Een Armeense bedreiging?

Screenshot_33

Het hoofdkantoor van het ANCA in Washington DC

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens het CIA World Factbook hebben Turkije en Azerbeidzjan een gezamenlijk bruto binnenlands product (bbp) van meer dan 900 miljard dollar, een bevolking van meer dan 89 miljoen en bij elkaar gerekend jaarlijkse militaire uitgaven van meer dan 60 miljard dollar, bericht het Armenian National Committee of America (ANCA).

Armenië – de door andere landen omgeven, aan een genocide ten prooi gevallen natie, die door Turkije en Azerbeidzjan illegaal wordt geblokkeerd – heeft een bbp van ongeveer 18 miljard dollar, een bevolking van minder dan 3 miljoen en militaire uitgaven van iets meer dan 500 miljoen dollar per jaar, staat er verder in een schrijven van het ANCA.  

In percentages uitgedrukt, maakt de bevolking van Armenië 3,3% van de totale bevolking van Turkije en Azerbeidzjan uit, het bbp van Armenië bedraagt 1,5% van het totale bbp van Turkije en Azerbeidzjan. De militaire uitgaven van Armenië bedragen 0,8% van de totale militaire uitgaven van Turkije en Azerbeidzjan. Bovendien beslaat Armenië, inclusief de Republiek Nagorno-Karabach, minder dan 5% van de totale oppervlakte van Turkije en Azerbeidzjan.

Het ANCA vat uiteindelijk in het bericht samen dat ondanks deze overweldigende ongelijke machtsverdeling Ankara en Bakoe – in samenwerking met hun politieke bondgenoten, agenten en vertegenwoordigers in de hele wereld – nog steeds proberen de Armeniërs als een existentiële bedreiging voor hun veiligheid en overleven te demoniseren.

Bron:
http://haypressnews.wordpress.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Armenië. Bookmark de permalink .

4 reacties op Een Armeense bedreiging?

 1. fleckie zegt:

  zijn ze dan niet in de ogen van die moslims dhimmies,? (als christenen).

  Like

 2. lucky bee zegt:

  De Armeniers zijn bekend als gewiekste handelaren. ze zijn heel vaak erg rijk.Geld dat hebben ze meestal genoeg.De rijkste man ter wereld is een Armenier.

  Like

  • Igor zegt:

   En hoe komt dat @LuckyBee ?
   Ik heb heel veel Armeniërs in mijn kennissenkring, zonder uitzondering allemaal keihard werkende mensen en ja ze zijn zakelijk erg slim. Gelukkig wel.
   Ze zijn in ieder geval niet net als Turken en hangen niet aan de subsidie tiet. Oh ja, ze zijn politiek gezien allemaal Putin aanhangers. Gek hé, onderdrukt door de communisten, maar toch kiezen voor Putin en de Russen. Waarom? Ik denk dat ze de in christen Putin een soort bondgenoot tegen moslim Erdogan zien, want op Turken hebben ze het nog steeds niet. Begrijpelijk toch?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s