D-Day, 6 juni 1944

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Vederso)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

46 reacties op D-Day, 6 juni 1944

 1. Monalisa zegt:

  Vederso een mooi video maar de vraag is waarom! we gaan Nu verder alleen op een moderne manier de EU draait op de blauwdrukken van Hitler. hier heeft vele geallieerden zijn leven voor gegeven ga maar eens een bezoek brengen aan zo’n oorlog- graven dan benauwt het je als je daar loopt als je wat te maken hebt met de oorlog.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Zo is dat Monalisa.
   En dan te bedenken dat die EU, als EGKS, ooit begonnen is door o.a. Walter Halstein, de man die Baier,Hoechst en Basf samenvoegde tot I.G.Farbe die de vergiften en springstoffen maakte voor Hitler.

   Like

 2. bigljohn zegt:

  Voor velen Nederlanders hoeven we D-Day echt niet meer op te hemelen. Door hun stomme houding t.o.v. de Islam gaan we van D-Day naar Sharia Day. Een feit is dat Europa, om de zoveel jaar, altijd het toneel is van oorlogen cq grote conflicten. De ene ellende is voorbij, en de andere komt er weer aan. Het lijkt wel een soort vloek. Hoe lang zal het nu weer duren eer we de Islam uitgeroeid zullen hebben. Als, ja als we daar ooit in zullen slagen. Het kon wel weer eens een soort van 80 jarige oorlog gaan worden met vele miljoenen doden !

  Like

 3. meneertje zegt:

  Bij het zien van dit filmpje krijg ik tranen in mijn ogen.
  De onvoorstelbare prestatie die de geallieerde soldaten op die dag hebben geleverd!
  De film “The longest day” geeft een goed beeld van de dag.

  Maar in “Saving private Bryan” krijg je een nog beter zicht op de verschrikkingen van de eerste uren, als de soldaten uit de landingsboten stapten, in de branding, waar ze nauwelijks konden staan en lopen, terwijl de Duitsers op hen schoten.

  Op vier van de vijf landingsstranden ging het relatief goed, maar “Omaha” was een gruwelijke slachting, zoals ook het filmpje hierboven vertelt.

  En toch braken de geallieerden al op de eerste dag door de Atlantik Wall, waaraan de bezetters enige jaren voor enorm veel geld hadden gebouwd. Na een paar dagen waren de vijf stranden tot één bruggenhoofd verenigd. Daarna ging het een week of wat traag. De heggen van Normandië bleken een uitstekende verdedigingslinie voor de Duitsers.
  En wij maar mopperen dat het niet vlugger ging! Eigenlijk schandelijk, maar ja, wij verlangden zo enorm naar de bevrijding. Ook de veertienjarige jongen die ik toen was.

  D-day behoort tot de drie oorlogsdagen die ik nooit zal vergeten. De andere zijn 10 mei 1940 en 1 april 1945, toen Terborg, het dorp waar ik in de hongerwinter uit Utrecht naar toe was gelopen (op heel erg gezwollen wintervoeten), werd bevrijd door de Canadezen.

  Wij wachtten al zo lang op “de invasie” (zoals men toen algemeen zei)! Zelfs in 1943 keken we er al naar uit. Geen flauw idee hadden we van de enorme moeilijkheden die zo’n landing op een zwaar verdedigde kust meebrengt.

  Op 6 juni 1944 zat ik op het balkon (wij hadden een heel vreemd gevormd huis: op de begane grond en toch met een balkon) te studeren voor het aanstaande M.U.L.O.-eindexamen, toen er iemand binnenkwam en zei: “De invasie is begonnen”.

  Ik kan niet uitleggen welk een schok van vreugde dat bericht gaf.
  Slechts overtroffen door de vreugde van 1 april 1945.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Indrukwekkend! Maar zie nu, Europa overgeleverd aan de EUSSR en de Islam. Zijn daarvoor deze geallieerde soldaten gesneuveld?

