Femke Halsema maakt moslimvrouw duidelijk waarom er iets mis is met de islam

Screenshot_1

“Je ziet alle misstanden in de islamitische wereld als de verantwoordelijkheid van anderen: het kolonialisme, westerse vooroordelen. Je maakt moslims daarmee tot de onbegrepen slachtoffers van grote, foute systemen. Mij lijkt dat onhoudbaar, en bovenal onwenselijk: je ontneemt moslimbroeders, conservatieve geestelijken, totalitaire heersers hun verantwoordelijkheid voor vrijheidsinperkingen die ze anderen opleggen. Niet het kolonialisme is de schuld van maagdelijkheidtesten in Egypte (om maar wat te noemen), dat zijn de mensen die ze toestaan en uitvoeren. Ik denk niet dat alle moslimvrouwen worden onderdrukt. Ik denk dat er regels in de islam zijn die onderdrukkend en beperkend zijn voor vrouwen. Jij geeft zelf een voorbeeld met het verbod op flirten.”

Op de site Nieuwwij heeft zich een boeiende briefwisseling ontwikkeld tussen Femke Halsema en enige moslimvrouwen die vinden dat Femke in haar tv-serie te streng is voor de islam: dat vrouwen worden onderdrukt ligt niet aan het prachtige geloof maar aan anderen.

Lees verder>>>
(h/t Republikein)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam. Bookmark de permalink .

14 reacties op Femke Halsema maakt moslimvrouw duidelijk waarom er iets mis is met de islam

 1. Yvonne van Cleef zegt:

  Sorry:kots!

  Like

 2. Q zegt:

  Boeiende briefwisseling me reet !
  Dat je als vrouw zo langzamerhand ook hier in de grote steden niet meer rustig over straat kunt in een minirok op pumps met naaldhakken en met een flesje wijn onder de arm hebben we juist te danken aan zulke misbaksels en landverraders als die Halsema !
  De brandstapel is nog te goed voor haar.

  Like

 3. vanhetgoor zegt:

  Seks en de Zonde, twee woorden die mij als een magneet naar de TV trokken, vóór het einde van de eerste aflevering ben ik al afgehaakt. Ik kan bij Femke Halsema in mijn gedachten geen koppeling maken met seks! We zijn uit een andere generatie. Ik moet denken aan de tijd dat ik kind was en er ‘tantes’ op bezoek kwamen die perse een kusje wilden hebben, toen wist ik het woord nog niet voor ongewenste intimiteit!

  En dan de keuze van de onderwerpen en gesprekspartners. De bekrompenheid druipt van het beeldscherm. Femke Halsema draait en kruipt en Femke Halsema doet alles wat mooi is aan seks grote onrecht aan. Het kleinburgerlijke semi-moralistische gezwam van Femke Halsema is er alleen om die onzin te propageren en/of geforceerd door te drukken.

  De teneur van de programma’s is als de herleving van het tijdperk van Queen Victoria maar dan op speed, een interraciale gang-bang met lijntjes coke, maar dan wel met periodiek onthouding omdat er iemand tegen het gebruik van geboortebeperking is. Als er één soort mensen hypocriet is over seksualiteit dan zijn het de moslims wel. En dat kan ook niet anders omdat seks met kinderen toegestaan is (halal) en seks met de helft van de volwassen bevolking verboden is (haram)! Daarnaast is het volgens de koran toegestaan dat elke moslim elke willekeurige vrouw van welke andere moslim neukt, zolang het niet haar zoon is of haar vader. Schoonvaders (dat is meervoud) en stiefzoons zijn wel toegestaan. Ik kan niet aangeven in welke Soera het staat, ik moest de kattebak verschonen, maar het staat een paar verzen voorbij het befaamde hoofddoekjesgebod.

  De kwade genius op de achtergrond is waarschijnlijk de ‘staf’ van Femke, een redactrice die toevallig ook de vertalingen doet. Een hele slechte zet, want nu is er niemand die kan controleren wat er werkelijk is gezegd. Zou dat soms de reden zijn dat we tientallen minuten hebben zitten kijken naar totaal verknipte personen en een Femke Halsema die alles cout que cout blijft goedpraten. Getfredemme wat een zooi! Alles valt samen te vatten onder de noemer ongewenste hypocrisie!

  Like

 4. ‘…dan er met mij en andere […] vrouwen voor te strijden dat de lelijkheid vermindert’: Dus MINDER (leilijkheid), Femke?

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  De Islam is geen schoon geloof, het is een perverse ideologie. En wat mw. Halsema hier ter berde brengt is- als het waar is- zonder meer correct. Maar wat Mw. Halsema betreft, “een zwaluw maakt nog geen zomer”. Goed gedaan Republikein.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Daar om leert Femke hoe ze een Auto moet chauferen, een gelegendheid voor een Mufti ze openlijk te ranselen.Ik bedoel de moslima dan.Femke zit ja allang en droog bij ons in de TV studio, te kwasselen.

