Misbruik van subsidie: EU eist miljarden van Frankrijk terug

Screenshot_23

François Hollande kan, hoe graag hij ook wil, met geen mogelijkheid uitleggen waar 1,8 miljard euro landbouwsubsidies gebleven zijn.

(Vertaling: E.J. Bron)

Frankrijk heeft blijkbaar in grote stijl EU-subsidies omgeleid. Belastinggeld, dat voor de landbouw is bedoeld, is niet daar terechtgekomen waar zou moeten. De Europese Commissie wil het geld nu terug en zegt de belastingbetalers te moeten beschermen.

Alsof François Hollande al niet genoeg problemen heeft: Nu moet Frankrijk nog veel meer dan de tot nu toe bediscussieerde 400 miljoen euro aan ten onrechte gekregen landbouwsubsidies aan de Europese Unie terugbetalen. Documenten van de Europese Commissie staan de conclusie toe dat dit 1,8 miljard euro meer kan worden.

Tot nu toe heeft de Europese Commissie als terugbetalingen van 406 miljoen euro ontvangen over de periode december tot maart. De woordvoerder van de Europese Commissie, Roger Waite, zei woensdag tegen het persbureau Reuters met het oog op verder onderzoek: “Als we alle procedures bij elkaar nemen, zullen we vermoedelijk uitkomen op een bedrag ver boven de 406 miljoen.”

De terugbetalingen kwamen voort uit foutieve interpretaties van informatie van een systeem, dat vastlegt welke landbouwgrond op subsidies kunnen rekenen. De Europese Commissie wil Frankrijk helpen om deze fouten in de toekomst te vermijden, zei de woordvoerder. De Europese commissie verklaarde onterecht ontvangen subsidies te moeten terugeisen om de belastingbetalers te beschermen.

Frankrijk is de grootste ontvanger van landbouwsubsidies in de EU. Het land krijgt ongeveer 8 miljard euro per jaar.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europese Commissie, Frankrijk, Graaien, Hypocrisie, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

19 reacties op Misbruik van subsidie: EU eist miljarden van Frankrijk terug

 1. bobzelf zegt:

  vraag gelijk effe hoeveel wij als NETTOBETALER , terug krijgen !!

  EU ( NIET ) GOED VOOR ONS ALLEN !!

  GRENZEN DICHT , EN DERRRRRRRRRRRRRRRRRRR UITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

  EN AL DIE MAFKEZEN , TEGEN DE ………….. !!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bobzelf: 21.23. uur, op 4/6. Wij en iets terugkrijgen van de Ellende Unie? Whoehahahaha, dat geloof je zelf toch ook niet, Bob. Neen ik denk dat wij voor het verdwenen geld, in Frankrijk, de rekening gepresenteerd gaan krijgen. En daar gaat Rutte wel voor zorgen.

   Like

 2. louis-portugal zegt:

  Die vind ik toch wel mooi.
  Het lijkt erop dat hij zijn greep op Brussel begint te verliezen.
  Misschien komt dat wel door zijn immense verlies bij de EU verkiezingen.

  Like

 3. Jean zegt:

  Al het geld dat naar, via of langs die EU bende verloopt is verloren geld het is nu aan ons dat gedrocht gevuld met misdadigers zo snel mogelijk op te doeken want de miljarden verdwijnen via allerlei duistere poortjes, laten we de grote huichelaar van Gent en die van Genezius Rhode eens vragen of ze hier soms meer van weten? Who nows…

  Like

 4. Marine le Pen zal dit gretig gebruiken om de socialistische goedmensch Hollande aan te vallen en gelijk heeft ze. Anderzijds is het ook de EU die maar met geld smijt en de mogelijkheid om fraude te plegen erg makkelijk maakt.

  Like

 5. Yvonne van Cleef zegt:

  Dat ze het teveel betaalde terug eisen is normaal.Maar krijgen zullen ze het niet=op!!!En dan dat huichelverhaal:om de belastingbetaler te beschermen?????Om in hun eigen zak te steken of,om nog meer zwarten hierheen te halen.Een ding is zeker:als ze al iets terug vangen,zal het niet ons ten goede komen!Never nooit niet!

