Baby’s sterven door ANC-rassenwetten

Screenshot_3

(Vertaling: Ton Nijhof)

Naar aanleiding van de door de PVV gestelde Kamervragen over Zuid-Afrika heeft Ton Nijhof het artikel dat ten grondslag ligt aan deze vragen vertaald:

Kaapstad – Het huidige beleid van Zuid-Afrika, een op ras gebaseerde positieve discriminatie, doodt wellicht ongewild baby’s en daar moet een eind aan komen, verklaarde het landelijke Instituut voor Rassenrelaties.

Dit instituut, dat zich onder de Apartheid nog keerde tegen rassendiscriminatie, meende dat dit beleid ertoe leidt dat ongekwalificeerde mensen benoemd worden op posten waar hun incompetentie de arme en kwetsbare gemeenschappen treft. Het wees op de dood, vorige week, van drie baby’s tussen 7 en 13 maanden oud in Bloemhof in de noordwest provincie, blijkbaar veroorzaakt door het drinken van besmet kraanwater. Massa’s andere kinderen werden ook in het ziekenhuis opgenomen.

“De gemeente Bloemhof heeft haar vermogen om het rioleringssysteem te onderhouden verloren”, zei de onafhankelijke denktank in een verklaring, zijn Chief Executive Frans Cronjé aanhalend uit zijn essay getiteld “Het doden van baby’s”.

“Er is geen twijfel over mogelijk dat de ambtenaren, verantwoordelijk voor deze doden, ten minste benoemd waren op gronden van op ras gebaseerde positieve discriminatie en dat er dus een rechtstreeks causaal verband bestaat tussen dit beleid en het overlijden van deze baby’s.”

Cronjé zei dat er in alle commentaren omtrent de doden niets vermeld werd van positieve discriminatie, aan Zuid-Afrika opgelegd door de ANC-beoordeling op ras.

Het regerende African National Congress implementeerde positieve discriminatie toen het 20 jaar geleden aan de macht kwam, teneinde de onrechtvaardigheden vanwege de Apartheid, waaronder de zwarte meerderheid destijds de toegang tot politieke en economische macht werd ontzegd, grondig te hervormen.

Maar het Instituut voor Rassenrelaties oordeelde dat het beleid een “zeer kleine zwarte elite” had gecreëerd die het systeem benutte om zijn eigen voordeel over “de massa van wanhopige en arme mensen” voort te zetten. De ideologie was “een sluier, waarachter corruptie en incompetentie schuilgingen.”

Zuid-Afrika moet de barrière van politieke correctheid slechten die positieve discriminatie tot dusver beschermd heeft en zich gaan bezighouden met alternatieven, zei Cronjé. Dit zou economische mogelijkheden aan de minderbedeelden moeten bieden, een beleid dat door het Instituut wordt ontwikkeld.

“Ons beleidsvoorstel tracht sociaaleconomische status te gebruiken om toegankelijkheid te bevorderen voor de opbouw van verdere economische vooruitgang, zoals educatie, werk en ondernemerschap.” Gekoppeld aan snelle economische groei zou dit arme mensen in staat stellen zich vanuit de armoede naar de middenklasse omhoog te werken, meende het Instituut.

Bron:
www.iol.co.za

Vertaald uit het Engels door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Racisme, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

2 reacties op Baby’s sterven door ANC-rassenwetten

 1. koddebeier zegt:

  Ook weer zo’n land wat langzaam maar zeker naar de afgrond glijd !!
  Je pest eerst de banken weg of vermoord ze, zodat je onbenullen hun plek kunnen bezetten.
  Het is een onvolwassen volk wat niet voor zichzelf kan zorgen, gepamperd door het westen met miljarden ontwikkelingshulp terwijl duizenden blanken vermoord worden.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Niets voor niets heeft Paul Kruger ons tegen de Afrikaners gewaarschuwd, door de Anglicaanse kerk en de RKK en Herformdekerk getorpedeerd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s