Waarvoor heeft men een staat nodig?

Screenshot_18

(Door: Wans Horst)

Waarvoor heeft de mensheid een socialistische macht nodig die hen vertelt wat te doen? Als je goed nadenkt is het antwoord: nergens voor. Uitkeringen worden veelal geregeld door de zieligheidsindustrie. Dan heb je nog de mensen die echt niets kunnen. Als mensen zelf weer voldoende geld tot hun beschikking hebben, omdat ze het niet aan de staat hoeven over te maken, doordat ze geen BTW afdragen of loonbelasting betalen, accijns of BPM, noem maar op, rioolbelasting, waterschapsbelasting, plastic tasjes belasting, hondenbelasting, leges in het stadhuis, subsidies voor van alles en nog wat, dan… Dan hebben de mensen weer de lucht om na te denken over wat ze werkelijk belangrijk vinden, niet wat een of andere Pipo in de Tweede Kamer belangrijk vindt en is er in ieder geval de ruimte om geld beschikbaar te stellen voor sociale doelenden, het is dan niet meer socialistisch. Bij socialisme komt dwang kijken, sociaal gedrag vertoon je vrijwillig en geeft je ook een veel beter gevoel! 

Een agent is tegenwoordig een veredelde belastinginspecteur, veel te druk met administratie en het handhaven van onzinregels om zich nog bezig te houden met het veilig maken van de straat. Een taak die op zich ook niet echt beloond wordt als je weet dat de misdadiger die je achter tralies hebt gekregen een uur nadien toch weer vrijgelaten is, dankzij handige advocaten. Of dat de crimineel toch niet langer gestoord wordt in het uitoefenen van zijn vak dan een paar uur schoffelen.

In een land als Italië was de private maffia heer en meester voor 10% van je inkomen. Ho, hoor ik mensen denken, maar de maffia doet je ook pijn als ze haar beschermingsgeld niet krijgt. Buiten dat de maffia veel effectiever is in het handhaven van de orde, krijg je in Nederland bijvoorbeeld alleen het idee dat je als burger serieus genomen wordt voor over je hele leven gezien 90% van je inkomen, er zit zelfs 50% belasting op geld dat je erft van je ouders… Toch zeker mentaal blijft de overheid je pijnigen met hun blauwe enveloppen. Als je dankzij die brieven niet meer kunt eten, is het toch net zo goed mishandeling? Dat er instanties bestaan als voedselbanken, gesponsord door private ondernemingen en privé personen, is een goede indicator waar het heen gaat als er geen overheid meer is. De sociale cohesie neemt toe en dat is alleen maar goed, net als in Zwitserland, waar je eigenlijk ook alleen maar kantons hebt en de federale overheid zich niet te veel met je bemoeit. Niet voor niets heeft de Zwitser een loon dat ruim twee keer zo hoog ligt voor iedere vergelijkbare functie in Nederland.  Zwitserland kent op federaal niveau alleen een dagelijks bestuur. Moet je nagaan dat je straks gewoon een twee keer zo hoog inkomen hebt in vergelijking met vandaag de dag, maar dat de prijzen niet zullen stijgen!

Om te voorkomen dat het bedrijfsleven te veel macht krijgt en om gezondheid altijd meer waarde toe te kennen dan economie, opdat de samenleving kan blijven bestaan, moet er een wereldwijde gezondheidsraad komen die enkel kijkt naar het overleven van de mensheid als geheel en geen enkele banden heeft met welke industrie dan ook. Die nieuwe raad moet, ook als er nog geen sluitend wetenschappelijk bewijs is, het voorzorgprincipe toepassen en direct bindende regels uit kunnen vaardigen die het overleven van de mensheid kunnen bevorderen.

Door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Overheid, Rotzakken, socialisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op Waarvoor heeft men een staat nodig?

 1. fred weber zegt:

  (R) Overheid is tegenwoordig erger dan de Middeleeuwse Roofridders.
  Ik haat de Staat.

