De calculerende generatie

Screenshot_21

Soms moet je de knuppel in het hoenderhok gooien. Of liever gezegd, het bejaardentehuis. Het is niet bevorderlijk voor je populariteit. Maar het is wel nuttig om de huidige maatschappij te begrijpen.
De huidige maatschappij kenmerkt zich door kilheid en een mate van onverschilligheid. Spontane naastenliefde is zeldzaam. We leven in een maatschappij waar eigen verantwoordelijkheid voor grote groepen mensen wordt ontkend. Dit heeft grote sociale en psychologische consequenties. We leven in een maatschappij waar economisch succes keihard wordt bestraft. We leven in een schuldenmaatschappij. We leven in een maatschappij waar de overheid, of die nu in Brussel, Den Haag of lokaal resideert, de vrijheid van burgers vergaand inperkt. De overheidsschuld is enorm. Rechtszekerheid is niet langer aanwezig. Het is onmogelijk je aan de wet te houden omdat de wet zo uitgebreid is dat niemand de wet meer kan kennen. Sociale zekerheid is een speelbal van de politiek geworden waarbij de waan van de dag mensen die decennia lang premies hebben betaald zorg onthoudt.

Lees verder>>>
(h/t Monalisa)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland. Bookmark de permalink .

8 reacties op De calculerende generatie

 1. jans zegt:

  Spanje is net van het infuus en is nog aan het terug betalen, maar ze pompen alweer 6 miljard in de economie. In Nederland krijgt iedereen nog steeds het zuur, het zoet zal nooit meer zijn. Timmermans, Samson en Rutte zijn een stelletje mietjes, ze laten zich naaien door islamieten en de bank elite, lekker sociaal lulllen en zakken vullen. Wat hun betreft kan iedereen een islamietische buurman krijgen, zolang zij maar promitie maken en niet in een islamitische buurt met marokkanen naast een veroordeelde pedo of moordenaar hoeven te wonen. Ze halen het islamitisch apen tuig gewoon binnen onder het mom van solidariteit en socialisme. De Nedelandse politiek is om van te kotsen, wat een KUDT land, met bea en alex erbij, stelletje paupers!

  Like

 2. Theodoor zegt:

  Wij weten het allemaal wel hoe Nederland in de macht is van vernietigend links, dat heet dan progressief links. Het is te huilen en nog veel meer.
  Ik krijg elke dag meer bewondering voor Geert. Er is geen andere mogelijkheid de macht van het zooitje te breken en dat doet hij op een uitstekende manier, gewoon de beuk erin in de Tweede Kamer en bij de zich bovengesteld voelende “elite”.
  Minder, minder, minder, dat heeft zeer gedaan bij links progressief!
  Geert Wildres met zijn PVV, zal hij de redder van Nederland en Europa zijn?
  Vast en zeker.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Ook ik stem in met de strekking van het artikel. En U raad het al, welke verraders hebben vanaf plm. 1970 geregeerd: VVD,CDA,PvdA, en de zich als HOER verkopende D66. Ik weet welk smerig beleid men heeft uitgevoerd, en dat ook nog WILLENS en WETENS! Ik verwacht alleen nog van de PVV enig licht in de duisternis!

