Obama: Onafhankelijkheid van Schotland is in strijd met Amerikaanse belangen

Screenshot_3

De Amerikaanse president vreest dat de onafhankelijkheid van Schotland de belangen van de VS bedreigt. De alliantie met Groot-Brittannië onder David Cameron zal daardoor moeilijker worden.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse president wil niet dat Schotland onafhankelijk wordt. Hij eist bovendien dat de Britten in de EU blijven. Alleen zo kunnen de Amerikaanse belangen in Europa effectief worden vertegenwoordigd.

Barack Obama heeft bij de G7-ontmoeting in Brussel zijn ideeën over de toekomst van Groot-Brittannië geuit. Drie maanden voor het referendum in Schotland benadrukte de Amerikaanse president dat een afsplitsing van Schotland in strijd is met Amerikaanse belangen.

“Wij zijn er duidelijk in geïnteresseerd dat een van de trouwste bondgenoten die wij hebben, verenigd, robuust en effectief blijft”, aldus Obama.

Volgens de “Guardian” riep de Amerikaanse president bovendien de Britten er toe op om in de EU te blijven. Ook als minister-president David Cameron in 2017 zijn volk over het verblijf in de EU laat stemmen. Het is voor Obama moeilijk voor te stellen dat het Europese project zonder Groot-Brittannië goed kan gaan.

“Ik weet zeker dat het Britse volk de juiste beslissing zal nemen”, aldus de Amerikaanse president op de topontmoeting.

De Britse minister van Financiën Osborne had de Schotten enkele dagen geleden nog voorspeld dat het land in geval van onafhankelijkheid op toenemende armoede dient te rekenen (meer hier).

Screenshot_4

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië, Obama, Schotland, VS, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

20 reacties op Obama: Onafhankelijkheid van Schotland is in strijd met Amerikaanse belangen

 1. Waar bemoeit die driedubbel overgehaalde moslimbroeder zich mee. Als andersom Cameron zich zou bemoeien met interne aangelegenheid VS zou de wereld te klein zijn.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Was ook mijn eerste gedachte: Hij heeft hier totaal geen recht van spreken dus vraag je je af, waar hij het lef vandààn haalt. “Hij eist,dat…..”De aanmatiging! Alsof hij trouwens enige zeggenschap zou hebben binnen de EU! Dat heeft hij ook al niet, dus is de vraag, wie hem dit heeft ingefluisterd. Zo direct komt er nog aan het licht, dat hij beschikt over een schaduw-adviesraad -met sterke islamitische invloeden- die hem bij dit soort dingen adviseert: Het is tenslotte glashelder, dat juist moslims geen realistische kijk hebben op welke westerse (gezags)verhoudingen dan ook: Misschien hebben ze ten onrechte wel het idee, dat de president van de VS automatisch de leider is over de hele westerse wereld!
   En die Obama dat maar klakkeloos overnemen!

   Like

 2. Vederso zegt:

  Zullen we het aan de Schotten zelf overlaten of ze beslissen onafhankelijk te worden?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Vederso: 09.33. uur. Als we echt DEMOCRATIE zouden hebben, zou dat logisch zijn. Maar we hebben geen DEMOCRATIE meer, alles wordt bepaald door de EUSSR, de Bilderbergmaffia, en de NWO. En OBAMA is gewoon een lakei, van deze BENDE.

   Like

 3. bobzelf zegt:

  Zal effe aan Wereld=Leider Putin vragen wat hij er van vindt !!!
  Lijkt me een betere oplossing,
  TENSLOTTE WIE BETAALT , BEPAALT !!!
  EN WIE HEEFT GELD, URANIUM , OLIE, KOLEN EN GASSSSSSSSSSSSSS ?
  EN GEEN STAATSSCHULD ????
  EN EEN VRIEND ALS CHINA ???

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Het is toch allang geen publiek geheim meer dat die Obama een arrogante,onbehouwen beer is.
  Op D-day herdenking, kauwgom te herkauwen.
  Maar het kan NOG erger. Dit las ik een paar dagen geleden in een Engels “Roddelblad”. Een soort story/prive.
  Bij een van hun ontmoetingen met de Engelse Konnegin, legde Mevr Obamba heel amicaal/gemoedelijk haar hand om de Queen.
  De Engelse kranten stonden er vol van:”NEVER TOUCH THE QUEEN “.
  Maar wat ik nu las,slaat alles.