  Like

 2. BertG. zegt:

  Als ik me bruto jaar opgave bekijk dan zou ik ’t niet echt slecht hoeven te hebben.
  Alleen blijft daar geen moer van over bij me netto uitbetaling. En dan begin je pas 23% BTW overal over te betalen en alle andere onzin die daar nog bijkomt.
  Dat klopt inderdaad van geen kant. En leges betalen zou helemaal niet mogen. Je hebt ze namelijk al een keer betaald. En erf belasting is ronduit schofterig.
  Uiteindelijk hou je van iedere euro ongeveer 20 cent over om werkelijk te besteden.

  Like

 3. fred weber zegt:

  Laten we zoveel als mogelijk reacties via Twitter op het Internet plaatsen en de rol van graaiers en haatzaaiers verduidelijken?
  Vooral de Politici die weigeren naar de burgers te luisteren. Men denkt dat de burgers voor de Politiek zijn in plaats van de Politiek voor onze burgers.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Ik vind het wel een aantrekkelijk verhaal, maar…., hoe pakken we dit aan? Ik ben wel van mening dat er iets aan belasting betaald moet worden, want we maken toch graag gebruik van openbare verlichting, wegen en andere belangrijke zaken. Dat moet ergens van betaald worden.
  Maar wij betalen veel teveel sóórten belasting! Daar moet direct het mes in. We zouden de hoeveelheid belastingen terug kunnen brengen tot ongeveer een kwart van het totale aantal. Daarmee heeft de overheid wat centjes in kas om voor ons leuke en noodzakelijke dingen te betalen, en de rest betalen we gewoon lekker zelf.

  Wanneer is het zover?

  Like

 5. Joost Visser zegt:

  ´Om te voorkomen dat het bedrijfsleven te veel macht krijgt en om gezondheid altijd meer waarde toe te kennen dan economie, opdat de samenleving kan blijven bestaan, moet er een wereldwijde gezondheidsraad komen die enkel kijkt naar het overleven van de mensheid als geheel en geen enkele banden heeft met welke industrie dan ook.´

  Zou dat gaan werken, gezien de menselijke natuur? Aanschouw de werking van de VN, IMF, ILO etc. Uiteindelijk allemaal gecorrumpeerd.

  Je gaat wel heel erg uit van het goede in de mens. Het idee is best wel goed, mar utopisch.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Sociaal zijn, daar is op zich niks mis mee, maar socialistisch, dat is “de hond in de pot”. We kunnen zien aan de voormalige Sovjet -Unie, waar socialisme toe leidt. En het voorstel van Wans Horst voor een wereldwijde gezondheidsraad is zo gek nog niet.

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Een staat hebben wij wel nodig, anders gaat er Chaos heersen; wij moeten wel de juiste mensen op de posten hebben; en geen roofridders zo als de meeste Goddelozen zijn.Egaal of ze Marxisten of Jacobijners zijn.

  Like

 8. vanhetgoor zegt:

  Beste Wans en anderen,
  het spijt me werkelijk, maar jij en vele anderen hebben het niet begrepen. De getallen die op de jaaropgaaf staan zijn abstract. Klagen over belastingen heeft geen zin. In het communistische China heeft iedereen altijd belasting betaald, het het kapitalistische Land of the Free heeft ook iedereen altijd belasting betaald, in Nederland heeft men zelfs belasting betaald toen de regering op de vlucht was. Onder Napoleon en onder de Spaanse koning (ook een nietsnut). Er zijn maar een paar landen in de wereld waar men voor de meeste zaken soms géén belasting betaalt, Canada als men een innuit (een dooie visjes vreter) is en Saudi Arabië als men familie van de koning is. (dat is een ander soort dooie visjes vreter) Het ene is heel erg koud, het andere is heel erg warm.

  Met belastinggelden worden dijken en wegen betaald, scholen en ziekenhuizen. En niet te vergeten onze geliefde Vorst en Vorstin. Wat zou er van ons land moeten terecht komen zonder hun bezielende inspiratie? In Nederland wordt er al langer belasting geheven dan de staat oud is. Zelfs in gebieden waar geen staat was inde men belastingen, namelijk de waterschapsbelasting voor het onderhoud van de dijken. De bevolking werd niet gehinderd door leger, politie of democratie. De burgers gingen rond de tafel zitten om de dijken onderhouden te krijgen, dat was in ieders belang. Véél en veel later pas is in Nederland een plaatselijke overheid gekomen en de politiek partijen.

