Onderzoek van de Universiteit Leipzig: Duitsers wijzen zigeuners, asielzoekers en de islam af

Screenshot_24

(Vertaling: E.J. Bron)

Het nieuwste “onderzoek naar rechts-extremisme” van de Universiteit Leipzig kwam tot een voor de met gezond mensenverstand gezegende burger met een weinig verrassend resultaat: Duitsers wijzen in toenemende mate de verrijking door moslims, zigeuners en asielzoekers af. Bijna 50% van de geënquêteerden wil zigeuners uit de steden verbannen, terwijl 56% hen als crimineel kwalificeert. Tussen de 74 en 85% staat afwijzend tegenover asielzoekers en 43% voelt zich inmiddels een vreemde in eigen land door de aanwezigheid van moslims.

Oliver Decker, psycholoog en coauteur van het onderzoek, spreekt van “groepsbetrokken mensenvijandigheid”. En natuurlijk worden diegenen die zich afwijzend uitlieten in de groep rechts tot rechts-extreem en vanzelfsprekend minder ontwikkelden gezet. Want hoe zou het moeten als we zouden erkennen dat veel Duitsers de totale buitenlandse overheersing en islamisering niet langer willen accepteren. Op een bepaald moment moet dan het grootste deel van de autochtone bevolking voor zwakzinnig of crimineel verklaard worden, maar tot het zover is kan men als goedmensch immers nog alles mooipraten.

Voor meer informatie over het onderzoek kun je terecht op “Der Spiegel”, in de FAZ en N24.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Immigratie, Islam, Moslims, Roma en Sinti. Bookmark de permalink .

38 reacties op Onderzoek van de Universiteit Leipzig: Duitsers wijzen zigeuners, asielzoekers en de islam af

 1. breget zegt:

  Net als de Nederlanders is het niet alleen gevoelsmatig meer maar zijn we ook vreemden in eigen land mede door onze regering die alleen nog bestaat uit sympathisanten voor de islam, en kunnen we met lede ogen ons land ten onder zien gaan.

  Like

 2. Yvonne van Cleef zegt:

  Zwakzinnig of crimineel zijn zij die het ontkennen!Niet degenen die het benoemen!

  Like

  • Kraftavilqa zegt:

   Net wat je zegt Yvonne. Habbezakkers zijn het die wegkijkers. Net als in die goeie oude Sovjettijd dissidenten worden als gestoord gelabeld maar als de dissidenten een meerderheid beginnen te vormen wordt het wel erg moeilijk om dat nog vol te houden. De zich antifascist noemende fascisten krijgen het steeds benauwder.

   Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Deze cijfers liegen er niet om.
  Lijkt me redelijk representatief voor de overig E.U landen.
  Als bijna 85% van de volkeren er tegen is dient men die vreemdelingen toch maar een enkele reis naar hun land van oorsprong te geven. Tegenstribbelend links tuig kan wat mij betreft mee oprotten. Al dan niet onder dwang. Die keuze mogen ze dan nog maken.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  43% voelt zich inmiddels een vreemde in eigen land door de aanwezigheid van moslims.
  Dat lage percentage valt mij vies tegen, gezien de enorme overlast die onze oosterburen ondervinden van dit gespuis. Bijna 60 % zou er dus geen problemen mee hebben ! Ook deze; Bijna 50% van de geënquêteerden wil zigeuners uit de steden verbannen. De andere helft dus weer niet, die vindt ze blijkbaar o.k. ! 100 % in beide gevallen zou gezien de omstandigheden beter gepast zijn !

  Like

 5. Monalisa zegt:

  Dus daar ook weer het bewijs is geleverd, maar gewoon binnen halen!.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Die percentages mogen wat mij betreft nog veel hoger worden! Ik geloof niet dat de Duitsers ‘mensvijandig’ zijn; de moslims valt dit eerder te verwijten, gezien het feit dat ze weigeren te integreren, en er hele wijken aan het ontstaan zijn waar zij ‘onder elkaar’ kunnen leven, én er de dienst uitmaken. Dit betekent voor de autochtone Duitsers dat er inmiddels in veel steden hele wijken niet meer toegankelijk zijn voor de ECHTE Duitsers. In Engeland zie je dit ook al gebeuren.

  Dus: op naar de 100%. En de psycholoog die hardnekkig blijft volhouden dat de Duitser zwakzinnig is geworden, moet zichzelf eens aan een grondig onderzoek laten onderwerpen.
  Dan zal blijken dat er heel wat boutjes los zitten in zijn bovenkamer!

