Verdachte van schietpartij in Brussel gearresteerd

Screenshot_16

JTA – De politie in Marseille arresteerde een man die met een automatisch geweer en een pistool  met de bus uit Brussel was aangekomen. De man, 29 jaar, die werd geïdentificeerd als Mehdi Nemmouche, werd gearresteerd bij het ​​centraal station van Marseille, Saint-Charles, op 29 mei en wordt momenteel vastgehouden op verdenking van terroristische activiteiten, meldde het persbureau AFP. Hij woont in Roubaix, dat is gelegen op de grens tussen Frankrijk en België, 55 mijl ten zuiden van Brussel.

De wapens die in z’n bagage werden gevonden, “waren wapens van hetzelfde type die werden gebruikt op 24 mei in Brussel”, vertelde een anonieme bron aan AFP. Het persbureau zei niet of de Franse autoriteiten van mening zijn dat Nemmouche vier mensen doodde op 24 mei in het Joods Museum van België.

Hij had ook een kleine, draagbare videocamera bij zich en een baseball-cap die lijkt op die door de dader van de moorden in het Brusselse Joodse museum werd gedragen, volgens AFP.

Op 24 mei vermoordde een onbekende man vier mensen bij een schietpartij in het ​​Joods Museum van België in het centrum van Brussel. Hij gebruikte hierbij een wapen dat leek op een AK-47 aanvalsgeweer om twee toeristen te doden, Emanuel en Mira Riva, een man en vrouw uit Israël en een pistool om twee stafmedewerkers, Alexandre Strens en Dominique Sabrier, te doden. Hij vluchtte vervolgens te voet. Volgens sommige berichten droeg hij een videocamera.

De man die in Marseille werd gearresteerd, zo vertelde een van de bronnen aan AFP, wordt verondersteld te hebben deelgenomen aan de burgeroorlog in Syrië in 2013 als een jihadistisch strijder.

Hij wordt op verdenking van moord en poging tot moord vast gehouden, meldde AFP.

De Belgische politie heeft korte tijd ten minste twee mannen gevangen gehouden, die, zoals door media werd gemeld, ondervraagd werden over de schietpartij en vervolgens werden vrijgelaten, als onderdeel van een massale klopjacht die in België werd ingezet.

Lees ook over Tariq Ramadan en zijn mening over de moorden in Brussel:
http://www.jihadwatch.org

Screenshot_14

Tariq Ramadan

Bron via Snaphanen:
www.jta.org
Auteur: JTA

Vertaald uit het Engels door:
 Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Brussel, Islam, Jodenhaat, Moslims. Bookmark de permalink .

13 reacties op Verdachte van schietpartij in Brussel gearresteerd

 1. Monalisa zegt:

  E.J. Bron staat dit verslag al bij u op de sait!!!

  Like

 2. BertG. zegt:

  Wat kan die tariq de boel op een smerige manier verdraaien. Maar hij werkt nog steeds in GB.
  Dus hij vind nog steeds een luisterend oor daar dus. Hoe is ’t mogelijk.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Hoe is het mogelijk, vraag je je ook nog af? Als je ziet, wat die Britten allemaal pikken van die moslims sta IK er bepaald niet van te kijken.
   Een volk, dat de haatbaarden demonstraties voor invoering van de Sharia laat houden, hele wijken laat confisqueren en scholen laat islamiseren pruimt zo ’n gladjakker als die Tariq Ramadan ook nog wel!
   Nee, hoor, dat zie ik helemaal voor me.
   Blij, dat wij hem bijtijds Rotterdam uitgebonjourd hebben. Ook daaraan kun je zien, dat de situatie in GB nog steeds een graadje erger is dan bij ons.
   En Nigel maar in alle talen zwijgen. Grote bek over de EU, dat wel, maar wat hij in de toekomst hier aan zou willen gaan doen is zo helder als koffiedik.
   Zelfs onze Wachteres, die tot nog toe erg met Nigel ingenomen was, begint zich, geloof ik,thans een béétje zorgen te maken.
   En terecht, vind ik persoonlijk, want die zorgen maak ík me allang……

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Theresa Geissler: 21.43. uur, op 1/6. Inderdaad, Dhr. Farage noemt de islam inderdaad niet, Theresa. Valt mij ook op, hoewel ik respect voor Farage heb, hoe hij de Eurofielen aanpakt, weet ik niet hoe hij staat tegenover de ideologie islam.

    Like

 3. Jan Wandelaar zegt:


  http://forward.com/articles/199177/brussels-may-be-lying-about-museum-shootings-profe/#ixzz33DCGI8tJ

  Tariq Ramadan is a POS, a Person Offensive to our Senses.
  _

  Like

 4. wouter39 zegt:

  En nu is het wachten op de golf van verontwaardiging van linkerzijde, het betreft hier immers een racistische moordpartij. Dus demonstraties met spandoeken in de geest van “wij zijn allemaal joden” en ” Tariq Ramadan; hond van Hamas” enzovoorts. Oh nee wacht, verkeerd daderprofiel dus ineens geen racisme nu. Let op de komende stilte van politiek correct links, deze zal oorverdovend en erg veelzeggend zijn.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nee, maar “Tariq Ramadan, hond van Hamas” zou wel een rake geweest zijn.
   Overigens: Kleinzoon van Hassan Al Banna, stichter van de Moslimbroederschap.

   Like

 5. wouter39 zegt:

  Fijn ook dat de oud Syrië gangers zo geweldig in de gaten worden gehouden. Deze duikt zomaar tot de tanden bewapend op in een joods museum. Is kennerlijk de veiligheidsdiensten volledig ontgaan. Geeft echt veel vertrouwen voor de toekomst dit. Politiek en veiligheidsdiensten; bedankt!

  Like

 6. Taakstrafje wegens moeilijke jeugd, TBS door psycholoog, geen plaats meer in inrichting omdat daar leegstand is voor asielzoekers, enkelbandje en weer vrij man. Kost wel veel geld aan veiligheidsdiensten. En dan durft Geert Wilders te zeggen dat die miljoenen moslims in Nederland de gewone burgers meer geld kosten dan ze opbrengen en dus de oorzaak zijn van de economische crisis en straks van een burger- of wereldoorlog!!!

  Like

  • lucky bee zegt:

   Is het dan niet zo beste Jacky?

   Like

   • @Lucky bee…. eerst deelnemen aan de gewapende strijd in Syrië om de sharia daar in te voeren. Wie weet wie ie daar vermoord heeft. Het zullen wel christenen of moslims zijn die iets anders geloven wat hij gelooft. Dan naar Brussel reizen en dan vier onschuldige, weerloze Joden vermoorden. Wat ben je dan voor een vent? Veel moslims zien zo’n figuur als held!?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s