Berlijn krijgt synagoge-moskee-kerk in één

Screenshot_18

Berlijn moet een gebedshuis krijgen waar joden, moslims en christenen gaan bidden. The House of One is een wereldprimeur: tot nu toe is er nergens ter wereld een gebouw dat tegelijkertijd een synagoge, een kerk en een moskee huisvest.

Het project met een 32 meter hoge toren is vandaag gepresenteerd. Het moet komen aan het plein Petriplatz in het centrum van de Duitse hoofdstad. De nodige financiering – 40 miljoen euro – moet door crowdfunding bijeen worden gebracht, aldus Duitse media. Het begin van de bouw staat gepland voor 2015.

 

Screenshot_46

Lees verder>>>
(h/t Jan Wandelaar)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Berlijn, Christendom, Islam, Jodendom, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

30 reacties op Berlijn krijgt synagoge-moskee-kerk in één

 1. tjonge zegt:

  ben benieuwd hoelang het duurt voordat de islamboys hun alleenrecht daar gaan claimen en de andere de tent uit narren….

  Like

 2. Philippine zegt:

  Hier kan ik niets negatiefs over zeggen, behalve als ze elkaar de hoofden gaan inslaan.
  Dan wel.

  Like

 3. Vederso zegt:

  Conflict is voorgeprogrammeerd. Een prominente plek zo te zien. Dat wordt lastig met parkeren.

  Like

 4. Harry zegt:

  Dat wordt dan voor het eerst dat als moslims een anders-gelovigen gebouw opblazen , dat ze dan ook hun eigen varkenskot schade toebrengen . Lastig dilemma voor die idioten .
  Maar welk een bespottelijke toestand dat een overheid daaraan meewerkt en particulieren en bedrijven die ellende mee helpen te faciliteren .
  Het zou zwaar te prefereren zijn als alle groepen de handen ineen zouden slaan om die islam-ellende te bestrijden .
  Het plaatst die hele religieuzen-bende een beetje meer in dezelfde hoek .
  Als motivatie kreeg ik pas te horen : ” maar ze gelóven tenminste wél ergens in “.
  Mijn antipathie tegen de hele religieuze club groeit . Stomme honden !
  Heulen met de vijand !
  Altijd nog beter dan met atheïsten zeker ?
  Laat ze dan allemaal maar fijn verrekken .

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Met Atheïsten? Zouden die dan als zodanig behoefte hebben aan een “Huis van Samenkomst?”
   Dan weet ik nog wel een voorbeeld, Harry: Een Satanskerk!
   Dàn Willen de priesters en de rabbijnen inderdaad liever een moskee! (Al is die in de praktijk veel bedreigender voor ze dan een Satanskerk. Maar nou ja…..)

   Like

   • Harry zegt:

    Nee , nee , Theresa , niét onder één dak met die lui .
    So wie so zijn atheïsten geen mensen die behoefte hebben aan samenklonteren vanwege een visie of overtuiging , toch ?
    ( En laten we eerlijk zijn , de beste momenten beleef je toch met z’n tweeën , niet ) ?

    Denk ook dat “Tjonge” hier een goed punt aanroert , ze proberen ook gelegenheden waar alcohol geschonken wordt al zo ver mogelijk van hun hut te verwijderen .
    Andere geloofsovertuigingen zullen ze ook niet tolereren .
    Reken maar , dat na een paar maanden het gedonder al begint !
    En onze overheid ?
    Die capituleren al weer bij voorbaat .

    Like

 5. vanhetgoor zegt:

  Een man moet met zijn roeiboot, een wolf, een geit en een bloemkool naar de overkant van de rivier brengen, maar er is niet genoeg ruimte voor alle drie, hij kan maar twee van de drie tegelijk meenemen. De geit wil de bloemkool opeten en de wolf wil de geit.

  Een man moet met zijn gebouw, een roedel moslims, een kudde christenen en een zwerm joden samen laten komen, maar er is niet genoeg ruimte voor alledrie op het zelfde moment. Hij kan er maar twee van de drie tegelijk hebben, anders vreet de roedel moslims de kudde christenen op en ook de zwerm joden. Wat een probleem is dat!

