De leugen regeert: neem nu de mediahetze tegen Guido van Woerkom

Screenshot_21

(Door: E. van Lith)

Het is nogal opmerkelijk dat een publieke omroep zoals het NOS journaal zich zo afzet tegen de voorgenomen benoeming van ANWB voorzitter Van Woerkom als Nationale Ombudsman. Het lijkt het zoveelste bewijs hoe we als burgers blijkbaar door onze eigen media worden gestuurd en hoe de Leugen ons weer regeert. Blijkbaar heeft Guido van Woerkom enkele jaren geleden een opmerking gemaakt over Marokkanen bij het bestellen van een taxi. Wie kan het hem kwalijk nemen, uiteindelijk benoemt hij het ware probleem, ook dat is de taak van een Ombudsman.  

De werkelijke reden van de hetze tegen Van Woerkom zal uiteraard liggen in het feit dat hij als auto belangenvoorzitter van 4 miljoen autobezitters niet bepaald een linkse voorkeur zal hebben, en als nieuwe Ombudsman een goed tegenwicht kan bieden tegen de steeds toenemende en uitdijende invloed van de linkse asiel- en minderhedenmaffia in dit land.

Is het dan ook toeval dat in eerste instantie het SMN ( samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders ) bezwaar aantekende tegen de voorgenomen benoeming, waarbij men wel ver moest zoeken blijkbaar om iets te vinden.

Vanuit deze bevolkingsgroep is de reactie trouwens wel begrijpelijk, maar wat hierbij opvalt is dat er verder geen andere klachten zijn binnengekomen uit welke andere richting dan ook.

Dat de NOS-redactie deze brief vervolgens oppakt om een hetze tegen Van Woerkom op te starten zal niemand meer verbazen, gezien de linkse voorkeuren van de NOS-redactie.

Maar dat vervolgens ook andere min of meer neutrale redacties zoals die van AVRO of Elsevier deze hetze klakkeloos overnemen, valt te betreuren.

Welke redactie komt nu eens op voor de niet linkse burgers in dit land ?

Door:
E. van Lith
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Appeasement, Linkse Kerk, mainstream-media, Marokkanen, NOS. Bookmark de permalink .

23 reacties op De leugen regeert: neem nu de mediahetze tegen Guido van Woerkom

 1. Republikein zegt:

  Deze man had maar één voorkeur: Geld!
  Goedmens uit de klasse patriciër,slinkse ratten komen er niet mee weg.

  Like

 2. meneertje zegt:

  Als ik mijzelf in de plaats van de heer Van Woerkom voorstel, zit ik voor een moeilijke keuze.

  Mijn spontane neiging zou zijn tegen die Marokkanenvrienden in de Tweede Kamer te zeggen: “Barst dan maar met je baantje. Neem vooral die Marokkaan, die zo blij was met de moord op Fortuyn en zo dol was op Osama bin Laden en die ook nog eens het gore lef heeft gehad deze hele zaak aan het rollen te brengen”.

  Maar bij nader inzien zou ik denken: “Als ik me terugtrek, heeft dat Marokkaanse stuk vuil met zijn uitgestreken gezicht en zijn huichelachtige praatjes gewonnen. Dat nooit!”

  Wat moet je dan kiezen? Toch maar je sollicitatie handhaven, denk ik.
  De tweede mogelijkheid is echt totaal onverdraaglijk.

  Overigens: Marokkaanse taxichauffeurs zijn inderdaad vaak gevaarlijke criminelen die je zeker niet met je vrouw alleen moet laten.

  Like

 3. roger catrysse zegt:

  Men mag veel in Nederland maar iets zeggen tegen Marokkanen al is het nog de waarheid dat mag niet

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @roger catrysse: 20.48. uur. Het is nog veel smeriger Roger. Over 2 zaken mogen we geen kritiek hebben binnen Europa, namelijk: de ISLAM en de EU! En op de vraag in het artikel, welke redactie komt nu eens op voor de niet linkse burgers, is het antwoord simpel: GEEN EEN!

