Aanvallen vanuit Syrië en vanuit de Gazastrook

Screenshot_14

(Vertaling: E.J. Bron)

Na weken van relatieve rust werd Israël in de nacht naar maandag zowel in het noorden als in het zuiden aangevallen. In de vroege morgen sloegen meerdere granaten in de buurt van een Israëlische stelling op de Golanhoogten in. Het leger antwoordde met artillerievuur. De Israëlische luchtmacht viel in de Gazastrook twee doelen aan, nadat terroristen daarvoor twee raketten op Israël hadden afgevuurd.

Wie er voor het granaatvuur in de buurt van de berg Hermon verantwoordelijk is, weet men tot nu toe niet. Volgens informatie van het leger heerste er op het tijdstip van de aanval, tegen 05.00 uur in de ochtend, in de hele regio een dikke mist. Een granaat sloeg slechts enkele honderden meters verwijderd van een Israëlische buitenpost in. Er raakte niemand gewond. De strijdkrachten sluiten niet uit dat het bij de granaten om afgedwaalde projectielen ging uit de Syrische burgeroorlog. ´s Morgens waren er teams onderweg om naar resten van de granaat te zoeken.

In de nacht naar zondag werden de bewoners van de grensregio met de Gazastrook door de luchtalarm sirenes uit hun slaap gerukt. De beide raketten richtten geen schade aan. Desondanks ondernam de luchtmacht een vergeldingsactie. “We zullen niet toestaan dat deze onwettige raketaanvallen uit Gaza, die onze bevolking willen terroriseren, verwonden of doden, routine worden”, verklaarde de woordvoerder van het leger, Peter Lerner.

De Israëlische luchtmacht had de Gazastrook voor het laatst aangevallen in april, eveneens als vergeldingsmaatregel na een raketbeschieting.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hamas, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken, Syrië. Bookmark de permalink .

15 reacties op Aanvallen vanuit Syrië en vanuit de Gazastrook

 1. exter39 zegt:

  Bij iedere raket 50 terug sturen. en vol houden .

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @exter39: 18.44. uur, op 4/6. Dat is een heel goed voorstel! Shalom Israël, en de tyfus voor de Palestijnen en de Arabieren. Ze willen slechts een ding, alle Joden vermoorden!

   Like

 2. Yvonne van Cleef zegt:

  En toch valt de halve wereld over Israel,omdat ze terug schieten!Wat in mijn ogen hun volste recht is!Ik begrijp de wereld niet meer!

  Like

 3. baksteen zegt:

  Zullen we die terroristen, fundamentalisten, jihadisten, salafisten en welke andere naam ze er voor bedenken maar gewoon, “soldaten van Islam” oid gaan noemen,

  Like

 4. Q zegt:

  Israël zou gewoon moeten dreigen ‘om de staat Palestina te willen vernietigen’. En dat zij -mocht het zover komen- ‘alle palestijnen de zee in zal drijven’. Dit alles uiteraard indien dit gelazer vanuit de palestijnse gemeenschap niet heel snel ophoud.

  En niet alleen dreigen ermee …
  Gelukkig zijn ze daar in Israël mans genoeg om te beseffen dat je nooit dreigementen moet uiten die je niet kunt of die je niet wilt waarmaken. De palestijnen mogen blij zijn dat ik het daar niet voor het zeggen heb. Dan was het echt rap afgelopen met dat geneuzel.

  Like

  • Harry zegt:

   Precies Q , helemaal mee eens .
   Hooguit nog één palestijn in een soort kinderboerderij , of opgezet in een museum , zodat onze jeugd nog kan zien hoe het summum van leugenachtige oproerkraaiers er uit zag .
   Zoals we hier over enkele jaren anders het laatste varken in een of andere instelling kunnen bewonderen , als die gekken het voor het zeggen krijgen .
   Trouwens , zelfs dát zouden ze niet tolereren .
   Gelukkig hebben we de foto’s nog …………………

   Like

  • bigljohn zegt:

   En zo denk ik er ook over Q ! Israel moet schijt aan de wereld hebben, en tonen dat ze ballen hebben. Totaal van de kaart vegen die Palestijnse schurkenstaat ! En Iran moeten ze ook eens een stevige beurt geven ! Respect krijg je pas dan, als je laat zien dat er met je niet te spotten valt. En aan dat spotten moet resoluut een eind worden gemaakt door Israel.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    @bigljohn. Tegenover arabieren mag je je nooit zwak tonen door een toegeving te doen!
    Niet voor niets staat er in de bijbel: “oog om oog, tand om tand!” Moed, kracht en onverzettelijkheid, zijn de énige middelen waardoor en waarmee je dáár kunt overleven!
    Daar gelden héél andere wetten dan bij ons in ons verziekt decadent Europa!
    Ik vind persoonlijk zelfs dat Israël de laatste tijd zich te zwak opstelt tegenover dat palestijns ongedierte! Ook die zogenaamde “stenen gooiende kinderen” moeten regelmatig afgeschoten worden! Er zijn hierdoor namelijk al diverse doden gevallen onder de Israëli’s! Geen gelul over: “het zijn toch maar kinderen…”
    Ze worden gebruikt door hamas en het zijn overtuigde doodsvijanden van alles wat Joods is!

    Like

 5. dgneree zegt:

  Inderdaad meteen terugslaan. Dat is de enige manier. Wie een lucifer aansteekt moet niet gaan jammeren als de zaak om hem heen in de fik vliegt.

  Like

 6. breget zegt:

  Laten we onze regering vragen of ze onze ontwikkelinggelden aan israel over dragen omdat het hele land met zijn bevolking van de aardboden word weggevaagd door een oorlogzuchtig volk .Dan zou het fatsoenlijk zijn het te laten overhandigen door onze anti symiet Fransje Timmerman .

  Like

 7. Bob Fleumer zegt:

  Ik vraag me af wat er zou gebeuren als Belgie raketten af zou vuren op Zeeuws Vlaanderen, zouden wij dan ook niets terug mogen doen?
  Wat we zeker weten is dat Israel nooit als eerste het vuur opent dus als die Hamas troep ophoudt met die ongein is het op slag vrede!

  Like

 8. Anneke zegt:

  Hoe meer Israel weer wordt aangevallen….Hoe meer fikse vergeldings-actie’s en dus OVER-WINNING / OVER-LEVING ‘in zicht komen’. Israel koppelt zich al (noodgedwongen) meer los van het bedriegende westen….Netanyahu volgt steeds vaker/eerder (sinds 2012-11) zijn eigen visie. En…het volk Israel is het voor het grote gros met hem eens. Ook de Arabische-tak !!! “Op een paar linkse blinden en – doven na…”. De wereld zal verbaasd en verdwaasd staan te gapen, als zal blijken dat Israel WEER een hoop ellende zal OVERLEVEN / OVERWINNEN. De wereld kan niet in de ontkennende fase blijven hangen, kan niet tot in alle eeuwigheid aan de leugen vastgeklampt blijven zitten…G’ds leidende Hand kan niet weggekeken worden. Was Zijn beschermende Hand er niet, dan was ’t land Israel al-lang van de aardbodem weggeveegd en hadden de Arabieren met hun companen de overwinning gezegevierd. “Dan was het Nabije Oosten…nu al tijden Judenrein”. Een droom die NOOIT werkelijkheid zal worden !!! ! !!! AMEN…

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Bovendien heb ik vastgesteld dat de NOS geen enkele aandacht meer geeft aan de raketaanvallen die regelmatig op israél worden uitgevoerd!! Alles wijst in één dezèlfde richting! Heulen met Amerika tegen Israël!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s