  Like

 6. Jules Vismale zegt:

  François Hollande en de EU doen me meer denken aan Vrouw Holle en goud strooide over een werklustig meisje en pek over haar luie halfzusje! Het verschil is alleen dat de EU liever miljarden uitstrooit over Europese landen die zichzelf financieel naar de knoppen helpen of worden geholpen, islamfiguren, asielzoekers en illegalen, projecten die de Europese burger totaal niets opleveren en vooral aan bestuurders die helemaal geen verstand hebben van regeren! Het werklustige meisje had ooit al met sneeuw rondgestrooid toen ze beddenlakens uitklopte, appels uit een boom geplukt en broden uit een oven gehaald en helaas dus door de verkeerde figuren worden geconsumeerd! Zo langzamerhand zouden er over al dit soort EU-personages (die totaal niet willen stoppen met de mislukte Eu en nog meer landen aan de bedelstaf helpen met de gehate euro) door Vrouw Holle een grote lading pek moeten worden uitgegoten en met een flinke hoeveelheid veren erachteraan! Ik hoop dat het niet lang meer duurt eer men in Europa werkelijk tegen de EU in opstand komt want het teken aan de wal gaat zich overal openbaren.

  Like

 7. Peter Selie zegt:

  Oh! Oh! Wij socialisten regelen dat wel onder elkaar. Reken maar niet dat er ook maar één cent terugkomt.

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Hollande is een Marxist , eigendom erkent hij niet , de staat is een zelfs bedienings winkel voor ze.Daar kan je naar eigen wil bedienen.

  Like

 9. Jan zegt:

  Hollande: “Dat heb ik niet meer, heb ik gebruikt voor mijn verkiezing.”

  Like

 10. adam onesto zegt:

  De Eu is’1 grote subsidie rondpomp machine, en subsidies zijn slecht. Ze verstoren de markt en veroorzaken fraude mogelijkheden. Dus daarom graag nog MEER eu nog meer nep Euro’ s en staats leningen. Dan komt het allemaal “dick voor mekaar”, waarbij wij de “dick” zijn.

  Like

 11. Anneke zegt:

  De vervlogen €uro’s zien we nooit meer terug. Subsidie’s komen al TIJDEN helemaal in verkeerde handen terecht. “Stop het subsidiëren van de rijken….”. Maar nee; helaas zolang de dwazen nog met de scepter zwaaien, zal dit géén realiteit worden”. Degenen die subsidie-rechten hebben, hebben het letterlijke na-kijken en moeten maar zien hoe zij zich een weg banen door deze vruchtenloze woestijn. Een oase van ruimte en rust is er NIET in deze wereld, voor de ‘gewone’ burger. Veeg al die dwazen en-direct WEG, smijt ze in een loei-hete braadpan….Dan verschroeit het verfoeilijke bedrog permanent.

  Like

 12. Wans Horst zegt:

  Nu Frankrijk een bedreiging vormt voor de Europese droom waarin buitenlanders ongelimiteerde toegang hebben tot het Franse sociale stelsel doordat het volk massaal op Front Nationale heeft gestemd tikt men Frankrijk op de vingers — eigenlijk tikt men de Franse democratie op de vingers… Het is allemaal zo doodeenvoudig… De EU haat democratie.

  Like

 13. Kraftavilqa zegt:

  LOL! De belastingbetalert beschermen, da’s een nieuwe leuk om te constateren dat het europees cabaret (EC) met nieuw materiaal komt. Blijkbaar vinden zelfs zij dat je niet op oude successen kunt blijven teren.

  Like

 14. Jean zegt:

  Bekijk de tronies van die 3 monsters en alles is duidelijk…
  De dag dat die begraven worden zal voor mij een feestdag worden, zeker weten.

  Like

 15. paulzwueste zegt:

  Opnieuw goed nieuws. opnieuw een reden voor Frankrijk om de EU op te blazen!!!!!
  Op naar de grote explosie!!!!!!

  Like

 16. Inside information: Frankrijk gaat hulp krijgen van India. ’n Hele berg geld, geloof me. Benieuwd wat de EU daarmee gaat doen….

  Like

 17. fleckie zegt:

  de europese Unie heeft het over de belastingbetalers ‘beschermen’, goh, dat is een goed idee, te beginnen bij de enorme ‘donaties’ van onze belastingcenten,; die de palestijnen via de UNRWA jaarlijks mogen ‘ binnen halen’.

  Like

 18. Pingback: Politieke doorbraak voor The Matheo Solution! - Climategate.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s