   Like

 4. janfreak zegt:

  Het feit dat hij zich de onvrede van de Marokkanen over zich heen gehaald heeft is voor mij totaal onbelangrijk. Maar ik denk niet dat van Woerkom geschikt is als ombudsman omdat hij, althans op mij, een behoorlijk arrogante indruk maakt. Ergo, niet erg toegankelijk voor simpele mensen en juist die moeten vaak een beroep op hem doen. Hij kan beter een voorbeeld nemen aan Zorgdrager en zich als kandidaat terugtrekken.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Over dit soort Marokkanen had Guido Van Woerkom het. Hierover spreken is niets mis mee. Dacht ik zo. ik kan het niet laten, minder, minder, minder.

  Like

 6. tjonge zegt:

  de ombudsman is 1 groot theater om het gepeupel zoet mee te houden.
  totaal zinloos !!!!!!!

  ik citeer “Welk gezag/macht heeft de Nationale ombudsman?

  De overheidsinstantie waarover de klacht gaat, bepaalt zelf welke gevolgen het oordeel van de Nationale ombudsman heeft. Daarin is het oordeel van de Nationale ombudsman anders dan de uitspraak van de rechter. Een uitspraak van een rechter is bindend. Uitspraken van de Nationale ombudsman kunnen niet worden afgedwongen. De Nationale ombudsman moet het dus hebben van zijn gezag. Dat gezag wordt vooral bepaald door de kwaliteit van het werk: een zorgvuldig onderzoek naar de feiten, een goed onderbouwde en overtuigende beoordeling en een rapportage in leesbare vorm”

  maw, afschaffen die geldvretende ombudsman !

  Like

 7. Giny zegt:

  Of die man wel of niet geschikt is, daar gaat het helemaal niet om!
  Hij heeft het woord Marokkaan uitgesproken, dat schijnt een heel gevaarlijk woord te zijn
  geworden! Er zal eerdaags wel een nieuw woordenboek komen, daar komt het woord
  Marokkaan niet meer in voor, net als neger, negerzoen en noem maar op!
  Dus als je met vakantie naar Marokko gaat, wordt het nu “Noord Afrika”
  Of zou dat van die achterlijke Marokkanen ook niet mogen???
  Wat zijn wij toch blij met deze overheid!!!

  Like

 8. Syrier/assyrier zegt:

  De ombudsman is een politieke instrument.Ik twijfel of het onpartijdig is.Gelijk hebben en halen zijn verschillende dingen.

  Like

 9. lucky bee zegt:

  De Poeblieke Omroep heeft het bij mij allang verbruidt, ik kijk alleen als er een goede film wordt gedraaid.

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  Gewoon afschaffen, die ombudsman. Het is al absurd dat een politicus, die baan kan krijgen, terwijl de politiek zelf natuurlijk de oorzaak is van de meeste problemen.
  En dat meneer de baas is van de ANWB is ook geen pluspunt. Want de ANWB is gewoon een verlengstuk van de overheid, een zoethoudertje. Want mede dankzij de ANWB betalen we een euro te veel per liter brandstof, is het een bende bij het CBR, zijn er altijd bruggen defect, enz. Niet allemaal de schuld van de ANWB natuurlijk, maar met zoveel leden moet je verbeteringen kunnen afdwingen.

  Like

 11. Yvonne van Cleef zegt:

  In die tijd speelde de misdragingen van Marokkaanse taxichauffeurs;en waarom had hij dat dan niet mogen benoemen?Ik zou er al nooit mijn excuus voor hebben aangeboden!En nu zie je maar weer:alles wat Marokkaans is moet worden ontzien,en,als het even kan,de hemel in worden gepraat.De minderheid is de baas over de meerderheid?

  Like

 12. sprx zegt:

  Waar het dus nooit over gaat is het feit dat de gewraakte opmerking gewoon juist is.
  Marokanen en andere moslims hebben met hun gejat, hun wangedrag en agressie, de taxi branche kapot gemaakt, zeker in Amsterdam.
  Veel bedrijven waarschuwen hun buitenlandse gasten tegen het gebruik van de taxi, en ook ik bruik de taxi uitsluitend in verre buitenlanden, maar hier kan het echt niet meer.

