Een duikboot genaamd Juncker

Screenshot_11

De Duitse bondskanselier Angela Merkel

(Door: Henryk M. Broder – Vertaling: E.J. Bron)

Nu kan het toch Jean-Claude Juncker worden – omdat Angela Merkel zich voor hem heeft uitgesproken. Zogenaamd heeft hij de verkiezingen gewonnen, hoewel hij helemaal geen kandidaat was voor het Europees Parlement. Hij was een van de “topkandidaten”, die in het Verdrag van Lissabon, dat de verkiezingsprocedure regelt, niet eens genoemd worden. De “topkandidaten” zijn een truc van de partijen om de inhoudloze verkiezingsstrijd te “personaliseren”. Juncker en Schulz verschillen van elkaar zoals koffie met melk en Café au lait.

Als de bondskanselier er dus uiteindelijk over beslist wie het parlement tot voorzitter van de Europese Commissie “kiest”, dan zegt dat alles over de macht van het parlement en de intelligentie en integriteit van zijn bejubelaars, met name van de in Brussel gestationeerde correspondenten. Waarom worden er eigenlijk 350 miljoen kiezers gevleid, waarom worden er überhaupt verkiezingen georganiseerd als het er alleen maar op aankomt hoe de bondskanselier beslist? Zo ging het ook bij de verkiezingen voor de Opperste Sovjet van de Sovjet-Unie. Het laatste en beslissende woord had de secretaris-generaal van het Centraal Comité van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie. En de EU is de grootste oplichteronderneming sinds de ondergang van de Sovjet-Unie. Het zou echt veel eenvoudiger en eerlijker zijn en uiteindelijk vermoedelijk beter om de hele zaak direct aan de bondskanselier over te dragen. Haar wil geschiede. In Duitsland en in Europa.

Ondertussen draait het reuzenrad in Brussel verder, alsof er de afgelopen weken niets is gebeurd. De voor uitbreiding en verdieping van de EU verantwoordelijke Eurocommissaris wil graag de Oekraïne, Moldavië en Georgië als volwaardige leden in de EU opnemen om deze drie kroonjuwelen af te pakken van de Russische beer – ongeacht de heel gelukkige afloop van de associatie van de Oekraïne met de EU. Als we serieus de landen in Oost-Europa willen veranderen, dan moeten we ook serieus het machtigste instrument dat we bezitten voor de reorganisatie gebruiken: de uitbreiding. Zoiets noemt men “learning by doing”.

De volkomen onbaatzuchtige wens om de landen van Oost-Europa te transformeren, komt waarschijnlijk, omdat alle huiswerk dat de EU een tijdje heeft verwaarloosd, intussen gemaakt werd. Griekenland is gesaneerd, de jeugdwerkloosheid behoort tot het verleden en de vluchtelingenproblematiek werd in goed overleg opgelost, zodat Italië niet meer de zwaarste last hoeft dragen. Zo kan de vrijgekomen energie omgeleid worden naar nieuwe uitdagingen – de transformatie van de landen in Oost-Europa tot koloniën van de EU. De “Lebensraum” roept en wij komen.

Bron:
http://nblo.gs/XkKvq
Auteur: Henryk M. Broder

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Oost-Europa, Satire. Bookmark de permalink .

11 reacties op Een duikboot genaamd Juncker

 1. Wachteres zegt:

  http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/eureferendum/10867373/Cameron-warned-Merkel-over-Britain-quitting-European-Union.html

  Cameron dreigt Merkel dat GB de EU wel eens kon verlaten als Juncker voorzitter wordt.

  Like

 2. Vederso zegt:

  De toon van het artikel vond ik al lichtjes ironisch/sarcastisch, totdat ik de naam van de schrijver zag en toen snapte ik het weer helemaal; Henryk Broder, de man die tegen de EU is, maar vóór Europa.

  Like

 3. Marc Bouwman zegt:

  Tijdens het Heilige Roomse Rijk werd indertijd de Duits Keizer gekozen door vijftien zogenaamde keurvorsten. Zij bepaalden dus wie staatshoofd werd. Zo bepalen de huidige staatshoofden het presidentschap voor de EU. Gewoon door eenvoudigweg niet de kiezer te raadplegen. En net zoals de Palts indertijd de belangrijkste keurvorst was, zo is de Duitse bondskanselier dit nu. Dus jullie zien: met de huidige EU zijn we 500 jaar terug in de tijd!

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Haar Merkel haar wil geschiede. In Duitsland en in Europa. Alsof zij God Zelf probeert na te bootsen. Zij is echter bezwangerd door de Duivel himself, net als al die andere boeven daar in Brussel ! En inderdaad, zijn wij daarvoor gaan stemmen, om vervolgens vernaggelt te gaan worden door de E.U. top. Ik heb al meermalen verkondigt; Een dictator laat zich niet wegstemmen. Het rechtse kamp, waar o.a. de PVV van uitmaakt, vormt nog steeds een minderheid in het aantal zetels in Brussel. Wat dit de komende jaren voor gevolgen gaat hebben, daar hoeft men geen helderziende voor te zijn. Die dienaren van de Duivel daar in Brussel hieven het glas, ze deden een plas, en lieten alles zo het was. Ze hieven het glas omdat de verkiezingen indirect door hun gewonnen zijn, immers het rechtse kamp is nog steeds in de minderheid ! En zo gaat Europa als nog naar de verdommenis toe !

  Like

 5. Jean zegt:

  De EU is een broedsel van kankercellen een gevaar da heel snel weggesneden moet worden net zoals die levensgevaarlijke islam, een teringtroep.

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Nu op Cameron letten!

  Like

 7. Avidia zegt:

  Jean, zullen we de operatiekamer snel in orde maken?

  Like

 8. lucky bee zegt:

  ik ben het helemaal met je eens Jean.

  Like

 9. Tienus Plotseling zegt:

  De poppenkast van Jan Klaassen wordt steeds geloofwaardiger.

  Like

 10. Jean zegt:

  Lieve medestrijders,
  Het mes ligt al klaar nog even de rotzooi verzamelen dan kan het werk starten.
  Jammer dat ze veel rotzooi hebben laten liggen op 22 en 25 mei.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s