  Like

  • oud-marinier zegt:

   @ Tom Hendrix , 6 Juni 2014 om 12.00 uur , blijkbaar zijn de soldaten destijds gewoon voor niets gesneuveld…Niet voor onze vrijheid , die wij nu kennen en hebben….die MOET verdedigd worden …Ten all tijde …en MET alle middelen.. !!!

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @oud-marinier: 15.16. uur. Dat ben ik geheel met U eens oud-marinier. Maar van deze regering van verraders van PvdA en VVD, en de meelopers in de Tweede Kamer van CDA,D66,GL,CU,SP,SGP,50+, heb ik helemaal geen vertrouwen meer. We staan als BURGERS ALLEEN, we zijn VERRADEN door de politiek, okay, buiten de PVV dan!

    Like

   • rotsus zegt:

    @ Oud marinier en @ Tom Hendriks wil ik toch even kritisch de navolgende vraag stellen:
    Welke vrijheid bedoelen jullie. Wij hebben namelijk mijns inziens al heel lang geen vrijheid meer en ik denk zelfs dat zo lang ik leef we geen vrijheid hebben gekend in de zin van het woord en ik loop toch al ruim 55 jaartjes mee. Ik wil jullie een linkje toevoegen van ongeveer 7 minuten(ik heb er overigens honderden over zo goed als alles, u roept maar) waarbij ik overigens zeer heb moeten twijfelen wek het beste paste maar vooruit, ik heb gekozen voor het kortste voorop en wie dan nog zin heeft nog 2 redelijk korte van ongeveer 15 minuten per stuk!!!
    Geef mij daarna eens aan welke vrijheid we HADDEN, NOG HEBBEN of VOOR MOETEN VECHTEN!!!
    Bij deze:
    1) http://www.youtube.com/watch?v=6xQE9zoxCQA ong. 7 min.
    2) http://www.youtube.com/watch?v=TbuMIwnwUVY ong.15 min.
    3) http://www.youtube.com/watch?v=lKm9gbNQJqE ong. 15 min.

    Er zijn nog maar 3 landen op deze hele werel welke niet verrot zijn gemaakt door de Rothschild bankiers, de meest criminele organisatie ter wereld!!!!!!!!!!!!!!!!
    Bekijk ze het liefst alle 3. Ik garandeer u dat dit geen verspilde tijd is echter als u ze bekijkt, dan wel graag helemaal.
    Met vrindelijke groet.
    Rotsus

    Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Dutch co. Fokker fined for aircraft parts sales to Iran, others

   http://en.trend.az/regions/iran/2282256.html

   Like

 5. Thomasson zegt:

  Bekijk maar goed deze video. Alles wat zij ons – met hun leven – schonken, heeft het nieuwe generatie van multiculturele verraders binnen 40 jaar kapot gemaakt. Grote delen van Nederland zijn tot “bezet gebied” geworden. Nu dreigt onze vrijheid door de bezetting van de EU ten onder te gaan.
  Slaap Lekker Nederland er is niets aan de hand!.

  Like

 6. BertG. zegt:

  Inmiddels zijn ze al zover dat kinderen op school leren dat marocs NL bevrijd hebben en daarna NL heeft helpen opbouwen. Die maroc vlag hebben ze er niet voor niks ineens tussen gehangen op 5 mei. En dat zijn niet alleen marocs die dit beweren. Ook NL’se kinderen weten niet meer beter.
  Hoort bij geschiedenis les vandaag de dag op school schijnbaar. Over een paar jaar zijn er geen 2e WO veteranen meer. Nog 10-15 jaar verder en niemand weet meer precies de waarheid.
  De grootste geschiedvervalsing aller tijden is het waar ze mee bezig zijn. En daarvoor moet je bij het onderwijs beginnen. Die kinderen weten nog niks en daar kan je dan alles instoppen wat je beter uitkomt.
  Net zo als dat zwarte piet eerdaags verboden wordt.
  Met medewerking van het jeugd journaal en school TV.
  En elke onderwijzer die ze smoel open trekt, die kan ‘t wel schudden voor de rest van ze loopbaan. Dat is NL 2014 nu geworden.
  Maar meewerken met de vijand schijnt altijd wel vrij populair geweest te zijn hier. Dat is de aard van dit volk blijkbaar.
  Er is geen land in Europa te vinden wat zo goed heeft meegewerkt om de Duitser te helpen bij de deportatie van Joden.
  En na afloop had 2/3 zo gezegd in het verzet gezetten.
  Mee heulen met de vijand zit in het bloed van een gemiddelde NL’er.
  Het is niet anders.

