Marine Le Pen: “Ik wil deze EU niet”

Screenshot_1

(Vertaling: Ton Nijhof)

Een aantal weken geleden mocht FN-leidster Marine Le Pen op de verhoorstoel plaatsnemen bij het nogal linkse Duitse weekblad Der Spiegel. De economische propagandaberichten omtrent de Europese eenwording en het vrije verkeer van goederen en diensten worden door de FN-voorzitster vakkundig en zonder veel omhaal ontmaskerd. Volgens Le Pen kan het vrije verkeer enkel gelden voor landen waar eenzelfde sociaal stelsel bestaat. Dat het inmiddels politiek-correcte journaille geen gelegenheid voorbij laat gaan om haar voortdurend te confronteren met de soms walgelijke uitspraken van haar 80-jarige vader, lijkt haar niet te deren.

Spiegel: Wil het Front National terug naar de zestiger jaren, een behoudende en autoritaire overheid die de economie stuurt, en minder immigratie?

Le Pen: Het is onmiskenbaar zo dat de Fransen zich toen in een betere situatie bevonden dan thans het geval is. Maar ik kijk niet in de achteruitkijkspiegel. Het was onnodig om het einde van de sociale vooruitgang sindsdien te moeten ondervinden. Daarbij maakt het overigens niet eens zo veel uit dat we de afgelopen 30 jaar maar liefst 10 miljoen vreemdelingen hebben opgenomen.

Spiegel: Denkt u echt dat Frankrijk zich kan verstoppen voor de hele wereld?

Le Pen: Ik heb het niet over autarkie (gesloten economie, red.). Ik ben niet gek! Wat we nodig hebben is een ‘intelligent protectionisme’. Ik denk daarbij aan bijvoorbeeld douane, echter niet voor landen die hetzelfde sociaaleconomische niveau hebben bereikt als Frankrijk. Niet ieder land in Europa immers heeft hetzelfde niveau van sociale zekerheid zoals wij dat kennen. Dat levert pas een eerlijke competitie op. De opening van de grenzen heeft ervoor gezorgd dat, vanuit economisch perspectief gezien, nu de wet van de jungle regeert. Hoe verder een bedrijf wil gaan om ‘slaven’ te vinden die willen werken als beesten tegen een zo laag mogelijk loon en zonder acht te slaan op billijke wetgeving, hoe meer dat bedrijf kan verdienen.

Spiegel: Is vrij handelsverkeer echt zo’n slechte methode?

Le Pen: Handel is er altijd geweest, evenals het gebruikelijke beschermen van onze strategische belangen. Kunt u zich voorstellen dat de VS het aan Alstom (Franse technologiereus, red.) zou toestaan om General Electric te kopen? Ik denk zelf van niet. Zo zou ik ook niet willen dat het Duitse Siemens Alstom opkoopt, want ik wil dat als Frans bedrijf behouden. Omdat het strategisch belangrijk is voor de Franse onafhankelijk.

Spiegel: Maar Alstom zit in serieuze problemen.

Le Pen: Dan kunnen we desnoods een bedrijf nationaliseren, zelfs tijdelijk, om het vervolgens gecontroleerd in rustiger vaarwater te brengen.

Spiegel: Toen u het Front National ging leiden in 2011 na uw vader, bevond het zich in een behoorlijk desolate toestand. Dacht u toen werkelijk dat het Frankrijks grootste partij kon worden?

Le Pen: Maar natuurlijk, want anders was ik er niet eens aan begonnen. Als ik niet geloofd had dat we ooit de kans zouden krijgen om invloed uit te oefenen, dan was ik fijn voor de kinderen blijven zorgen en  lekker gaan tuinieren.

Spiegel: Sinds u de partij overnam, heeft u gewerkt aan het beëindigen van de demonisering van het FN. Heeft u dat bereikt, gelet op het verkiezingsresultaat?

Le Pen: Wel onder het publiek. Natuurlijk gaan de elites door om zichzelf te beschermen. Maar worden wij behandeld zoals andere partijen? Nee, niet door de pers en zeker niet door de politieke kaste.

Spiegel: Wat is het echte Front National? Aan de ene kant heeft u uw jonge assistent Florian Philippot, een zelfbenoemd gaullist. Aan de andere kant uw vader, die onlangs nog zei dat ‘Monseigneur Ebola’ in drie maanden de wereld zou redden van een bevolkingsexplosie.

Le Pen: Dat is absoluut niet zijn diepste wens, maar veel meer een schertsende uiting van grote zorg omtrent deze problematiek. Weet u, tot dusver werd gaullisme omschreven als het ‘metropubliek tijdens het spitsuur’.  Daar vindt u de mensen als Jean Marie Le Pen, Florian Philippot, maar ook werklieden, directeuren van bedrijven en ambtenaren. Wij willen alle lagen in de bevolking vertegenwoordigen, of ze nu links of rechts zijn: patriottisme, bescherming van de eigen identiteit en soevereiniteit. Als personen mij beschrijven als zowel extreemlinks en extreemrechts, dan zitten ze er niet heel ver naast.