  Like

 4. Liesbeth de Vries zegt:

  Spontane naastenliefde is niet zeldzaam maar het gaat naar de verkeerde mensen. Rond koningsdag hoorde ik een interview
  op de radio met een stel bejaarde goedmensen die een lintje hadden gekregen omdat ze al jaar en dag gelukszoekers liepen te pamperen.
  Honderden mensen hadden ze al aan een Miele, gloednieuwe fiets, bankstel en weet ik wat nog meer geholpen. Ik zou dan graag willen weten of ze ook oude gebrekkige eenzame Nederlanders in de straat hebben of pauperstudenten of werklozen waar ze wel eens naar omkijken maar dat vraagt zo’n interviewer nooit.
  Voor de gelukszoekers was niks te gek, ze gingen met ze mee naar de dokter, ze konden altijd blijven eten, ze regelden matrassen en ledikanten, kleding, mobieltjes. Gepensioneerde Nederlanders die overliepen van de spontane naastenliefde. Mits die naasten een kleurtje hadden natuurlijk. Want naastenliefde is mooi maar alleen als je voor negertjes of islamieten loopt te sjouwen. Die zijn immers zelf overal te stom voor. En dan hebben ze nog niet in de gaten wie er hier nu de racisten zijn.
  Zulke mensen gun ik een lang en ondraaglijk ziekbed en dat ze maar veel steun mogen ontlenen aan hun lintje want de gelukszoekers zullen ze nooit meer zien als ze niks meer te geven hebben en niets meer voor ze doen en ik zet er ook geen poot binnen.
  Ik ben bang dat de calculerende generatie helemaal niet kan rekenen. Want je hoeft maar twee generaties vooruit te denken en elke zot ziet waar dit “beleid” op neerkomt, een stille genocide op de autochtone Nederlandse bevolking ten faveure van gelukszoekers.
  Want als je ze nu maar goed behandelt gaan ze hard werken vanzelf wel leuk vinden schijnt men te denken. Dan worden ze innovatief en gaan ze uitvindingen doen en ondernemingen starten en leuke liedjes zingen en oude vrouwtjes helpen met de boodschappen.
  Tja. Dan moet ik weer de pad op met mijn decolleté tegen de islamisering. Kunnen Nederlandse mannen die nu nog een bord voor hun kop hebben met eigen ogen zien dat roomblanke vrouwen met een Westerse levensstijl veel leuker zijn dan die ingepakte snorren.
  Ik heb het er maar druk mee.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Liesbeth de Vries: 20.21. uur, op 31/5. Een heel goede uitleg, hoe de vork werkelijk in de steel zit. Dat heeft U heel goed verwoord en gezien!

   Like

 5. Liesbeth de Vries zegt:

  Gisteren was ik op een studentensociëteit afgeladen met studenten m/v. Geen allochtoon te bekennen zoals gewoonlijk, die zie je nergens waar je wat kan leren is mijn ervaring. Sprak ik met de vader van één van de studentenmeisjes, die had een tijdje voetballertjes gecoached maar daar was hij van genezen want die luisteren niet, zijn onbeschoft, kun je niks bijbrengen en je draait overal alleen voor op. Was hij overgestapt op roeiers coachen, er ging een wereld voor hem open! Want die kun je wat leren, die denken mee, die zeggen alstublieft en dank U wel en helpen aan het eind van de rit mee om de rotzooi op te ruimen en dan kun je nog een biertje van ze krijgen ook.
  Het gekke is dat zo’n coach dan niet de link legt tussen merendeels allochtoon (voetballers) en grotendeels, zo niet uniek, autochtoon (roeiers). Dat moet ik dan weer voor hem uitspellen. Voorzichtig en met beleid want als zo iemand ook maar vermoedt dat ik een PVV adept ben dan kunnen ze al niet meer dicht bij mij staan uit angst dat ze besmet worden met gezond verstand.
  Nah ja, accountants uit Amsterdam, veel dommer krijg je ze niet voor ogen. Als je die iets bij kan brengen dan ben je een grote.

  Like

 6. De artikelen worden met de dag verhelderender. Er ligt duidelijk een schuldvraag op tafel. Zeker als men tot de ouderen behoort.
  Inflatie over inflatie en de geldontwaarding is gigantisch.
  Maatschappijbreed is er via opslag over opslag geroofd dat het een lieve lust was.
  Al die grote tot gigantische salarissen, die men aan de top elkaar toeschoof, waren niet gebaseerd op ‘verdienen’ want dat zou een prestatie veronderstellen. De bedrijfspiramides lieten ook de subtop meegenieten en dat vond men niet zo erg want de consument betaalde uiteindelijk.
  Er is niet enkel een anti-EU politiek nodig maar ook een anti-elite beleid.
  Als directeuren (bestuurders) 25 (en meer) keer het inkomen van een gemiddelde werknemer verdienen (herstel: betaald krijgen) dan zit er iets verschrikkelijk fout, hoe groot de onderneming ook is.
  Dit behoeft drastische correctie. En dat is geen linksche prietpraat. Ook als notoire rechtse rechtvaardigheids-activist zeg ik dat we van de ‘rijken’ een aanzienlijk aandeel terug moeten eisen.
  Er is dringend een wet nodig die het MAXIMUM-salaris vaststelt.

