Krediet van Merkel: De Balkanlanden horen in de EU

Screenshot_17

De Duitse bondskanselier Angela Merkel met de Macedonische minister-president Nikola Guevski

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse bondskanselier Angela Merkel ziet goede kansen voor een EU-toetreding van de westelijke Balkanlanden. Servië, Bosnië-Herzegovina, Macedonië en Montenegro dienen met kredieten van de Europese belastingbetalers rijp gemaakt te worden voor toetreding. De kredieten moeten er ook toe dienen om de dramatische stijging van asielverzoeken uit Servië en Bosnië af te remmen.

Bondskanselier Merkel heeft de westelijke Balkanlanden een duidelijk perspectief voor een toetreding tot de Europese Unie gegeven. Ze hebben echter nog een lange weg te gaan, zei Merkel in haar zaterdag gepubliceerde videoboodschap. Duitsland ondersteunt de toetreding, maar daarvoor moet wel aan de toenaderingscriteria tot de EU worden voldaan. Als voor de toetreding niet aan deze criteria is voldaan, wordt het na de toetreding vast en zeker niet eenvoudiger”, zei Merkel. Servië, Bosnië-Herzegovina, Macedonië en Montenegro willen lid van de EU worden. Kroatië en Slovenië, die vroeger ook tot de republiek Joegoslavië behoorden, zijn al toegetreden tot de EU.

Het toetredingsperspectief staat niet alleen maar op papier, maar is verbonden met omvangrijke ondersteuningsprogramma´s, zei Merkel. “Het ligt in principe aan de desbetreffende landen zelf of ze deze fase snel doorlopen of niet.” Ze drong vooral aan op een betrouwbaar rechtssysteem in de landen die willen toetreden. Hier is weliswaar al sprake van vooruitgang, maar er is ook nog heel veel te doen.

Vrijdag nog had het Duitse parlement overleg gevoerd over een wetsontwerp van de Duitse regering om Bosnië-Herzegovina, Macedonië en Servië te kwalificeren als veilige landen van herkomst voor asielzoekers. De Duitse regering wil daarmee het snel toenemende aantal meestal uitzichtloze asielaanvragen uit vooral Bosnië en Servië sneller kunnen afwijzen. Alleen al uit deze beide landen was er in de periode van januari tot april sprake van bijna 9000 asielaanvragen. Dat waren twee en een half maal zoveel als in dezelfde periode in 2013.

Merkel waardeerde de vooruitgang van Servië in het samenleven met Kosovo, dat zich in 2008 onafhankelijk had verklaard van Servië. Woensdag wordt de Servische minister-president Aleksandar Vucic voor een gesprek bij Merkel verwacht.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Bosnië-Herzegovina, Duitsland, EUSSR, Macedonië, Montenegro, Servië. Bookmark de permalink .

23 reacties op Krediet van Merkel: De Balkanlanden horen in de EU

 1. Tom Hendrix zegt:

  Jawel hoor, nog wat armoedzaaiers erbij. Deze STASI Madam is volledig van de pot gerukt. Gloeiende vinketering nog aan toe, wij betalen ons nu al scheel, om de zuidelijke EU landen boven water te houden, komt deze volslagen KRANKZINNIGE STASI madam, ons dwingen deze UITVRETERS er ook nog bij te halen. Achterlijk WIJF, pleur toch een eind op, RODE TROEL!

  Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   AMEN!
   Goed gezegd, meneer (smile)Tom.

   Like

  • fleckie zegt:

   is het niet, om een ‘bewapeningscordon’rondom het zeer grondstoffenrijke Rusland aan te brengen?!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   @Tom hendrix. Zoals vanouds heerlijke reactie!
   Dat krijg je er van… als je zo’n van ouds Oost-Duits, uitzonderlijk zwaarborstig gereformeerd muurbloempje kiest als opperste Stasi van heel Duitsland! Ach, en ze heeft al zo weinig want zij moet het doen met die EU-schurken!… Nou dat kan je je niet voorstellen. Die Verhofstadt is met kleren aan al heel lelijk, maar alssie dan z’n broek laat zakken… Geen medelijden met deze mislukte non, ze krijgt wat ze verdiend!

   Like

 2. Pingback: Meer EU uitbreiding: de balkan landen er ook bij | Lang Leve Europa!

 3. O.K. Balkan erin. Wij eruit!

  Like

 4. Jean zegt:

  De EU is terminaal en vlug willen de verraders van Europa snel nog langs de kassa passeren hun gebruikelijke bezigheden. De belangen van de Europese burgers is hun laatste zorg, ze zingen dagelijks “eerst ikke en de rest kan stikke”.

  Like

 5. ezra70 zegt:

  Helemaal mee eens Tom. Ze wil gewoon het vierde rijk bouwen. Het heilige roomse rijk… vloek!

  Like

 6. Yvonne van Cleef zegt:

  Stasi Mutti krijgt steeds meer babbels;was ze toendertijd maar achter die muur dood gevallen!Wat richt dat valse wijf een schade aan,verschrikkelijke Eu-teef!

  Like

 7. Joost Visser zegt:

  New speach. Giften heten tegenwoordig leningen.

