Dit krijgt in Vlaanderen een platform!: ‘Racisme is volkomen normaal geworden’

Screenshot_17

Maryam H’Madoun

‘Niet het Vlaams Blok maar de traditionele partijen hebben racisme gemaakt tot wat het is: SP.A, CD&V en Open VLD. Zij hebben het racistische gedachtegoed overgenomen en niet alleen mainstream gemaakt, maar geïnstitutionaliseerd’, zegt Maryam H’Madoun, docente economie aan de Universiteit Antwerpen en lid van BOEH (Baas Over Eigen Hoofd).

‘Ik lees bijna geen kranten en tijdschriften meer’, zegt Maryam H’Madoun. ‘Ik heb mijn abonnementen op De Standaard , De Morgen en Knack al een hele tijd geleden stopgezet. Ik kijk ook niet meer naar de VRT. Het spijt me zeer, maar ik wil niet constant beïnvloed worden door de manier waarop de witte media de werkelijkheid vormgeven. Er werd hier de voorbije jaren zo agressief over minderheden geschreven dat ik er echt afstand van moest nemen. Ik moest mijn engagement beschermen tegen zo veel negativiteit.’

Bij het brede publiek is de 29-jarige H’Madoun niet bekend, maar achter de schermen heeft ze flink wat impact. In de Knack -lijst met invloedrijkste allochtone Belgen (een ‘verschrikkelijk’ initiatief, zal ze in de loop van het gesprek zeggen) stond ze eerder dit jaar op nummer 22. Ze doceert economie aan de Universiteit Antwerpen en vecht met BOEH (Baas Over Eigen Hoofd) al sinds 2007 tegen het hoofddoekenverbod.

Lees verder>>>
(h/t Jelle R.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", hersenspoeling, Islam, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Racisme, Rotzakken, Vlaanderen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Dit krijgt in Vlaanderen een platform!: ‘Racisme is volkomen normaal geworden’

 1. sam zegt:

  29 jaar en prof aan de unief? Is dat en grap?
  tegen het hoofddoeken verbod?
  Ik zal straks terug op mijn tapijt kruipen, met mijn kont naar Mekka, en zeker Allah, Allah makak roepen

  Like

  • bigljohn zegt:

   Ik bracht in 1974 mijn ex naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen, daar mijn ex een
   nieuwe heup moest hebben. Toen nog een hele ingreep, en helemaal daar die bij haar erg gecompliceerd was. De man die alles bestierde was Professor Rens, 28 jaar oud ! 28 jaar, ik kon mijn oren niet geloven ! Mijn ex herstelde voor 100 % ! In dat opzicht komen er dus sporadisch buitenbeentjes voor die op jonge leeftijd het al ver geschopt hebben. Wat die Moslima betreft; Zij doceert economie op de universiteit van Antwerpen. Ik heb er geen hoge pet van op. Waarschijnlijk hetzelfde verhaal als van die Islamitische universiteit Al-Huraa. Met een nep bul toegelaten worden, en positieve discriminatie ! Aan Professor Rens kan zij in de verste verte nog niet tippen. Toen destijds was hij al briljant, een begrip volgens de andere artsen !

   Like

   • sam zegt:

    Rens is spijtig genoeg overleden in 1986. Hij is pas prof geworden op zijn 36ste. Verwonderlijk, ofwel staan er fouten in zijn in memoriam, reeds op zijn 21ste afstudeerde als dokter.
    Was ontegensprekelijk een authoriteit op zijn vakgebied. In tegenstelling tot economie waar de ene wit zegt en de andere zwart.Met één zekerheid, betalen zullen we

    Like

 2. Gert Zantman zegt:

  Goed artikel !

  Like

 3. Benesha zegt:

  Steeds dezelfde leugenachtige retoriek. En de AEL heeft gelijk volgens haar. Daarmee bevestigt ze het terechte wantrouwen in de zgn gematigde moslims nog maar eens.

  Like

 4. tjonge zegt:

  1 ding scheelt “het” gaat naar een ander land want ze vindt het te verstikkend in belgie.
  dat zijn dan weer mooie berichten, weer 1 minder, minder, minder…

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Pas maar op wat je zegt. Zou mij niets verbazen dat ze dan naar Nederland komt…. Ze spreekt de taal immers al….. Ze kan vermoedelijk zo een plaatsje op de Vrije Universiteit in Amsterdam krijgen! 😦

   Like

   • tjonge zegt:

    het zal hier toch hopelijk ook wel veel te verstikkend zijn, met wilders en zo ?

    Like

 5. Jean zegt:

  Dat gek wijf is al in Antwerpen gewoon even bij de arm nemen en naar de haven wandelen, neen, niet om ze in de schelde te droppen zo zijn wij niet opgevoed maar om ze op een boot te zetten richting grote zandbak in noord Afrika want als we aan iets de pest hebben is het toch wel aan gezeik van moslims.
  We weten dat moorden door moslims gepleegd op westerlingen “fait divers” zijn en dat als wij zeggen dat islam smeerapperij is gelijk staat met racist, onverdraagzamen, moslimhaters en nog van dat.
  Voor alle duidelijkheid, ik moet niets weten van moslims en zeker niet van gewelddadige islambarbaren, niet op een werkvloer en niet in het straatbeeld.
  Recent was ik in een stad en wat zag ik? 7 o 10 vrouwen liepen rond met een kopvod en ik doeken gewikkeld, op een bepaald moment zei mijn vrouw ‘laten we hier een koffietje drinken’ waarop ik zei ‘never, ik ben niet gek’ liefst heel snel naar huis.