  Like

 7. paulzwueste zegt:

  @Monalisa. In de eerste plaats een zeer goed geschreven artikel qua schrijfstijl. Het leest heel vloeiend en is tegelijk kernachtig. Daar houd ik van. Compliment.
  Voorts geeft u een kernachtig overzicht van feitelijkheden die aan de wortel van het grote kwaad liggen waarmee wij, en speciaal onze jeugd, worden geconfronteerd en in ultimo uitermate mee worden belast. En belast in de zin van een schier ondraaglijke last omdat wij die last niet van onze schouders mogen gooien doordat wij zijn wie wij zijn. Fatsoenlijke Nederlanders. Want Nederlanders hebben een identiteit (ondanks opblaaspop barbie Maxima!!!).
  Een identiteit die stamt op ‘fatsoen’! Wat is dat ‘fatsoen’ geachte @Monalisa? Welnu kortweg gezegd, door fatsoen houdt je de raderen draaien in een samenleving en dit op een manier die zijn vastgelegd in “De Rechten Van De Mens.”
  Deze Rechten Van De mens ontspruiten via onnoemlijk veel normen en waarden stammend uit een fel belicht bewogen verleden dat trots is op haar “Verlichting”. Spinoza omarmde Nederland, en met reden. Ik geef maar een voorbeeld. Hij voelde zich hier zo thuis dat hij tot grote bloei kwam. Nòg ’n reden om trots op te zijn. Met dit in gedachten moet ik aan de literaire rem trekken aangeland op de regel in uw artikel, waarbij u vanaf toen alle Nederlanders in ons recente verleden de loden schuldenlast voor het totale falen van de Nederlandse samenleving op de schouders laadt!? Jammer genoeg hanteert u hierbij geen jaartallen, dat had geholpen in het zoeken naar de ware schuldigen.
  Nee @Monalisa NU trekt u een tandje te ver of te strak of te idioot zelfs, als ik het zeggen mag. Gewoon grotesk hoor. U draaft door als de spreekwoordelijke kip zonder kop…, en dat vind ik jammer want u schrijft, zoals al gezegd, voor de rest best een goed artikel, daar gaat het niet om.
  De Nederlanders in uw tijdsbestek waarin u ze schuldig acht aan de loden last (u weet wel, zie boven) die op onze schouders rust, waren zich toentertijd helemaal niet van enig kwaad bewust. Ze stemden op dezelfde manier als de Nederlanders van nu. Die Nederlanders zijn zelfs zo dat ze helemaal niet meer gaan stemmen want een kiezersopkomst van 35% ll. @Monalisa…. is niet democratisch meer!!! Dat had gewoon overgedaan moeten worden, maar de echte schuldigen, en dat zijn de machthebbers, kwam dit héél goed uit, zoals u ongetwijfeld zult weten.
  Kort en goed, die Nederlanders dus, stemmen nog steeds simpelweg op het gouden kalf wat hun wordt voorgehouden! En dat moet u weten. Dus best flauw hoor om ons de schuld te geven. En dat meen ik. Dat wat verbeterd dient te worden heet: “ontwikkeling van de gemiddelde Nederlander. Daar gaat het om. Kijk in dit opzicht naar al dat kwaad dat om ons heen is neergestreken… Ontwikkeling? Daarvoor moet je terug gaan naar de 6e eeuw na Christus. En hoe komt dat grote kwaad hier? Nee, niet door die zo brave “schuldige bevolking”, maar door de ontwikkelde machthebbers die deze rampspoed hebben afgesproken via handjeklap. Verder best goed artikel hoor @Monalisa. Ik zou zeggen noteer dit wat ik hier schreef even. Best handig als je weer eens aandrang voelt om een en ander op papier te willen zetten. Met vriendelijke groet overigens, Paul.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s