  Ieder mens die deelgenoot is van anderen in de maatschappij moet zijn steentje bijdragen. Als men AOW heeft, WIA, WAO WWB, ziektegeld of werkloosheidsuitkering dan is dat bedrag dat vermeld staat alleen theoretisch, het staat er wel maar het is er niet. Vestzak-broekzak geld van de overheid wat uitgereikt wordt en direct weer afgepakt. Voor de andere (kleinste) helft van Nederland geldt dat zij wèl belasting betalen, met dat geld moet de andere helft van Nederland betaald worden èn uiteraard onze wijze koning en zijn charmante gemalin. Wat zou er toch van ons land terecht moeten komen als wij die HONDERD MILJOEN EURO per jaar zouden uitsparen en een keer per jaar Mr Beans van The Simpsons zouden vragen om de troonrede voor te lezen of zo. Treinkaartje vanuit Brussel wordt dan vergoed door in de Ridderzaal met de pet rond te gaan. Een salaris krijgt van Rompuit al, dus hij hoeft niets extra te ontvangen.

  Zeuren over belastingen heeft geen zin als men ook gebruik maakt van de voordelen. Wie neemt nog de moeite om zijn oude moeder of hulpbehoevende vader zelf te verzorgen? Iedereen dumpt die ouwe lui in een verzorgingstehuis! En wie neemt de moeite om zijn kinderen zelf les te geven? In Somalië moet men dat tegenwoordig zelf doen, met alle gevolgen van dien. Ouderen in Somalië die gaan met plezier dood omdat dit een einde aan hun ellende betekent. En er zijn jongeren die schepen overvallen omdat er geen perspectieven zijn. Zelfs Somalië heeft belastingen en daar krijgt men er helemaal niets voor terug, want daar is alles informeel. Een roverhoofdman int net zoveel ‘belasting’ als hij nodig heeft om zijn hofhouding en zijn militie te kunnen betalen. In Nederland kreeg men duizend tot vijftienhonderd jaar geleden tenminste er nog iets voor terug. De schijn van een geordende maatschappij, steden waar enige vorm van rechtszekerheid was, diefstal vaak bestraft werd en een moordenaar de kans liep veroordeeld te worden.

  Ook ik geef toe dat er in Nederland te veel geld aan nutteloze zaken wordt uitgegeven. Europa is nog erger. Maar het schrikbeeld dient Somalië te zijn, iedereen met een AK47 heeft rechten, iedereen zonder AK47 heeft dat niet. En ook Saudi Arabië waar niemand rechten heeft (de gewone burger) en niemand belasting betaalt (leden van de koninklijke familie). Of zoals bij de Eskimo’s waar helemaal niets aan kinderen wordt geleerd, alleen wat een vis is en that’s it! Al het andere wordt door de Canadese overheid betaald voor de rauwe visjes vreters èn de Innuits. De bottom-line is dat als men geen belasting betaalt dat men dan de verantwoordelijkheid afschuift. Of zou het zo zijn dat de Eskimo’s geen gebruik willen maken van het vliegtuig en van medische voorzieningen die met de belastingcenten van de bewoners van Canada zijn betaald? Wat wij in Nederland wel moeten doen is ophouden met onzin te financieren. Bespaar allereerst die 100 miljoen Euro die worden verspild aan de ‘opperbevelhebber’ van de Nederlandse strijdkrachten. Watermanagement kostte vroeger geen moer, vroeger kon iedere boerenzoon zien waar hij een vinger in moest steken. Belasting betalen is een vorm van beschaving, het zorgt er voor dat wij niet afglijden naar het niveau van Somalië, Saudi Arabië of dat wij de hand moeten ophouden bij de Canadese regering zoals de Innuit moeten doen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   @vanhetgoor. Ik hou het kort want dan kan jij meer schrijven. Persoonlijk denk ik dat je het weer eens niet helemaal begrepen hebt waar het om gaat. VrGr. Paul.

