Zware onlusten in Istanboel

Screenshot_27

(Vertaling: E.J. Bron)

Een jaar na de protesten in het Gezipark kwam het tot zware onlusten in Istanboel. De politie trad met traangas en knuppels tegen de demonstranten op. Erdoğan had van tevoren delen van het stadscentrum afgegrendeld om demonstraties te verhinderen.

De Turkse politie is vandaag met traangas en gummiknuppels opgetreden tegen regeringskritische demonstranten in Istanboel. Honderden mensen probeerden in de namiddag, ter herinnering aan de massale protesten tegen minister-president Recep Tayyip Erdoğan, naar het Taksimplein op te dringen, toen de politie traangas afvuurde in de menigte.

De regering had van tevoren delen van het centrum afgegrendeld om demonstraties te verhinderen. Erdogan had gezegd dat de politie alles zou doen om demonstranten op een afstand te houden. Er werd door honderden agenten in burger met gummiknuppels gepatrouilleerd.

Screenshot_28

Op 31 mei 2013 was de Turkse politie met geweld opgetreden tegen milieuactivisten, die met een meerdaagse zitstaking de bebouwing van het groene gebied in het stadcentrum wilden verhinderen. Verontwaardigd over het optreden van de politie stroomden daarna tienduizenden burgers het Gezipark binnen en bezetten het nabijgelegen Taksimplein ongeveer twee weken, totdat de autoriteiten opdracht gaven tot ontruiming. Velen beschuldigen de sinds tien jaar regerende Erdoğan van een autoritaire ambtsuitoefening. Destijds kwamen er zes mensen bij de onlusten om het leven, waaronder een politieagent.

Screenshot_29

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Turkije. Bookmark de permalink .

3 reacties op Zware onlusten in Istanboel

 1. jans zegt:

  Daar waar de islam domineerd, heerst chaos en vernietiging.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier de zegeningen der Islam! Erdogan, maakt van een eerst seculiere staat- Atatürk- weer een vilein islamitisch gedrocht. Deze muzelman, met zijn eeuwig grote muil, meent constant tegen Israël te moeten ageren, onderwijl zijn volk tiranniseren! Zo kennen we de moslim weer!

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Erdogan bouwt als islam-dictator gestaag verder aan zijn eigen vernietiging!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s