontvangen”

  heb ik iets gemist dan ?

  Like

  • tjonge zegt:

   pffff, heb dat topic nog ff na geplozen, van de 264 reacties zijn er zeggen en schrijven 3 reageerders die het opnemen voor pennings, waarvan ik 1 (Bonebakker ) zelfs in twijfel trek want nooit eerder gezien en na het topic ook niet meer.

   dus wat pennings nu bedoeld met BIJZONDER ENTHOUSIASME ? misschien had ie beter BIJZONDER tussen haakjes kunnen schrijven, dan had iedereen nog de ironie daar van in gezien.

   Like

   • Marc Bouwman zegt:

    Tjongejonge. Je bent niet alleen vervelend, maar ook nog eens buitengewoon traag van begrip.

    Like

 6. Monalisa zegt:

  martienpennings EJ Bron is dit het filmpje wat ik u toestuurde en is dit het verhaal wat meneer martienpennings er van gemaakt heeft @ Monalisa.

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Bij ons heb ik nog nooit mensen die een M’bala M’bala groet doet, gezien.

  Like

 8. Vederso zegt:

  @ Martien Pennings. Vraag; Met in gedachten het verklaarde Israël-vriendelijke standpunt van Wilders’ PVV, levert samenwerking met FN alleen maar bezwaren op, of valt er ook nog iets positiefs aan een samenwerking te ontdekken?

  Like

 9. Peter Selie zegt:

  We hebben de kinderen van de NSB’ers levenslang gegeven uitsluiting en noem maar op was hun lot, moeten we nu ook de kinderen van een man die ooit een al dan niet domme of misschien wel gemeende uitspraak heeft gedaan, óók voor stigmatiseren om ze zodoende te straffem van wat hun ouders gezegd of gedaan hebben?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   IK vind van niet. Misschien dat Martien het vindt…..En dan misschien Mijnheer Bouwman, die zelf te kennen geeft dat hij het enthousiasme voor het FN hier niet begrijpt. En die daarnaast nog beweert, dat Marine niets tegen de islam heeft.

   Like

 10. @ Marc Bouwman op 30 mei 2014 om 13:54 .
  Het Frans was in het filmpje ondertiteld in het Engels, maar ik kon niet nagaan of de vertaler alle fijnere nuances van het “argot” had begrepen.
  Het punt Hamas of Le Pen is simpel: je kunt Hamas bestrijden in Europa zonder voor samenwerking met het FN te kiezen.

  @ Vederso op 30 mei 2014 om 16:00.
  De voordelen van samenwerking met het FN en FPÖ en VB en enzovoort zijn fractievorming en dan vervolgens meer spreektijd en meer faciliteiten, geld en medewerkers.
  Zeg maar: meer EU-bureaukratie, nou ja, vooruit: meer ánti-EU-bureaukratie
  Dat is het.
  De rest is alleen nadeel: enorme imagoschade voor de PVV en geen doorbraak naar de mensen die wél gaan stemmen als het erop aan komt: de middenklasse.

  Like

  • Marc Bouwman zegt:

   @Martien op 18:22
   Natuurlijk kan je Hamas bestrijden zonder samenwerking met FN. Dat zou ook niet mijn keuze zijn geweest. Maar het gaat niet alleen om Israël: de strijd tegen de islam vind ook in Nederland en Europa plaats. Hoe had ik een keuze tegen samenwerking met FN kunnen maken zonder niet ook mijn stem voor de enige partij die de strijd tegen de islam aangaat op te geven?

   Ik blijf erbij dat Wilders zijn achterban wat uit te leggen heeft.

   Een alternatief is het oprichten van een nieuwe politieke partij dat islam en antisemitisme bestrijdt en samenwerking met antisemieten mijdt. Maar dat is weer zo’n klus.

   Like

 11. @ Theresa Geissler op 30 mei 2014 om 14:50.
  “Martien hoopt kennelijk nog steeds, iedereen hier te kunnen overtuigen van zijn gelijk.”
  Nee hoor: ik schrijf gewoon de stukken die ik wil schrijven en Bert plaatst ze door als-ie ze de moeiet waard vindt.

  @ Peter Selie zegt op 30 mei 2014 om 17:28.
  Ik “stigmatiseer” Marine le Pen niet omdat Jean-Marie Le Pen een antisemiet is, maar haar vader in het kader van de verkiezingen prominent op het podium staat te stralen.

  Like

 12. Willie zegt:

  Ter attentie van klootzak Dieudonne(wat een naam ) en zn quenelle :

  http://weheartit.com/entry/118191386/tag/middle%20finger?context_user=csdewittphoto

  Like

 13. Republikein zegt:

  Als we Sesamstraat niet hadden uitgezonden zouden veel tegenwoordige problemen niet bestaan.

