Ramallah: Jonge islamkritische dichter opnieuw aangevallen

Screenshot_23

Yahya Hassan

(Vertaling: E.J. Bron)

De Deense dichter van Palestijnse afkomst, Yahya Hassan, werd dinsdag in Ramallah in het Palestijnse autonome gebied op straat aangevallen. De jonge dichter bekritiseert de islam en de generatie van zijn ouders, die de integratie verhinderd heeft. Zijn ongeveer 150 gedichten leverden hem al ontelbare moorddreigingen op. In veel van zijn gedichten stelt hij de generatie van zijn ouders aan de kaak. Die naar Europa immigreerde en vanaf dat moment gewoon niets meer interesseerde. Niet de nieuwe samenleving, waarin zij niet wilde integreren en al helemaal niet hun nakomelingen. Alleen nog de koran en de moskee leken belangrijk.

Zijn islamkritische houding is nu kennelijk ook bekend in het thuisland van zijn ouders. De “Neue Zürcher Zeitung” bericht:

Er stopte een auto met vijf mannen erin naast hem, toen hij ´s avonds op weg was naar een restaurant. “Ben jij Yahya uit Denemarken?”, had een van de mannen geroepen. Toen hij dit bevestigde, was de man uitgestapt. Hij had op zijn hoofd ingeslagen en “ongelovige” geschreeuwd. Het was hem gelukt zich los te rukken en weg te rennen. De man achtervolgde hem met getrokken mes. Omdat Yahya Hassan sneller was, kon hij ontsnappen.

Al in november 2013 was Yahya Hassan in Denemarken door een Palestijn op vuistslagen getrakteerd. Ook zijn optreden bij de boekenbeurs in Leipzig dit voorjaar was alleen mogelijk onder politiebescherming.

Het bevalt de “ware gelovigen” absoluut niet dat er iemand uit de school klapt en afrekent met de “islamitische, leugenachtige samenleving”, waarin hij “geleerd had datgene te minachten wat men er bij hem probeerde in te slaan”, namelijk de islamitische “waarden” en tradities. Hij zegt dat hij “Allah nergens voor nodig heeft”. Zijn vijanden echter zullen zich op Allah beroepen als ze proberen hem te doden.

Zie eveneens voor meer informatie:

https://ejbron.wordpress.com/2013/10/15/dichter-bedreigd-na-tv-optreden-zegt-de-copenhagen-post/
https://ejbron.wordpress.com/2013/11/20/kopenhagen-islamkritische-dichter-aangevallen/
https://ejbron.wordpress.com/2013/11/27/dk-ik-haat-jullie-hoofddoeken-en-jullie-analfabetische-korans/

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", "Religie van de vrede", Barbarisme, hersenspoeling, Islam, Islamkritiek, Krankzinnigheid, Moslims. Bookmark de permalink .

10 reacties op Ramallah: Jonge islamkritische dichter opnieuw aangevallen

 1. Bob Fleumer zegt:

  Ht wordt tijd dat Europa wordt schoongeveegd, er komt niets anders dan ellende van de islam.

  Like

 2. Henk.V zegt:

  Ik vraag mij af hoe lang het moet duren totdat de elites eindelijk eens de zeer intolerante geestesgesteldheid van de islam BIJ NAME NOEMEN en er zich tegen gaan opstellen.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  “De man achtervolgde hem met getrokken mes.”

  Kijk toch eens hoe vreedzaam en tolerant deze ‘gelovige’ zich opstelt.

  Als ik trouwens zo eens om me heen kijk, heeft het volk in dit land helemaal nergens last van; men denkt aan niets anders dan aan het wk voetbal; samen met kratten bier, een frituurpan en een nieuwe flatscreen tv is dat tenslotte het allerbelangrijkst.
  Nederland kleurt steeds mee oranje, leest men in de krant, dus het zal nog wel even duren voordat we van de islam en andere ellende zijn verlost.

  Like

  • Ach, ze weten wel hoe de islam in elkaar steekt, soms nog beter dan wij, maar ze wachten het gelaten af.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Tistochwat: 12.50. uur. Beste Tistochwat, Rutte cum suis, en het CDA, D66, GL,CU,SP,SGP,50+, ze vindenhet prima! Geef het stomme VOLK: ” BROOD EN SPELEN”, was de leuze van de Romeinse keizers, als Nero,Caligula, etc. De stomme bevolking laat zich daardoor manipuleren, ze hoeven dan zelf NIET NA TE DENKEN. Dat is inmiddels veel te moeilijk voor een groot deel der Nederlanders. Daarom blijven de onnozelen op gevestigde partijen stemmen, en staan ze te zwaaien met oranje vlaggetjes voor de BILDERBERGCLAN! Zo rolt dat in Nederland!

   Like

 4. vanhetgoor zegt:

  Eindelijk een moslim die inziet wat voor een bullshit de islam is, nu nog ca. 599 miljoen te gaan. Gezien de tijd dat het heeft gekost voor deze ene moslim, en in aanmerking genomen dat per definitie moslims niet al te snel van begrip zijn verwacht ik dat het wellicht tot het eind van het jaar gaat duren voordat de rest inziet dat de islam oplichterij is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s