Masuns ouders willen hem “genezen” van zijn bekering

Screenshot_12

Hij heeft hoofdpijn en slaapproblemen. Het zijn de bijwerkingen van de antidepressiva die Masun, een twintiger uit Algerije, binnenkreeg. Zijn moeder had deze in zijn voedsel gestopt, op voorschrift van de psychiater. De antidepressiva zouden hem wel ‘genezen’ van zijn bekering tot het christendom.

Zijn islamitische ouders dachten dat hij gek geworden was toen Masun zich een paar maanden geleden tot het christendom bekeerde. Zij en andere gezinsleden drongen steeds maar aan dat hij ‘bij zinnen moest komen’. Oftewel: hij moest zijn christelijke geloof opgeven en de islam weer volgen.

Zulke dwang vanuit de familie op christenen is in Algerije niet ongewoon. Het land staat op de 32e plaats van de Ranglijst Christenvervolging en dat komt voor een groot deel omdat christenen geen enkele ruimte krijgen in hun privésfeer of binnen hun om familie hun geloof te uiten. Ze worden bedreigd of onder druk gezet om hun christelijk geloof vaarwel te zeggen.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in hersenspoeling, Islam, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Masuns ouders willen hem “genezen” van zijn bekering

 1. roger catrysse zegt:

  Het is toch normaal dat ouders hun kinderen willen beschermen tegen dat achterlijk geloof dat het christendom is en hun kinderen het ware geloof willen bijbrengen het geloof van de liefde de vooruitgang en van de vrede wat de islam in feite is

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Dit is al net zo laag bij de grond als toen een bepaalde Christelijke stroming in Nederland geprobeerd heeft om homoseksuelen cq lesbiennes te doen veranderen in hetero’s middels therapie en gebed.

  Like

 3. Jean zegt:

  Er is oog een geneesmiddel tegen islam nl. Strignine, werkt zeer efficiënt en doeltreffend.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Tja, iemand van in de twintig…..Tegenwoordig gaan ze hier in het Westen op die leeftijd zo ongeveer op zichzelf wonen. Zeker als hun keuze niet geaccepteerd wordt. -Ik had er bijna aan toegevoegd: Of wanneer de in verband met die keuze zo ongeveer vergiftigd worden, maar dàt komt hier toch íets minder voor…..
  Die psychiater is trouwens óók volslagen achterlijk! Typische islamitische zielenknijper, waarschijnlijk!
  (Zou hier een geval zijn voor de medische tuchtraad. Maar ja, wat moet je er nog van zeggen….?)

  Like

 5. BertG. zegt:

  Het ergste is nog dat een psychiater zo iets voorschrijft. Geeft meteen aan wat ie belangrijker vind. Ze opvoeding of ze scholing. Alhoewel ik me daar werkelijk niks bij kan voorstellen.
  Die hebben we ook hier rond lopen in ziekenhuizen of als huisarts. Ze zijn toch afgestudeerd. Daar mag je ook niet meer moeilijk over doen. Een arts is een arts, toch.
  Ik had ook zo’n vervangende huisarts, viel niet mee te praten, begreep niks van Nederlandse uitspraken ergens over. 1 en al mis communicatie.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Er kan veel hoor, denk maar aan het maagdenvlies.

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Hij is waarschijnlijk iemand die door Onze Heer Jezus Christus bekeerd wordt, zal hij de duivel Allah kunnen weerstaan?Ik hoop het voor hem.

  Like

 8. Daiyu-ninja zegt:

  Hij vertelt: “Voor hen is het niet te geloven dat ik de godsdienst van onze voorouders verlaat en het geloof van de ‘ongelovigen’ heb omarmd.”…………………………………………

  De godsdienst van zijn voorouders was niet de islam.
  http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/christendom_keert_weer_terug_in_algerije_1_673109

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s