  Like

 7. Joop Sigaar zegt:

  43 % ? Dat klopt , die andere 57 % zijn moslims , ga maar kijken in Berlijn , Keulen , Hamburg etc.

  Like

 8. Jan zegt:

  Zigeuner Romani Rose (overduidelijk debiel, beroepsasociaal en met gehoorprobleem) maakt Philipp Gut van de ‘Weltwoche’ uit voor racist (16:10 “Ich sage Ihnen, Sie sind ein Racist, Sie sprechen die Abstammung an”) hoewel Gut’s artikel gebaseerd is op cijfers van politie en justitie. Zelfde mentaliteit als moslims, janken en jammeren over discriminatie, racisme.

  Joachim Hermann, CSU, is ook een racist. CLaudia Roth: “Dies ist systematische Diskriminierung”
  1:00:00 Gut: Dat volk komt hier op de sociale uitkeringen af. Roth: Dit is werkelijk ongelofelijk!

  1:05:00 Probleem Duisburg. Rose: “Dit is allemaal de schuld van de staat en de uitzending is bedoeld om rechts-extremen tegen ons op te hitsen. Bla bla bla bla” Verder grote bek en gruwelijk asociaal zoals van dat volk gewend..

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Deze cijfers zijn net zo goed van toepassing op Nederland en de andere Europese landen. Het is een schande, dat de politiek, de massa-immigratie door de strot heeft geduwd -en de moslims- en als de burgers dan aangeven, het er niet mee eens zijn, deze burgers te verwijten dat men extreem rechts is! Het moet niet veel gekker worden. En dan zijn de opgegeven cijfers ook nog betwistbaar, deze zouden vermoedelijk nog hoger zijn. Blijf maar wegkijken! Bedankt rode kerk, gutmenschen en politiek-correcte partijen, maar niet heus.

  Like

 10. Charles Martel zegt:

  Het probleem van dergelijke onderzoeken is dat alles door elkaar wordt gehaald. Wie vroeger een bepaalde godsdienst bekritiseerde was links tot uiterst links (vb een zekere Karl Marx). Wie zich nu over een bepaalde godsdienst kritisch uitlaat, wordt als rechts tot uiterst rechts gecatalogiseerd. Het verhaal van onze linke ‘intelligentia’ klopt niet. Ik voel mij ongemakkelijk met gangsters en reli-psychoten, ik moet er niet van weten. Mag toch? Maar als die reli-psychoten en gangsters geen aboriginals blijken te zijn, dan ben je racist. Zo simplistisch is het bij die intello’s.

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  O nog even een nieuwtje, off topic wel, maar lees net op http://www.powned.nl dat men Wilders een proces aan wil doen, i.v.m. de uitspraak over Marokkanen. Kotsmisselijk, dat word ik ervan! Maar MOSLIMS mogen wel HAAT uitroepen tegen blanke Nederlanders! Zij mogen wel van de ratten van D66 roepen: dood aan de vieze apen, en varkens, waarmee ze ons bedoelen. Zullen WIJ eens beginnen met een PROCES tegen de RODE Hoofdcommissaris RIESSEN, die ons WIL DEPORTEREN, en WILDERS wenst te mollen! Daar hoor je de vuile LINKSE en RODE KERK niet over!

  Like

  • Cathja zegt:

   Ja @ Tom, wij moeten ook maar eens beginnen met aangifte te doen als moslims ons voor van alles en nog wat uitmaken! We laten alle scheldwoorden en verwensingen altijd maar over ons heen gaan, en dat weten die duivels! Als wij de naam krijgen dat we tóch nooit iets terug zeggen, gaat het van kwaad tot erger. Er moet een einde komen aan het uiten van verwensingen richting de échte Nederlanders. We hoeven dit niet te pikken!

   Rijst bij mij wel de vraag of onze aangifte serieus genomen wordt…..

   Like

  • Jan zegt:

   Ratelband over criminele Marokkaanse jongeren: “Op hun smoel slaan, paspoort verbranden, het land uitflikkeren, dumpen in de Sahara”
   Socialist Diepman geschokt.
   Vanaf 11:20

   Like

   • louis-portugal zegt:

    Jan ik ben na die Tsjakka nog even gaan kijken bij Pim Fortuyn in het zwarte Schaap.
    Geweldig die vent.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Heerlijke man!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like

 12. BertG. zegt:

  Ja, daar hoef je ook niet voor gestudeerd te hebben om daar achter te komen.
  En als er ook maar iets “groeps-mensenvijandigheid” is of bestaat, dan zijn het wel moslims.
  Daar hoef je alleen maar voor je op straat voor te begeven.