  Okey, dit is gewoon een gotspe! Welke malloot heeft dit bedacht? Ik weet er nog een: Stichting Martijn wil fuseren met het Bio Vakantieoord. Badr Hari wil Koen Everink uitnodigen voor een Wiedergutmachung op zijn buitenverblijf in Marokko. Etc. etc.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @vanhetgoor
   Geweldige grap over de wolf, geit en bloemkool. Persoonlijk, denk ik dat in het geval van “The house in One” – als metafoor voor het bootje- zou dit probleem simpel niet bestaan. De kudde christenen en de zwerm Joden (als ze in getal groot genoeg zijn om een zwerm te vormen) blijven al bij voorbaat weg. Zij kijken wel uit. Geen geit gaat een wandeling maken om een roedel wolven te begroeten.
   Ik hoop dat het geld voor deze varkenskot geheel afkomstig is van particulieren. Dat de gemeente Berlijn geen rooie cent aan belastinggeld daar investeert. Maar u en ik weten beter.

   Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben verbijsterd, en sprakeloos. Een waanzinnige ideologie, gaat met steun van zgn. christenen en zgn. joden, gezamenlijk een gebedshuis gebruiken. Knettergek! Hieruit blijkt weer dat wat ik steeds beweer waar is, de RK, de PKN en de Wereldraad van Kerken, heulen met de DOODSCULTUS ISLAM!

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Tom Hendrix
   “Hieruit blijkt weer dat wat ik steeds beweer waar is, de RK, de PKN en de Wereld van Kerken heulen met de DOODSCULTUS ISAM!”.
   Dat ligt inderdaad voor de hand. Echter, ze heulen niet met de doodcultus Islam zelf, maar wel met zijn bulkende portemonnee in Saudi Arabië en de Emiraten. Ze zijn van mening dat er niets mis mee is, paar losse centen van je vijand te kunnen verdienen! Het slagzin ‘Deo Volente’ speelt bij hen uitsluitend voor wat ze binnen kunnen halen …meer niet!. Ook niet als het gaat om het leven van christenen in Arabisch landen.
   https://ejbron.wordpress.com/2011/11/27/over-de-situatie-van-de-christenen-in-de-arabische-wereld/
   Hebt u het niet gemerkt dat afslachting van christenen in Irak, Egypte, Syrie enz. altijd met een sisser verloopt? Dat er een zwijgplicht heerst over de benepen toestand waarin christenen in de Palestijnse autoriteit leven? De Romeinen hebben dat soort houding geweldig uitgedrukt: PECUNIA NON OLET.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Thomasson: 12.17. uur. Dat ben ik geheel met U eens! Geld en macht, hebben deze zgn. christelijken voor ogen. Ik noem het schijnchristenen. Ik distantieer mij van deze organisaties en hun lakeien!

    Like

 7. breget zegt:

  Met het leggen van de eerste steen is het een plek voor drie eenheid met de laatse steen is het een gratis genomen moskee.

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Vroeger heette het als mensen van twee verschillende geloven gingen trouwen; Twee geloven op een kussen, daar slaapt de Duivel tussen. Vandaag de dag is het veel erger. De Duivel himself neemt intrek in het Huis van God. Dat kan nooit lang goed gaan. Net een grote fraude die boven tafel komt;
  Er zullen letterlijk koppen gaan rollen ! Van de Christenen en de Joden wel te verstaan !

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Er is ook wel wat voor te zeggen. Zo kunnen ze b.v. elkaars “heilige” boeken makkelijker uitwisselen.
  Mischien dat ze dan iets DUNNER geretourneerd worden, nadat de on-wel-gevallige passages eruit zijn verwijderd.

  Like

 10. Yvonne van Cleef zegt:

  Ooit was ik katholiek en leerde dat een katholiek niet bij een kerk van andere gezindte naar binnen mocht!Of dat nog zo is weet ik niet.Maar zo ja,dan zullen er toch alleen maar haatbaarden zitten en hebben ze er weer een moskee bij.Zoals de bedoeling wel zal zijn!En Joden?Moslims samen met Joden?Lijkt me sterk,of het moet zijn met forse bewapening!

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat is toch met elk geloof zo. Ieder in ze eigen gebouwtje.
   En boos naar andere kijken, want die hebben ’t dan niet goed begrepen.
   Uit belangstelling heb ik ze bijna allemaal bezocht (me nooit ergens bij aangesloten) en het is overal hetzelfde, haat en nijd naar een andere gemeenschap. Want een ander deugt nooit. Deugen doe je alleen met je eigen ploegje geloof mensen.

