Huichelachtige politiek: Niemand roept om boycot WK-voetbal

Screenshot_6

(Vertaling: E.J. Bron)

Praktisch iedere politicus die anders niets te melden had, verhief zijn stem toen het er om ging op te roepen tot een boycot van de Olympische Winterspelen in Sotsji. Schendingen van mensenrechten, geweld door de staat en de omgang met homoseksuelen werden aan de kaak gesteld. In Brazilië gebeurt ditzelfde echter in veel ernstiger vorm en desondanks zwijgen diegenen, die zich nog bij Rusland de ziel uit het lijf schreeuwden, inclusief hun luidsprekers in de mediaconcerns.

In Brazilië worden de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vergadering in toenemende mate beperkt en er bestaan volgens Amnesty International duidelijke aanwijzingen dat de Braziliaanse regering zelfs vreedzame protesten in het land wil verbieden. Amnesty stelt de met extreem geweld gepaard gaande acties van de politie tegen demonstranten in het afgelopen jaar aan de kaak en men vreest dat bewoonsters en bewoners en armere gemeenten in toenemende mate onder militair gezag worden geplaatst. Bij gedwongen ontruimingen van arme woonwijken en krottenwijken ten gunste van nieuwbouw voor de wereldkampioenschappen voetbal en de Olympische Spelen in 2016 werden mensenrechten geschonden.

Steeds opnieuw werden door kerkelijke mensenrechtenactivisten en Braziliaanse fotoverslaggevers in de sloppenwijken van Rio de Janeiro kinderen waargenomen en gefotografeerd, die met afgeslagen hoofden voetbalden. “Gewapende kinderen waren in het begin van de maand aanwezig bij een bandietenactie in de sloppenwijk Cavaleiro da Esperanca, toen vijftig bewoners, vooral vrouwen ter vernedering en intimidatie gedwongen werden volledig naakt door de sloppenwijk te marcheren.”

Volgens Amnesty worden er in Brazilië meer homoseksuelen vermoord dan in welk ander land dan ook. In grote steden zoals Sao Paulo en Rio de Janeiro gaat de haat tegen homoseksuelen onverminderd voort. Zelfs in wijken aan het strand van de middenklasse en hoger, zoals Ipanema en Leblon, wachten groepen van tien tot vijftien jonge mannen de homo´s op bij hun ontmoetingsplekken, slaan hen bruut in elkaar, bekogelen hen met stenen, trakteren hen op stokken en ijzeren stangen. In januari nog werd een homoseksuele teenager in de buurt van het stadion waarin de openingsceremonie voor het WK-voetbal plaatsvindt, gemarteld en door een bende skinheads vermoord. Dit bericht vindt men echter niet in de media en geen enkele politicus heeft Brazilië daarvoor bekritiseerd, want kritiek zou vermoedelijk politiek incorrect zijn.

Eigenlijk zou je denken dar er ergens een kreet van verontwaardiging opstijgt en dat diegenen die hun stem verhieven om een boycot van Sotsji te eisen nu ook hun stem verheffen om een boycot van het WK-voetbal in Brazilië te eisen. Helaas.

Deze ongelooflijke mensenrechtenhuichelarij is onder politici wijdverbreid. De Zwitsers socialistische minister Jacqueline Fehr liet voor de Olympische Spelen verluiden: “Poetin en zijn regime maken heel bewust gebruik van Sotsji voor politieke doeleinden.” De Russische president zou daar zijn macht laten zien en heel duidelijke politieke boodschappen de wereld insturen. “Daarom moet het antwoord daarop een politiek antwoord zijn”, zei Fehr en eiste een boycot van de Olympische spelen. Doet niet ook de president van Brazilië, Dilma Rousseff, exact hetzelfde, mevrouw Fehr? Waarom zegt u nu niets? U hebt toch volmondig laten verluiden: “We hebben een grote verplichting om overal waar we aanwezig zijn de mensenrechten op te eisen.” Zwitserland zou op het internationale toneel niet alleen maar het lieve kind kunnen spelen. Is de in leed en ellende en onder geweld lijdende Braziliaanse bevolking uitgesloten van de mensenrechten, omdat u daarover geen enkel woord hebt laten verluiden?

Maar ook internationaal vind je hele scharen van deze mensenrechtenhuichelaars. Zo verklaarde politicus van de Duitse Groenen, Volker Beck: “De Spelen hadden nooit aan Rusland vergeven mogen worden.” In het geval van Brazilië denkt hij daar niet zo over en de opperzwetser, de Europarlementariër van de Groenen, Daniel Cohn-Bendit heeft zich sterk gemaakt voor een boycot van de wereldkampioenschappen voetbal in 2018 in Rusland. Over de wereldkampioenschappen voetbal in Brazilië bestaat geen enkel statement van hem. De nieuwe fractiechef van de Groenen Anton Hofreiter eiste dat de Duitse politiek de Olympische Winterspelen van Sotsji moest boycotten, maar ook hij zwijgt over het WK-voetbal in Brazilië. Voor de Groenen zijn de mensenrechten blijkbaar al lang niet meer zo belangrijk dan ze altijd graag zeggen.