  Like

 13. Theodoor zegt:

  Ach het altijd hetzelfde liedje met de politieke zakkenvullers, belangrijk doen maar verstand van zaken hebben ho maar.
  Nu weer een commissie, kost weer veel geld hoor ze houden zichzelf wel aan het werk, die de mislukte verzelfstandiging van woningbouwcorporaties gaat onderzoeken omdat er zoveel belastinggeld de zee werd omgespoeld.
  De heer Tommel D66 snapt niet dat mensen zo zijn, de slemiel. Ze komen allemaal uit hetzelfde nest nietwaar Pechtold?

  Like

  • Theodoor zegt:

   Aanvullend, dit zal dan ook wel de route worden die gebruikt gaat worden als het overduidelijk en te laat is om in te grijpen bij de enorme instroom gelukzoekers met de Koran onder arm.
   Let wel D66 is momenteel een grote partij en ze weten het altijd beter net zoals het partijtje GroenLinks.

   Like

 14. Jean zegt:

  Wij Vlamingen doen dat ook!
  M.i. gaat hetgeen Gerald Celente voorspelde enkele jaren geleden uitkomen dat Europa tegen 2016 volledig mslimvrij geborsteld wordt.
  Hoop doet leven.

  Like

 15. Theresa Geissler zegt:

  Ik heb in het verleden een paar concrete ervaringen gehad met Roma en daarom haat ik ze.
  Toch is de pijnlijjkste ervaring niet eens ontvreemding of iets van dien aard geweest, nee, de pijnlijkste ervaring is dat ze je laten voelen, dat ze je alles kunnen flikken omdat je een “burger” bent, die niet bij ze hoort. uitsluiting dus.
  Als dàt geen discriminatie is……
  Sindsdien, ik geef het toe, ben ik verbitterd en haat ik ze.
  Hoewel ik eerlijk gezegd dezelfde soort ervaringen heb in ‘gewone’ hippe kringen Een beetje afgezwakt, natuurlijk: Op een gegeven moment besluiten ze, dat je voor hen niet ‘interessant’ genoeg bent en word je met zachte hand buitengesloten.
  Nou ja, die haat ik dus eigenlijk ook.
  Maar de Roma, die aan alles pas ècht lak hebben, doen dat soort dingen uiteraard in optima forma!

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Theresa ik neem aan dat die Rosi bij Maisberger je niet geholpen heeft om de situatie te verbetern.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Theresa, je staat hierin niet alleen wat betreft die kutzigeuners!
   En wat betreft de zogenaamde ‘hippe-kringen’. Ziehier mijn ‘solution’…
   Als je de uitsluiting voelt aankomen, gebruik sarcasme een van de meest dodelijke wapens. Voel je het niet aankomen, (omdat je wat gedronken hebt en het was net zo gezellig…) geef ze dan zodanig de volle laag dat ze daardoor de volgende morgen de hulp van een zogenaamd bevriende psychiater moeten opzoeken.
   Inderdaad, ik spreek uit ervaring.

   Like

 16. sam zegt:

  Ligt Leipzig niet in het voormalige DDR? Bij de eenmaking van Duitsland was één de eerste zaken die gedaan werden toch een gasthof met Vietnamezen erin in brand steken.(was in Berlijn dacht ik)
  (voormalige) Oost-Duitsers hebben een andere mentaliteit dan West-Duitsers. T.g.v. de Russische aanwezigheid in de havensteden hebben ze het echt niet begrepen op ALLE vreemdelingen.. In Oost-Duitsland zijn trouwens aanmerkelijk minder moslims en Roma.
  Is trouwens Leipzig geen stad die aan het leeglopen is? Ik dacht dat alle jeugd daar wegtrok om een baan in West-Duitsland te vinden..
  Met de analyse van de Universiteit kan ik inkomen, maar bij wie is die afgenomen. De 70 – 80 jarige bevolking?
  In ieder geval een goed artikel, indien het niet op deze en andere gelijkaardige sites gepubliceerd wordt. Verdwijnt het gewoon in de mist door de “politiek correcte” media.

