Europese federalisten gefinancierd door Amerikaanse spionagechefs

Screenshot_1

VRIJGEGEVEN documenten van de Amerikaanse overheid tonen aan dat de spionagediensten een campagne hebben geleid in de jaren ’50 en ’60 om een verenigd Europa op de rails te krijgen. Zij financierden en stuurden de Europese federalistische beweging aan. De documenten bevestigen de verdenkingen die toen speelden dat Amerika achter de schermen erg gedreven was om Engeland deel te laten uitmaken van een Europese staat. Een memo van 26 juli 1950 bevat instructies voor een campagne ter promotie van een vergevorderd Europees Parlement. Het is ondertekend door generaal William J Donovan, hoofd van het Amerikaanse Strategische Diensten Bureau [OSS] tijdens de oorlog, de voorloper van de CIA.

De documenten zijn gevonden door Joshua Paul, onderzoeker aan de Georgetown University in Washington. Zij bevatten documenten die zijn vrijgegeven door de nationale archieven in de VS. Het hoofdzakelijke hulpstuk om Europa vorm te geven was het Amerikaanse Comité voor een Verenigd Europa [ACUE], opgezet in 1948. De voorzitter was Donovan, toen waarschijnlijk advocaat bestuursrecht.

De vicevoorzitter was Allan Dulles, directeur van de CIA in de jaren ’50. De raad bestond uit Walter Bedell Smith, de eerste directeur van de CIA en een lijst voormalige OSS-types en ambtenaren die vaste klant waren bij de CIA. Het document toont aan dat ACUE de Europese Beweging financierde, de belangrijkste federalistische beweging in de jaren na de oorlog. In 1958 bijvoorbeeld droeg zij voor 53,5 procent bij aan de financiering van de beweging.

De Europese Jeugd Campagne, een vertakking van de Europese Beweging, werd compleet gefinancierd en geleid door Washington. De Belgische directeur, Baron Boel, ontving maandelijkse betalingen op een separate bankrekening. Toen het hoofd van de Europese Beweging, de in Polen geboren Joseph Retinger, boos werd over deze grote mate van Amerikaanse controle en probeerde fondsen te werven in Europa, werd hij gauw gecorrigeerd.

De leiders van de Europese Beweging –  Retinger, de visionair Robert Schuman en de voormalige Belgische eerste minister Paul-Henri Spaak – werden behandeld als huurlingen door hun Amerikaanse sponsors. De rol van de VS werd behandeld als een geheime missie. De financiering van ACUE kwam zowel van de Ford- en Rockefeller-stichting als van zakelijke groeperingen met nauwe banden met de Amerikaanse regering.

Het hoofd van de Ford-stichting, voormalig OSS officier Paul Hoffman, vervulde een dubbelrol als hoofd van de ACUE aan het einde van de jaren ’50. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken speelde ook een rol. Een memo van de Europese afdeling, gedateerd 11 juni 1965, adviseerde de vicepresident van de Europese Economische Gemeenschap, Robert Marjolin, om in het geheim de monetaire unie [Euro] na te streven. Het bevat de aanbeveling om het debat te onderdrukken tot op het moment dat “aanvaarding van zulke voorstellen haast onvermijdelijk is”.

Bron:
www.telegraph.co.uk
Auteur: Ambrose Evans-Pritchard

Vertaald uit het Engels door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

19 reacties op Europese federalisten gefinancierd door Amerikaanse spionagechefs

 1. Tom Hendrix zegt:

  Hier het bewijs, van de voortdurende bemoeienis van de Verenigde Staten, met soevereine landen in Europa. De blauwdruk voor de invoering van de NWO!

  Like

  • JooJootje zegt:

   Niks NWO want waarom zou je een mogelijk wingewest verwoesten.
   Wij zijn geen wingewest maar een concurrent van Amerika.
   Het is het spel van het sturen van de geldstromen in de wereld en vanuit Amerikaans perspectief moeten die natuurlijk naar Amerika vloeien.
   Amerika heeft de tweede wereldoorlog gebruikt om op grote schaal invloed te krijgen op Europa wat ze voor de tweede wereld oorlog niet hadden.
   Wij zijn niet bevrijd door de Amerikanen ze waren niets anders dan een andere bezetter die ons nog steeds bezet houd.