  /////////////////////////

  Air Force One arriveert op Heathrow en de president wordt in een Bentley naar de rand van London gereden. Daar wacht de Queen hem op in een open “Landauer”,getrokken door 6 witte paarden.
  Ze gaan op weg naar Buckingham Palace en wuiven naar de duizenden toegestroomde onderdanen.
  PLOTSELING laat het meest linkse paard een verschrikkelijke scheet. Een zoals nog nooit eerder was voorgekomen. De hele koets schudt ervan.
  De stank is afgrijselijk. Beide passagiers in het rijtuig moeten noodgedwongen naar “in-parfum-gedrenkte” zakdoeken grijpen om hun neus af-te-sluiten.
  Maar de twee hoogwaardigheidsbekleders doen hun best het incident te negeren.
  Maar dan toch, de Queen richt zich tot de presiden:”Mr President, neem s.v.p. mijn welgemeende exuses aan. Ik weet zeker dat U begrijpt dat zelfs een Koningin niet alles onder controle heeft?”.
  Mr Obama, met zijn gewoonlijk plompe,ruwe diplomatieke manieren:”Your Majesty, totdat U er over begon, had ik STEEDS HET IDEE DAT HET EEN VAN UW PAARDEN WAS”.

  Like

 5. Jan zegt:

  De foto is gemaakt in Endegeest?

  Like

 6. oud-marinier zegt:

  Laat de Schotten inderdaad aub zelf bepalen wel of niet bij het U.K. te blijven en wel of niet in de EU , laat staan de rest van de Britten. Idd ook , laat anderen zich eens met interne problemen van de USA proberen te bemoeien….dan heb je dus echt een groot probleem….dus i zou zeggen..Meneer Obama…”shut the fuck up , don’t mess around with other countries and mind your own business” . En FYI Bobzelf….er is geen enkel land zo rijk als Indonesie aan grondstoffen…daar kunnen de USA , Rusland en de Chinezen te zamen NIET aan tippen….Probleem is hier dat er nogal aardig wat corruptie heerst…(maar dat hebben we ook in ALLE Westerse landen….’t is alleen niet openlijk …gelukkig komt wel steeds vaker “stront” bovendrijven van schandaaltje hier , schandaaltje daar omtrent van alles en nog wat. Ik kan u verzekeren dat binnen enkele jaren….vele Westerse landen….waaronder de USA , zich tot Indonesie zullen keren om GELD te lenen ….

  Like

 7. rotsus zegt:

  Dat Schotland zich onafhankelijk wil maken en dat Engeland uit de EU zou stappen is niet in het belang van “onze Amerikaanse vrienden” en dat deze trekpop (Obama) 3 maanden geleden al zeker wist dat het Britse volk de “juiste beslissing” zal nemen geeft voor mij precies weer wat er allemaal gebeurd in de EU en de rest van de wereld. Het is gewoon een grote schertsvertoning uitgevoerd door politieke schertsfiguren welke voor een meestal zeer korte tijd de touwtjes in een land in handen nemen en daarbij precies dat doen wat hun door afgezanten van de familie de Rothschild wordt opgedragen waarna zij, indien ze het naar wens doen een topfunctie verkrijgen bij een megaconcern alwaar ze vervolgens een commissariaat gaan vervullen wat eigenlijk niet meer betekend dan dat ze weliswaar op de loonlijst staan van zulk een concern, er miljoenen opstrijken en eigenlijk nagenoeg nooit aanwezig hoeven te zijn. Ja mensen, zo gaat dat in de POLITIEK.
  Daarbij moet men goed de GROTE LIJNEN in de gaten houden, want het politieke geneuzel om akkefietjes is puur ter afleiding van de betreffende zombienation welke precies dat te horen krijgt wat ze moeten horen en niet dat wat ze eigen zouden moeten weten.
  Ik ben er maar op aan het wachten totdat de cencuur op dit INTERNET een feit is. We moeten naar een staat toe waar we alleen nog maar met plastic (hoewel dit géén wettig betaalmiddel is) mogen betalen, we 24/24 door camera’s welke nu al overal hangen, zoals op autosnelwegen, winkelcentra etc etc, waarbij ik opmerk dat deze al voorbereid zijn op gezichts/gelaatsherkenning door gebruik te maken van 8 punts diagrammen, kentekenherkenning, en infrarood, “slimme stroommeters en zo weet ik er nog wel een paar. Moet wel opmerken dat ik inmiddels enkele foefjes ontdekt heb hoe je een en ander kunt saboteren maar 99,9% van de totale bevolking is het haasje. Daarbij wordt iedereen gechipt, wel of niet wetend, worden onze legitimatiebewijzen welke we altijd en overal bij ons moeten dragen voorzien van de allernieuwste techniek zoals RFID chip (radio frequent identification chip) welke ook reeds in de meeste rijbewijzen, id-kaarten en paspoorten zit en dan last but not least onze geweldige gsm’s welke door driepuntsbepaling en gps tot op zo’n 5 meter nauwkeurig aangeven waar we op welk tijdstip hebben uitgehangen en met bugs te verzenden naar deze zelfde gsm’s kunnen overheden zoals MI5, MI6, NSA etc etc bij onze gsm’s de microfoon en zelfs camera activeren ZONDER DAT WIJ HET WETEN.
  Heeft u George Orwell 1984 gelezen. Dit boek was een lachertje van wat er ons te wachten staat en ik wil u meegeven……….WACHT NIET TOTDAT HET TE LAAT IS!!! Wie deze bende topcriminelen een streepje door hun rekening wil zetten moet echt niet meer lang wachten om zich hier een beetje op voor te bereiden en dan nog zal het voor de gewone man/vrouw bijna onmogelijk worden om nog aan het systeem te “ontsnappen”!!
  Het vergt namelijk een ijzeren discipline, een hele goede voorbereiding en een wagonlading uithoudingsvermogen om dit te bewerkstelligen. Ik wil nog even wijzen op de schitterende film van regisseur Tony Scott waarbij ook deze regisseur iemand wil voorlichten/waarschuwen met in de hoofdrollen een van mijn favoriete acteurs Gene Hackman en Will Smith, te weten “Enemy of the State” welke eenieder zal worden die zich niet onderwerpt aan “het systeem”!!