  Like

 13. Jan Wandelaar zegt:


  Nederland is een stapje dichterbij de utopie die progressieven voor ogen hebben: een utopie die gezuiverd is van andersdenkenden, een utopie waarin niet (gewetens)vrijheid maar de ultieme gelijkheid centraal staat. Brr.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/06/nederland-eindelijk-verlost-van-weigerambtenaar

  Ben benieuwd wat er gebeurt als een islamitisch koppel niet getrouwd wenst te worden door een homofiele trouwambtenaar……………vanwege geloof enzo…
  Ik weet het antwoord al…. maar denk even mee

  Like

 14. ha_emmet zegt:

  Door al die knuffelaars van allochtonen komen die mensen nooit uit de hun opgedrongen slachtofferrol.

  Like

 15. Joke Bosman zegt:

  ik haat die publieke zenders ze zijn voor de marokaanse tegen wilders tegen van woerkom het zijn oproer kraaiers alles word opgeblasen maar de gewone burger hebben ze niks mee plaats ze eens eerlijk alle ellende over die moslims naar buiten brengen la de inbraken berovingen en het afslachten van ouderen dan zou nederland er misschien nog mee gebaad zijn maar ze helpen nederland liever naar de klote

  Like

 16. BertG. zegt:

  Uiteraard, dit ontbrak er nog aan. Het zal eens niet zo zijn.

  De Roermondse advocaat Naher Birrou gaat vandaag bij de politie aangifte doen tegen beoogd Nationaal Ombudsman Guido van Woerkom. Hij doet dat naar eigen zeggen namens een grote groep mensen in Nederland, die hem daarover benaderd hebben.
  http://politiek.thepostonline.nl/2014/06/05/aangifte-tegen-van-woerkom/

  Like

 17. BertG. zegt:

  Uiteindelijk is ie ’t toch geworden. Benieuwd of die beroeps allochtonen nog door gaan met die aangifte. Kunnen er tegen namelijk niet zo goed dat ze geen gelijk krijgen.

  De Tweede Kamer heeft Guido van Woerkom definitief benoemd tot Nationale ombudsman. In een anonieme stemming kreeg Van Woerkom 91 van de 102 uitgebrachte stemmen.
  http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2014/6/Tweede-Kamer-stemt-over-benoeming-Guido-Van-Woerkom-1536988W/

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   In die tijd speelde het ene na het andere “incident”met Marokkaanse taxichauffeurs;dus een volkomen natuurlijke reactie van de heer van Woerkom.Daarna heeft hij ook nog eens zijn excuses aangeboden;van mij hadden ze de tyfus kunnen krijgen!Maar nu kan hij zijn functie wel vergeten;hij zal in hun ogen,altijd tekort schieten.Ik zou wel eens willen weten wie deze hetze in gang heeft gezet.

   Like

 18. Jan zegt:

  Van Woerkom toch geen Nationale Ombudsman
  Van Woerkom schrijft in de brief dat de Nationale Ombudsman ,,in zijn handelen boven elke twijfel verheven dient te zijn” en dat hij nu niet anders kan concluderen dan dat dit bij hem nu niet het geval is. Nu bestaat volgens Van Woerkom het risico ,,dat de werkzaamheden van de Nationale ombudsman hierdoor negatief beïnvloed worden. Dit acht ik niet wenselijk daar ik dan niet adequaat kan toekomen aan de taak die ik mezelf gesteld heb bij de invulling van dit mooie en zware ambt.”
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22750776/__Van_Woerkom_geen_Ombudsman__.html

  Like

 19. Jan zegt:

  Nourdeen Wildeman – bestuurslid van het Landelijk Platform Nieuwe Moslims wil dat Haagse politietopman Paul van Musscher een ‘Guido van Woerkommetje doet’ wegens uitspraak vier jaar geleden gedaan:
  ‘De inwoners uit Gouda komen uit het Rifgebergte. Dat zijn Berbers. Berber komt van het woord barbaar. En het is inderdaad cultureel ingebakken dat ze wat wilder zijn. Wat makkelijker op straat leven. Wat ruiger. Je zou kunnen zeggen dat het genetisch meegekomen is.’
  http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/article/detail/3685637/2014/07/08/Topman-Van-Musscher-snapt-ophef-over-Marokkanen-niet.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s