   Like

   • JooJootje zegt:

    En het socialisme en communisme is voor Amerika een Gods geschenk.
    Het is het ultieme wapen om vrije mensen te knechten.
    Want vrije mensen verzetten zich als zij beroofd worden slaven niet.
    Vandaar dat nu ook de bevolking van Amerika groot gevaar loopt om geknecht te worden en nu komt de NWO pas in beeld met de Bilderberg groep.
    Zij zijn de graaiers die op uw geld en arbeidswaarde uit zijn en het RODE gedachtegoed is hun gereedschap.

    Like

  • ezra70 zegt:

   Ja Tom er komt steeds meer bewijs dat de Illuminati en nazies achter de schermen werken.
   Ze proberen al eeuwen om het heilige roomse rijk te bouwen. Kijk de geschiedenis maar na. Veel is te vinden op Herstel de Republiek.
   Ook een leuke site is die van Willy van Damme. Het is een Belgische journalist die nog de waarheid vertelt.
   http://herstelderepubliek.wordpress.com/author/herstelderepubliek/
   http://willyvandamme.wordpress.com/

   Like

 2. louis-portugal zegt:

  Het verwondert mij niets.
  Ze hebben altijd overal hun ideën proberen te indoctrineren zoals ook nu weer in de Ukraine met 5 miljard volgens “fuck EU” Victoria.

  Like

 3. Jan Wandelaar zegt:  Like

 4. Wans Horst zegt:

  De in het artikel genoemde noodzaak om Engeland bij de hedendaagse EU te krijgen en uitleg van de recente druk op dat land vanuit de VS om daarin te blijven is natuurlijk dat de UK de taal beheerst die Amerikanen niet zo goed beheersen; engels, Amerikanen liever lui dan moe zijn en dus liever geïnformeerd worden door Engelse ambtenaren die een belang hebben bij de EU. Daarom moesten ze in de eerste instantie bij de (voorlopers van de) EU. Als Engeland uit de EU zou verdwijnen moeten de Amerikanen directe invloed gaan uitoefenen en dan ligt hun dekmantel binnen de kortste keren in duigen, het valt op als Amerikanen de koude oorlog nieuw leven ‘moeten’ inblazen om de overzeese informatie te bemachtigen die nodig is om Amerikaanse bedrijven een voorsprong te geven, zoals met het vrijhandelsakkoord tussen de EU en VS, waarbij Europese landen de winstgevendheid van Amerikaanse bedrijven die ervoor kiezen zich hier te vestigen moeten garanderen. Met de agressieve Amerikaanse marktbewerkingsmethodes, maar ook dankzij de Amerikaanse klantgerichtheid, zullen deze bedrijven in Europa een veel grotere kans maken om te slagen dan vice versa. In Amerika telt de dollar en alleen de dollar, het valt me op dat we in Europa nog niet zoveel zwervers hebben rondlopen als in Noord-Amerika.
  In Duitsland was dit een heet hangijzer tijdens de recente verkiezingen, terwijl ik er in Nederland nauwelijks iets over gehoord heb dan jubelende verhalen van VVD’ers en PvdA’ers die weer denken snel geld te kunnen verdienen ten koste van de in veel opzichten (nu nog) superieure Europese cultuur.

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Europese cultuur moet zijn Nederlandse cultuur, want de cultuur is in Oostblok landen in mijn ogen toch niet tof.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Oneens. Ik ben een kenner van de Tsjechische cultuur. Ik kan je zeggen: daar kan de huidige Nederlandse “cultuur” een puntje aan zuigen!

    Webmaster

    Like

   • Wans Horst zegt:

    Wil je mij uitleggen waarom de Tsjechische cultuur (deels) superieur is aan de Nederlandse? Zijn alle culturen door de bank genomen zoals daar of zijn er ook culturen in het Oostblok die per saldo beduidend anders zijn op een negatieve manier?