De president van Duitsland, Joachim Gauck, gaf een signaal af tegen “schendingen van de mensenrechten” en boycotte de Olympische Spelen. Deze bedoeling heeft hij vast en zeker niet wat betreft Brazilië. In Brazilië vindt op dit moment zelfs speciaal een “Duitslandjaar” plaats, dat iedere kritiek op de erge schendingen van de mensenrechten in het land vermijdt. In Brazilië worden volgens de statistieken jaarlijks meer dan 50.000 mensen vermoord en desondanks krijgt de politiek van de regering ook van vooraanstaande Duitse politici zeer veel lof.

Waarom zwijgt nu iedereen die zich tegenover Rusland als strijder voor de mensenrechten voordeed? Misschien omdat het gewoon mode is om mee te doen aan het bashen van Rusland of laat men alleen zijn racisme de vrije loop tegen de Russen? Misschien is ook de armoedige bevolking van Brazilië gewoon minder waard dan Russische homoseksuelen?

Wij kiezers schamen ons vreselijk voor dit huichelachtige begrip voor de mensenrechten. Laat God er alsjeblieft voor zorgen dat niemand van de hierboven genoemde personen opnieuw gekozen wordt in welk parlement ter wereld dan ook. Hunzienswijze is beschamend en mensverachtend en hun kiezers zullen dat vast en zeker niet door de vingers zien. De enige logische conclusie en gepaste reactie is het ontslag uit alle politieke functies.

Bron:
www.schweizmagazin.ch

Vertaald en ingekort uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brazilië, Hypocrisie, Mensenrechten, politici, Rotzakken, Rusland. Bookmark de permalink .

29 reacties op Huichelachtige politiek: Niemand roept om boycot WK-voetbal

 1. Jean zegt:

  Ik doe het op mijn manier, ik kijk naar geen enkele wedstrijd, joepie.

  Like

 2. Infidel Pride zegt:

  Dat men zich hierover verwondert, dat verwonderd mij.

  Like

 3. Leo zegt:

  Sport is verworden tot brood en spelen.
  foebal maakt blind !

  Like

 4. bobzelf zegt:

  ja, EFFE WACHTEN HOOR , ONZE TIMMERFRANZ , MOET ZICH EERST NOG EFFE ANAAL LATEN NEMEN , BIJ DE GEITENNEUKERS !!!
  iets met een sticker waarop de waarheid staat , en dat is dan goed behalve als geert het schrijft en dan in een envellope van de regering ,
  dat mag niet , want als je in de regring zit mag je geen regeringsenvellopen gebruiken ?
  Tenminste als het over olie gaat , anders wel !!
  Iets met 60 miljard en een handtekening van bea met olie voor islam ,
  maar dat mogen wij dan weer niet weten
  Want landgenoten die kunnen de typhus krijgen !
  Want daar moet je met je hand op de bijbel voor zweren ..
  En Geert maakt het niet uit , en die pleuris homofielen in rusland ,
  ook geert zijn schuld, en nou weer in de EU en in het nederlandse parlement !

  EN INEENS WIST IK HET : DIJSSELBLOEM !!
  Die heeft ook zo’n dubbel functie, want als je verstand van koeienmest /stront hebt
  en je bent op de landbouwhogeschool op koeienmest afgestudeerd !!!
  Dan heb je geen verstand van geld ,dus kan je minister van financieen worden en tevens bij kruisjes tekenen voor miljarden in brussel zonder te kijken .
  EN ALS IK ER DAN EEN BOM OP WIL GOOIEN , WORDT IK OPGESLOTEN ???

  gr. bob

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Dan gaan we maar samen zitten,nog gezellig ook!

   Like

  • delamontagne zegt:

   Ik zou die Brasilianen toch maar geen “geiten-neukers” noemen, dan loopt ,t slecht met U af. Dat volk woont aan de andere kant van de aarde, van hen afgezien.
   Ik las ergens ook dat ze in Kuwayt die Koraan in ,t Portugees gaan vertalen. Die wordt dan tijdens dat Fuball daar verspreid. De gedachte alleen al doet me lachen. Ik denk dat ze verwondert een bladzij of 2 doorkijken en ,t dan weggooien en verder gaan met hun vertier,levenslust, cachaca en de muy bueno chicas

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bobzelf: 22.45. uur, op 30/5. Daar sluit ik mij bij aan Bob. Het vuile huichelen der rode kerk en media, de politiek correcte bende van liberalen en christen-democraten en hun meelopers, deze verraders en lamzakken heb ik al afgeschreven. Putin is nota bene de enigste met ruggengraat. Kom daar maar eens om bij de verraders van Bilderberg en de eussr. En TIMMERFRANS kom a.u.b. NOOIT MEER TERUG, blijf maar moslim kontlikken, vuile Judas dat je bent!

   Like

  • lillian zegt:

   Toppie Bob!!!!!

