Zweden: Professor dient aanklacht in tegen chef-redacteur wegens “Internethaters”-publicatie

Screenshot_1

(Vertaling: E.J. Bron)

In geen enkel ander Europees land worden de vrijheid van meningsuiting en het recht op anonimiteit zo met voeten getreden als in Zweden. Je kunt het debatklimaat ziek noemen. Meer dan tweeduizend lezers en commenters hebben het fantastische bedrag van 525.000 Zweedse Kronen ingezameld (omgerekend € 60.000,-) om te kunnen optreden tegen de chef-redacteur van de boulevardkrant “Expressen”, Thomas Mattson (op de foto links). Zijn blad had in december 2013 foto´s en adressen van burgers gepubliceerd, die zich anoniem op alternatieve, overwegend politiek incorrecte, sites hebben opgehouden.

Dit schandaal kon alleen gestopt worden, omdat de militante links-radicale “researchgroep” op criminele wijze beslag kon leggen op deze adressen via bij de politie bekende leden, onder gebruikmaking van een zwakke plek in het wereldwijd gebruikte website commentaarsysteem “Disqus”. “Expressen” heeft de gestolen 6200 identiteiten van anonieme bezoekers van de sites “Avpixlat”, “Fria Tider” en “Exponerat” daarna voor een onbekend bedrag gekocht.

De “researchgroep” is een links netwerk met duidelijke contacten tot de Antifa. Meerdere leden werden al wegens het toepassen politiek geweld veroordeeld.

Eerst had de professor in de chemie Jim Olsson (midden op de foto) met de juridische ondersteuning van het blog “Fria Tider” een algemen aanklacht ingediend tegen de chef-redacteur Mattson wegens schending van de informantenbescherming. Het openbaar ministerie heeft de aanklacht afgewezen wegen gebrek aan “bijzondere redenen”; Olsson moest een privéaanklacht indienen, wat hij nu ook zal doen. Jim Olsson werd niet alleen met foro en comments in de krant afgebeeld, hem worden ook nog citaten in de schoenen geschoven die niet van hem afkomstig zijn. Omdat hij van alle gedupeerden de beste mogelijkheden heeft, krijgt hij nu de beschikking over het hele bedrag voor deze privéaanklacht. Andere gedupeerden, die eerst eveneens bereid waren om een proces te beginnen, zien hiervan af, nadat chef-redacteur Mattson ermee gedreigd had hun foto´n nogmaals in de krant te publiceren.

De professor in de chemie Jim Ollson werd eind 2013 nog bejubeld als “Zweden-held”, omdat hij de onaangemelde Stasi-journalist Jimmy Fredriksson (rechts op de foto) van “Expressen” regelrecht de les las en wegjoeg.

 

Het meervoudig geuite “Fy Fan” betekent “foei duivel!” en “Dra at helvete” betekent “loop naar de hel!”. De belangrijkste uitspraken:

Verslaggever Jimmy Fredriksson: Hallo, hallo, Jimmy Fredriksson van “Expressen”

Prof. Jim Olsson: O, Jimmy Fredriksson?

Fredriksson: Ben jij Jim Olsson?

Olsson: Oh, ik weet wat jij wilt. Foei duivel! Loop naar de hel! Loop naar de hel!

Fredriksson: Bedoel je dat we moeten vertrekken?

Olsson: Ja, ik heb jullie artikel in “Expressen” gelezen. Jullie rotzakken.

Fredriksson: Dan ben jij dus commenter Theodoric?

Olsson: Ik heb vele jaren lang comments in “Expressen” geplaatst, in “Aftonbladet”, “Dagens Nyheter”. Ik heb op vele sites comments geplaatst. Ik heb niets te verbergen.

Fredriksson: Waarom moeten we dan vertrekken?

Ollson: Omdat het afschuwelijk is wat jullie doen. Jullie willen verhinderen dat de mensen op de ZwedenDemocraten stemmen. Jullie volgen mensen. Ik heb geen contacten met de ZwedenDemocraten, ik ben geen lid van een partij. Maar ik ben zeer kritisch tegenover jullie campagne, die zich tegen iedereen richt die kritiek op iets heeft wat met de immigratie heeft te maken.

Fredriksson: Jij hebt gezegd dat ik in dit gebied woon…

Ollson: Klopt, maar jij woont gegarandeerd niet in een problematische multiculti omgeving en de andere journalisten ook niet. Jullie huichelaars! Jullie wonen geïsoleerd, van waaruit jullie proberen normale burgers zwart te maken. Jullie zijn een stel klootzakken. Donder op!

Fredriksson terwijl hij wegsluipt: We stoppen hier nu mee.

Tijdens de Europese verkiezingen heeft men van het “Mattson-effect” gesproken, wanneer bij peilingen geënquêteerden vanwege de media hetze niet de ZwedenDemocraten durfden noemen.

Avpixlat” zal berichten over de verdere ontwikkelingen in deze zaak.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", demoniseren, Immigratie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, mainstream-media, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zweden. Bookmark de permalink .

32 reacties op Zweden: Professor dient aanklacht in tegen chef-redacteur wegens “Internethaters”-publicatie

 1. Jelle R zegt:

  Dat land is helemaal naar de klote

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   @Jelle,

   Het zijn kloten Jelle! 😆

   Webmaster

   Like

  • jans zegt:

   Heel Europa is naar de klote. Europa zal van binnen uit weg rotten. De socialisten halen ladingen moslims binnen, deze zullen de maatschappij kapot maken en de sociale voorzieningen leegzuigen over de rug van werkende niet-moslims.

   Waarom denk je dat de inflatie zo laag is? Mensen geloven niet meer in het systeem. En de immigranten die dragen niets bij aan de maatschappij, ze hebben een uitkering,ze consumeren in islamitische winkeltjes en zitten in de criminaliteit.

