123 miljoen mensen in armoede: Het einde van de civilisatie in Europa

Screenshot_20

Zij reizen van topontmoeting naar topontmoeting – en kunnen de ellende, die uit de schuldencrisis is ontstaan, alleen nog maar beheren. hier een ontmoeting van EU-ministers in Athene.

(Vertaling: E.J. Bron)

Vanwege de schuldencrisis kunnen de eurolanden hun sociale verplichtingen niet meer nakomen. 123 miljoen mensen zijn het slachtoffer van de armoede, waaronder 800.000 kinderen. Zij zijn de eerste slachtoffers van een onverantwoordelijke politiek, die het machtsbehoud boven het maatschappelijk contract heeft geplaatst. Vakbonden waarschuwen: het wordt nog erger.

De bezuinigingspolitiek om de schuldencrisis de baas te worden heeft door langdurige werkloosheid, lage lonen en belastingverhogingen tot enorme armoede in Europa geleid. Omdat tegelijkertijd de sociale beveiligingssystemen steeds verder werden afgebouwd, is intussen één op de vier Europeanen arm, vooral sociaal zwakken en kinderen zijn de gedupeerden. Tot dit resultaat komt de Internationale Arbeidsorganisatie ILO in haar actuele rapport over sociale zekerheid.

Sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 zijn er de afgelopen vijf jaar alleen al 800.000 kinderen tot armoede vervallen. In totaal vallen nu 123 miljoen mensen in de EU onder de officiële armoededrempel. De ILO waarschuwt dat dit aantal de komende tien jaar nog met 15 tot 25 miljoen zal toenemen als de EU geen andere middelen tegen de crisis vindt dan alleen maar een radicale sociale afbraak.

“De verworvenheden van het Europese sociale model, dat de armoede na de Tweede Oorlog dramatisch verminderde en de welvaart bevorderde, werd door de aanpassingsmaatregelen op de korte termijn ondermijnd”, aldus het rapport.

Europa´s begrotingspolitiek richt zich volgens het rapport onevenredig sterk op de vergoeding van de staatsbegrotingen. Vanwege de hoge schulden leggen diegenen het loodje voor wie de staatsbegrotingen eigenlijk bedoeld zijn: de burgers en in het bijzonder de sociaal behoeftigen.

Een strategie, die volgens ILO betreffende het overmeesteren van de crisis compleet fout bleek te zijn, omdat door de schulden verlaging noch de economische groei noch arbeidsplaatsen werden gecreëerd.  

In plaats daarvan adviseert de organisatie om ook vanuit economisch oogpunt de sociale beveiligingssystemen te versterken: “Sociale zekerheid vermindert niet alleen armoede, maar stimuleert ook de economische groei – namelijk door de gezondheid van de zwakkeren te verbeteren, tot meer productiviteit te stimuleren en uiteindelijk de binnenlandse vraag te versterken.”

Maar de drukkende schuldenlast staat de staat geen speelruimte meer toe. Rente en rente op rente vernietigen iedere waarde van solidariteit en welvaart, die van Europa een continent hebben gemaakt, waarin het waard was om te leven. De civilisatie van het oude continent staat aan de rand van de afgrond.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa. Bookmark de permalink .

19 reacties op 123 miljoen mensen in armoede: Het einde van de civilisatie in Europa

 1. Republikein zegt:

  Bilderberggevoel. We wisten het al.Hup Holland hup, lekker weer voetbal op tv.
  http://nos.nl/video/656870-hoe-is-de-verdeling-tussen-arm-en-rijk.html

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  En dan nog de massa die nog niet echt arm is maar aan de rand staat en geen weg naarboven ziet.

  Like

 3. sam zegt:

  Terechte opmerking in het artikel, de belastingsverhogingen. Zowel in België als in Nederland geraken meer en meer mensen in de problemen door de belastingsverhogingen. Mensen die vooral door hun te kleine pensioen of uitkering hebben op het einde van de maand 3 oplossingen:
  ofwel belastingen betalen
  ofwel eten kopen
  ofwel verwarming betalen (in de winter dan)

  Velen zullen dit kunnen aanvullen met andere opties, maar steeds hetzelfde BETALEN

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Dat weten wij, reageerders op dit blog al heel lang! De hele EUSSR, zal iedereen aan de bedelstaf brengen. Dat hele GEDROCHT, deze HOER VAN BABYLON, is bemand met RODE BOJAREN, die uit zijn op het tot slaven maken van de hele Europese bevolking. Deze ploerten werken samen met de BILDERBERGMAFFIA en zijn erop uit ons door massa-immigratie, en import van moslims op de knieën te krijgen. En onze laffe REGERING, van de man ZONDER RUGGEGRAAT MARX RUTTE, werkt daar graag aan mee! Aan de hoogste bomen met dat hele vuile TUIG!

  Like

 5. Senior zegt:

  Vanavond naar een docu met NL subs van Alex Jones zitten kijken, 2 uur en 19 minuten over de komende Nieuwe Wereldorde, en ja, de Bilderbergers komen ook voorbij :

  Like

 6. breget zegt:

  En de laarzen van het kapitaal denderd over onze hoofden en vermosseld ons bestaan voor hun zelfverijking.