   Like

 11. delamontagne zegt:

  Ik hoorde een verhaal van deze 3 verschillende geloven: ( speelde zich af in het Noorden van U.S. )
  /////////////////
  Een pastoor, imam en rabbi zaten een beetje op-te-scheppen dat ,t niet zo heel moeilijk is om te prediken……………………
  VAN HET EEN KWAM HET ANDER,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Ze besloten een experiment te doen. Ze zouden de bossen ingaan, een grizzly opzoeken, er voor preken en hem proberen te bekeren.
  Zo gezegd zo gedaan. Een week later ontmoeten ze elkaar in het hospital.
  De eerwaarde Flannery , met arm in een bandella en op krukken zei :”Toen ik er een vond begon ik hem uit de catechismus voor te lezen. Nou die beer wilde er niks mee te maken hebben en sloeg me enkele keren in de rondte. Dus ik pakte gauw wat wijwater en begon hem ermee te besprenkelen. Hij werd zo mak als een lam. De bischop komt volgende week om hem te dopen en de eerste communie toe te dienen.

  Imam Abdullal al Lulla, was de volgende met zijn verhaal. Hij zat in een rolstoel en kon nauwelijks praten en beide benen in het verband. Well, ik begon met hem uit de koraan voor te lezen. Maar hij moest er niks van hebben en begon te vechten.

  TOEN KEKEN ZE ALLEBEI NAAR DE RABBI. Die lag in het ziekenhuis-bed, met allerlei draden aan z,n lichaam en monitors aan de wand. Hij lag van top tot teen in het verband en was er niet best a an toe. Na een paar minuten kon hij er uiteindelijk de volgende zin uit-brengen:” ALS IK ER OP TERUG KIJK, WAS HET TOCH NIET ZO,N GOED IDEE VAN ME, OM MET DE BESNIJDENIS TE BEGINNEN.”

  Like

  • meneertje zegt:

   @delamontagne,
   Ik geniet van uw moppen; er zijn veel geestige bij.
   Deze vind ik echt schitterend!
   Waar u ze vandaan haalt, weet ik niet, maar ga vooral door met ze te plaatsen!

   Like

 12. fleckie zegt:

  was er ook niet zo’n zelfde idee in de ‘Heilig Land Stichting’ waar van Agt (die nu in Nijmegen woont)……voorheen gewoond heeft

  Like

 13. Jan zegt:

  Geen kerkklokken? en liberaal Joods, laat mij niet lachen, dat zijn net zulke clowns als Christen-socialisten, wat ook niets met christendom heeft te maken, van dat EAJG-volk in Nederland, in Amerika bekend onder de naam J-Street, kruipers voor moslims en verketteraars van Israël.

  Like

 14. Thomasson zegt:

  Ergens in de jaren ’80 leefde er in het Noorden van Israël een Duitse architect uit Beieren. De man ambieerde dezelfde idee. Hij was niet “onvermogend” en religieus (protestant christelijk). Hij begon, in het West Bank, op een top van een berg aan het bouwen van zijn project. Echter, hij kwam niet ver. Op een dag werd hij door de Arabieren vermoord. Zij lieten hem duidelijk merken dat moslims gaan niet bieden op dezelfde plek, waar anderen dat doen. Als ze in andermans gebedshuis zijn, gaan ze daar liever op de vloer schijten. Dat doen ze graag voor Allah de allemachtig: http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/correspondent/2029661.stm
  Het is aan te nemen dat het Berlijnse project, aan de Petriplatz, zal in dezelfde richting gaan. Het wordt inderdaad “The House of One” …van de moslims! (waarschijnlijk Turken). Het moskeegedeelte zal worden drukbezocht, maar de twee andere zouden met zekerheid leegstaan: a) wie durft heen te gaan naar een gebedshuis met zoveel vijandige moslims in hetzelfde gebouw? (geldt voor christenen en Joden gelijk) en b) de moslims zouden – op subtiele wijze – laten merken wie is de baas. Dieren markeren hun territorium met geurmerken. Katachtige dieren en honden met hun plas en olifanten met stront. De moslims zouden beide geurmerken gebruiken. De christelijke en Joodse gedeelten van het “House in One” zouden met opzet vies en stinkend worden gemaakt. De stank zou anderen laten zien …kijk eens! ..Dat is onze territorium …Hier heb jij niets te zoeken!.

  Like

 15. Tempelier. zegt:

  Ik vraag me af wat je hiermee wil bewijzen. Dat de drie geloven vredig langs en met elkaar kunnen ? of moet dit een afspiegeling zijn van een wens der dwazen van de samenleving.

  Like

 16. paulzwueste zegt:

  De enige die hier wel bij zal varen is de aannemer!

  Like

 17. alidas1 zegt:

  Tempelier 13.34
  Wat ze er mee willen bewijzen ik zie het zo als ze dit doen hebben de moslims hun namen en adressen weten ze meteen waar ze kunnen beginnen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s