  Like

 14. tjonge zegt:

  Marc Bouwman zegt:
  30 mei 2014 om 16:20
  “Tjongejonge. Je bent niet alleen vervelend, maar ook nog eens buitengewoon traag van begrip”

  @ mijnheer bouwman, licht eens toe WAAROM ik vervelend ben, dan kan ik daar misschien van leren (iemand vervelend noemend zonder onderbouwing is zooooo 2013 ).
  punt 2; als de heer pennings het sarcastisch had bedoeld, dan had ie het echt toch tussen haakjes moeten plaatsen, anders wordt sarcasme toch vaak niet begrepen. (ik ben maar een simpele tokkie dus hier ook graag nader toelichten).

  .

  Like

 15. delamontagne zegt:

  Alle reacties hier overziend, denk ik dat de gemiddelde “Pierre-le-Con” hier in France er minder van afweet, dan enkele reacties alleen al. Laat staan ze weten wie die Dieu-donnee, is. Wat dat publiek van die god-gegeven-man betreft. Bij NL-se cabaratiers (
  Claudia , Youp ,t Hek etc ,zitten toch ook voornamenlijk (semi-intellectuals ).

  Like

 16. de voltallige redactie van Nageltjes zegt:

  WOW! De tandem Martien Pennings + de exponentiële bijdrage van ene Marc Bouwman steekt hier voorwaar erg aardig – en vooral symptomatisch- van wal, en hun gezamenlijke bedoeling is (nù) zonneklaar. PVV let op uw ganzen! De ene is een een 50+-er en de andere een D66-er!
  Van ondermijning gesproken!

  Als jullie Ollanders iets niet begrijpen, trek dan uw VOC-kak in, en zwijg! In plaats van te blijven orakelen als een debiele onthoofde kip! Iemand die iets niet begrijpt heeft écht geen énkel recht van spreken!

  Vlamingen aanvallen en belasteren is misschien (zoals elk lasterpraatje) een makkie (niet waar MP?), maar feit is en blijft: van het FN snappen jullie echt geen snars! Geen fluitemetuit, geen zjudorans, geen barst, geen enkele bal!

  Zelfs al zuipen jullie hectoliters pastis, een dozijn kisten vin d’Oc of scheepslading Heineken, onbekwaam blijft wat het is: onbekwaam!

  Meer woorden maken we daar niet meer aan VUIL!
  Want anders krijgen wij ook een BAN van Bert op commando van ..?

  LASTER STINKT, uit eender welke hoek het komt.

  Like

  • Vederso zegt:

   Als de redactie VAN Nageltjes zo veel verder is in het begrijpen van FN dan alle Ollanders bij elkaar, misschien wil ze iets daarvan met me delen wat betreft de figuur Luc Michel. Wikipedia brengt me niet veel verder dan dat hij nazistische sympathiën heeft.

   Like

 17. Vederso zegt:

  Wil iemand van de PVV-top even reageren op dit artikel van Nidra Poller (woonachtig in Frankrijk) in New English Review (Iconoclast), want volgens dit artikel heeft Martien Pennings een beetje veel gelijk. Ik weet het; de politiek is een smerig spel.

  http://www.newenglishreview.org/blog_direct_link.cfm/blog_id/54235/Marine-Le-Pen-Shopping-for-Allies-at-the-EU-Parliament-in-Brussels-Part-3

  Like

 18. @ de voltallige redactie van Nageltjes op 31 mei 2014 om 02:27.
  Ik dacht dat het de nieuwe comment-policy van Bert was om karaktermoordteksten VOORAL als ze geen enkel argument bevatten niet meer te plaatsen.
  Maar laat vooral staan, Bert, al was het maar omdat anders dit comment in de lucht komt te hangen,

  @ Vederso 31 mei 2014 om 05:31.
  Ja, dat is een goed en sterk argumenterend stuk in The New English Review dat mij 100% gelijk geeft: http://bit.ly/1oFYYaF.
  Maar dat kan je rechtse Vlamingen niet wijs maken.
  Dat lezen ze niet eens.
  Ik heb veel Vlaamse vrienden en “rechts” in Vlaanderen, zo begrijp ik van hen, is echt iets anders dan in Nederland.
  “Rechts” in Vlaanderen heeft, vaak, niet altijd, maar vaak, heel vaak, een bepaald soort boerehufterigheid dat voor geen enkele rede vatbaar is en is niet zelden diep antisemitisch gekleurd.
  Het is een beetje Dutroux plus de Bende van Nijvel, maar dan in de politiek.

  Like

 19. BertG. zegt:

  Tja, mijnheer Timmermans en al die anderen die het Front National steevast een antisemitische organisatie blijven noemen: Daar staat u toch wel een beetje met uw broek op de knieën, niet?
  http://joostniemoller.nl/2014/05/marine-le-pen-antisemiet-deze-liefdesfoto-vertelt-een-ander-verhaal/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s