  Like

 6. Tempelier. zegt:

  Haar hele betoog is pro-moslim, in alles wat ze aanhaalt. Haar hoofddoek is haar heilig, prima maar dan moet je ook durven praten over het racisme vanuit de moslim gemeenschap en welke generatie doet er dan niet toe. Zij kan beginnen met de koran en de haat tegen christenen en de joden.

  Like

 7. roger catrysse zegt:

  Volgens deze kwezel is het ideale land een islam land . Er is toch niemand die haar verbied terug te keren naar zo een zandbank landom daar bv les te geven tegen racisme

  Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  De gebruikelijke verschijnselen bij dat soort mensen:
  1. Mevrouw maakt de, nog immer hardnekkige, vergissing om afwijzing van een ideologie i.p.v. huidskleur en dergelijke ‘racisme’ te noemen;
  2. Mevrouw verdomt het duidelijk in alle toonaarden om zich eens een keer serieus af te vragen, waaróm veel westerlingen eigenlijk zo mordicus tegen hoofddoeken zijn.
  3. Mevrouw verdomt het al evenzeer om zich te realiseren, dat in veel, zo niet de meeste moslim-landen niet-moslima’s wel degelijk tot het dragen van hoofddoeken (mínstens) gedwongen kunnen worden. -En dan protesteren omdat een niet-islamitisch land van haar -heel logisch- het omgekeerde verlangt. Je moet het lef maar hebben!
  Ach, de kwestie is en blijft gewoon: Ze zijn in deze streken veel te lang met fluwelen handschoenen aangepakt en hebben eenvoudig nooit geléérd, zich aan te passen aan westerse normen en waarden. Daniel Greenfield zei het al: Daar moet je van meet af aan mee beginnen, anders voelen ze zich binnen de kortste keren een meerderheid, die het voor het zeggen heeft.
  Zoals, heel duidelijk, deze Maryam H’Madoun.
  Verder zou ik haar willen aanraden, de naam van haar actiegroep en daarmee de afkorting te veranderen, want die is in de huidige vorm tamelijk belachelijk; amper serieus te nemen op deze manier.Hoewel het anderzijds voor ons ook weer als waarschuwing kan gelden: Spoken ZIJN het, die moslima’s!

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  En dat is docente economie aan de universiteit van Antwerpen.
  Dat pleit ook niet voor die Un.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  En deze mafdoos, wordt dus gesteund door de rode-en linkse dwaallichten. Het is overal hetzelfde, in heel Europa met deze achterlijke zandpiloten. Flikkerstraal op naar jullie zandbak!

  Like

 11. Benesha zegt:

  Ze gebruiken bewust maar onterecht het woordje racisme als het over islamkritiek en afwijzing gaat. Maar als er gele, bruine, zwarte en ook blanke kaukasische (Tsjetsjenen) moslims zijn, hoe kan islamkritiek dan racistisch zijn? Islam heeft immers niets met ras te maken;

  Like

 12. Jelle R zegt:

  Bedankt E.J.Bron om het te posten 😉

  Like

 13. Yvonne van Cleef zegt:

  Ik krijg me toch een aandrang:om haar eens heel hard tegen haar kop aan te slaan om de ene hersencel die ze misschien nog heeft te activeren!Met haar stinkende,provocerende kopvod!Mens,rot toch op naar je geliefde zandbak!

  Like

 14. lucky bee zegt:

  Wat in Belgie gebeurd gebeurd ook hier bij ons we zijn net ALS een een eige tweelings staten.

  Like

 15. Geronimo zegt:

  Sinds wanneer is het dragen van een hoofddoek bepalend voor het ras van een mens?

  Maar tegen hoofddoeken zijn, omdat ze een manifest racistische uiting zijn van een aparte religieuze kaste van moslims, die zich wel degelijk superieur voelen ten overstaan van ons, de kafirs, een soort “herrenvolk-mentaliteit” dus, is volkomen legitiem en kan bezwaarlijk als racisme worden bestempeld. Het racisme dat deze troela ons ten laste legt, is dus eigenlijk omgekeerd. Het steeds wederkerende verhaal van de pot en de ketel. Zij, de moslims, zijn wel degelijk de racisten, en compleet van hetzelfde soort als de nationaal-socialisten onder Hitler. Daar moeten wij dus niet tolerant tegenover zijn.

  Bovendien negeert dit mens straal het feit dat nergens in dat leugenachtige sprookjesboek dat koran heet, gesproken wordt over het verplicht dragen van een hoofddoek. Welke religieuze motieven dan voor het dragen ervan kunnen worden ingeroepen, lijkt me een raadsel.
  En dan nog, bij ons zijn zelfs de kruisbeelden verwijderd uit gerechtszalen en andere openbare gebouwen. Kunnen wij dan daar niet meer binnen komen? Wat een gek en totaal misplaatst, want vals discours.

  Als mevrouw meent dat zij en haar geloofsgenoten hier grof onrecht wordt aangedaan, dat zij dan haar conclusies trekt, en terug keert naar haar islamitische regio. Wij zullen er niet om treuren, integendeel, begripsvol als we zijn willen wij haar zelfs een geldelijk steuntje in de rug geven, op voorwaarde evenwel dat ze dan nooit meer poogt terug te keren. Opgeruimd staat netjes toch.

  Waar die ontevreden moslima overigens ook vlotjes aan voorbij gaat is het feit dat je in een moslimland als leraar eens moet proberen les te geven in een school met een halsketting met een kruisje om de hals. Je komt er niet eens binnen, en nadien, voor je het weet, wordt je fysiek de keel overgesneden. Van racisme gesproken !
  Er zijn er echt die beter hun mond zouden houden in deze wereld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: