Zorgen om de EU: Angela Merkel wil François Hollande redden

Screenshot_1

We zijn nog maar zó´n klein stukje van de crash verwijderd: Angela Merkel wil François Hollande helpen, opdat Frankrijk niet de EU mee de afgrond in sleurt.

(Vertaling: E.J. Bron)

Angela Merkel maakt zich grote zorgen om de stabiliteit van de EU en wil de Fransen via hun nationale trots weer enthousiast maken voor de EU. Weliswaar heeft Angela Merkel zich vooreerst uitgesproken voor Juncker als voorzitter van de Europese Commissie, maar op de achtergrond wordt naarstig naar alternatieven gezocht.

Bondskanselier Angela Merkel is uitermate nerveus:De bondskanselier beschouwt de ontwikkeling in Frankrijk als “zeer zorgwekkend”, kwam de Deutsche Wirtschafts Nachrichten uit de omgeving van de bondskanselier te weten.

De overwinning van het Front National heeft ernstige effecten op de politiek van de EU (in Frankrijk is de chaos al uitgebroken – meer hier). Merkel vreest dat de situatie in Frankrijk volledig uit de hand kan lopen. Dat heeft dan ernstige gevolgen voor de EU: “Griekenland of Portugal kunnen we altijd ondersteunen, maar als Frankrijk wegvalt wordt het moeilijk”, zei een met de discussies in de bondskanselarij bekende persoon over de ideeën van Merkel.

Merkel begrijpt niet waarom de partijen hun zinnen hebben gezet op Juncker of Schulz als voorzitter van de Europese Commissie: “Juist diegenen, die het altijd hebben over het verenigde Europa, eisen opeens om David Cameron voor het hoofd te stoten. Dat is toch absurd.” Merkel heeft zich ook heel erg geërgerd aan de verslaggeving in de publiekrechtelijke media, met name over een commentaar in de ARD. Daarin werd Merkel aangevallen, omdat ze zogenaamd de wil van de kiezers naast zich neer zou leggen. Maar er bestaan geen “topkandidaten”, zei de met de zaak bekende persoon: “De bondskanselier wil dat men zich aan de verdragen houdt. En volgens deze verdragen moeten de staats- en regeringschefs het eens worden over een kandidaat.” De bondskanselier zal er in dit geval op staan dat David Cameron de volgende voorzitter van de Europese Commissie kan accepteren.

Nog belangrijker echter zijn voor de bondskanselier de Fransen. De speculatie, die “Le Monde” vandaag doet, kan daarom wel eens niet uit de lucht gegrepen zijn. In plaats van Jean-Claude Juncker zou Michel Barnier de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie kunnen worden. Weliswaar heeft Angela Merkel zich op de Katholiekendag nadrukkelijk uitgesproken voor Jean-Claude Juncker. Als winnaar van de verkiezingen moet hij nu voorzitter van de Europese Commissie worden. Maar Merkel, altijd tactisch zeer deskundig, heeft zich ondanks de schijnbare instemming nergens op vastgelegd. Ze zei dat er overeenstemming was dat de sterkste groep partijen ook de voorzitter levert. Daarmee kan ook Barnier gerechtvaardigd worden – hij behoort tot de conservatieven en verloor bij de stemming over de “topkandidaat” van Juncker (meer hier). Met Barnier kan Frankrijk misschien overtuigd worden en kan Cameron er misschien mee scoren ervoor gezorgd te hebben dat Juncker geen voorzitter wordt: De Luxemburger en vriend van Helmut Kohl geldt op het eiland als vertegenwoordiger van die EU, die zelfs de conservatieven niet meer willen.

Maar op de achtergrond wordt naarstig naar alternatieven gezocht. Zowel Cameron als de Hongaar Viktor Orbán hebben zich gedecideerd tegen Juncker uitgesproken. In Berlijn wordt geprobeerd Frankrijk een prominente positie in de Europese Commissie te geven om het enthousiasme voor de EU bij de Fransen weer op te wekken.

Ook over Christine Lagarde wordt gediscussieerd. Zij is eigenlijk de favoriet van de bondskanselier, maar in Berlijn maakt men zich zorgen vanwege het onderzoek tegen Lagarde in het kader van de Adidas-affaire (meer hier): “Dat is het laatste dat we nu kunnen gebruiken, dat de EU met smeergeld in verband wordt gebracht”, zei een andere bron uit de hoge diplomatieke dienst tegen de Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Ook deze bron wilde per se anoniem blijven.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

10 reacties op Zorgen om de EU: Angela Merkel wil François Hollande redden

 1. bobzelf zegt:

  KOM OP , neem de winnaar van de Eu verkiezingen !!

  NEEM NIGEL , NIGEL FOR PRESIDENT ,

  dan toon je echt lef , in die democratische EU ( not ) whahahahaha !

  Heb net weer stief uurtje nigel debatten zitten kijken , in brussel !!!

  Je zult deze man als tegenstander hebben , werkelijk met iedereen veegt hij de

  vloer aan .!!!!

  Ja we gaan weer leuke tijden tegemoed !!

  gr. bob

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ja, hoor, Bob: Werkelijk met iedereen veegt hij de vloer aan…..
  Behalve met de groep die het het hardste nodig heeft, want die ‘wil hij niet wegzetten.’
  “Dat draait nog wel bij,”hoor ik je nu al weer juichen.
  Ja, ja, ik help het je hopen.

  Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Angela Merkel wil François Hollande redden”

  Ik zou zeggen: probeer eens mond-op-mondbeademing.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  Ze wil niet alleen Hollande redden,maar is ook vierkant achter Juncker gaan staan;die Adolfa!Je zou ze toch…..!

  Like

 5. Jean zegt:

  Het is beangstigend dat “enkele” misdadigers miljoenen mensen in de ellende kunnen drijven, hoogtijd dat wij de touwtjes in handen gaan nemen en dat gespuis voor een volkstribunaal trappen want van dag na dag wordt het dramatischer voor ons eigen volk, we leven en bewegen ons steeds in angst panische angst voor geweld geimporteerd door de grootste misdaadorgansatie in de geschiedenis van Europa nl. de EU misdaadorganisatie volgepropt met zwaar dementerende uitgerangeerde land en volksverraders.

  Like

  • Leo zegt:

   Nog veel beangstiger is het dat die miljoenen mensen het niet DURVEN opnemen tegen een handje vol TUIG .

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean: 21.48. uur, op 30/5. Inderdaad Jean, de eussr is de grootste misdadigersorganisatie ter wereld. Deze organisatie, zit vol met nazi’s, die het lef hebben zich democraten te noemen.
   Met de dag drijft deze vuile bende, ONS verder richting AFGROND!

   Like

 6. dgneree zegt:

  hop marjanneke stroop in ’t kanneke zie de poppetjes dansen.
  eertijds was de Pruis in het land en nu die kale Fransen

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Zit het Socialisme toch diep in Angela Merkel’s hersenen? Dat ze Hollande wil helpen te overleven?Hollande wil een socialistische Europa als ik me niet vergis?

  Like

 8. Monalisa zegt:

  ik weet eigenlijk niet waar ik dit moet plaatsen het is het bekende filmpje daarom snapt ik het niet dat die Engelsen niet samen gaat werken met de groep le pen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s