Spiegel: Front National is een anti-immigratie partij. In peilingen blijkt dat immigratie een onderwerp is waarover kiezers zich zorgen maken.

Le Pen: Jazeker: wij bepleiten zelfs een immigratiestop.

Spiegel: Waarom zo xenofoob?

Le Pen: Xenofobie is het haten van vreemdelingen en ik haat niemand.

Spiegel: Er is in Duitsland tegenwoordig veel meer immigratie dan in Frankrijk. Toch zijn daar geen partijen zoals de uwe.

Le Pen: Wij hebben miljoenen werklozen en kunnen ons simpelweg niet nog meer immigratie veroorloven. Waar zouden deze mensen moeten wonen? Het is onmogelijk.

Spiegel: Is uw succes het gevolg van het falen van de heersende elites? De socialist Sarnia Ghali beklemtoonde dat de Fransen iemand aan de leiding wilden die voor hun hart sprak en dat u ongelukkigerwijze de enige was die dat deed.

Le Pen: De huidige politiek heeft geen visie. Je kunt alleen volhouden door je overtuiging, je visie. Zij (de huidige politici, red.) geloven niet langer in Frankrijk, maar in een postnationale visie op de wereld. Ik noem hen wel de Franssceptici. Daarom stort onze democratie zo snel ineen.

Spiegel: Minister-president Valls heeft nog wel overtuigingen. Ze komen alleen niet met de uwe overeen.

Le Pen: Daar geloof ik niets van. Hij is juist een man zonder ook maar de geringste principiële overtuiging, net zoals Nicolas Sarkozy. Dat zijn mensen die je alles zullen beloven, enkel voor hun eigen miezerige carrière.

Spiegel: Dat zegt u waarschijnlijk alleen omdat Valls, die voor deze functie minister van Binnenlandse Zaken was, het enige lid van de regering is die ook aanhang heeft onder uw kiezers.

Le Pen: Nee: hij is populair omdat zijn collega’s dat beslist niet zijn. Ministers van Binnenlandse Zaken zijn altijd wat populairder, omdat zij de burgers het gevoel geven dat ze zorgdragen voor veiligheid, ook al zijn het bestuurders met stevige taal en zachte  handen.

Spiegel: Denkt u dat u de tweede ronde gaat halen bij de presidentsverkiezingen in 2017?

Le Pen: Ik denk wel dat zo’n voorspelling correct is.  Iedereen geeft dat nu ook toe. Als u gaat kijken naar de peilingen, dan zal het u opvallen dat wij een behoorlijk potentieel aan electoraat hebben onder de zowel de stemmers als de niet-stemmers. Ik heb al gezegd –en ik geloof dat wij dat kunnen- dat wij binnen tien jaar in de macht kunnen delen. Soms zelfs gebeurt zoiets sneller dan we ons nu voor kunnen stellen.

Spiegel: Hollande is minder populair dan welke president dan ook voor hem. Bereidt u zich al voor op een verkiezingscampagne waarin u het nog slechts opneemt tegen Sarkozy?

Le Pen: Ik schiet nooit op ziekenauto’s. Sarkozy is voor die functie al te veel beschadigd.

Spiegel: U doelt op zijn betrokkenheid bij het financiële schandaal binnen zijn partij (UMP red.) om reden waarvan voorzitter Jean-François Copé al moest aftreden?

Le Pen: Ja. Nu is hij ook uitgerangeerd. Hij speelde vals. Hij lapte de wetten van de Republiek aan zijn laars en spendeerde twee keer zo veel aan zijn campagne dan in de wet is toegestaan.  Door dat te doen heeft hij zichzelf compleet gediskwalificeerd. Soms echter vind ik dat jammer omdat ik juist hem graag als tegenstander had gehad.

Spiegel: Waarom?

Le Pen: Omdat hij is wie hij is.

Spiegel: Waarom steunt u de Russische president Poetin in zijn stellingname tegen Europa in de Oekraïense crisis?

Le Pen: Ik steun hem niet in zijn stellingname. Dat is een karikatuur van de werkelijkheid. Ik steun een federaal Oekraïne.  De EU echter, heeft olie op het vuur gegooid door een economisch partnerschap voor te stellen aan een land dat met één been in het Westen staat en het andere in het Oosten.

Spiegel: Heeft u bewondering voor Poetin?

Le Pen: Een zekere bewondering heb ik wel voor Poetin omdat hij zich geen beslissingen laat opdringen door andere landen. Ik denk dat hij zich eerst en vooral richt op de belangen van Rusland en de Russen.  Wat dat betreft heb ik voor Poetin hetzelfde respect als voor mevrouw Merkel.

Spiegel: Poetin is geen democraat.

Le Pen: Werkelijk? Is hij geen democraat? Zijn er geen verkiezingen in Rusland?

Spiegel: Er is geen persvrijheid bijvoorbeeld.

Le Pen: Om eerlijk te zijn, er zijn veel dingen gezegd over Rusland omdat het als land jarenlang in opdracht van de VS is gedemoniseerd. Het is een onderdeel van het voorrecht van een Europees land om zelf een oordeel te vormen en niet telkens door de Amerikaanse bril te kijken. Wij hebben Rusland helemaal niets te leren als we zelf de rode loper uitrollen voor landen als Qatar, Saudi-Arabië en China.