  Like

 7. fleckie zegt:

  iets? helemaal mis is het met de islam.;islamieten willen andere volkeren in hun(islamitische)keurslijf dwingen, met geweld, en door economische uitbuiting

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Ik ben eens op dat Nieuwvrij.nl. gaan rondneuzen en bepaalde vermoedens bleken al snel op waarheid te berusten: Het is specifiek een site voor moslims/moslimbekeerlingen, dan wel ‘vrijzinnigen’ die echter wel ‘open staan,’ voor de gedachte achter de islam. Goed, je leest hier en daar wat ‘brieven’en reacties daarop. Op een gegeven ogenblik, toen een reageerster weer eens die vermaledijde stelling aanhaalde, dat “volgens de islam een vrouw juist beschermd en gekoesterd moest worden als een diamant” werd het me weer te gortig, zodat ik inlogde en daar een tegencomment op schreef, waarin ik uiteenzette, waarom die stelling juist zo degenerérend is voor vrouwen en dat dat typisch een houding is voor de islam….enz. En wat ik al vermoedde: Dat comment kwam er niet eens dóór. Dus toch de bekende tirannie, ondanks het overwegend ‘lieve’ toontje. Ach ja, het moet natuurlijk wel lief BLIJVEN, allemaal……..
  Over Femke zijn ze trouwens ook weer niet 100% te spreken: Ze wordt door velen onder hen beschouwd als een liberale Feministe, die het goed bedoelt, maar bepaalde aspecten niet helemaal vàt. Van hun kant hebben ze daar gelijk in, natuurlijk: Wij van onzekant constateren immers niet anders: Halsemaheeft in feite geen feeling voor de islam en zou zichzelf er nooit toe bekeren, dat staat wel vast. Maar vanuit koppige goedmenselijkheid blijft ze maar proberen, althans de islamitische vróuwen tegemoet te komen en ze te ‘helpen’ op dezelfde manier als de westerse feministen……
  Noem het maar een GroenLinkse tic.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik vind deze dan toch wel weer erg sterk.
   (via link bij GeenStijl gevonden)
   Laat ik eens beginnen met de hoofddoek. Voor u is het een nutteloos kledingstuk, voor mij is het een onderdeel van mijn eerbaarheid. Heeft u wel eens een nachtmerrie dat bijvoorbeeld uw huis in de fik staat? Wat pakt u dan als eerste mee? Uw kinderen, foto’s, uw sieraden? In mijn nachtmerrie sta ik blootshoofds op straat en klamp ik de buurvrouw aan of ze een laken voor me kan halen zodat ik mezelf kan bedekken. Nu heb ik zowel boven als beneden altijd een hoofddoek klaar liggen die ik in een noodgeval snel kan pakken. Vindt u dit gek?
   http://www.moslimvandaag.nl/zinloze-documentaire-zaken-die-u-niet-begrijpt-open-brief-aan-femke-halsema/

   Like

 9. Harry zegt:

  Heeft ze ooit excuses aangeboden omdat ze voorheen niks anders deed dan iedereen die maar het woord moslim durfde te noemen met een vreselijk onthutst en verontwaardigd gezicht te beschuldigen van allerlei fobieën ? ( In 99% van die gevallen kreeg Wilders op z’n dak ) .
  Mede door haar is de islamisering onvoldoende bestreden .
  Is er een kentering gekomen toen haar kinderen door de verrijkingsjeugd getreiterd en beschimpt werden ?
  Is ze bij zinnen gekomen ?
  OF , heeft ze geen kans gezien om iets anders te bedenken om een leuke schnabbel bij te verdienen ?
  Vertrouw haar voor geen cent .

  Net als Bart Schut , die VANDAAG AL VOOR DE TWEEDE keer in z’n bestaan een goed artikel heeft geschreven .
  Wat is er in die lui gevaren ?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Wat er in ze gevaren is? Och, Harry, zéér tegen wil en dank zijn en blijven het WESTERLINGEN.
   Zitten alles van de consumptiemaatschappij af te kraken, als zogeheten idealisten, maar ontkomen er niet aan, dat alleen díe ze in feite past als een tweede huid, zeker waar het de vrijheid van meningsuiting betreft.
   Dat willen ze niet weten, maar vroeg of laat komen ze zichzelf altijd weer tegen. En toch maar groeperingen blijven verdedigen, die hun eigen levensopinies bedreigen, uit puur opportunisme.
   Nou, en op de momenten dat ze zichzelf tegenkomen rolt er dan opeens iets reëels uit, zoals bij Bart Schut.
   Maar dan niet consequent daar aan blijven vasthouden, hoor! Néé……
   “We bennen eigenzinnige linkse bokken of we bennen het niet!”
   Groot gelijk dus, dat je ze voor geen cent vertrouwt!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Liegen en bedriegen @Harry!!!!! Niks geen idealen waarvoor zij strijden! Gewoon aan de markt timmeren voor de macht en het geld. Zeker weten dat zowel Bart Schut en Halsema alles overhebben voor aandacht en macht. Schut op zijn niveau, zij op het hare. Deze mensen zijn behoorlijk ziek maar zien er gewoon uit. (Alhoewel als je op DDS die paarse kop van Schut ziet, compleet met dat 60-tiger jaren-kettinkje…) Enfin, ik bedoel maar.

   Like

 10. maria zegt:

  Met vallen en opstaan zal Femke steeds meer leren over de “ware” islam. Haar docu, die op de meesten van ons nogal de indruk van kritiekloze inhoud geeft, gaat sommige moslims al veeel te ver. Deze moslims vallen haar nu aan en zetten haar -hilarisch!- in dezelfde hoek als Wilders. Wie weet groeit ze hierdoor van dhimmithude linksgekkie tot echte criticaster van de door haar altijd in bescherming genomen “religie”. Ze is in elk geval op de goede weg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s