Eenheidsregering wordt ook door de VS ondersteund

Screenshot_15

(Vertaling: E.J. Bron)

De VS hebben opnieuw een wending in hun Midden-Oostenpolitiek gemaakt: een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken kondigde verrassend aan dat Washington ook met de nieuwe Palestijnse eenheidsregering (foto) samenwerken en financieel ondersteunen zal. In deze regering is ook de radicaalislamitische Hamas vertegenwoordigd, wier onbetwiste doel de vernietiging van de joodse staat is. De Israëlische regering reageerde verontwaardigd en boos.

In een standpuntbepaling van de Israëlische regering wordt gezegd: “We zijn diep teleurgesteld over de verklaring van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken betreffende de samenwerking met de Palestijnse eenheidsregering.” Deze stap versterkt de Palestijnse president Mahmoud Abbas in zijn geloof dat het acceptabel is om samen met een terreurbeweging een regering te vormen.

De nieuwe eenheidsregering, een kabinet van vakmensen en technocraten, werd maandag ini Ramallah beëdigd. Het Israëlische veiligheidskabinet had de Palestijnen van tevoren met sancties gedreigd.

Screenshot_23

De woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Jen Psaki, maakte in een stellingname duidelijk dat de Obama-regering niet van plan is om de hulpgelden aan de Palestijnen te verminderen. Daarbij gaat het om ongeveer 500 miljoen dollar per jaar. Men zal de nieuwe “technocratenregering” op haar daden beoordelen. De afgelopen weken had minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zich nog heel ander geuit en er begrip voor getoond dat Israël niet met de Hamas-regeringsleden wil onderhandelen.

Israël vreest dat bij de aangekondigde verkiezingen – deze dienen binnen de komende zes maanden gehouden te worden – Hamas in de Palestijnse gebieden zal winnen. Dan hebben de radicale islamieten het niet alleen in de Gazastrook voor het zeggen, maar ook op de zogenaamde “Westelijke Jordaanoever”(Judea en Samaria). In de Gazastrook voert Hamas een schrikbewind. Er worden fundamentele mensenrechten geschonden, minderheden zoals christenen onderdrukt en vervolgd, er komen willekeurige arrestaties voor en executies, de vernietiging van de “zionistische bezetters” wordt als ultieme doel gepropageerd.

De Palestijnse president Abbas verzekerde dat de nieuwe eenheidsregering de levensomstandigheden van de Palestijnen in de Gazastrook en op de “Westelijke Jordaanoever” wil verbeteren. Ze zal zich aan alle akkoorden en overeenkomsten met Israël houden. Vooraanstaande functionarissen van Hamas hadden de afgelopen dagen openlijk duidelijk gemaakt dat er geen sprake is van erkenning van Israël en dat er al helemaal niet aan denken hun bewapende eenheden te ontbinden.

Screenshot_24

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Appeasement, Fatah, Gazastrook, Hamas, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Obama, Rotzakken, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

10 reacties op Eenheidsregering wordt ook door de VS ondersteund

 1. Republikein zegt:

  Laten we er een psalm tegen aangooien,ze lezen het toch niet, die Amerikanen, dus kwaad kan het niet, ze zijn zelf het kwaad.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Natuurlijk komt de MUZELMAN in het Witte Huis, op voor deze bandieten. Obamadrama, zal alles doen om de moslims te laten infiltreren in de hele wereld. Het is een VERRADER en RENEGAAT!

  Like

 3. Q zegt:

  Ik was allang klaar geweest met die palmafia. Had allang geëist dat die artikelen in hun handvest die het hebben over ‘het vernietigen van de staat Israël’ en ‘alle joden de zee in drijven’ uit het handvest verdwijnen en wel binnen een week of wat.
  Zo niet ?
  Dan had ik allang die bepalingen 1 op 1 in mijn eigen wetten opgenomen. Alleen zou er dan niet meer Israël en de joden staan, maar op die plek zou dan ‘de palestijnse staat’ en alle palestijnen’ staan.

  Like

 4. Jan zegt:

  Geen op en neer reizen meer van Hamas en PA ‘VIP’s’ tussen Gaza en Judea/Samaria

  Israel bars unity government ‘ministers’ traveling between PA and Gaza, in latest sanction on terror-backed regime, mulls cutting transfers.

  “Israel is also reviewing stopping tax revenues from being transferred to senior [PA] officials,” the official said. The amount is close to 100 million dollars per month, the official said – about 1/3 of the revenues paid to the PA total.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/181343#.U44ylMb2Ygk

  Like

 5. Ik ben tegen het besluit van de Europese commissie ter goedkeuring van de Hamas Fatah quasi regering. Ik ben ook tegen een twee staten oplossing. Ik ben voor het onder Israëlisch beheer brengen van Gaza en West-bank. Ik ben tegen het voorstel van Caroline Glick om in haar voorstel voor een een staat oplossing de arabieren een Israëlisch burgerschap aan te bieden. De arabieren in Gaza en West-bank moeten terug naar Egypte en Jordanië.
  Ik heb vanavond naar een weliswaar gedateerde maar toch actuele documentaire gekeken op de Vlaamse televisie over de Bhutto’s en Zia ul Haq van Pakistan. Pakistan is sinds Zia ul Haq prooi van verwerpelijke politiek van de Amerikaanse republikeinse en democratische machtselite die de angst van de Amerikaanse christenen voor het met het communisme van de voormalige Sovjet Unie samenhangende atheïsme groter hebben gemaakt zodat zij de vuile politiek om op het westen gerichte seculiere bevolkingsgroepen in de islamitische wereld onder het juk te krijgen van het islamitische fundamentalisme.
  M.a.w. de Amerikaanse christenen hebben de moord op christenen in de islamitische landen zoals Syrië politiek gelegitimeerd
  Achter de arabieren in Gaza en West-bak zit de suprematie agenda van de wereld islam en achter die wereld islam zit de Amerikaanse politieke en militaire elite.
  Hier een actuele video over salaries aan Gaza terroirsten

  Like

 6. lucky bee zegt:

  De Democraten bestaat hoofdzakelijk uit Katholieken, en moslims; ze zijn zo als wij weten pro islam, anders hadden ze nooit een Kenyaanse moslim als president gekozen.Tussen tweehaakjes met onze massaale hulp de hele poebliek omroep waren bij zijn innauguratie aanwezig.Toen vind je in Holland bijna geen BNers meer .

  Like

 7. wouter39 zegt:

  Verbaast me niets, Sinds het aantreden van Obama staan de VS consequent aan de verkeerde kant. Obama steunt:
  – Al Qaida in Syrie
  – Al Qaida in Libie
  – De moslimbroeders in Egypte
  – De moslimbroeders in de VS
  – Sharia wetgeving in de VS
  – Fascisten in de Oekraine
  zie:

  Like

 8. paulzwueste zegt:

  Ben benieuwd wanneer deze moslim eindelijk opgeruimd zal worden. Leuk om te weten gewoon.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @wouter39: 13.42. uur. Dat heeft U goed gezien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s