Spiegel: Dus u bent tegen de VS en voor Rusland?

Le Pen: De Amerikanen proberen hun invloed in de wereld uit te breiden, zeker in Europa. Zij verdedigen hun eigen belangen en niet de onze. Ik heb een voorkeur voor een multipolaire wereld waarin Frankrijk opnieuw zijn positie inneemt als leider van onafhankelijke landen: niet met de VS, niet met Rusland en ook niet met Duitsland. Ieders streven zou moeten zijn om geen slaaf te zijn en ook geen meester.

Bron:
www.spiegel.de
Interview: Mathieu von Rohr

Vertaald uit het Engels door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Front National, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Marine Le Pen: “Ik wil deze EU niet”

 1. Cathja zegt:

  Een sterke vrouw, die Marine Le Pen! Respect voor de antwoorden die zij gaf.

  Like

 2. Thomasson zegt:

  Wie wil zo’n EU wel? De doorsnee burgers van Europa horen niet bij de “Suiced Club” en hebben geen zin voor Allah en linkse stinkers zoals D66-adepten, Martin Schulz enz. te sterven. Men moet de Duitse reacties lezen op het blog van Kybline over de met TBC-besmette Italiaanse soldaten (als gevolg van hulp aan “vluchtelingen in Lampedusa). Hun “Meinung” weerspiegelt overduidelijk de oosterburen denken over de EU, vluchtelingen enz.. Het bestaan van de EU is een kwestie van tijd.

  Like

 3. Thomasson zegt:

  Marine Le Pen heeft veel in haar mars. Haar visie is haarscherp. Het is zo jammer dat zij haar vader niet kan weg donderen uit de EP of andere politieke posities. Hij is dom bezig en schaadt regelrecht niet enkel haar partij, maar ook de toekomst van Frankrijk. Zijn domme uitspraken duwen de Fransen (ongewild) weer in de verrotte armen van de traditionele partijen die de val van Frankrijk en Europa verwelkomen. .

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dom is het woord niet eens! Die man dementeert en zou monddood gemaakt moeten worden omdat hij de belangen van zijn eigen dochter schaadt.
   Papa is duidelijk marine’s zwakke plek: hem niet loslaten en dat is een kwalijke zaak; dat zou het zijn voor ieder kind van boven de 40, die zijn ouder(s) maar blijft meeslepen als een blok aan het been, maar in dit geval is het dubbel zo triest, omdat er zoveel op het spel staat.
   Ik blijf het zeggen: Een té sterke ouderbinding maakt soms meer kapot dan ze verrijkt: Op een gegeven moment moet je boven die oude mensen staan, zeker als ze Alzheimer krijgen. Ik zeg niet : dumpen, ik zeg: boven ze staan. En ze uitrangeren waar dat noodzakelijk is, ja.

   Like

 4. lucky bee zegt:

  Ik ben ook tegen de EU dat voor al door de Marxisten beheerst wordt.Ik heb de DDR van Walter Ulbricht life mee gemaakt.

  Like

 5. Yvonne van Cleef zegt:

  Heldere taal,respect voor Marine!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Ik sta helemaal achter de visie, die Marine le Pen uitdraagt. Ik heb totaal geen behoefte aan de communistische eussr, en ook niet aan een Amerika, waar een moslimpresident, de verworvenheden uit 1776 naar de kloten helpt, met zijn moslim en verradersagenda.

  Like

 7. Igor zegt:

  Een bijzondere vrouw, en dat is het.
  Krachtig en intelligent in haar antwoorden op vragen, die weer waren bedoeld om haar te beschadigen. Maar dat zal de linksen bij haar niet lukken.

  Like

 8. paulzwueste zegt:

  Fantastische reactie van Marine Le Pen opnieuw en alwéér!
  Wat een vrouw! Ik heb de meest grote bewondering voor haar. Jammer dat ze volgens bepaalde lieden hier geen ruggengraat heeft! Hahahahaha!

  Like

 9. Jean zegt:

  Marine,
  Ik wil dat Europa ook niet waarin zwaar dementerende idioten onze veiligheid, onze leefbaarheid en vooral onze welvaart verkwanselen aan achterlijke barbaren, het verraad door die misdadigers is desastreus voor ons Europeanen.

  Like

 10. bigljohn zegt:

  Alles goed en wel, en eerlijk is braaf. Maar die vader van Marine le Pen moet zo snel mogelijk buitenspel gezet worden. Zo niet, dan zullen zijn smerige uitspraken garant staan voor flink minder kiezers voor Marine bij de volgende verkiezingen. Zo zal dat helaas wel gaan werken, en dat kan natuurlijk helemaal niet de bedoeling zijn !

  Like

 11. Republikein zegt:

  Wat een domme vragen, is dat bewust?

  Like

 12. Daiyu-ninja zegt:

  Geweldige vrouw, laat zich geen woorden in de mond leggen.

  Like

 13. Marine is precies wat Frankrijk en Europa nodig hebben. Ze is niet voor een gat te vangen. Prachtig!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s