Nee Hala, Israëliërs zijn geen religieuze fanaten

Screenshot_21

Bij zijn bezoek aan Israël herdacht paus Franciscus de Holocaust

(Door: Benjamin Smalhout)

Benjamin Smalhout (22) van Likud Nederland schreef onderstaande reactie op een blog van Hala Naoum Néhmé, ‘Gedrag van extremistische Joden bij pausbezoek is beschamend’.

In 1985 bezocht paus Johannes Paulus II Nederland. Agenten moesten toen in Utrecht waarschuwingsschoten lossen om de paus te beschermen, de Mobiele Eenheid voerde charges uit. Omdat vierduizend demonstranten helemaal door het lint gingen toen ze de paus zagen.

Hoe anders was het bezoek van Paus Franciscus aan Israël afgelopen weekend. Er werden geen waarschuwingsschoten gelost, op de Israëlische televisie waren geen parodieën als ‘Popie Jopie’ te zien, de ramen van het gebouw waarin Franciscus zou slapen werden anders dan in Utrecht destijds niet ingegooid, en er werden anders dan in Nederland geen posters verspreid waarin een beloning van 15.000 gulden werd beloofd aan eenieder die de paus een kogel door zijn hoofd zou schieten.

Lees hier of hier verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Nee Hala, Israëliërs zijn geen religieuze fanaten

 1. Bijna net zo beter, in elk geval nauwelijks net zo slechter dan mijn stuk: bit.ly/1rovMqz.
  Nou ja: prima stuk dus

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Dan valt me ,t aantal extremistische Joodse activisten nog mee. Als je door de geschiedenis heen ziet wat de R.K.Kerk het Joodse volk heeft aangedaan. Paus Johannes XXIII, heeft ook de laatste restjes anti-semitische teksten uit de R.K Liturgie laten verwijderen.
  Dat er verhoudingsgewijs in NL meer mensen op Reli-politieke partijen stemmen, dan Israel, bewijst toch eigenlijk ook dat ,t een seculier land is.

  Like

 3. Syrier/assyrier zegt:

  Deze dame is heel slim en heeft een andere kijk dan de gebrainwaste Europeaan.Timmermans en Van Rompuy heeft zij de mond gesnoerdt.

  Like

 4. Jan zegt:

  Caroline Glick: het onvriendelijke bezoek van de paus

  * F.s lompe opmerking tegen Netanyahu dat Jezus Aramees sprak en niet Hebreeuws
  * onbeschofte en ronduit stuitende gedrag bij een stuk muur dat hij kuste in Bethlehem en waarop stond dat de holocaust een leugen is en Bethlehem te vergelijken is met het getto van Warschau
  * F.s ontmoeting met de beroepsantisemiet Abu Mazen, die hij een ‘man van vrede’ noemde en dat notabene in een geconfisqueerd Christelijk klooster
  * F.s zwijgen op de opmerking van Mazen moordenaars en terroristen vrij te laten die nu gevangen zitten in Israël
  * F’s acceptatie van Twal’s woorden dat ‘Palestijnen’ de volgelingen zijn van Jezus, de Joden de moordenaars zijn van Jezus en de huidige Joden geen haar beter zijn, te vergelijken met Herodes: Patriarch Fuoad Twal: “We are not yet done with the present-day Herods, who fear peace more than war… and who are prepared to continue killing.” Franciscus deed er vervolgens een schep boven op.
  * F’s omhelzen van beroepsantisemiet Sheikh Muhammed Hussein, moefti van Jeruzalem, hij riep in 2012 op alle Joden uit te roeien.
  Our world: Pope Francis’s unfriendly visit, By CAROLINE B. GLICK
  http://israelaa.ca/our-world-pope-franciss-unfriendly-visit-by-caroline-b-glick/

  Like

  • delamontagne zegt:

   Heeft hij ook nog dat “heilige” boek de koraan, gekust? . Dat deed zijn voorganger wel.
   de Joden de moordenaars zijn van Jezus en de huidige Joden geen haar beter zijn……….!
   Zijn voorganger Johannes XXIII heeft de anti-semitische teksten( joden moordenaars van Jesus ) , uit de R.K liturgie laten schrappen……….

   Like

 5. Thomasson zegt:

  Tijdens het bezoek van Paus Franciscus in de geboorte Kerk in Bethlehem, heeft de Moazin van de nabijgelegen moskee het volume van zijn luidsprekers zo hard gezet dat niemand kon verstaan wat de paus zei. De luidsprekers voor de koor werden harder gezet; anders was de kakofonie volmaakt. Het lawaai uit de moskee was oorverdovend. De Allah-geblèr was tot Jeruzalem hoorbaar. Er werd alles aan gedaan om het nieuws weg te poetsen.
  Het merendeel van de Israëli’s zijn geen religieuze fanatici, of überhaupt religieus. Zeker niet Israëli’s met roots in Europa. De concentratiekampen waren niet bepaald een kweekvijver voor mensen die religieuze gevoelens koesteren. Ik hoorde eens een leuke anekdote: Wie bij de Duitsers was, beschouwd de hel als Costa Brava.
  De Israëli’s hebben geleerd dat je staat in de wereld alleen!. Je hoeft op niemand te rekenen. Juist dit soort gedachtegoed maakt de mens sterk. Maar dat begrijpen mensen met primitieve gevoelens als de moslims niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s