Werkloosheid in Frankrijk opnieuw sterk toegenomen

Screenshot_7

(Vertaling: E.J. Bron)

De zieke man aan de Seine komt blijkbaar niet meer goed op de been. Frankrijk heeft eind mei niet minder dan 3.364.000 werklozen. Dat is een nieuw record in de Franse werkloosheidsstatistiek. Sinds 2012, toen de socialist François Hollande het presidentschap had overgenomen, is de werkloosheid verder snel gestegen. Nu heeft men het hoogste aantal van de afgelopen 15 jaar gehaald.

Dit staat in schril contrast met Hollandes aankondiging voor zijn verkiezing om nieuwe banen de creëren en de economie aan te zwengelen. De industriële productie en de consumptie storten allebei in – de autoproductiestandplaats Frankrijk werd zelfs al door Spanje voorbijgestreefd en staat nu op de derde plaats in de EU.

Schuldenberg van 934 miljard euro

Op dit moment heeft Frankrijk een schuldenberg van 934 miljard euro. Desondanks willen president Hollande en zijn minister-president Manuel Valls nu met een belastinghervorming het roer politiek-economisch omgooien. In een bliksemactie dienen de lage en middeninkomens bij de inkomstenbelasting ontlast te worden met 1,8 miljard euro. Dit dient de consumptie van ongeveer 1,8 miljoen huishoudingen aan te zwengelen.

Sinds de schitterende verkiezingsoverwinning van Marine Le Pen bij de Europese verkiezingen op 25 mei 2014 heerst er in de Franse regering een eindtijdsfeer. Binnenlandse politieke waarnemers sluiten niet uit dat het bij nog meer verkiezingsnederlagen en schandalen spoedig tot nieuwe verkiezingen kan komen. Een waarschijnlijke overwinning voor Le Pen doen Hollande en Valls daar nog voor terugdeinzen.

Bron:
www.unzensuriert.at/content

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, Eurofielen, EUSSR, Frankrijk, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Werkloosheid in Frankrijk opnieuw sterk toegenomen

 1. Businessbear zegt:

  Een kat in het nauw, doet rare sprongen……wanhoopsploitiek….!!

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Bij zulke naren woorden ” De zieke man aan de Seine”, krimpt m,n hart een beetje.
  Maar ik rekende uit 66miljoen inwoners, 3.5 milj. werkloos = 5%.\
  In Nl is het 7%.
  Ik weet niet of die “schuldenberg” er iets mee-te-maken heeft. Maar zodra er ook maar iets meer geld vanuit NL op onze rekening komt ( b.v die royale vakantie-uitkering………!! ), worden we door CA gebeld of we ons “geld” willen beleggen, ! !

  Like

  • Jelle R zegt:

   Dat is een foute redenering die 5%. Frankrijk telt 66 miljoen inwoners maar die kunnen niet allemaal werken, jongeren tot 18 jaar en ouderen die op pensioen zijn moet je eraf trekken. En dan heb je ook nog mensen die bewust werkloos zijn, bv moeders die thuis blijven, en studenten die op hun 25e nog studeren, etc… Dus als je 3,5 miljoen werklozen hebt op de totale actieve beroepsbevolking is dat al wel een serieus cijfer.

   Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Geloof maar dat de LUL Rutte en de LUL Dijsselbloem, wel wat van ONS afgeperste geld zullen brengen, via de verdoemde EUSSR, naar de zieke man van Frankrijk!

  Like

 4. lucky bee zegt:

  De Hoogste tijd dat Hollandse Frans opgeeft.

  Like

 5. Guus D zegt:

  Delamontagne, moet toch berekend worden als percentage van de mensen die Kunnen Werken?
  Dus ongeveer de helft? Dus ongeveer 10% werkelozen?

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ik weet ,t ook allemaal niet. Maar als ik zie hier waar wij wonen, pas geleden weer veel nwe winkels in gebruik genomen. Altijd volle,drukke winkels. In restaurants idem dito. Er zijn hier ook veel arme mensen, die heb je in NL dus ook. Zo,n voedsel-bank heb je hier niet. Maar om de zoveel tijd staan er mensen van een of andere organisatie in de supermarket. En wordt je gevraagd bepaald producten in hun karretje te doen, die dan weer worden uitgedeeld onder de minder bedeelden.
   Er wonen in dit gebied heel veel buitenlanders, Belgen,Engelsen zelfs enkele Americanen. Maar enkele weken voor de verkiezingen waren wij op vergadering voor ,t stemmen en toen bleek dat inwoners van deze gemeente 49% GEEN inkomstenbelasting betaald. Hebben te weinig inkomsten. Je kunt dus eigenlijk stellen dat veel gepensioneerden hier bijdragen aan de belasting.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s