Bowe Bergdahl in ruil voor vijf top-Taliban

Screenshot_21

De ruil van de krijgsgevangen, misschien deserteur, Bergdahl zorgt voor veel beroering in de Amerikaanse media. Alleen al Jihad Watch publiceerde de laatste dagen 13 artikelen over deze ruil. Dat niet iedereen gelukkig met de hele zaak is, spreekt voor zich. President Obama heeft niet alleen het Congres niet geïnformeerd, wat hij verplicht is te doen, maar misschien ook nog betaald voor deze deal. Dat zou 10 jaar tot levenslang kunnen betekenen. De bekende politiek commentator Charles Krauthammer kwam met deze korte bijdrage:

Door het voortdurend veranderende verhaal over het proces van onderhandelingen over de uitwisseling van Bowe Bergdahl lijkt het alsof het Witte Huis redenen probeert te vinden om een ​​presidentiële beslissing te rechtvaardigen om “stappen te ondernemen in de richting van het sluiten van het detentiecentrum Guantánamo Bay”, zegt Charles Krauthammer.

“Het feit dat ze vandaag met een nieuw excuus moesten komen dat ze dachten dat hij zou worden gedood”, zei hij donderdag in Special Report. “Waarom zou je dat na de vierde of vijfde dag dit zeggen – “Oh, trouwens, we herinnerden ons, er is nog een reden” -. Dat vertelt je hoever ze gaan en hoe weinig je echt kunt geloven”.

Terwijl zeker een deel van de redenering achter de uitwisseling was om een Amerikaanse militair thuis te brengen, vond Krauthammer het gebrek aan geloofwaardigheid en geheimhouding van de regering-Obama verdacht, opmerkend dat er “oneindig veel minder informatie van onze eigen regering” over de gezondheid van Bergdahl is geweest dan van de Taliban. “Als dit nog even zo doorgaat, denk ik dat moeten gaan denken dat er misschien met getuigenissen wordt geknoeid”, zei hij. Hier de video;

 

Nu bestaan er een aantal ideeën over waarom dit opnieuw zo’n schandaal wordt. Een schandaal zoals Benghazi dat was. Dymphna van Gates of Vienna heeft er voorlopig deze theorie over:

… Wij tweeën verschillen verschillen van mening over het antwoord op die vraag. Ik (Baron Bodissey) denk dat de huidige regering herhaaldelijk aangetoond heeft dat zij enorm incompetent is, in het bijzonder wanneer het gaat over buitenlands beleid en het leger. De nog steeds groeiende storm die in de afgelopen week heeft gewoed, is een teken dat de gebeurtenissen uit de hand zijn gelopen. Dit is een verkiezingsjaar, immers, en als er genoeg Democraten in het Congres de hitte gaan voelen, kan plotseling een meerderheid in de twee partijen ontstaan, een die bereid is enkele van de meest flagrante maatregelen van Obama terug te draaien.

Dymphna meent echter dat de regering op de hoogte was van wat er dreigde te gebeuren en dat het haar gewoon niet kon schelen. Haar strategie is om het Amerikaanse culturele en politieke systeem zo grondig te breken dat het nooit kan worden gerepareerd en tegelijkertijd alle belangrijke spelers op hetzelfde moment te verrijkt. Ze zegt dat het haar niet kan schelen hoeveel opschudding en schandalen er ontstaan en hoeveel Democraten er in november mee ten onder gaan, zolang ze het systeem vernietigen en vervangen door het hunne.

Zie eveneens:

 

Bronnen:
www.nationalreview.com & http://gatesofvienna.net

Vertaald en bij elkaar gezocht door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, landverraad, Obama, propaganda, Taliban, VS. Bookmark de permalink .

12 reacties op Bowe Bergdahl in ruil voor vijf top-Taliban

 1. BertG. zegt:

  Ik plak er even een foto van ze moslim pa bij.
  Obama glimlacht breed als Robert Bergdahl zijn zoon in het Arabisch met ‘in de naam van Allah de meest genadige de meest barmhartige’ begroet.

  Like

 2. Yvonne van Cleef zegt:

  Ik vind het allemaal maar verdacht;een pa die vloeiend Arabisch spreekt en zelfs nu nog met die vieze vlasbaard blijft lopen;een zoon die plots vrijkomt,maar wel vierkant achter die doctrine staat?Obama die voor zo,n figuur 5 terroristen uitruilt?De getuigenissen van vroeger collega,s van die gozer?Dit stinkt;als een gierput!

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Dat is ook een traditie bij de islam om gevangenen tot Allah te bekeren met of zonder geweld, hangt af van de omstandigheden.

  Like

 4. Harry zegt:

  Vijf terroristen vrijgelaten en als wisselgeld één nogal twijfelachtig persoon retour ?
  Alweer een buitengewoon slechte deal van Obama .
  Hadden we nog maar een Ronald Reagan !

  Like

 5. paulzwueste zegt:

  obama is een verkapte moslim! Dat blijkt weer eens temeer opnieuw uit deze schijnbare idioterie. Resultaat 5 stuks onmisbare islam-ongediertes opnieuw op vrije voeten!!!!!!!!

  Like

 6. Jan zegt:

  Obama: “I don’t need no stinking law. I’m the president!”

  Obama: It was a “unanimous decision” in “my gov’t” to swap the Gitmo 5 for Bergdahl

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Ongelofelijk hoe rigoreus die Mobama de wereld en vooral de amerikenen permanent naait.

  Like

 8. jantjeuitnl zegt:

  Obama speelt smerige spelletjes. De mensen die democrats hebben gestemd mogen nog wel eens nadenken.

  Like

 9. Jan zegt:

  Dat de Amerikaanse junta er alles aan gelegen ligt het leger kapot te maken blijkt uit de opmerking van de psycholoog die duidelijk zelf uit het gekkenhuis is ontsnapt;

  Bergdahl could return to active duty after treatment
  “The goal of reintegration is to return a soldier to duty,” said Colonel Bradley Poppen, a psychologist who will be treating the 28-year-old Idaho native at the Brooke Army Medical Center in San Antonio.
  http://nypost.com/2014/06/13/bergdahl-in-stable-condition-working-with-medical-professionals/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s