  Like

 8. tijluylenspiegel zegt:

  Maar ja als ze toetreden hebben we een kleiner asiel vraagstuk, dan kunnen ze weliswaar vrij door de EU landen shoppen maar dan heet het ineens anders, dan is het arbeidsmigratie, en geef toe dat klinkt toch een stuk vriendelijker !

  Like

 9. lucky bee zegt:

  Balkan hoort bij Europa ? dat klopt; alleen de moslims in Bosnie,Albanie die horen niet in Europa, ze waren of veraders, of ze zijn Turken die horen bij de invasie van de Ottomaanse leger.Die de Serviers eeuwenlang hebben gepiezakt, en onderdrukt.Krooaten? dat waren RKK ‘s, die de Ortodoxe kerk heel lang hebben bestreden om invloed in de Balkan, ondanks de vele consillie’s die ze met elkaar gesloten hebben.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ah, het is weer zondag. DE beste dag om die katholieken weer een veeg uit de pan te geven. Wat hebben die er toch een zooitje van gemaakt.
   Het zal wel nooit veranderen al die onderlinge strijd tussen al die verschillende geloof gemeenschapjes en kerkjes.
   En dan maar blijven hopen dat ze nog eens alle te samen ten strijden gaan trekken tegen het echte kwaad.
   Nou, ik zie dat toch echt niet zo gauw gebeuren zolang dit nog aan de orde van de dag is. Haat en nijd wij tegen zij. En alle hebben ’t verkeerd begrepen.
   Dat wordt wel wat zo qua samenwerking om het echte kwaad aan te pakken.

   Pinksteren, is dat nou een algemeen christelijke “feestdag” of iets typisch katholiek.
   Vroeg ik me zo eens af. Of zijn daar ook weer diverse interpretaties van.

   Like

 10. koloth zegt:

  Afrika moet ook snel kunnen toetreden tot de EU, want daar komen ook veel asielzoekers vandaan.
  Kan je nagaan wat een belachelijk verhaal dat mens ophangt.

  Like

 11. Jean zegt:

  Als ik dat wijf uit Duitsland zie dan gaan alle normaal werkende reacties die opkomen als ik een mooie vrouw zie totaal tegenwerken er komt een gigantische antipathie naar boven in een Vlaams woord ‘walging’.
  Ik geloof dat die nog erger is dan haar vroegere vriendje hitler (bewust met kleine letter geschreven), er is nog nooit zoveel armoede, geweld, importbarbaren e.d. geweest dan vanaf het moment dat dat duits wijf mee aan tafel zit.
  M.i. is het een omgebouwde vent want ze NOOIT te zien in vrouwenkleding…, heden ten dage moet alles kunnen is het niet? Als wij maar blijven betalen en gespuis toelaten die als opdracht hebben de wil en het verzet van de Europese burgers te breken, liefst met veel geweld, barbaars geweld.
  In België spreken ze steeds over zinloos geweld??? Bestaat er dan ook zinvol geweld?
  Als een allochtoon een misdaad/moord begaat wordt dat als messteek en fait divers genoemd.
  Als een Vlaming een moslim bij zijn pietje pakt dan staan de kranten vol over racisme, haat tegen vreemdelingen, discriminatie en nog van dat en wat doet justitie? ze spelen dat spelletje mee.
  Hopelijk zal het lukken om op politiek vlak in Vlaanderen al die groene en rode rotzooi af te voeren naar het dichtstbijzijnde containerpark want wij hebben het echt gehad met dat ordinair verraad en profitariaat.
  Vlaanderen is rechts en zal rechts gepositioneerd worden wat die franskiljons en coburgers daar ook mogen van denken zo niet komt er revolutie. De roofbouw van ± 20 miljard euro op de Vlaamse welvaart zal gestopt worden en gebruikt worden in Vlaanderen voor welvaart, veiligheid en leefbaarheid, Vlaanderen zal als republiek verder gaan zonder moslims, illegalen, allochtoonse criminelen en OCMW klanten van vreemde origine, die EU troep zal de plaat mogen poetsen want daar zitten de veroorzakers van alle ellende samen, die smeerlappen verdienen een voor een de strop.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jean: 11.31. uur. Frappant vind ik het, Jean, dat ik bij Merkel ook altijd het idee heb, met een Kenau te maken te hebben- een manwijf- tenminste heel haar wezen geeft mij dat gevoel. En precies zoals jij zegt, Jean, wij geboren Nederlanders, Vlamingen en andere Europese burgers, worden verraden aan de Islam en aan de RODE BOJAREN van de EUSSR!

   Like

   • Jean zegt:

    Beste Tom,
    We zitten gelukkig met velen op dezelfde trein ėn spoor, helaas tracht het links gespuis enkel het rode licht te laten branden maar daar komt verandering in, zeker weten.

    Like

 12. rob van marle zegt:

  Alsmevr. Merkel zo graag die landen erbij wil hebben is het een uitgelezen kans voor haar om geheel europa einzudeutschen net als voor de oorlog
  opper en neder silezie sudetenland en elzas lotharingen, kortom de oude tijd3n gaan weer leven en de DDR is opnieuw opgestaan men heeft dit nooit wat van de geschienis geleerd,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s