  Like

 17. delamontagne zegt:

  Toch is er een Franse wijsheid, die zegt:”Je kunt ze beter als buren ( niet al te dichtbij natuurlijk ! ! ) hebben, WANT STELEN doen ze altijd verderop”.
  Wij hebben er ook een paar wonen, niet als buren zoals in NL, maar stukken verder van ons. Je moet alleen goed uitkijken als je langs hun kampement rijdt, om de kippen niet dood te rijden, dan krijg je bonje.
  Verder zou ik zeggen, als deze foto uit NL is; WAT GAAT DE MODE weer terug, richting begin vorige eeuw !

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik heb zelf gezien dat ze de kippen uit de tuin van de buren stelen.
   Zonder ook maar 1 moment om te kijken. Tuin in lopen, hokje open breken en der weer uit. Met niks en niemand hebben ze wat te maken.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   @delamontagne. Als je ze ziet aankomen. Gewoon de was binnenhalen en alles afsluiten. Oh ja, kinderen binnenhouden!

   Like

   • delamontagne zegt:

    Ik zal ,t nog gekker vertellen. We gaan vaak hele ochtend weg, b.v. om boodschappen te doen en vergeten de boel dan op slot te doen.
    Komen we thuis, ALLES is er nog. Niks verdwenen of gestolen. Sommige dingen laat ik ook gewoon rondslingeren op ,t erf. b.v. gereedschap of kettingzagen.

    Like

 18. meneertje zegt:

  Ik ben groepsbetrokken mensvijandig, rechts-extreem, zwakzinnig, crimineel en minder ontwikkeld (ondanks bezit van einddiploma M.U.L.O.-A,, einddiploma H.B.S.-B, onderwijzersakte (staatsexamen), bul doctoraal examen psychologie).

  En ik heb dan ook de volgende mening:
  asielzoekers: minder minder minder,
  zigeuners: minder minder minder,
  moslims: veel veel veel minder minder minder,
  goedmenschen: geheel afschaffen.

  Like

 19. vanhetgoor zegt:

  Jammer, een onderzoek naar “groepsbetrokken mensvijandigheid” en dan niet even doorvragen. Het zou mooi zijn geweest als men de Duitsers ook gevraagd had hoe men over de joden denkt. De kans is 50/50 dat men de les geleerd heeft van het verleden, en de kans is 50/50 dat men niets geleerd heeft van het verleden. In het verleden waren het ook de zigeuners en de joden die het moesten ontgelden, samen met de communisten. Als iemand een beetje nadenkt dan is er wel een reden aan te geven waarom dit zo is. Het is eenvoudig. De communisten willen de rijkdom van de bezittende klasse her-verdelen, en de Duitse arbeider van destijds dacht dat zijn zuurverdiende geld her-verdeeld zou gaan worden. En gezien het experiment met Oost Duitsland na de oorlog moet ik ook erkennen dat de angst van de gewone Duitse arbeider niet ongegrond is geweest, het waren vooral de eenvoudige mensen die het meest geleden hebben onder het communisme.

  Het is vreselijk jammer dat die Duitse Universiteit niet even heeft doorgevraagd. Op dit moment is het segment joden in Duitsland zo goed als onzichtbaar, de enige duizenden die er nog over zijn die houden zich heel erg goed schuil en treden nooit naar buiten als rabiaat joods! Zigeuners daarentegen zijn tijden lang weggeweest, maar ze zijn weer terug. Echter nu als Oost-Europeanen die het rijke westen komen opzoeken om de rijkdommen van het westen te her-verdelen, dat wil zeggen her-verdelen onder elkaar.

  Als nu die Universiteit in Leipzig dóór had gevraagd dan zou men hebben kunnen opmaken of de geënquêteerden gewoon net zoals vroeger een afkeer heeft van alles wat niet Duits is, of dat men bijvoorbeeld werkelijk een oprechte afkeer heeft van het misdadige gedrag van MOE-landers. Omdat de vragen niet intelligent zijn gesteld is er dus geen extra waarde aan de uitkomst van dit onderzoekje. Het niveau is niet beter dan van een polletje in de zijlijn van een web-pagina. Het commentaar van die (amateur?) psycholoog had ook beter gemoeten, rechts en extreem-rechts steeds maar weer in de schoenen schuiven van ook bij links gebeurd is kortzichtig. Groepsgericht vijand-denken vindt men ook bij de zwartjes in Afrika en bij de ‘geeltjes’ in China. De cijfers voor asielzoekers verbazen mij, omdat deze groep doorgaans geen problemen veroorzaakt. Als er controle vragen zouden zijn gesteld had men de gevoelens mbt de kleur van de huid kunnen uitfilteren. Kortom, dit riekt naar universitair broddelwerk waar we helemaal niets mee opschieten, mogelijk komt dit door de journalisten die dit onderzoekje onder woorden hebben gebracht.