   Like

 5. Republikein zegt:

  Benno draait zich om, maar heeft wel een salsatrut versierd voor het voortbestaan.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ik denk dat U bedoelt: “tango-trut”. Zelfde fout wordt gemaakt door Mevr. Theressa……….

   Like

  • bobzelf zegt:

   ook wel stoephoer genoemd !!
   of dacht u allen als prins biertje bij de “”JUMBO ” vakken had lopen vullen , zij ook enige interesse had gehad !!
   Onze geliefde omkoop Benno , had al uitstekende kontakten met, de “”vliegen zonder parachute “” vader,
   DER NATURLICH AUCH VON NICHTS WUSSTE ,

   ZE ZULLEN LATER IN DE GESCHIEDENIS BOEKEN VOORKOMEN , ALS :

   DE ZAKKENVULLENDE FAMILIE BOTER OP JE HOOFD !!!

   gr. bob whahahaha , wanneer mag u weer met een vlaggetje buitenstaan ??

   Like

 6. Heer M zegt:

  Wat amper het nieuws heeft gehaald, is dat er hele sloppenwijken zijn ontruimt vanwege het voetbal.

  Like

  • bigljohn zegt:

   U bent me net voor Heer M. Die mensen worden gedwongen hun huis voor slechts de helft van de waarde te verkopen aan de gemeente. Sinds dat voetbal betaald voetbal heet, is de sleet erin gekomen, en komen er met regelmaat grove wantoestanden voor zoals deze. Vroeger gingen de mensen naar de kerk. De kerk hebben ze ingeruild voor het voetbal en de zuipketen, alwaar het comazuipen tot een sport verheven is.

   Like

   • BertG. zegt:

    Ach, in China kregen ze helemaal niets en werden ze er gewoon uit geflikkerd.
    Oprotten, zoek het maar uit verder. Maakte geen enkele sporter of land iets uit.

    Like

 7. delamontagne zegt:

  Alleen die naam al van de sloppenwijk Cavaleiro da Esperanca. Moet je toch voor in Latijn-Am. zijn om zoiets te verzinnen. Moet ik bij denken aan de naam van de gevangenis op Curacao ( had vroeger een NL-se naam ), “Bon Futuro”. Nou ja, daar zit iets in. Na de straf door naar NL- luile…….-land. Al die latijns Am-landen zijn nogal “macho”. Dus homo,s zullen het er best wel niet zo goed hebben.
  Maar dat gedoe in NL over die homo-rechten in Rusland, vond ik ook weer erg hypocriet. Ik zat te wachten op vergelijkingen met de moslim-landen, die kwamen er uiteraard niet.
  Ik wil hier niets goed praten over dat geweld, maar je moet wel bedenken dat het miljoenen steden zijn. En dan ook echt in de betekenis van dat woord. Sao Paolo 20 miljoen.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ik heb me gisteren een beetje vergist met die mooie namen voor die sloppenwijken. Dat soort verhullend woord-gebruik komt ook in NL voor. Alleen in NL-s klinkt ,t anders.
   Zo had die Mevr..Vogelkooi…!..toch de namen kracht-c.q. prachtewijken bedacht ?

   Like

 8. lucky bee zegt:

  Betaalde voetbal is niets voor mij; dan voetbal ik liever zelf ook als het niet om te bekijken is.Maar ik beweeg.En dat is gezond.

  Like

 9. peter schult zegt:

  Alle regeringen zijn fucking huigelaars …….Ben benieuwt hoeveel ze op hun bankrekeningen gestort krijgen om hun smoelen te houden ……ze moesten ze alle maar op een rij opknopen …..

  Like

 10. Jean zegt:

  En in 2022 spelen zich die waanzinnige geldverslindende taferelen, waar wat simpelen van geest achter een bal lopen en als ze hem hebben wegtrappen, af in Qatar, kan het nog lager vallen? Een land waar men vrouwen stenigt, ledematen afkapt, kinderen verminkt enz. Maaaaar… geld verblindt.
  Het wordt van dag tot dag duidelijker waarom we steeds spreken over het mensdom en dierenrijk!
  Mijn ouders zaliger hadden een spreuk in huis hangen: “Hoe beter ik de mens leer kennen hoe meer ik van de dieren hou” het is heden ten dagen nog meer werkelijkheid.

  Like

 11. delamontagne zegt:

  tjonge zegt:
  31 mei 2014 om 00:17
  /////////////////////
  salsa of tango………allebei latijns amerikaans. Dat klopt wel maar de mentaliteit tussen Argentijns en de rest van Z-Am. !? Argentijnen kijken met zekere “minachting” ( voelen zich beter ),naar de rest van ,t continent. Ze beschouwen zich eerder Europeanen, dan Z-Amricanen.
  Dus hoe Maximum naar de änders-kleurige”Nwe-NL-ers kijkt. Is het haar weleens gevraagd?

  Like

 12. Jan zegt:

  De andere zijde van de Braziliaanse wereldbeker

  Like

 13. Jan zegt:

  Na de 7-0 overwinning van Duitsland op Brazilië

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s