  Like

  • BertG. zegt:

   Maar met alle RESPECT voor de bevrijders van toen.
   Als het aan de NL’ers had gelegen (niet allemaal maar vele), of de “regering” hadden we nu allemaal een Duits paspoort gehad.

   Like

   • Monalisa zegt:

    BertG. Als het aan de NL’ers had gelegen (niet allemaal maar vele), of de “regering” hadden we nu allemaal een Duits paspoort gehad. dat klopt maar je kreigt straks een EU paspoort en hier heeft mijn vader (moge de heer zijn ziel laten rusten) voor gevochten maar die vraag word niet beantwoord WAAROM.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @BertG: 12.59. uur. Dat ben ik volkomen met je eens Bert! Voor 100%!

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   En dan moet je nog weten wat ik in 1980 bij de Bibliotheekdienst voor schooltelevisie-video op te nemen kreeg!
   _Ik heb het ooit al eens verteld, geloof ik: Eén lofzang op de Februaristaking en ‘de jongens van de Kattenburg,’ die spontààn de Joden kwamen helpen! “Dat gebeurde nog niet eerder in het bezette Europa; hier”in Néderland gebéurt het….
   Op zo n toon, die alle kijkende groep 7- en 8’ers’ uitnodigde om stijl achterover te slaan van bewondering, je kent dat wel…..
   Lekkere indoctrinatie: Mooi de andere kant van het verhaal verzwijgen.
   Ach, nou ja, op de katholieke school leerden wij ook alleen over de Martelaren van Gorkum……….

   Like

   • BertG. zegt:

    Vergeet die williebrod niet, of hoe die ook mag heten, die had ’t er allemaal voor over om verbrand te worden. Pure indoctrinatie. Met een hoop mooie en spannende verhalen.

    Like

  • Jade zegt:

   Aan ons de taak om onze kinderen wel mee te geven
   dat die stinkmarocs geen snars te maken hebben met
   de bevrijding van Nederland, laat staan met de wederopbouw.

   Like

 7. Jade zegt:

  Je gaat je inderdaad afvragen wat voor zin het heeft gehad,
  nu ze Europa vol hebben laten stromen met 50 miljoen moslims.
  Aan een nieuwe lichting van nog eens 50 miljoen wordt gewerkt.
  Mensen, dit komt niet meer goed, het is de opmaat naar de NWO.

  Like

 8. BertG. zegt:

  Je moet ’t maar durven zeggen als waarnemend baasje van een eu provincie.
  Niets heb die man er van begrepen. De huichelaar.
  http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2014/6/Rutte-dankt-veteranen-een-dag-om-eer-te-bewijzen-1537683W/

  Like

 9. Wachteres zegt:

  http://tinyurl.com/qa7e3vn

  http://tinyurl.com/m5oo68p

  http://tinyurl.com/l5jsohw

  Nog een paar artikelen uit MailonLine. Een artikel hield zich voornamelijk bezig met de kleding die de vrouw van Cameron droeg. Leek me niet belangrijk genoeg. 😦

  Like

 10. Yvonne van Cleef zegt:

  Tom:Volgens mijn huidige gevoelens zijn ze voor niets gesneuveld,net als alle uitgezonden millitairen van de laatste jaren,die niet meer levend of als invalide mens terugkwamen.En zoals het er nu voor staat,begint het hele gesodemieter opnieuw;alleen zullen we ze nu van binnenuit moeten bevechten!

  Like

  • meneertje zegt:

   Ik moet hier toch even protesteren.
   Niet alleen tegen u, maar ook tegen anderen die hier beweren dat de Amerikanen en andere geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog voor niets zijn gesneuveld.

