De betuttelsamenleving

Screenshot_13

(Door: trias politica)

Het kabinet wil dat Nederland een ‘participatiesamenleving’ wordt. Vanaf volgend jaar moeten gemeenten allerlei (zorg-)taken overnemen. Het is de vraag of deze kabinetsplannen wel voldoende doordacht zijn.

In principe zou je zeggen: goede zaak, hoe meer de burger zelf doet en hoe minder overheidsbemoeienis met het leven van die burger hoe beter. Maar hier zit ik toch met een dilemma. Geldt dat bijvoorbeeld ook voor de noodzakelijke zorg aan hulpbehoevenden? En wie bepaalt dat dan? En op grond waarvan? Vanmiddag schoof bij Buitenhof de directeur van het SCP (Sociaal en Cultureel Planbureau), Kim Putters, aan. Dit orgaan had afgelopen week een rapport geschreven, ‘De WMO in Beweging‘, een evaluatie van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het komt er in feite op neer dat burgers meer zelf moeten gaan doen (want het geld is op, alleen wordt  dat er niet bijgezegd). Op zorggebied bijvoorbeeld.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland, Overheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op De betuttelsamenleving

 1. Jade zegt:

  Ze kunnen mij de rug op met hun participatie-samenleving.
  Ze zorgen er maar voor dat de zorgstaat weer hersteld word.

  Like

 2. Avidia zegt:

  Ik haat betutteling, de regering zit vast in een en al betutteling, ik trek me nergens wat van aan, niet van deze regering, niet van de EU, ik doe juist alles wat niet mag, heerlijk. Ieder keer als ik lees dat dit en dat niet meer mag, doe ik het expres, geeft lol en een zekere vrijheid in het leven. En als ik iets moet doe ik het expres niet, kinderachtig he? Ik lach me slap als ik weer “stout”ben.

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Het is door Goddelozen bedacht; ergo het wordt een Chaos.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Met de WMO in de hand, zegt deze ROVERHEID van PvdA/VVD: BURGER ZOEK HET MAAR ZELF UIT! En ik kan U zeggen dat dat de bedoeling is! Ik ben bijna 4 jaar deelnemer geweest in een WMO raad, en plm. 5 jaar voorzitter van een Cliëntenraad in de Zorg, bij een Zorgcentrum. Ik heb NIETS anders gezien als AFBRAAK! We moeten overal meer voor betalen, en krijgen NIETS of MINDER dan datgene wat WIJ zouden mogen verwachten van onze betalingen aan AOW,AWBZ,PENSIOENPREMIE etc. Mensen we worden besodemieterd waar we bij staan!
  Maar wel geld voor de ORANJEKLIEK, de EUSSR en de moslims!

  Like

 5. BertG. zegt:

  Nou meen ik toch dat ik hier een video’tje achter gelaten had als reactie vanochtend vroeg.
  Verdwenen of niet relevant genoeg?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Zou best kunnen Bert. Weet ik niet meer. Vanochtend vroeg snel de comments doorgelaten en moest weer naar m´n werk. Als ik het over het hoofd heb gezien, dat spijt me dan.

   E.J.

   Like

 6. BertG. zegt:

  Dan probeer ik ’t nog een keer. Ik vond ‘m wel relevant bij betutteling passen.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @BertG: 13.37. uur, op 2/6. Hoe waar is dit filmpje, Bert. Wat ben ik blij, dat ik nog kind heb kunnen zijn, in de jaren 50 van de vorige eeuw.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s