  Het is jammer dat die universiteit niet eindelijk een de koe bij de horen heeft gevat om te komen tot het begrip waar deze gevoelens vandaan komen, her-verwijzen naar extreem-rechts is erg dom. Bij links en extreem-links komt exact het zelfde voor, de ander moet men niet. Men is er bang voor omdat bezittingen, huis, eten vrouw of kinderen, auto of baan kunnen worden ingepikt door die mensen die nieuw op de markt zijn. Die angst is niet ongegrond.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   @vanhetgoor. Allemaal leuk en aardig en u komt heel goed uit uw woorden als ik zo astrant mag kunnen wezen om het indirect te zeggen. Met permissie natuurlijk. Vanzelf.
   Maar goed wat betreft die zigeuners. U schrijft dat ze tijden lang weg zijn geweest. Inderdaad, nu u het zegt. (of schrijft). Man wat hadden we het rustig.
   Dat zal u toch met mij eens zijn? Ja toch? U hebt het over gevoelens en universiteiten die onderzoeken instellen en zelfs angsten die bovendien zelfs niet ongegrond zouden zijn…
   Klinkt allemaal, als je het zo leest, best interessant, maar wat kopen we daar dan voor?
   U mag het zeggen. U haalt zelfs de concentratiekampen en natuurlijk ook de tweede wereldoorlog er ‘weer’ bij. Nou, nou. Dat hakt erin! Beetje overdun, want u kwam er vanaf het begin al als heel geleerd van tussen. Weet u, naar mijn mening zijn die Duitsers vandaag de dag zo dom nog niet. Ze durven nu al gewoon die zigeuners, asielzoekers (asiel is ander woord voor ‘geluks’) en zelfs de islam als hun directe vijanden te benoemen! … Zo, zo… die Duitsers zijn al behoorlijk gevorderd met het eindelijk kunnen afwerpen van het/hun verdomde schuldcomplex, vind ik dan! Weet u meneer van het Goor, ik vind dat we de dingen vooral gewoon bij hun naam moeten durven noemen, en dat is héél eenvoudig: “WEG MET HET TERRORISME VAN DIE VERDOMDE ZIGEUNERS, ISLAM EN ASIEL-GELUKSZOEKERS!!!”

   Like

   • vanhetgoor zegt:

    Ik probeerde duidelijk te maken dat men verzuimd heeft om verschil te maken tussen het gewone niet zo erg geliefd zijn van buitenlanders in Duitsland, en het met redelijke argumenten omklede gevoel dat er met het gedrag van buitenlanders in Duitsland iets mis is. Het mag dan subtiel lijken, maar dat is het niet. Er is wel degelijk verschil tussen een zigeuner die rond 1930 wel MOEST stelen omdat hij geen werk kon krijgen in Duitsland, en tegenwoordig dat Roma’s liever bedelen omdat dit per dag honderd tot tweehonderd euro oplevert. (Daklozenkrant verkopen, mobiele telefoons etc, etc,)

    Er is namelijk een verschil tussen vage onderbuik-gevoelens en een onderbouwde mening. En dat verschil is zoek bij groepen hersenloze mensen zoals bijvoorbeeld de leden van de PvdA en de journo’s van de main stream media. Zij trappen er elke keer weer in, en dan krijg je domme fouten zoals de islam aanzien en behandelen als een religie terwijl het een vorm van georganiseerde misdaad is.

    Like

 20. louis-portugal zegt:

  Ik sta ervan te kijken dat een universiteit nog zo´n onderzoek durft uit te voeren.
  Rechtsextremismus (Spiegel) enz.
  Herman zegt dat in Beieren 26000 inbraken enz. worden gepleegd door roemenen en 5000 door oostenrijkers.ondanks dat Roemenië verder weg is.Hij zegt duidelijk niet dat het roma zijn.
  Gooi Roth met haar ontkennende linkse aanhang maar uit het venster want die linksen en groenen maken de problemen onbeheersbaar waardoor de afkeer van die mensen door het autochtone volk telkens groter wordt en een keer tot uitbarsting komt.

  Like

 21. topsporter zegt:

  Die gehoofddoekte dames moeten het wel erg heet hebben, waarschijnlijk speciaal aangekleed door hun bazen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s