   Het is waar dat de vrijheid van Nederland op het ogenblik zwaar wordt bedreigd, maar aan de huidige toestand zijn toch verscheidene decennia voorafgegaan waar het in Nederland (in vergelijking met de meeste andere landen) goed toeven was.

   Vergelijk maar eens de situatie met landen als Polen, (toen nog:) Tsjechoslowakije, Roemenië, enz., die door de Russen zijn “bevrijd.”
   Dat werden vrijwel slavenstaten en daarbij vergeleken was Nederland gedurende tientallen jaren een paradijs van vrijheid.

   En (onder andere) dáárvoor zijn die geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuveld.

   Het is treurig dat we de laatste decennia die vrijheid weer aan het verliezen zijn, maar dat heeft niets (of hoogstens in indirecte zin) met W.O.II te maken.

   Laten wij zowel de gesneuvelden als de overlevenden de volle eer geven van hun strijd: zij hebben ons bevrijd.
   Punt.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    U heeft gelijk, meneertje. Om te beginnen mogen we blij zijn dat we al die decennia in de “Amerikaanse zone” hebben mogen leven.
    Ja, al die linkse schreeuwlelijken ook, al ontkenden ze het indertijd nog zo hard!
    Blèren, dat we uit de NAVO moesten en blèren tegen de consumptie-maatschappij, maar ondertussen: Zo tegen verkiezingstijd, weet ik nog, voerde de toenmalige plaatselijke PPR wel campagne op een open vrachtauto van de Coca-Colafabriek….
    Je kunt niet altijd aan de gang blijven met je principes, zullen ze gedacht hebben, sommige vormen van kapitalisme heeft een mens gewoon nodig. Zoiets……

    Like

  • BertG. zegt:

   Ik kan geen medelijden hebben met deze soldaten. Me broertje is ook zo’n sergeant-majoor vanaf ze 17de. Hij is nou ongeveer 50. POPPENKAST is het.
   BEZICHEIDS THERAPIE is het. MEER NIET. Volgens mij.
   Ze hadden er zelf over na kunnen denken i.p.v. BLIND een opdracht uitvoeren.
   Ik ben dan ook een trotse dienst weigeraar met dienstjaar 1981.
   Me keuring kreeg ik niet voor elkaar. om afgekeurd te worden. Helaas
   Maar wel verder gelukt zonder gezeik. En ik heb me toch een partij fantasie als het nodig is.

   Like

   • BertG. zegt:

    Met geen medelijden bedoel ik de later uitgezonden soldaatjes.
    Dus niet de mensen waar meneertje het over heeft. Alle RESPECT.
    (voor als dat niet duidelijk was, ik heb ’t over de soldaatjes van NU)

    Like

   • meneertje zegt:

    Het is goed dat u uw standpunt verduidelijkt (21:47).
    Wat de naoorlogse uitzendingen van Nederlandse “vredestroepen” betreft, ben ik het grotendeels met u eens.

    In een land als Afghanistan b.v. heeft Nederland niets te zoeken. Net als in Irak en Syrië (en andere islamlanden) maken daar de moslims elkaar af. Laten wij ze daarbij vooral niet storen.

    In Mali is westelijk ingrijpen mogelijk wel zinvol, omdat daar (voor zo ver wij weten; je moet nooit alles geloven wat de M.S.M. ons voorschotelen) christenen door moslims werden afgemaakt. Maar zelfs in zo’n geval is het niet een klein land als Nederland dat moet ingrijpen.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Yvonne van Cleef: 15.56. uur. Mijn reactie om 17.19. uur, beste Yvonne. Daar zeg ik hetzelfde als U. We zullen zelf in actie moeten komen, zover is het gekomen. En de vuile RODEN dragen de meeste schuld aan deze situatie.

   Like

 11. Jean zegt:

  Het is nu 70 jaar geleden met D Day hrt wordt nu hoogtijd te gaan zorgen voor een F Day warbij F staat voor Free en dan bedoel ik uiteraard islamfree want dat is momenteel het grootste gevaar voor Europa daarbij was Hitler maar een kleine jongen en dat was al een lafaard in kwadraat.
  Voor Europa is er maar een redding en dat is Europa moslim/islam vrij maken willen we veel bloedvergieten voorkomen.
  Uiteraard wil de politieke corrupte kaste ons die smeerlapperij door de strot rammen maar dat gaat nooit lukken, wij willen en zullen die gewelddadige barbaren nooit tolereren noch aanvaarden in onze gemeenschap wat de politieke lafaards ook nog trachten te doe om hun vriendjes bij te staan.