  Prettige dag nog verder!!!!
  Rotsus

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @rotsus: 11.29. uur. Deze reactie is mij uit het hart gegrepen. Over de Rothschild’s durf ik geen oordeel uit te spreken, omdat ik er te weinig van weet! Maar dat het een groot, smerig COMPLOT is, daar ben ook ik van overtuigd! Denk hierbij aan BILDERBERG en de lakeien der NWO!

   Like

 8. Tempelier. zegt:

  Obommetje moet gewoon op zijn Brabants , zijn bakkis houden. Een echte moslim met macht, eisen en dreigen. Amerika is failliet net als veel landen in de wereld, alleen de schulden rouleren.

  Like

 9. Fred zegt:

  Is in strijd met de toekomstige NWO bedoelt hij.
  Het is net als met hotel California; je kunt er wel in maar nooit meer er uit.
  Benieuwd wat de Schotten er zelf van denken. Mogen die ook een mening hebben?
  Hopelijk lappen ze de uitspraken van die malloot aan hun laars of beter nog vegen ze er hun achterste mee af.

  Like

 10. Yvonne van Cleef zegt:

  Wat hebben wij met de wensen en eisen van Obama te maken?Laat hij eerst maar zien dat zijn eigen land op orde komt!Hij trekt wel een hele grote broek aan;laat hij zich met Amerika bemoeien;typisch moslim:HIJ EIST!!!!Ik ben voor allerlei eisen zo langzamerhand allergisch geworden!

  Like

 11. Thomasson zegt:

  De praatjes van Osama Obama laten overduidelijk zien: a) hoe de VS de Europese natiestaten bekijkt en b) hoe de VS zich ongeoorloofd met zaken van de EU bemoeit.
  a) Schotland mag niet onafhankelijk worden. Niet omdat de Britten het niet willen. Maar omdat de Amerikanen bepalen wie onafhankelijk mag worden en wie niet!. Amerika is bang dat onafhankelijk Schotland haar onafhankelijke beleid gaat voeren. b) Nu komt de aap uit de mouw. Obama eist van Engeland in de EU te blijven!!!. Al kotsen de meeste Britten de EU.,Reden: het maakt voor de Amerikanen moeilijker om de boel onder de teugels te houden. Waar is onze vrijheid? Waar is onze onafhankelijkheid als vrije mensen? Amerika gedraagt zich tegenover de Europeanen als een Romeinse imperator tegenover tweederangs barbaren. Straks dwingt de VS de EU Oekraïne als nieuwe lidstaat op te nemen. Niet omdat het voor ons goed is, maar omdat Amerika dat wil!. Wij – de last ezels – mogen draaien voor de armoede kosten en het kernafval van Chernobyl.

  Like

 12. lucky bee zegt:

  Bemoeid Barack Hussein Obama de Kenyaan nu ook met de binnenlandse politiek van Groot Britanie?

  Like

 13. Jan zegt:

  De Gek werkt samen met Iran, Sudan en Libië om de regering van Egypte omver te werpen. Daarom wordt dan ook niet door de Amerikaanse junta opgetreden tegen Iran, dat bovendien Israël van de kaart moet vegen van de Gek*

  Iran’s Plan to Destabilize Egypt
  http://www.gatestoneinstitute.org/4343/iran-egypt

  * Netanyahu ‘loathes’ Obama, Israel’s opposition leader charges
  http://www.timesofisrael.com/netanyahus-loathes-obama-israels-opposition-leader-charges/

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jan: 07.29. uur. En dan zijn er nog dwaallichten, die ook nog reageren op dit forum, en de huidige VS geweldig vinden. Nou ik niet, met deze MOSLIMWAANZINNIGE gaan we heel rare dingen meemaken. De laatste die ik enigszins hoog had was Reagan. Daarna is het een armzalig zooitje geworden in de joenaaitussteeds. O ja, voor de een of andere TROL mij beticht van Anti Amerikanisme: IK HEB DIEP RESPECT VOOR DE AMERIKAANSE SOLDATEN DIE ONS ZIJN KOMEN BEVRIJDEN!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s