Ophef om Griekse privéhaven koningspaar

Screenshot_1

Het vakantiehuis van het konigspaar in Kranidi

In Griekenland is ophef ontstaan over de vermeende interventie van drie ministers om de illegale bouw van een privéhaven mogelijk te maken bij het huis van koning Willem-Alexander, dat meldt het Financieel Dagblad vandaag.

De Griekse media staan vol van berichten over het voornemen van het koningspaar om een privéhaven te bouwen bij hun huis in het plaatsje Kranidi in de gemeente Ermionida op de Peloponnesos.

Met een gemeenschappelijk ministerieel besluit zouden alle geldende wetten zijn omzeild om het mogelijk te maken dat het landgoed toegang krijgt tot de zee. Er zouden meldingen zijn gemaakt van vergunningen voor het oprichten van illegale bouwsels op het stuk grond dat bezit is van de Nederlandse Staat. Volgens het ministeriële besluit zouden de werkzaamheden het openbaar belang en de openbare veiligheid dienen.

Lees verder>>>
(h/t Tistochwat)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Koningshuis. Bookmark de permalink .

22 reacties op Ophef om Griekse privéhaven koningspaar

 1. Yvonne van Cleef zegt:

  Wetten en regels gelden ook voor de koninklijken!Goed van de Grieken,dat ze er tegen in gaan!

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Gun die mensen toch een verzetje; ze hebben het tóch al zo zwaar in deze crisistijd!
  Ze moeten geen moeite hoeven doen om vanuit hun nederige stulpje naar hun boot te lopen, zeg nou zelf. En op deze manier hoeven ze zich ook niet tussen het gepeupel te begeven.

  Like

 3. Cathja zegt:

  En opnieuw is er deining rond een vakantieverblijf van Willem-Alexander en Maxima! Eerst was het al Mozambique, en nu weer Griekenland. Waarom denken ze dat ze met veel geld precies datgene kunnen verkrijgen waarop ze hun zinnen hebben gezet? Dat de natuur hierdoor schade lijdt, is blijkbaar van minder belang.
  En waarom moeten zij eigenlijk een privé-haven aanleggen? Hadden de Oranjes zoiets soms ook ik Porte Ercole (Italië)? Als ik hen was, zou ik liever goede vrienden blijven met de plaatselijke bevolking, die heel terecht het niet eens is met hun plannen.
  Verder begrijp ik niet dat je als koning en koningin ermee instemt om allerlei wetten en regels te omzeilen, om die haven maar te krijgen. Elke burger zou bij de plaatselijke overheid de pin op de neus krijgen, maar kennelijk gelden er andere regels als je ‘blauw bloed’ hebt?

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Tsia Geld hebben ze de Oranje’s door ons betaald.

  Like

 5. Aegolius cs zegt:

  De beste plaats van retireren kan ik per omgaande het Huis van harte de Falklandeilanden aanbevelen, onder de ook “genetische” paraplu van Engeland en niet onbelangrijk: Algerijnse eerste stap een NL koningin (vorstenhuis) hun/haar juiste bewindplaats aan te leveren.

  Like

 6. roger catrysse zegt:

  Dat ze dat al niet meer mogen doen die sukkelaars met hun kleine vergoeding Ze staan altijd ten dienste van de staat en dan mogen ze nog geen haventje bouwen Wat zijn de mensen toch ondankbaar

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Dat rund denkt ook ècht dat-ie zich alles kan permitteren! Eerst dat met Mozambique en nu dit weer!
  Maar toevallog IS hij geen koning van Griekenland en je kunt de Grieken alleen maar alle gelijk van de wereld geven als ze dit nu eens proberen, met alle middelen te voorkomen!
  Dat ze daarin maar mogen slagen! Het wordt tijd dat dat aanmatigende stel eens wat vaker z’n neus stoot!
  En als die haven er toch komt, mag ik lijden dat-ie wordt opgeblazen, voor mijn part door de een of andere milieuterrorist! Bij voorkeur met die hele goudfazanten-familie erbij!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Wedden dat die schaamteloze zgn. ‘Christelijke’ patsers het voor elkaar krijgen?
   Als je in een tijd waarin veel mensen de eindjes niet meer aan elkaar geknoopt krijgen, zo hebberig steeds meer, meer, meer eist, ben je door en door verrot!
   Wat denk jij, Theresa, zou het geen idee zijn als die parasieten een privé planeet zouden krijgen? Het is immers nooit genoeg bij die lui?