  Like

 12. Luchtpint zegt:

  Ik heb dit allemaal gezien op vakantie in Frankrijk met mijn ouders toen ik 12-13 jaar oud was. Arromanches-Les-Bains en de musea, een aantal kerkhoven en zeker ook Pointe du Hoc en de restanten van Duitse bunkers daar, e.d.

  Heel indrukwekkend toch wel.

  Like

  • Wachteres zegt:

   @ Luchtpint.

   Wij hebben onze kleinkinderen ook een keer meegenomen naar Normandië toen ze ongeveer die leeftijd hadden. Ook zij waren erg onder de indruk. Een kleinzoon schoot de bunkers in en uit en op de Amerikaanse begraafplaats moesten ze alle films zien. Toen ze later op de TV een herinneringsbijeenkomst zagen, waren ze helemaal hotel de botel en riepen dat zij dat ook gezien hadden.

   Like

 13. Leo zegt:

  Vergeet 1 ding niet: Oorlog is altijd het gevolg van POLITIEKE zaken en POLITIEK handelen !!
  De burger mag verpilcht !! ( in een groen staats -pakkie ) de rotzooi met gevaar van eigen leven opruimen , waarna de volgende “elite”?? gewoon weer ,met dikke UITKERINGEN, plaats neemt op het pluche op zoek naar een volgend “conflict” om de waarde van de aandelen der multinationals
  meer in waarde te doen stijgen. enz. enz. enz. enz. enz. enz. enz.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Leo: 17.24. uur, op 6/6. Zo loopt dat al eeuwen, Leo. De stokers -politici- zorgen er wel voor dat ze zelf buiten schot blijven! Hun belangen, Bea Bilderberg, EU, NWO die moeten verdedigd worden, ten koste van “jan soldaat”. Zo is dat!

   Like

 14. Jan zegt:

  De juntaleider tijdens de herdenking: geen greintje fatsoen

  Like

  • delamontagne zegt:

   ,t was ons ook opgevallen, chewing-gum. Vroegen ons af of zo,n hoog-geplaatst persoon niet ingefluisterd wordt dat dit “not-done” is in Europe.
   Hij wist zich toch ook te gedragen bij die sheik van S.A. Iets te nederig zelfs.

   Like

 15. Republikein zegt:

  Hulde voor deze mannen die de nazi hebben weerstaan, en verslagen.
  Het moet mij van het hart dat ik het vermoeden heb dat zij zich niet bewust zijn van een groter gevaar, maar wat wil je als je 90 bent, of zelfs ouder! Het zijn stuk voor stuk helden.
  De landing lijkt voor niks te zijn geweest, het ene gedrocht werd ingeruild voor een ander.
  Over landing gesproken, Louis is ook geland!

  Like

 16. BertG. zegt:

  Ietswat offtopic.
  Zo bestaan er ook 2 soorten helmen voor soldaatjes. Een echte goeie en een wat mindere waar best wel een kogeltje in zou kunnen door dringen. Die andere niet dus.
  De keus van hun helm is het ingeschatte risico factor. Overal denken ze hier over na.
  Maar niemand heeft dus echt ze eigen helm, deze kan wisselen, hangt er van af wat je uitzending is en wat het in geschatte risico factor is. En dat geldt voor ALLES wat ze ergens voor gebruiken, waar dan ook.

