Portugal: Rechtbank verbiedt bezuinigingsmaatregelen van de regering

Screenshot_30

(Vertaling: E.J. Bron)

Het hoogste gerechtshof in Portugal heeft enkele bezuinigingsmaatregelen van de regering als ongrondwettig verworpen. Daardoor ontstaat er een financieringstekort van 700 miljoen euro. Het bezuinigingspakket werd aangenomen, omdat dit de voorwaarde voor het reddingspakket van de EU en het IMF was.

Het hoogste gerechtshof in Portugal heeft enkele bezuinigingsmaatregelen van de regering als ongrondwettig verworpen. Voor de begroting 2014 betekent dit een financieringstekort van 700 miljoen euro. Tot de vrijdagavond door de rechtbank afgewezen maatregelen behoren loonsverlagingen in de publieke dienst van 2 tot 12%. Ook kortingen op de pensioenen, ziektegeld en werkloosheidsuitkeringen werden door de rechters verworpen. De lonen hoeven echter niet alsnog met terugwerkende kracht te worden uitbetaald. De salariskortingen dienen vanaf juni stopgezet te worden.

Met het vonnis is een beslissend deel van het bezuinigingsprogramma van de regering stopgezet, dat zij als tegenprestatie voor het reddingspakket van de EU en het IMF moest aannemen. Het economisch herstel had het Portugal mogelijk gemaakt in mei de reddingsparaplu weer te verlaten. Deskundigen vrezen nu dat zowel een verder herstel van de economie als de met de EU overeengekomen afbouw van het begrotingstekort in gevaar kunnen komen. Dat dient dit jaar tot 4% van het bbp en in 2015 tot 2,5% van het bbp verlaagd te worden. In 2013 bedroeg het tekort 4,9%. De regering zal nu vermoedelijk andere bezuinigingsmaatregelen aankondigen of de belastingen verhogen.

Kort voor de Europese verkiezingen meldde Brussel nog de “redding” van Portugal. Het land heeft tot nu toe 79 miljard euro van de eurolanden en het IMF gekregen. Tot 2040 moet alles terugbetaald worden. Maar de economie kromp in het eerste kwartaal van 2014 met 0,7%. Bovendien lukte de terugkeer naar de kapitaalmarkten allen maar met een truc van de ECB (hier).

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, EUSSR, IMF, Justitie, Portugal. Bookmark de permalink .

6 reacties op Portugal: Rechtbank verbiedt bezuinigingsmaatregelen van de regering

 1. bobzelf zegt:

  Het gaat zo slecht ,dat er vele “””lijken “” uit de kast gaan vallen !

  DUS GOOI DIE DOOS VAN PANDORA MAAR OPEN !!

  DAN kunnen we gelijk door naar het heilige brussel !

  Neem brandhout en genoeg benzine mee !!!

  gr. bob

  Like

 2. BertG. zegt:

  Wat zullen al die regeringen/eu deelnemers toch belooft zijn dat ze er allemaal stuk voor stuk voor gaan om hun eigen land compleet af te breken. Dat moet toch wel haast iets onvoorstelbaar zijn.
  Land voor land wordt compleet ten gronde gericht. Met alle instemming. Behalve van de inwoners.

  Like

  • Andre M zegt:

   Denk dart Samsom een nieuwe vriendin krijgt bij de Bilderbergers

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @BertG: 22.17. uur, op 31/5. Beste Bert, om elk land ten gronde te richten, zeg je. En dat zeg je terecht. Dat is juist de bedoeling van de PLOERTEN der EUSSR. Daarom gebeurt er ook niets aan de instroom van moslims, en andere gelukzoekers. De grenzen zijn een lachertje geworden een gatenkaas. En dat is bewust zo gepland. Dit gaat niet opgelost worden Bert, en zeker niet meer vreedzaam. Ik zie de RODEN in Brussel in staat om leger en politie TEGEN DE EIGEN BEVOLKING IN TE ZETTEN. Deze ploerten weten niet hoe ze moeten draaien en liegen tegen ons!

   Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  Volgens mij zijn er ook hier maatregelen genoeg genomen die tegen de grondwet indruisen!Iets voor een goede advocaat,ene Theo,misschien?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s