   Like

 2. wim van rooy zegt:

  Zweden wordt stilaan een stalinistische verklikkersmaatschappij met heuse heksenjachten. Het politiek correcte heeft daar zijn apogeum bereikt.

  Like

 3. rommel zegt:

  Goed dat je dit gebeuren in Zweden aanhaalt Bron.
  Meer even zeuren.
  525.000 Zweedse Kronen is geen 6.000 euro maar ongeveer 60.000 euro. Voor 6.000 euro komt een goeie advocaat zijn bed niet uit.

  Like

 4. Jade zegt:

  Krijgen wij waarschijnlijk ook nog wel mee te maken…
  Pak `m beet 5 jaar???

  Like

 5. Rick zegt:

  Voor dat bedrag kunnen ze hem minimaal 5 keer “om laten leggen” 🙂
  Weet hij gelijk wat de gevolgen kunnen zijn van het met naam en toenaam genoemd worden.

  Like

 6. Theodoor zegt:

  Wat een toestand daar in Zweden.
  Waar speelde dezelfde socialistische druk ook al weer af zo’n 80 jaar gelden?

  Beetje flauw, we weten het allemaal wel maar ook hier weer “de geschiedenis herhaald zich” mensen zullen het nooit leren en dat terwijl je maar een keer op deze aardkloot aanwezig bent.

  Like

 7. Avidia zegt:

  Ik begrijp niets meer van Zweden, was toch altijd zo”n vooruitstrevend land.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, misschien wel juist dààrdoor.
   Vergeet niet dat het goedmensendom, je openstellen voor alles en iedereen, in feite een nieuwerwets verschijnsel is. Nieuwe índrukken opdoen, kennis maken met ‘andere culturen’en daarvoor maar eeuwig begrip, begrip, begrip opbrengen, dat gold decennia lang als heeeeeeeel vooruitstrevend.
   En nu zijn ze vastgelopen in de vooruitstrevendheid en hebben ouderwetse dwangmaatregelen nodig om de vooruitstrevendheid te continueren, daar komt het in feite op neer.
   Geloof me, alles waar té voor staat pakt verkeerd uit.

   Like

  • Harry zegt:

   Dat is nou net het probleem , Avidia .
   ” Vooruitstrevend ” is nu links , is politiek correct , is islamofiel , is antifa , is landverrader , etc , etc . Noem de hele bups maar op .
   Met dit soort vooruitstrevendheid zijn we straks honderden jaren achterop .
   Dankzij een volk dat onze modernste telefoons en communicatiemiddelen willen hebben om achteruit te roeien naar een tijd waarin er helemaal geen elektriciteit bestond .
   Die moeten psychisch toch wel helemaal in de war raken ?
   Handsfree bellen op een kameel en zo .

   Like

 8. Vanwege de ‘auteursrechten’ van Expressen op Youtube: Een vooruitblikkende sympatisant heeft de ‘beschermde’ video nu geplaatst op

  Like

 9. Jan zegt:

  Hahahaha!

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Overal waar de RODEN tientallen jaren hebben geregeerd, zie je het VOLKSVERRAAD. Zij zijn voornamelijk degenen die de ISLAM op alle mogelijke manieren tegemoet komen, alsook dat al tientallen jaren hebben gedaan. En de gore vuile LINKSE PERS, maakt onderdeel uit van de RODE- en POLICOR ELITE, die zelf nooit tussen de MOSLIMS wonen! Vieze hypocrieten dat zijn het!

  Like

 11. bigljohn zegt:

  Jan, in de video; I’m Swedisch, but i live in absurdistan, doet de spreekster een paar rake uitspraken. Niet alleen de eerste, maar ook; Als ik mijn andere mening ventileer die tegen de
  mening van de regerende socialisten ingaat, word ik bestempeld als een nazi cq rassist. Ik dacht dat we in Nederland ook al zover waren. Een Islamiet heeft in Nederland veel meer rechten dan een Nederlander zelf, terwijl de PVV in de verdomhoek geslagen word. Iedereen die zich verzet word ook hier voor een rassist cq nazi weggezet. Wie voor zijn vrije mening opkomt moet knap oppassen om niet in conflict te geraken met de justitie, die dan alras flinke straffen oplegt.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 10.38. uur. Helemaal waar John. Wij zijn inmiddels vreemdelingen in eigen land. Pek en veren voor de vuile verraders in Den Haag!

   Like

 12. lucky bee zegt:

  Ook in Zweden heerst de Lutherse kerk en de socialisten.

  Like

 13. Harry zegt:

  Uit die actie om prive-gegevens openbaar te maken proberen ze een soort doodvonnis uit te vaardigen .
  De kamelenaars zijn tenslotte achterlijk genoeg om daar gevolg aan te geven .
  Kei en keihard aanpakken dat geteisem !

  Like

 14. BertG. zegt:

  Ik had een maand of wat terug hier al een link van geplaatst. Waar vandaan, geen idee meer, xandernieuws.punt.nl waarschijnlijk.
  In ieder geval niet van een Duitse site. Die lopen een beetje achter dus soms.

  Like

 15. Yvonne van Cleef zegt:

  Zweden is verloren!Ik kan er niets anders van maken,nog geen sprankje hoop meer dat het dar zal draaien.En dat moeten we hier zien te voorkomen,goedschiks of kwaadschiks!

  Like

 16. Thomasson zegt:

  Zweden is kennelijk tot een moderne versie van de Sovjet Unie of een van de landen van de Warschau pakt. Ze hebben daar nog geen KGB en mensen worden niet naar de Goelag gestuurd. Maar hoelang zal het duren totdat ook wordt een realiteit?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s