  Like

 17. Avidia zegt:

  meneertje zegt:
  6 juni 2014 om 16:50

  Ik heb veel respect voor U meneertje, U schrijft ware woorden.
  Ik weet niets van de oorlog, ik hoop nooit een oorlog mee te maken.
  Maar wat er nu allemaal gebeurt is een oorlog niet ver meer.
  De invasie van moslim mensen is niet voor niets, ik houd mijn hart vast. Als er nu oorlog uitbreekt tussen ons en de moslims, zullen er vele hoofden sneuvelen, zij vechten op een andere manier, zij nemen geen gevangenen, maar hakken meteen je hoofd er af. moslims hebben geen gevoel, hoe dat komt, geen idee, ze hebben geen invoelingsvermogen. Als je al die executies ziet die ze daar uitvoeren, het applaus wat de beul krijgt bij weer een onthoofding is zeer verontrustend. Dat is wat ons te wachten staat als de invoer van dat soort mensen niet wordt beperkt. Ze krijgen veel meer kinderen dan de Nederlanders, dus is no time zijn ze in de meerderheid, dat was volgens mij de bedoeling, een vooropgesteld plan. Ik hoop dat ik niet meer leef als het zover is dat de moslim gemeenschap Nederland overneemt.

  Like

  • meneertje zegt:

   Dank voor uw vriendelijke woorden.
   Ik heb dus wel een oorlog en bezetting meegemaakt, maar ik was jong en dan kun je veel hebben. Niettemin was ik intens gelukkig, toen de Canadezen ons bevrijdden.

   Ik denk dat mensen als Pechtold (ik neem hem maar als voorbeeld; er zijn er zeer velen zoals hij) anders zouden oordelen dan zij nu doen, als zij ook een oorlog en vooral : ook een barbaarse bezetting zouden hebben meegemaakt.

   Wat nu dreigt is een bezetting door moslims. En dan vrijwel zeker moslims van het type Taliban, want de meest agressieven onder de moslims zullen degenen zijn die de beslissende staatsgreep doen. Dat kan gebeuren lang vóórdat zij de numerieke meerderheid hebben, dank zij de medewerking van de Pechtolds (noem ik ze nu maar).

   Aan de Duitse bezetting kwam een einde, doordat zeer sterke machten tegen de Moffen (wij zeiden nooit anders tijdens de bezetting) vochten.
   Maar wie zullen Nederland van de moslimbezetters bevrijden, als het zo ver is? Er zullen dan waarschijnlijk geen sterke (externe) tegenkrachten meer zijn.

   Er is maar één middel om een blijvende bezetting door de islam te voorkomen: opstand tegen het monster door de Nederlanders zelf.
   Ik zie het nog niet gebeuren.
   Hoe dan ook, ik ben oud en zal het gelukkig allemaal niet meer meemaken.

   Like

 18. Jan zegt:

  Het varken tijdens D-Day, nadat hij de uitkeringen van de oorlogsvetranen had afgepakt of weigert uit te betalen en aan illegalen had besteed:
  “I Want Each Of You To Know That Your Legacy Is In Good Hands” With Me…
  http://www.mrctv.org/videos/obama-vets-normandy-i-want-each-you-know-your-legacy-good-hands

  Like

 19. oud-marinier zegt:

  @ Rotsus….de “vrijheid” die wij als 2e generatie na oorlogse geborenen (als ik het even zo mag noemen, ben pas 47 jaar) , die ik bedoel is , de vrijheid van menings uiting , geloof , enz enz…die bedoelde ik t/m ongeveer 20 a 25 jaar geleden. Mensen konden en mochten zeggen wat men op het hart had/heeft. Met alle respect , naturlijk wel binnen de fatsoensnormen. Daar zijn destijds velen voor gestorven….of dat nu de juiste kijk was op “VRIJHEID ” laat ik even in het midden . Voor mij personlijk voelde het in ieder geval wel zo. En ondanks dat ik toch op een behoorlijke wijze ben opgevoed door fatsoen jegens iedereen te tonen…ouderen , andersdenkenden , andere cultuur enz enz…hebben mijn ouders me ook geleerd om m’n mond te openen wanneer ik vind dat iets niet in orde is , of commentaar te geven …op een fatsoenlijke manier. Die vrijheid bedoel ik….het recht om op een beleefde manier met elkaar van gedachten te wisselen enz enz…..Het recht op vele andere echt wel GOEDE dingen zoals de universele rechten van de mens e.d. DAT bedoel ik…..helaas en daar moet ik ook weer andere reageerders op dit blog gelijk in geven…de laatste 2 a 3 decennia , lijkt het wel alsof we het ene gedrocht hebben ingeruild voor het andere….als oud-marinier heb ik een gelofte afgelegd …..maar er zijn momenten waarop dit NIET meer van toepassing is , bijv. wanneer de staat zich zodanig TEGEN het gewone VOLK keert en HEN het leven onmogelijk maakt , dan is iedere NL-der verplicht om hier tegen in opstand te komen en desnoods BURGERLIJKE ONGEHOORZAAMHEID te plegen…..en desnoods ook gewapend geweld te gebruiken…zoals de verzetsmensen tijdens de 2e wereld oorlog in NL , Belgie , Frankrijk enz enz…. dit zijn voor mij exact zulke helden als de mensen die in Normandie hun leven hebben gelaten voor de “VRIJHEDEN” die ik heb mogen genieten ….. Ben geen doorgedrilde marinier die blindelings zomaar bevelen opvolgde…..heb ook nog wel verstand om zelf te denken of een bepaalde order/bevel wel of niet door de beugel kan…. afhankelijk van de situatie waarin ik /ons peloton zouden bevinden enz enz…. Indien het zover zou komen dat er GEEN andere oplossing is dan STAATSGEWELD te beantwoorden met BURGERLIJKE ONGEHOORZAAMHEID en gebruik van geweld TEGEN de staat , zal ik mij daar zeker NIET van onttrekken , daar misschien andere NL-ers het fysiek niet meer kunnen ivm leeftijd, ziekte , of anders ….ik het als mijn PLICHT zie , zolang ik kan , hier voor te strijden. Voor mezelf , mijn naaste , mijn gezin , familie , buurt , regio , enz enz….Met als uiteindelijk doel …om weer een GEZONDE regering in het zadel te helpen die de BELANGEN van alle onderdanen het belangrijkst vind om deze te behartigen…de wederopbouw van NL , met rechten die voor IEDEREEN gelden , die NIET discrimineren tegen wie of wat , of hoe dan ook….Nou begrijp ik best dat dit misschien een heel ideaal doel is…misschien zelfs een utopie…..een land waarin ieder zich vrij voelt om te doen en laten , binnen de fatsoensnormen enz enz…waarin ieder gelijke kansen heeft….en ga zo maar door….@Jade,….ik ben het volledig met u eens dat die Marocs geen reet hebben bijgedragen aan de BEVRIJDING” van NL , noch aan de wederopbouw…..wat zij WEL hebben gedaan is werkzaamheden geaccepteerd die de meeste NL-ers NIET meer wilden doen zo rond eind 60-er jaren , begin 70-er jaren. En daar hebben die mensen ook netjes salaris voor betaald gekregen …Dat men een bepaalde bijdrage heeft geleverd aan onze eonomie…zal ook niemand ontkennen. Dit houdt echter NIET in, dat ze ook maar IETS met de bevrijding van NL te maken hebben gehad of hebben , nog met de wederopbouw…dat hebben de NL-ers ZELF gedaan….Dus ik vraag me af waar men het LEF vandaan haalt om op school de huidige generatie te leren dat die Marocs ook maar iets met de bevrijding te maken hadden en / of wederopbouw van NL ? En al zou dit WEL zo zijn….het is nog steeds NL en GEEN Marokko . Dat geeft deze Marocs dus absoluut NIET het recht om ons HUN geloof , cultuur , enz enz op te dringen , noch onze wet en regelgeving zodanig aan te moeten passen , dat ZIJ hiervan/door ten alle tijde in het voordeel zijn. Hier tegen zal ik mij met alle mogelijke middelen verzetten….indien nodig dan maar ondergronds en ilegaal in mijn eigen land…

  Like

 20. Tom Hendrix zegt:

  @Rotsus: 04.11. uur. Bedankt voor de reactie, ik zal de filmpjes bekijken. Verder ben ik onder de indruk, van het gevecht wat U moet leveren om met uw vrouw te overleven, respect!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s