  Like

 7. jantjeuitnl zegt:

  123 miljoen armen. Dat zijn er heel wat meer dan die paar 1000 rijke graaiers. Ze zouden het gewoon moeten gaan halen waar wat te halen valt. Het staat regelmatig op het internet waar die rijken wonen.

  Like

 8. Cathja zegt:

  Hele donkere tijden breken aan, terwijl dit niet had hoeven te gebeuren! Waarom moesten wij de EU in gesleurd worden, terwijl we een duidelijk “NEE” hebben laten horen, en waarom moest de euro ons opgedrongen worden? Vroegen we daarom?
  De EU zou ons behoeden voor oorlogen, en de euro was zo makkelijk, vooral als je met vakantie in je eigen muntsoort kon betalen. Geen wisselgedoe meer aan de grens! Nee, en we zouden er ook niet financieel op achteruit gaan, want de prijzen zouden niet stijgen!
  LEUGENS, LEUGENS, en nog eens LEUGENS! We zijn erin geluisd! Zalm met zijn duivels lachje heeft ons allemaal voor de gek gehouden. Ons spaargeld is voor een flink deel verdampt, het leven is veel duurder geworden, en vanwege overheidsmaatregelen betalen we jaar na jaar meer belasting. Het barst van de vreemdelingen in ons land, die hier een heerlijk leven leven, maar onze ouderen worden hun woningen uitgejaagd! Dát is Nederland Anno 2014. Arm land!

  Wie had dit ooit kunnen denken? Hoe lang gaat het duren eer we dit te boven zijn, áls we dit ooit te boven komen?

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Echte bittere armoede zal Nederland ook gaan treffen, als de landsgrenzen maar lang genoeg open blijven staan. Immers; Niemand die er in komt hoeft nog terug te keren. En vele miljoenen Afrikanen staan te trappelen om de vesting Europa binnen te komen, geholpen door de E.U. Zeg maar rustig; zowat heel Afrika wil naar Europa.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 23.25. uur, op 4/6. Dat gaat zo gebeuren, John. Ik ben ervan overtuigd, dat we dankzij deze Ellendige Unie eraan gaan!

   Like

 10. Bob Fleumer zegt:

  De EU is een geldvernietigingsmachine, je stopt er miljarden in en er komt niets uit, alleen meer schulden.
  Als het niet zo triest was zou je erom kunnen lachen/huilen?

  Like

 11. Fred zegt:

  Geef het volk brood en spelen en ze blijven rustig.
  Nu er echter aan het brood getornd word is het afwachten tot de bom barst.
  Als ik medeverantwoordelijke was zou ik bang zijn, heel erg bang.
  Want dat dit tot een uitbarsting komt is zeker.
  Maar dan is het te laat en zullen de verantwoordelijken beseffen dat je geld niet kunt eten.
  En vooral virtueel geld niet.

  Like

 12. tijluylenspiegel zegt:

  Op zich geloof ik dat het terugdringen van het overheidstekort een goede zaak is, waar het misgaat is dat men NIET bezuinigd maar in plaats daarvan de lasten verzwaard.
  Jaar in jaar uit geeft de overheid weer meer uit, men zou moeten snijden in eigen vlees, de gigantische berg aan ambtenaren verminderen, taken afstoten.
  Het is compleet krankjorum dat een overheid schuld op schuld creëert puur en alleen omdat ze niet in staat zijn binnen het toch niet geringe budget te blijven.
  Als je het vertaalt naar microniveau dan moet je een gezin voor ogen nemen dat ruimschoots bovenmodaal verdient en toch elke maand meer uitgeeft dan dat er binnenkomt.
  Los van het feit dat de bank er op zeker moment niet meer in meegaat kan een kind bedenken dat er slechts een kleine tegenvaller voor nodig is om zo’n gezin de afgrond in te helpen.
  Het is gebeurd in Griekenland, het gaat gebeuren in Frankrijk en Italië en als we niet uitkijken worden wij meegezogen, ook ons huishoudboekje klopte al niet maar door garantstellingen die straks opgeëist gaan worden komen ook wij in het moeras terecht.

  Like

 13. Lowlands zegt:

  We moeten weten dat armoede de natuurlijke staat is van de mens, als ook het in oorlog gaan. We moeten daarom leren na de rijken te kijken en van hen te leren. Dit leert men niet op school. Het gaat daar niet meer om kennis, maar om politiek en politieke doelstellingen. Je moet kans grijpen en je verlies nemen.

  Like

 14. Kraftavilqa zegt:

  Kunnen we die Jan Kees de Jager niet weer een keer z’n succesnummer uit de oude doos “we krijgen alles terug tot op de laatste cent met rente” laten doen hebben we tenminste weer wat te lachen. Stomme habbezakker.

  Like

 15. Tempelier. zegt:

  De armoede is nodig om die groeiende Unie erdoor te drukken, hier hebben ze heel bewust voor gekozen, en kom je in opstand knallen ze je gewoon af onder het mom van veiligheid, of verzin maar iets.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Tempelier: 17.29. uur. Daar hebben ze de EUSSR- SS EUGENDFOR straks voor. MOORD op de eigen bevolkingen van Europa! Ze doen het gewoon, de rode fascisten!

   Like

 16. Yvonne van Cleef zegt:

  Hopeloos?Alleen als wij het laten gebeuren!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s