Bent u klaar voor de atoomoorlog?

Screenshot_10

(Door: Dr. Paul Craig Roberts)

Washington is van mening dat men een atoomoorlog kan winnen en bereidt een eerste klap tegen Rusland en wellicht China voor, opdat de Amerikaanse wereldheerschappij niet in gevaar komt. De plannen zijn ver gevorderd, de invoering is in volle gang. Zoals ik al eerder heb geschreven, hebben de VS hun strategische doctrine veranderd. Atoomwapens zijn geen vergeldingswapens meer, maar dienen een offensieve eerste klap. In polen werden dichtbij de Russische grens raketafweersystemen gestationeerd, andere steunpunten zijn in voorbereiding. Uiteindelijk zal Rusland omringd worden door Amerikaanse raketsteunpunten.

Het raketschild dient ertoe intercontinentale raketten te onderscheppen en te vernietigen. Volgens de Amerikaanse oorlogsdoctrine voeren de VS een eerste klap tegen Rusland uit. Wat Rusland dan nog overhoudt aan vergeldingsmaatregelen, dient geneutraliseerd te worden door het raketschild.

De verandering van de doctrine motiveerde Washington met de mogelijkheid dat terroristen een atoomwapen in handen krijgen en daarmee een Amerikaanse stad willen vernietigen. Deze verklaring is niet logisch. Terroristen zijn individuen of kleine groepjes individuen, geen land met een gevaarlijk leger. Wie atoomwapens tegen terroristen inzet, vernietigt duidelijk meer dan de terroristen – bovendien is het volkomen overbodig, want een met een conventionele raket bewapende drone volstaat.

Wat betreft de stationering van raketten in Polen, verklaarde Washington dat men Europa tegen Iraanse intercontinentale raketten wil beschermen. Washington en alle Europese regeringen weten dat Iran niet over intercontinentale raketten beschikt en dat Iran niet heeft laten blijken Europa te willen aanvallen.

Geen enkele regering gelooft de verklaringen van Washington. Iedere regering weet dat Washington de ware reden camoufleert: men wil zich erop voorbereiden een atoomoorlog te winnen. Rusland heeft begrepen wat het doel is van de verandering van de Amerikaanse doctrine, het heeft begrepen dat de Amerikaanse raketsteunpunten voor de huisdeur op Rusland zijn gericht en het heeft begrepen dat Washington een eerste atomaire klap tegen Rusland plant.

Ook China heeft begrepen dat Washington m.b.t. Peking gelijksoortige bedoelingen heeft. Zoals ik enkele maanden geleden al schreef, reageerde China op Washington´s dreigingen met de herinnering dat men in staat is de VS te vernietigen, mocht Washington een conflict aanwakkeren. Washington is echter van mening een atoomoorlog zonder of slechts geringe schade voor de VS te kunnen winnen. Deze inschatting vergroot de waarschijnlijkheid van een atoomoorlog.

Zoals Steven Starr verduidelijkt, is deze inschatting gebaseerd op onwetendheid. Bij atoomoorlogen is er geen sprake van winnaars. Zelfs als het raketschild Amerikaanse steden tegen vergeldingsmaatregelen beschermt, zullen de straling en de gevolgen van de nucleaire winter, die veroorzaakt zal worden door het afschieten van atoomwapens in Rusland en China, ook de VS vernietigen.

De media maken zich medeschuldig door over dit thema te zwijgen. De regeringen van de Amerikaanse vazalstaten in West- en Oost-Europa, in Canada, Australië en Japan maken zich eveneens schuldig aan handlangerschap, want zij accepteren Washington´s plan en stellen de daarvoor noodzakelijke steunpunten beschikbaar. De geestelijk gestoorde regering van Polen heeft vermoedelijk het doodvonnis voor de mensheid ondertekend. Het Amerikaanse Congres maakt zich schuldig aan medeplichtigheid, omdat er geen hoorzittingen plaatsvinden over de plannen voor een atoomoorlog door de uitvoerende macht.

Washington heeft een gevaarlijke situatie gecreëerd. Rusland en China zien zichzelf heel duidelijk blootgesteld aan het gevaar van een eerste klap, wat hen ertoe kan verleiden zelf als eerste toe te slaan. Waarom zouden Rusland en China stil blijven zitten en op het onvermijdelijke wachten, terwijl hun vijand zijn raketschild perfectioneert? Als dit raketschild eenmaal klaar is, is een aanval op Rusland en China zeker, voor zover zij niet van tevoren capituleren.

 

Deze tien minuten lang durende video van Russia Today maakt duidelijk dat Washington´s geheime plan voor een eerste klap geen geheim is. Verder maakt hij duidelijk dat Washington bereid is alle Europese mensen met beslissingsbevoegdheden die Washington in de weg staan uit de weg te ruimen.

Als lezers aan me vragen: “Wat kunnen we dan doen?”, zeg ik hen wat ze kunnen doen: “Schakel het ministerie van Propaganda uit. Schakel Fox News uit, de BBC, ABC, NBC, CBS. Lees de New York Times niet meer of de Washington Post of de LA Times. Neem gewoon afscheid van de officiële media. Geloof helemaal niets van wat de regering zegt. Ga niet stemmen. Word je ervan bewust dat het kwaad in Washington zit.”

In de 21ste eeuw heeft Washington zeven landen helemaal of gedeeltelijk vernietigd. Er werden miljoenen mensen gedood, verminkt of verdreven. En Washington toont geen spijt. Het zomin als de kerken, die zich “christelijk” noemen. De verwoesting, die Washington heeft aangericht, wordt als groot succes voorgesteld. Washington heeft terrein gewonnen.

Washington is vastbesloten om nog meer terrein te winnen. Het kwaad, dat Washington vertegenwoordigt, leidt de wereld naar de vernietiging.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Dr. Paul Craig Roberts

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

31 reacties op Bent u klaar voor de atoomoorlog?

 1. A.Sklias zegt:

  Dit slaat echt helemaal nergens op. Wat er gaat gebeuren is dat Amerka straks als gekke Henkie weer Europa uit de penarie moet komen helpen omdat we er door onze decadentie weer een puinzooi van hebben gemaakt. (Zoals al 2 keer eerder) Een beetje loyalitet naar onze geallieerden zou gepast zijn tijdens deze D-Day dagen.

  Like

  • Willie zegt:

   Er is een GROOT verschil tussen de US military van de 40’er jaren en nu : nu zijn de grootste hoop van hen echte moordenaars , die order after order blindelings uitvoeren zonder ook maar na te denken : deze soort verdient GEEN loyaliteit ! Period !!!

   Like

   • Vederso zegt:

    Toch zou ik ook wel eens iets meer willen weten, waar bijv deze dr. Roberts , de schrijver van dit artikel, op de loonlijst staat.

    Like

   • Vederso zegt:

    @ E.J.Bron. Bedankt voor de link. Bij Wikipedia staan echter een paar dingen waar ik zo m’n twijfels bij heb. Iemand met complottheoriën over 9/11 heb ik moeite mee nog serieus te nemen. In één zin genoemd worden met Alex Jones vindt ik ook twijfelachtig Zijn anti-Israël standpunt is gewoon de Haaretz-lijn. En het pro-Awlaki standpunt valt moeilijk uit te leggen aan de slachtoffers van Fort Hood. Samengevat: ik houd mijn twijfels.

    Like

  • Igor zegt:

   Dream on Sklias. De puinzooi in Oekraïne (nb niet eens een NATO cq EU land) is wel degelijk een opgezet spel van de Yanken , of bent u de opmerking van Nuland vergeten, en niet alleen Nuland. Brussel loopt als een puppet on a string achter B.Hussein O. en zijn discipelen aan. De USA en de EU hebben middels hun Pools/West Oekraïense fascistische helpers van Svoboda en PraviiSektor wel degelijk middels een false flag operatie in Kiev op het Maidan de revolutie opgestart, gelijk zoals in Libië, Syrië,Egypte, Irak.
   Of wilt u dat ontkennen. ik hoor nu nog dagelijks vanuit Kiev “Dit hebben wij niet gewild, deze revolutie is ons opgedrongen”
   Mijn vrouw zit er nu en ik krijg dagelijks via Skype de laatste informatie o.a. dat alle informatie nu komt van Oekraïense zenders, omdat de landzenders van de Russen uit de lucht zijn gehaald door Kiev. En wat krijg je dan, nou net zo’n gehersenspoeld zooitje als hier in Nederland b.v. zoals u, die achter de USA en de linkse moslim Barry Soetoro aanlopen als een stel zombies. Brood en spelen begrijpt u, wisten de Romeinen al, vandaar ook dat onze MSM compleet zijn overgenomen door linkse jaknikkers die middels gigantische door de staat betaalde salarissen de NL bevolking dagelijks indoctrineren en hersenspoelen. Hetzelfde soort als in WO II
   Ze maken echter de grote fout, dat een grote groep mensen in staat is via de satelliet de waarheid kunnen vernemen, vandaar dat de meerderheid van de Duitse bevolking wel degelijk achter Putin staat en zo ook hier en in veel andere EU landen.
   Dus zielig doen over D-day, voor welke soldaten ik meer dan respect heb, meer dan de kauwgom kauwende Hussein Obama, neemt bij de meeste mensen toch niet de beelden van een van Baalen en Verhofstad weg, die een nieuwe WO III stonden aan te moedigen.
   Dat zijn de intriganten Sklias, die als het fout loopt de benen nemen, net zoals onze WO II regering en koningshuis. Dat zijn de helden op sokken, de broekschijters die politici die geen van allen hun dienstplicht ook maar voor 1 dag vervult hebben, dus ook nooit als kanonnenvlees zullen dienen. Oorlogshitsers, opruiers en landverraders zijn het en niet anders. Dankzij deze pissebedden lopen wij gevaar.

   Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  Rusland en China vrezen Amerikaanse kernaanval’
  Xander 07-06-2014 14:34- in China, Eindtijd & Profetie, EU, NWO-Complot, Rusland, VS

  ‘Washington leidt wereld naar vernietiging’

  De Amerikaanse nucleaire doctrine lokt een Russische en Chinese preventieve kernaanval uit.

  In Rusland en China ziet men de Amerikaanse omsingeling met militaire bases, marinehavens en raketafweersystemen, alsmede ook de naar het oosten opgerukte NAVO en de Westerse bemoeienissen in Oekraïne en Syrië, als voortekenen van een Amerikaanse ‘first strike’ met kernwapens. De in opbouw zijnde raketafweersystemen in Europa en Japan zouden dan het grootste deel van de nog overgebleven Russische en Chinese kernwapens onschadelijk moeten maken. Groot risico is dat de Russen en Chinezen dit fatale moment niet gaan afwachten, en zélf overgaan tot een eerste, preventieve nucleaire aanval.

  Enkele jaren geleden veranderde de Amerikaanse regering zijn doctrine dat kernwapens enkel af afschrikking dienen, en werd voor het eerst de mogelijkheid gecreëerd om als eerste een kernaanval uit te voeren. Dit zou mogelijk noodzakelijk zijn als terroristen met een kernbom een aanslag op een Amerikaanse stad zouden plegen.

  Tot nu toe vormen terroristen echter geen groot militair gevaar, omdat het doorgaans om kleine groepen gaat die niet over massavernietigingswapens beschikken. In Syrië wist Al-Nusra/Al-Qaeda weliswaar gifgas te gebruiken, maar dat was door Saudi Arabië via Turkije aan hen geleverd.

  Raketschild neutraliseert Russische en Chinese kernwapens

  Het Amerikaanse raketschild in Oost Europa is bedoeld om Iraanse raketaanvallen op Europa onschadelijk te kunnen maken. Ondanks het gegeven dat Iran satellieten in de ruimte kan brengen, beschikt het nog niet over intercontinentale ballistische raketten. Die zijn wel in ontwikkeling, maar het is onduidelijk hoe lang het duurt voordat de Islamitische Republiek deze raketten in gebruik kan nemen. De huidige Iraanse raketten reiken niet verder dan het uiterste zuidoosten van Europa.

  Omdat Iran (nog) geen echt gevaar vormt, vreest het Kremlin dat het raketschild in werkelijkheid is bedoeld om de Russische kernwapens te neutraliseren. De VS zou met een nucleaire verrassingsaanval het grootste deel van het Russische arsenaal kunnen vernietigen, waarna de raketten die de Russen nog wel kunnen afvuren door het raketschild onderschept zouden kunnen worden.

  De regering in Beijing denkt dat de VS vergelijkbare plannen voor China heeft, en heeft Washington de afgelopen maanden duidelijk laten weten dat men in staat en bereidt is Amerika te vernietigen als het tot een militair conflict tussen beide landen komt.

  Pentagon denkt kernoorlog te kunnen winnen

  Desondanks denken de plannenmakers in het Pentagon en het Witte Huis dat de VS een atoomoorlog met relatief weinig schade kan winnen. Die misvatting –immers, de dodelijke straling uit het vernietigde Rusland en China zal zich over de hele wereld verspreiden, en de as in de atmosfeer zal een nucleaire winter veroorzaken- verhoogt het risico op het eerste gebruik van kernwapens door de Amerikanen.

  De Amerikaanse media, die sinds het corrupte regime van Bill Clinton in handen van een klein eliteclubje zijn gekomen, maken zich medeschuldig aan het uitbreken van zo’n fatale oorlog, omdat ze het thema geheel verzwijgen. Ook de regeringen van de Amerikaanse vazalstaten in Europa, Australië en Japan werken er –moedwillig of gedwongen- aan mee, omdat ze hun landen laten gebruiken voor de Amerikaanse first strike plannen.

  Preventieve aanval door Rusland en China uitgelokt

  Het is echter zeer de vraag of Rusland en China gaan afwachten of de regering in Washington inderdaad zo krankzinnig is om als eerste op de gevreesde rode knop te drukken. Naarmate de Amerikanen in Europa en Azië hun militaire activiteiten opvoeren, zou men in Moskou en Beijing wel eens kunnen besluiten dat een eigen preventieve kernaanval beter is dan zelf compleet vernietigd te worden zodra de Amerikaanse raketschilden volledig operationeel zijn.

  ‘VS ruimt tegenstanders Europa uit de weg’

  In dit 10 minuten durende item op Russia Today wordt duidelijk, dat het Kremlin heel goed beseft waar het Witte Huis op uit is. Bovendien wordt onderstreept dat Washington bereid is om alle Europese regeringen, overheden en besluitnemers die het Amerikaanse plan proberen te dwarsbomen, uit de weg te ruimen.

  ‘Luister niet langer naar reguliere media’

  Infowars-verslaggever Paul Craig Roberts adviseert de burgers om niet langer naar ‘het ministerie van propaganda’ te luisteren en de reguliere media –zowel TV, kranten als internet- voortaan compleet te negeren. ‘Geloof geen woord van wat de regering zegt en ga niet stemmen. Raak ervan bewust dat het kwaad in Washington zetelt.’

  ‘Het kwaad in Washington leidt wereld naar vernietiging’

  ‘In de 21e eeuw heeft Washington zeven landen geheel of gedeeltelijk vernietigd,’ besluit Roberts. ‘Miljoenen mensen werden gedood, verminkt of verdreven. Washington betoont geen enkele spijt, en net zomin de kerken die zich ‘christelijk’ noemen. De vernietiging die Washington heeft aangericht wordt als een grote prestatie voorgesteld… Washington zal zijn wil doordrijven. Het kwaad dat Washington vertegenwoordigt zal de wereld naar de vernietiging leiden.’

  Xander

  (1) KOPP

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/06/Rusland-en-China-vrezen-Amerikaanse-kernaanval

  Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  Waar op de wereld ben je nog veilig?Ik zou het niet weten!

  Like

 4. A.Sklias zegt:

  Willie neem even je pillen in.

  Like

  • Willie zegt:

   Sklias , als JIJ je ff beter zou informeren over de huidige gang van zaken in t US armydan hoefde je bovenstaand stomme opmerking niet te maken
   Trouwens , op welke loonlijst sta jij ??? Overheidstrol ???

   Like

  • Willie zegt:

   Of ben je gewoon iemand van het domme Baah-Baah-sheeple volkje ??? Met de kop in t zand komt men door t ganse land zeker ???

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Willie: 16.31. uur. Beste Willie, deze LUL komt via de RODEN om hier de zaak op te hitsen! Niet op reageren, op deze TROL!

    Like

 5. Erik zegt:

  Moslimbroeder Obama wil het wereld kalifaat, de islamitische wereld zal nooit de rest kunnen verslaan.
  Die kunnen wel elkaar vernietigeni, en dan is het doel bereikt.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Met Barack Hussein Obama de Kenyaan als onze Supreem commander?Dan verliezen wij de oorlog, nog erger als met de Kennedy’s.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Obama en z’n kliek is een levensgevaarlijk groepje, die door alle problemen in hun land geen andere uitweg meer zien dan de rest van de wereld mee te slepen naar de ondergang.

  Like

 8. tijluylenspiegel zegt:

  Als je er over nadenkt is het best wel grappig dat nog steeds iedereen maar denkt aan een aanval met een atoombom terwijl het veel aannemelijker is dat men daar neutronenbommen voor zou gebruiken.
  Weliswaar zijn er vele internationale afspraken over dat die wapens niet ontwikkeld mochten worden maar we weten allemaal wat deze afspraken waard zijn namelijk; minder dan het papier waarop ze geschreven zijn.
  Ik twijfel er in ieder geval niet aan dat zowel de USA als Israël over dergelijke wapens beschikt, de nood om ze te gebruiken was alleen nog niet hoog genoeg.

  Like

 9. Om de zoveel tijd – een week of drie zit er meestal tussen – móét Bert een totaal geschift artikel plaatsen.
  Daar is-ie volstrekt dwangmatig en regelmatig in.
  Meestal haalt-ie het dan weer weg als ik hem dat aan zijn verstand gepeuterd heb’
  Dat zijn de keren dat u gemerkt hebt dat, als je zo’n artikel aanklikte, er ineens stond: artikel niet gevonden.
  Maar deze keer ben ik een beetje laat en staan er al veel comments onder.
  Ik geloof niet dat ik meer dan vijf zinnen uit het stuk heb gelezen.
  Toen kon ik niet verder vanwege overweldigende schaamte.
  Maar ik kon het niet helpen dat ik de laatste zin nog meekreeg:
  “Washington is vastbesloten om nog meer terrein te winnen. Het kwaad, dat Washington vertegenwoordigt, leidt de wereld naar de vernietiging.”
  Tsjonge-jonge-jonge: wat een diep lijpenisme.

  Like

  • Tempelier. zegt:

   Tja , lijp of niet de body Bags liegen niet om. Voor politiek Amerika tellen de mensen niet, net als bij de Unie. Waarom gaat obommetje niet in zijn eigen achtertuin oorlogje spelen.

   Like

 10. BertG. zegt:

  Ja, meneer Bron, het is dat Martien er zich af en toe mee moet bemoeien, anders was het nooit wat geworden met deze site. Maar nou was ie even te laat.
  En voor dat je het weet ontstaat er zomaar weer een stukje diep lijpenisme. Even niet opletten hé.
  En toch ben ik blij dat ie dat even met ons wil delen. Anders waren we nergens en liepen we verdoemd op deze aarde rond. Het licht aan de horizon.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Het artikel blijft gewoon staan. Ik vind Amerika met Obama en de Democraten/islamitische Moslimbroederschap aan het roer persoonlijk op dit moment inderdaad een zéér groot gevaar voor de wereld!!

   E.J.

   Like

   • BertG. zegt:

    (Ik had ’t met een bepaalde ondertoon geschreven)
    Natuurlijk blijft het staan. Dat zou anders helemaal wat wezen.

    Like

   • Igor zegt:

    Daarin heeft u voor 100 % gelijk en als Pennings dit niet wil zien, het zij zo!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s