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Ja, die zijn er. Tsjechen zijn als klein volk trots op hun land en op hun historie. De gemiddelde Tsjech weet ook veel meer van zijn eigen cultuur dan de gemiddelde Nederlander. Logisch, want als je ziet wat de kinderen daar op de basisschool al leren, dat is lesstof die ze hier pas krijgen op de middelbare school (als je geluk hebt).
    Over andere landen in het voormalige Oostblok kan ik niet echt oordelen. Ik kom al vanaf 1982 zeer regelmatig in Tsjechië. Minder “boer zoekt vrouw” en dat niveau, als je begrijpt wat ik bedoel.

    Like

 5. Theodoor zegt:

  Een voordeel is wel dat overal waar de VS zich mee bemoeid heeft altijd in een puinhoop eindigde.
  We krijgen nog even een spannende tijd met grote armoede en daarna bevrijd van de Koran (Obama) kunnen onze jongeren als ze willen weer een mooie toekomst hebben in Europa, geen EU.

  Like

 6. Yvonne van Cleef zegt:

  Niks stinkt zo erg als politiek;je wordt besodemieterd waar je bij staat!

  Like

 7. Thomasson zegt:

  5 juni 2014, zal een dag worden, waarin de “aap uit de mouw” kwam. President Obama heeft, op een nalatige wijze, zijn mening gegeven over zaken waarop hij beter niet kon spreken. Hij zei dat de onafhankelijkheid van Schotland en het komende referendum over de EU lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk in strijd zijn met …Amerikaanse belangen cq. beleid!. Amerika wil een sterk geconsolideerde EU. M.a.w. niet onze belangen staan voorop!. Vunzige politieke geheimen over de bemoeienis van de VS met de Europese politiek, hebben na decennia lang het daglicht gezien. De reacties lieten niet lang op zich wachten. De eerste Europese leidster was Marine Le Pen. Ze zei: “EU is soevereiniteit aan de Amerikanen kwijtgeraakt” zie https://ejbron.wordpress.com/2014/06/08/eu-is-soevereiniteit-aan-de-amerikanen-kwijtgeraakt/
  Nu komt de Britse ‘Telegraph’ met het artikel “Euro-federalists financed by US spy chiefs”. Het artikel brengt behoorlijk wat vragen naar boven. Een van ze is: Hoeveel extra geld krijgen landverraders voor de smerige praktijken tegenover hun eigen natiestaat? Hoeveel ontvangen ze van de Amerikanen? van de islamitische lobbyisten? Van evt. andere lobbyisten? Wij weten nu dat Eurofielen zijn domweg ‘Geld Medoffielen’ voor wie geldbegeerte kent geen grenzen. Ze hebben nooit genoeg aan de riante salarissen, bonussen en extraatjes die ze in de EP en EU ontvangen. Eigenlijk hebben deze politieke ‘Dolce Vita Boys’ (girls) dezelfde mentaliteit als zware criminelen zoals: Klaas Bruinsma, de Hakkelaar, Holleeder of Gweineth Martha. Ze rennen achter het geld totdat ze bij neervallen. Onderscheid: ze schieten (of laten schieten) hun tegenstanders niet dood; nog niet!.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Thomasson: 18.28. uur. Ik ben het geheel met uw reactie eens! Trouwens VUILE HUICHELAARS van POLITICI der verdoemde EUSSR, ik dacht dat het NOT DONE was in de DIPLOMATIE om zich te mengen in BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN. O wacht…dat geldt voor de HYPOCRIETE RODEN,LIBERALEN en CHRISTEN-DEMOCRATEN slechts zover als hun dat uitkomt!

  Like

 9. Erik zegt:

  Leest de Waarheid uit die tijd, en het stond er gewoon in.

  Like

 10. Pingback: Wilders van plan zetel op zich te nemen in Europees Parlement ondanks verbod op “dubbel mandaat” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s