Kom met eerlijke kritiek op Israël

Screenshot_13

(Door: Tom Struick van Bemmelen)

De dader is gepakt. De moordpartij vorige week in het Joods Museum in Brussel is gepleegd door de radicale Franse moslim Mehdi Nemmouche. Afgelopen vrijdag is hij tijdens een routinecontrole opgepakt in de Zuid-Franse havenstad Marseille. Tijdens die controle vond men onder andere de Kalasjnikov waarmee Mehdi de vier volledig onschuldige burgers in Brussel een aantal kogels door het hoofd schoot.

Het was voor vrijwel iedereen overduidelijk een antisemitische aanslag, zo ook volgens de Israëlische premier Netanyahu.

Toch kwam vanuit extreemlinkse hoek de bekende Pavlov-reactie dat dit nog de vraag was. Zo stelde Jan-Maarten Hijmans in een artikel in Het Parool op 27 mei, “Israël snel met antisemitismekaart”, dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu voor zijn beurt sprak.

Wat Mehdi Nemmouche zijn motief is geweest, is nog niet bekend. Net zoals het geval was bij de moordenaar van Joodse schoolkinderen in Toulouse is het echter zeer waarschijnlijk dat antisemitisme en rabiate Israël-haat de reden is geweest, gezien zijn jihadistisch verleden. Mehdi vocht in Syrië voor een islamitische staat waar voor homo’s, christenen, atheïsten, sjiieten, feministen en Joden maar één plaats is: de begraafplaats. Jan-Maarten sprak dus meer voor zijn beurt dan Netanyahu.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Islam, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

10 reacties op Kom met eerlijke kritiek op Israël

 1. Jan Wandelaar zegt:

  tientallen medewerkers van Forum kunnen solliciteren op functies bij andere organisaties, zoals het Verwey-Jonker Instituut of Movisie.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/06/06/kennisinstituut-forum-houdt-op-te-bestaan/

  Like

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  Het kan ook anders.

  Op de site van unitedwithisrael.org staat vandaag een artikel over de regering van Australië.

  Australië’s PM Tony Abbott weigert oostelijk Jerusalem te labelen als “bezet gebied”. Hij zei verder nog: “… that a government he leads will be unashamedly and unapologetically pro-Israel.”

  Ook de minister van BuZa, Julie Bishop, vertikt het om mee te huilen met de wolven in het bos: “I would like to see which international law declared the settlements illegal.”

  Da’s nog eens wat anders dan het crypto-antisemitisme van Rutte en Timmermans. Voor het oog van de wereld geen kwaad woord over Israel, maar achter de schermen doen ze om het hardst mee met de BDS beweging. BDS = Boycott, Divestment and Sanctions. Schijnheiligen.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 3. janfreak zegt:

  Wat er ook gebeurt op deze aardkloot, het is altijd de schuld van de Joden. Zelfs natuurrampen wekken ze in het geniep op.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  De Echte hollocaus gebeurt eerst als Jezus Christus terug komt, dan gaat het de Satans aanhangers aan de kraag. ALLEMAAL.

  Like

 5. Jan zegt:

  Hijmans en degene die commentaar leveren zijn beroepsantisemieten. Opvallend is dat dit steeds sterker wordt. De enkeling die kritiek levert wordt afgezeikt, dwz er wordt op de persoon gespeeld, wordt niet ingegaan op het commentaar, feiten worden ontkend. Geliefd bij Hijmans en de anderen is dat zij alleen ‘Palestijnse’ bronnen accepteren of extreem linkse en antisemitische.
  Voorbeeld van Hijmans haatcampagne. Bron: PLO: http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2014/06/israelis-slopen-in-jeruzalem-breiden.html Niets zeggende foto’s met gelogen commentaar. Overreden schapen, maar nergens bloed, net als bij de ‘doodgeschoten’ jongens waarbij een foto geplaatst werd van een puntgave kogel die wel dwars door hem zou zijn gegaan.
  Vies en smerig ventje, die Hijmans.

  Like

 6. Jan zegt:

  EU/Brussel valt verschrikkelijk door de mand

  Wilde het eerst Israël de toegang ontzeggen tot Horizon 2020 (wetenschappelijk onderzoek), nu mag Israël toch meedoen. Men hoeft niet te vragen waarom: het geld dat Israël in het laatje brengt en de technologische kennis.
  Kan de kliek in Brussel haar eigen zakken weer langer vullen en ons treiteren.
  http://www.timesofisrael.com/israel-and-eu-prepare-to-sign-science-co-op-deal/

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Eerlijke kritiek, van de vieze, vuile en smerige RODE PARTIJEN en OMROEPEN, laat mij niet lachen! En wat de Jezuïet van Agt betreft, GEKKE GRETTA,Harry- hamas- van Bommel, en het MOLENPAARD MEULENBELT, deze anti-semieten krijgen 24/7 de gelegenheid ISRAËL te bashen! Leve Israël de enige democratie in het Midden-Oosten! Ik weet sinds 9/11 wie mijn DOODSVIJAND is de ISLAM!

  Like

 8. Gaius zegt:

  Het is nog maar ten zeerste de vraag of de “echte dader” werd opgepakt. De drager van de moordwapens allicht wel, maar lig vooral niet wakker vanwege dit subtiel onderscheid.
  Overigens bestaat er helemaal niet zo iets als een “Belgische democratie”! Die heeft nooit bestaan en zal ooit nooit kunnen bestaan!
  Moest Luck9 hier nog ‘kunnen’ reageren maakte hij direct gehakt van de titel van deze bijdrage. Er bestaat helemaal geen eerlijke kritiek op Israël, omdat Israël een onafhankelijke natie is onder constant spervuur van islamitische haatprediking. De samenvoeging in één zin van de woorden “Belgisch” en “democratie” is een vloek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s