   Like

  • Wans Horst zegt:

   Beste heer,

   Het is natuurlijk wat kort door de bocht dat ik en anderen met mij er helemaal niets van begrepen hebben, wij zijn onderdeel van de Nederlandse samenleving en zijn daar vermoedelijk ook al ons hele leven onderdeel van, wij hebben recht van spreken en dat u het anders ziet mag natuurlijk ook.

   Uw punt is dat we de bestaande situatie zouden moeten aanpassen, mijn punt is dat de bestaande situatie dusdanig verrot is dat we beter de overheid tot op de menselijke fundering kunnen afbreken en naar de hedendaagse inzichten opnieuw kunnen opbouwen, dan hoeven we meteen geen punt meer te maken van het terughalen van bevoegdheden uit Brussel!

   Een dagelijks bestuur van enkel de huidige partijvoorzitters, waarvoor geldt dat hoe meer mensen op zijn partij hebben gestemd, des te meer macht de partijvoorzitter heeft bij onderhandelingen over federale vraagstukken (niet twee aparte kamers met ik weet niet hoeveel man) en een mechanisme om middels directe democratie het dagelijks bestuur bij te sturen, zoals in der Schweiz, is voldoende!

   U wilt Nederland toch niet meten aan Somalië? In Zwitserland heeft iedereen een wapen, maar ook daar komen we niet in de buurt van het doemscenario dat u schetst, dat is een kwestie van fatsoen en ik vind het niet erg patriottisch van u als u het niet-islamitische Nederlandse volk zo weinig fatsoen toebedeeld. Laten we ons ervan vergewissen dat Somalië in 2010 voor 98.6% uit islamieten bestond en de barbaar Mohammed een lichtend voorbeeld is voor Mohammedanen.

   Like

 9. JooJootje zegt:

  Hans heeft wel veel aluhoedjes praat vooral de laatste regels daar zit het adertje bindende regels ook al is het fantasie weg met de werkelijkheid leve het alternatieve.
  Zeker ook fan van het basis inkomen ouwe marxist.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   U mist het punt en dat is dat de bescherming der mensheid altijd een hogere prioriteit moet hebben dan economische belangen. Belanghebbenden kopen wetenschappelijke rapporten om de werkelijkheid naar hun smaak bij te stellen. Testmethodes kunnen door belanghebbenden ten voordele van henzelf of hun broodheer worden beïnvloed binnen die wetenschap waarop u zo zwaar vertrouwd, u wordt dus dan graag voorgelogen. Mijn punt is voorts zoals blijkt uit het verhaal dat mensen niet zo moeten inslapen en daartoe ook van overheidswegen de gelegenheid toe moeten krijgen. Vertrouw op uzelf en op niemand anders. Vermoeiend? Welnee, slechts een mentaliteitsaanpassing.

   Like

 10. dgneree zegt:

  vanhetgoor, waar het om gaat is, dat we zelf niet kunnen beslissen waar ons belastinggeld aan besteed wordt, met als gevolg dat de overheid een enorme en ineffectieve geldverspiller is geworden, die zonder de belastingbetaler erin te kennen, enorme schulden maakt en eenzijdig nieuwe belastingen uitroept voor alles wat er in hun hoofd omgaat. Het is op dit moment zo, dat de belastingbetaler melkvee (en slachtvee) is, zonder enige inbreng.
  Dat is de fout die mensen maken: inplaats van dat een regering het uitrvoerend orgaan is van de wil van de bevolking is de bevolking horig geworden aan de wil van de regeringsambtenaren. Door deze situatie is het einde zoek en worden we immer meer en zwaarder belast voor dingen die we zelf niet willen (zoals immigratie, windmolens, het redden van banken, etcetera etcetera). Die situatie moet omgedraaid worden, maar dat zal in NL denk ik de komende 100 jaar niet gaan gebeuren. Hoewel…. veranderingen gaan soms snel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s