   Like

   • BertG. zegt:

    Dat is een heel goed idee, een privé planeet.
    Meteen afschieten die gasten en ze mogen zelf een planeet uitzoeken.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Een privé-planeet……Dan we één zonder zuurstof, graag!
    Alles, waar privé voor staat vind ik namelijk meer dan ze verdienen; Daar zou niemand nog aan mee moeten willen werken!
    Zeg nou toch zelf: Als je dit nu weer leest: Het is toch zeker niet normaal, wat die lui zich allemaal toe-eigenen, in Nederland of in het buitenland!
    Eén ding is zeker: Als zij zelf zoiets als een privé-planeet zouden ambiëren, dan zou het alleen maar goed zijn als ze hem nu eens NIET kregen!
    Nooit weg als zulke blaaskaken eens goed tegen de realiteit van alledag aanlopen.
    Daarom hoop ik ook,dat die jachthaven nou eens de mist in gaat!

    Like

 8. Nico Omen zegt:

  Volstrekt schaamteloos. Hoogste tijd voor een republiek met een GEKOZEN staatshoofd, in plaats van een PARASITEREND leeghoofd!

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Ze hebben miljarden,en willen het weten ook!Gepeupel moet heel ver bij hun uit de buurt blijven;bederft hun eetlust!Goh,wat kunnen we die lui missen als kiespijn;voegen ook helemaal niets toe.Alleen voor mensen die nog in sprookjes geloven!

   Like

 9. Tistochwat zegt:

  Nog steeds loop ik tegen figuren aan die beweren dat de beveiliging van Geert Wilders veel meer kost dan die van het ‘koningspaar’. Zolang er nog een dergelijk waandenkbeeld heerst, is het een verloren zaak. Geert Wilders is bovendien een man die zich met hart en ziel inzet voor onze belangen terwijl die gezette gulzigaard en z’n gemalin alleen maar aan zichzelf denken.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Heb je ze ook gevraagd waar ze dat op baseren of hebben ze dat ook weer van horen zeggen?
   Het is ook een kwestie van (emotionele) prioriteiten, natuurlijk: Wilders is iemand voor de realistisch ingestelde mensen. Wie daar niet toe behoort, behoort bijna automatisch tot de sprookjesliefhebbers, zowel die van 1001 Nacht – de multikul- als die van “Ze leefden nog lang en gelukkig” -de nep-oranjes, thans belichaamd door mr. Vetklep en mrs. Tango-trut. En dan is het duidelijk, waar je je geld grààg naar toe ziet gaan.
   De realisten stellen nu eenmaal andere prioriteiten.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Theresa Geissler: 15.39. uur. Sinds ik er weet van heb, dat de moeder van “Willem de Overbodige”, behoort tot de BILDERBERGMAFFIA, was ik klaar met dat oranje-zooitje. En dan ook nog die TANGOSLIP, dochter van een misdadiger uit Argentinië, die godbetert het gore lef had, om te zeggen: ” De Nederlander bestaat niet”. LEVE DE REPUBLIEK!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Grotendeels van ‘horen zeggen’ natuurlijk; dergelijke naïevelingen hebben toch geen eigen mening? En je kunt praten als brugman: het helpt niets!

    Like

 10. BertG. zegt:

  verkansievillamethaven534.jpgHommeles! De Kamer wil uitleg over de illegale bouwplannetjes van Wim-Lex en Maxima op hun vakantie-compound in het Griekse Doroufi (Google Satellite). In april 2012 kochten de Oranjes dit optrekje (foto) voor 4,5 miljoen euro van de Duitser Manfred Rieker. Nu alle muurtjes gestuct zijn, de gordijnen zijn opgehangen en de IKEA-meuk is inelkaar gesleuteld is het tijd voor wat uitbreidingen voor de fun.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/06/van_onze_belastingcenten.html

  Like

 11. Republikein zegt:

  Wat een rijkdom, en wat een privileges hebben die luitjes.
  Lees ook dit voor de fun.
  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2014/06/12/de-regering-van-amsberg-ii-2013-2015-altijd-gelazer/#comments

  Like

 12. Jan zegt:

  Extra Griekse grond voor koning was niet te koop

  De Staat kon de extra grond die nodig is om het vakantiehuis van koning Willem-Alexander in Griekenland te beveiligen alleen maar pachten en niet kopen.

  Dat schrijft premier Mark Rutte aan de Tweede Kamer. D66-leider Alexander Pechtold wilde weten waarom het huren van de grond voor 30 jaar bijna een half miljoen kost en waarom de Staat niet heeft besloten om de stroken te kopen.

  Al voordat koning Willem-Alexander zijn vakantiehuis in Griekenland kocht, was bekend dat de beveiligingsvoorzieningen deels buiten zijn eigen terrein moesten worden aangebracht.

  Het gaat om een hek dat op een bepaalde afstand van de villa moet komen. De grond moet na afloop ook op kosten van de Nederlandse staat in de oude staat worden teruggebracht.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3751290/2014/09/19/Extra-Griekse-grond-voor-koning-was-niet-te-koop.dhtml

  Dubbel genaaid

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s